Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Zapojeni audia v hospode

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    45

    Dobry den potreboval bych poradit jak zapojit par veci v hospode.
    Co potrebuju propojit: Radio
    Jukebox
    AV receiver
    LCD televize
    Repraky
    Jak to bude v hospode vypadat: Je to hospoda asi 10M na 15M na jedne strane bude televize a na druhe AV receiver napravo od recivru bude jukebox a nalevo radio.

    Potreboval bych aby receiver vse ridil a na nem se prepinalo co bude zrovna hrat. Potreboval bych poradit cim propojit televizi s recievrem a AV receiver s reprakama
    Jukebox-AV receiver cinch
    radio-AV receiver cinch
    LCD televize-AV receiver nevim
    AV receiver - repraky nevim

    Prosim o radu muzete i neco zmenit krome umisteni televize a AV receiveru
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    aky zdroj signalu bude mat TV?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    45

    Pozemni vysilani. Jo a repraky budou asi 5.0. Televize bude hlavne kdyz bude nake sport protoze to je fotbalova hospoda
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    5.0? A to je co? V hospodě tak 2.0 nebo násobky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Takze.

    ako si uz napisal:
    Jukebox-[cinch]->AVR
    radio-[cinch] -> AVR

    a dalej:
    TV-[optika]->AVR (ak ma TV opticky vystup)

    AV s reprakmi prepojis riadnymi kablami ktore kupis spolu s repro.

    neviem ake repro mas, ale na tvoje ucely postaci 2.0 repro (popripade ak chces ozvucit viac miesta, tak 4.0 a nastavit v DSP ALL-STEREO).

    5.0 nema zmysel, kedze mas vyhradne stereo zdroje signalu. (ako uz spomenul Pitomec)

    Pokial chces umiestnit/pouzit aj subwoofer, tak pripadne kombinacia 4.1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    všetko zapoj do AVR analógovo cez cinch. Všetky komponenty by mali mať audio OUT , TV tiež. Všetko pozapájaj do AVR, jednotlivé vstupy si budeš prepínať v AVR cez DO.
    Repro ti stačia 2.0, kombinácia väčšieho počtu repro bude samozrejme blbosť. Repro ti budú stačiť kvalitnejšie regálovky s vyšiou citlivosťou a trvalým výkonom 60W , takže 2-pásmovky.
    Použitie SW pokladám taktiež za zbytočné, pretože to je krčma a nie disco bar. Chlapi sa tam idú pozerať, pokecať a nie vrieskať, aby sa počuli.
    Naposledy upraveno uživatelem jarino1978: 17-02-2010 v 20:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    45

    Takle jeste nic nemam zatim delam jen navrch. Stema reprakama se omlouvam chtel jsem 4.0 (o kazdeho ruhu jednu) . Jinak ted nevim jak zapojit tu televizi pres cinch nebo optiku? Muzete me prosim nahodit nake veci ktere by se proto hodily hlavne repraky a AVR. U toho AVR jden nake prepinani jako ze me jede jukebox a najednou to prepnu na radio???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Ne 4.0, ale 2x 2.0 - to je velký rozdíl. K tomu je potřeba zesák, který toto umí (nebo zesáky 2).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    U toho AVR jden nake prepinani jako ze me jede jukebox a najednou to prepnu na radio???

    Ano, to len prepnes vstup na DO. (radio ma AVR v sebe).

    Co sa tyka AVR a repro je to len o peniazoch, takze pokial nenadhodis presny rozpocet tak tazko radit. Je otazne ci chces len kulisu, alebo chces kvalitnejsie repro na serioznejsie a hlasnejsie ozvucenie.

    Takisto si ujasni kam chces umiestnit bedne (nasledne uvidis, ci kupis stlpy, alebo regale, ktore umiestnis niekde hore na police)

    Jinak ted nevim jak zapojit tu televizi pres cinch nebo optiku?

    Ak mas TV s optickym vystupom, zvol optiku. V pripade, ze budes mat TV daleko od AVR, tak radsej cinch, kedze opticke kable sa predavaju skor v kratsich rozmeroch.

    (optikou bude zvuk kvalitnejsi, kedze predpokladam, ze zdroj signalu bude DVB-T, takisto nie je nachylna na rusenie. Zvuk bude bez sumu. Analogove vystupy v TV vacsinou niesu bohvieco)
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 17-02-2010 v 20:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Ne 4.0, ale 2x 2.0 - to je velký rozdíl. K tomu je potřeba zesák, který toto umí (nebo zesáky 2).
    toto umi kazdy dnesny AVR. 2x zosilnovac je nezmysel v danom pripade.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    OK - pokud to umí jeho stávající, tak to jistě blbost je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    45

    Ok zejtra jsem pisnu cenu a zbytek veci ktere budou potreba. Dekuju moc vsem za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od Suchy Zobrazit příspěvek
    Takle jeste nic nemam zatim delam jen navrch. Stema reprakama se omlouvam chtel jsem 4.0 (o kazdeho ruhu jednu) . Jinak ted nevim jak zapojit tu televizi pres cinch nebo optiku? Muzete me prosim nahodit nake veci ktere by se proto hodily hlavne repraky a AVR. U toho AVR jden nake prepinani jako ze me jede jukebox a najednou to prepnu na radio???
    - v krčme ti bude stačiť stereo , čiže 2.0
    - pokiaľ by si mal napr. 2 miestnosti ( napr. fajčiar + nefajčiar ), tak nebude na škodu AVR s režimom dual zone, čo by znamenalo, že napr. v 1 miestnosti ti pôjde zvuk z TV a v druhej miestnosti ti pôjde zvuk z jukeboxu.
    - TV stačí prepojiť cez cinch z AVR, optika mi príde možno zbytočná, ale OK, môže byť.
    - už som písal, že jednotlivé vstupy si volím len cez DO, alebo predný panel. Ak máš dualzone na AVR, zvolíš si oba vstupy nezávisle.
    - repro bude kludne stačiť 2.0, dokáže to krčmu ozvučiť veľmi dobre, naviac hlasno to aj tak púšťať nikdy nebudeš.
    - pokiaľ chceš hudbou ozvučiť napr. 2 miestnosti, stačia ti 2x 2.0 repro, AVR prepneš do režimu ALL STEREO a dostaneš v 2 miestnostiach stereo zvuk, čo by malo stačiť.
    - AVR stačí bežná základná rada, tu si vyjasni (ne)podporu dual zone
    - repro budú stačiť aj tieto :
    http://www.mall.cz/regalove-reprosou...a-300?v=326905
    http://www.mall.cz/regalove-reprosou...00?v=411785001

    - AVR stači tento :
    http://www.mall.cz/av-prijimace-zesi...maha-rx-v365-b
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    - repro budú stačiť aj tieto :

    aby sme neboli nakoniec prekvapeny, o aku "diskoteku" majitelovi ide. Tie bedne by som si do miestnosti 10x15 ja osobne asi nedaval.... Samozrejme do zafajcenej hospody na znicenie mozno stacia ... ale o serioznom zvuku sa nebavme (a basoch uz vobec nie).

    Ja by som si napriklad na dane ucely kupil nieco s kovovou mriezkou, ktora je v danom prostredi prakticka (a repro vydrzi dlhsie )

    ...ale pockajme si na rozpocet, nejake tipy uz mam, zajtra uvidime
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    ale tu sa nestavá home cinema...ale možno sa mýlim...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Normalizace audia v mkv a avi
    Od amos.zamba v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-06-2010, 05:50
  2. Přidání cz audia do AVI
    Od voktys v sekci Editace audia
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 29-08-2006, 19:40
  3. Vypínání audia
    Od sandy v sekci Editace audia
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 19-05-2005, 08:49
  4. Přehrávače audia!
    Od imported_luky v sekci Editace audia
    Reakcí: 86
    Poslední příspěvek: 20-04-2005, 15:58