Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Ripování CD do FLACu

padluke (48)|18.2.2010 09:43
Ahoj, potreboval bych poradit. Rad bych si par audio CD ripnul do FLACu nebo do Wavpacku, ale nevim jestli je vyhodnejsi ripovat po jednotlivych skladbach nebo si ripnout cele CD do jednoho souboru. Osobne by se mi zamlouval model jednoho souboru, ale nikde jsem nenasel jak tento soubor prehrat, tak aby byl zachovana moznost skakat z jedne skladby na druhou, zobrazene info o prehravanem tracku a podobne.
Diky za radu.
P.
visaton (42)|18.2.2010 11:26
Najvyhodnejsie je to po skladbach, a to prave preto, lebo neviem ako by si zindexoval zaciatky skladieb. Na prehravanie jednoznacne foobar s ASIOm a na ripovanie Exact Audio Copy, ktory to vie ropbit rovno do Flacu. To aby sa Ti prehravalo cele CD vo foobare nie je problem ,nedas Add file ale Add dir. a potom uz skaces po skladbach ako chces.
vivid.sk (11472)|18.2.2010 12:11
pokial budes prehravat len s jednym konkretnym playerom (foobar, Winamp + cue sheet plugin), tak je to jedno.

flac/wv+cue ti to prehra (s korektnym zaciatoko skladieb, takisto s popisom).

Pokial chces mat ale lepsiu kontrolu nad subormi, taktiez odporucam samotne tracky (prides len o dlzku medzery, ktora bola povodne na CD, ale to si myslim pri prehravani nikoho nezaujima).

Softy, ktore spomenul visaton su spravne, pozor na nastavenie EAC, pre vyborne vysledky je nutne ho spravne nastavit (Secure Mode s korektne detekovanymi vlastnostami mechaniky).
padluke (48)|18.2.2010 12:40
:-) diky, takze to udelam po skladbach.
visaton (42)|18.2.2010 13:17
Samozrejme to nastavenie v EAC je velmi dolezite a ucinne, odzalohoval som na nom uz zopar v beznych CD prehravacoch skoro necitatelnych CD. Je pravda, ze to robi niekedy poriadne dlho, ale vysledok je potom perfektny. Najviac ma vie dozrat ked stiahnem nejake mp3 a ozyva sa tam skakanie, cvakanie a podobne veci. V najnovsej verzii EAC je uz aj celkom sluzny wizard na nastavenie a je tam uz podpora externych jazykovych suborov, cize aj pre nasinca sa to da uschpnit tak, aby rozumel vsetkemu co v programe robi.