Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG LH7000 řada

Vslayer (28)|7.4.2010 16:01
Zdar vsem, stalo se mi to stejne s moji 42LH7000, puvodni firmware byl 3.40, kdyz jsem nahodil 3.63, tak se prehodily vstupy a rozkalibrovaly barvy, prepinani na puvodni tovarni firmware nepomohlo, flashovani 3.15ky taky nepomohlo (prestoze predtim fungovala, kdyz jsem zapinal thx). Zrovna jsem zacinal vazat opratku a vyhlizel strom na kterym si to hodim, ale pak jsem narazil na tento firmware, ktery vse uvedl do puvodniho stavu.
DallasCZ (35)|7.4.2010 16:27
tak doufám že to guittymu pomůže...
guitti (8)|7.4.2010 19:53
Pánové, JE TO TAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nemám slov, maká to. Vřelé díky. Už jsem rezignoval.

Vslayer - díky fakt moc, ani nevíš, jak se mi ulevilo (vlastně možná víš :-) )

Vám ostatním díky alespoň za morální podporu :-)
uzivatel (8)|7.4.2010 23:03
ja to tipuju ze si tam predtim cpal 3.63 pro jine tv nez lh7000, protoze se lisi a jak sem cetl na jinych forech tak se to chovalo podobne. Posli sem schvalne nazev toho 3.63 souboru co si tam daval

Jestli je to ten od DallaseCZ tak ten je na 99% pro vsechny krome lh7000 a jeste tech novej SL rad.

Pokud mas jeste touhu riskovat tak tohle je opravdu pro tvou telku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Ale sam jsem neupgradoval tak 100% rucit nemuzu, ale sem si hodne jistej ze to makat bude. Schvalne si ty soubory porovnej,ze se bitove lisi i kdyz velikostne budou stejne.

Takze DallasCZ by mel svuj prispevek(link) zmenit jestli nechce zpusobit dalsim lidem trable.
DallasCZ (35)|8.4.2010 08:05
[quote=uzivatel;276295]ja to tipuju ze si tam predtim cpal 3.63 pro jine tv nez lh7000, protoze se lisi a jak sem cetl na jinych forech tak se to chovalo podobne. Posli sem schvalne nazev toho 3.63 souboru co si tam daval

Jestli je to ten od DallaseCZ tak ten je na 99% pro vsechny krome lh7000 a jeste tech novej SL rad.

Pokud mas jeste touhu riskovat tak tohle je opravdu pro tvou telku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Ale sam jsem neupgradoval tak 100% rucit nemuzu, ale sem si hodne jistej ze to makat bude. Schvalne si ty soubory porovnej,ze se bitove lisi i kdyz velikostne budou stejne.

Takze DallasCZ by mel svuj prispevek(link) zmenit jestli nechce zpusobit dalsim lidem trable.[/quote]
Uzivatel má pravdu, ten můj link byl ze zdroje stažen,protože nefunguje!Takže se omlouvám...radši nebudu postovat nevyzkoušené věci :-(
p.s. bitově je epk soubor co jsem postnul dřive (a již smazal) stejně velký jako ten co postnul Uzivatel!
DallasCZ (35)|8.4.2010 08:08
Tak aby nebyl problém s firmwarema ,tak tady je zdroj: http://lgusb.wikispaces.com/Firmware+Updates
zatím se mi všechny updaty osvědčily (na předešlé LH7000 jsem z 3.43 šel na 3.15 a pak na 3.55 pomocí firmwarů z této stránky).
Nyní mám v telce od výroby 3.63,takže sjem zatím jen downgradoval na 3.15 a zpět na 3.63(tovární) a to fungovalo bez problémů.
uzivatel (8)|8.4.2010 09:36
[quote=DallasCZ;276308]
p.s. bitově je epk soubor co jsem postnul dřive (a již smazal) stejně velký jako ten co postnul Uzivatel![/quote]

nejde prave o velikost, ale o obsah a ten je bitove odlisny!
Vslayer (28)|8.4.2010 10:44
2guitti: jsem rad, ze se zadarilo. Nechal jsem si ten firmware v zaloze, kdyby me nahodou popadla chut zase delat nejaky experimenty.

Az budu doma, tak tu novou 3.63 vyzkousim a dam vedet.

Jinak jsem s TV docela spokojenej az na vcelku otravny bzuceni podsvetlovacich trubic, ktery je vecer slyset.
DallasCZ (35)|8.4.2010 11:06
[quote=Vslayer;276323]
Jinak jsem s TV docela spokojenej az na vcelku otravny bzuceni podsvetlovacich trubic, ktery je vecer slyset.[/quote]

No o tom bzučení jsem dost četl,ale já nic neslyším (a to mám kvůli dítěti volume v noci na 2-4).
Zkusil bych reklamaci..ono to bzučení je dáno technologií a záleží na servisním technikovi,jaké bzučení je OK a jaké je už na reklamaci. Na AV foru to lidi dost reklamovali kvůli "buzz"u.
Vslayer (28)|8.4.2010 12:34
Vim, ten topic na AVforu mam nastudovanej. Zatim to nechavam ulezet, zas tak hrozny to neni, zalezi, kde zrovna sedim.

Jsem proste linej to cpat zpatky do krabice a nekam posilat (nechat technika at si to na buhvijakdlouho odveze), mam uz jenom 55ku CRT a na tu se mi cumet nechce.
DallasCZ (35)|8.4.2010 13:04
no jsem na tom s CRT podobně..mám doma pak už jen 52cm a té se schci zbavit, ale jak jsem psal BUZZ u mě není slyšet pokud nemám ucho u zadní strany panelu.
Vslayer (28)|8.4.2010 16:41
Ono je to i hodne idividualni, otec to treba neslysi vubec, i kdyz vsechno ztlumim a posadim ho uplne k TV. Ani me to nejak zvlast netrapi, reklamovat to muzu vzdycky, v nejhorsim reknu, ze to prave bzucet zacalo.

Ale co je neprijemny je fakt, ze se neda editovat nastaveni obrazu pri prehravani z usb - THX je prilis tmavy, chtelo by to poladit.
garb7 (1189)|8.4.2010 21:58
[quote=Vslayer;276372]Ono je to i hodne idividualni, otec to treba neslysi vubec, i kdyz vsechno ztlumim a posadim ho uplne k TV. Ani me to nejak zvlast netrapi, reklamovat to muzu vzdycky, v nejhorsim reknu, ze to prave bzucet zacalo. [/quote]

To bych si nebyl tak jist pokud se podobné vlastnosti reklamuji u fungl nového kusu je prodejce většinou vstřícný prodá to dál, ale pozdějc cena jde dolu, vracet peníze se nechce pak už jen tahanice s výrobcem jestli to opravdu uzná.
Vslayer (28)|8.4.2010 22:19
Co jsem cetl na netu, tak pokud ti to uznaji, neresi to vymenou celyho kusu, ale jenom nejake elektroniky vevnitr (invertory ci co). V zasade mas ale pravdu, ze by bylo lepsi to udelat driv nez pozdeji, jenze ted na to proste nemam ani cas ani chut.
Vslayer (28)|9.4.2010 11:13
Jeste jsem zapomnel - zkousel jsem ten novej firmware 3.63 a funguje bezproblemu. Z tohoto odkazu - http://lgusb.wikispaces.com/Firmware+Updates

Zmeny jsem nepozoroval zadny.
DallasCZ (35)|12.4.2010 09:01
No mě přišlo že u fw 3.63 (s porovnáním 3.43) při přehrávání z USB nemusím dávat tak vysoko volume (dříve i 60-80, nyní cca 14-20).
Jinak jsem si ničeho taky nevšiml.
MartinSt (16)|14.4.2010 07:29
To DalllasCZ.
Dík za návody, vše funguje, aktivace THX i přechod na fw 3.63
drroman (6)|21.4.2010 11:30
nechtěl jsem zakládat nové téma ,mám 32LG7000.AEU tovární firmware V03.07.00 ,našel jsem na netu 3.27,ale nic o něm co mění či vylešuje.Je to soubor LG7000-ZA_IC404_V3.27.0%28LGE_01%29_541A_090522_Download.epk ,stačí ho dát na USB a spustit aktualizaci mám aktualizaci zapnuto?Musí tam být jen ten jediný soubor nebo si ho najde?Když tak jak na to můžete klidně na SZ

další blbá otázka v manuálu je psán MPEG2 tuner(MPEG4 kanály nejdou),je to HW nebo SW záležitost?Pokud SW dá se to změnou firmware změnit na MPEG4?Psal jsem i do LG servisu a ani se nesnažili o odpověď ,mohli aspoň napsat nejde nebo nevíme,ale nic.TV je v záruce.Dodám ,tehdy teda v listopadu 2008 řadaLH s MPEG4 tunerem nebyla tak jsem vzal tuto.
Crocodilus (3)|6.5.2010 19:18
To Vslayer:
s tím bzučením jsem měl naprosto stejný problém, hned při prvním spuštění jsem si toho všiml, jakmile bylo podsvícení méně jak 100, bzučela, ale jak řikáš, je to dost individuální, celá rodina nic neslyšela a já se z toho večer při tichu moh zbláznit...
dlouho jsem se s tím smiřoval, ale pak jsem si řek dost a objednal jsem servis domů, asi po dvou dnech přijel technik, šponoval uši a že prej skoro nic neslyši (taky přes den to tak hrozný nebylo), já si trval na svém, tak TV sbalil a odjel, za týden byla zpět, dle reklamačního listu vyměněny invertory a to krásné ticho... samozřejmě, když jdu k TV, tak zezadu bzučí, to je dáno technologií, ale už to není ani zdaleka tak silné a večer mám krásné ticho
takže pokud už to bude moc, reklamace bych se nebál, také jsem musel ten týden znovu koukat na 55 CRT a těch řečí od ženy :D ale stálo to za to

jinak nějaké zásadní rozdíly ve fw 3.63? mám z výroby 3.40

dále na TV Freak foru jsem našel odkaz na modul pro kartu od kabelovky (http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7.htm), zakoupil jsem, zapojil, přepnul TV na Švédsko k aktivaci DVB-C a vše funguje skvěle, programy jdou všechny, včetně několika HD (Nova, ČT, Barandov, HBO), EPG jde normálně, jsem spokojený
Vslayer (28)|9.5.2010 21:42
2Crocodilus: z tvyho prispevku na main strance TVfreaku jsem cerpal, takze vsechno vim. Bohuzel je to se mnou uplne stejny jako s tebou, akorat na miste tve manzelky je muj otec, kterej samozrejme nic neslysi a odmita pripustit, ze je neco spatne. Resim to tak, ze kdyz se divam, proste vypnu rizeni spotreby a necham svitit backlight na 100%. Ve dne je to bzuceni snesitelny a v noci to nejak vydrzim, mozna ze si casem toho technika taky pozvu, cekam, ze se bude kroutit jak zizala a predstirat, ze je to v norme, ale nedam se.

Rozdil je tam jeden, zminoval ho uz DallasCZ - nemusis tak vysoko hnat hlasitost, citlivost je ted lepsi.

DVBC modul je v planu, zatim zustavam u settopboxu, kterej ma rekorder, takze az casem.
alda2 (60)|10.5.2010 14:03
Ahoj,

mám televizi připojenou na pc pomocí hdmi kabelu.
Na pc mám tyto režimy pro 1920x1080 :
24hz prokládané
25hz prokládané
30hz prokládané
50hz
60 hz.

Jak to mám nastavit, aby mi to plynule zobrazovalo filmy s 24fps a 25fps ?
Na TV mám zapnout real cinema a truemotion ?

Díky za rady

Alda
vevodap (32)|11.5.2010 13:29
Chtel bych se zeptat majitelu, jak jsou spokojeni.
Mel jsem moznost si pouze pustit ukazkove videa pres USB na prodejne, popripade sledovat to co tam pousti oni a srovnavat s okolnimi.
Abych pravdu rekl, tato rada pro me byla favorit, ale pote co jsem videl na prodejne jsem zklaman. Co se dvbt na jedne prodejne Datartu tyce, mela vzhledem k okolnim nejvice artefaktu, a v jine prodejne, kde jsem poustel z USB ukazku ve full hd byla v okoli objektu celkem silna aura (i pote co jsem zkousel ruzna nastaveni).
Jak jste na tom Vy majitele, spokojenost s obrazem? nebo je co vytykat?
Diky
Jan10 (836)|11.5.2010 17:29
Tak včera mně zrovna přivezli 32LH5000. Panel by měl být myslím stejnej jako u 7000 - ta má navíc bluetooth a má o něco míň výkonný repro.
Obraz DVB-t ve výchozím nastavení nicmoc. Když se přidá ostrost, tak to není tak špatný. Bohužel zrovna včera přestal fungovat v Brně MUX4, takže HD jsem ani nestihl nevyzkoušet :(
Co bych ocenil, je kvalitní zvuk - se starou televizí se to vůbec nedá srovnávat. Srozumitelnost řeči je nejlepší co jsem slyšel.
Taky je hodně vidět rozdíl i u jednotlivých pořadů v kvalitě obrazu - na staré CRT vypadalo všechno stejně.
Koukám se na to zhruba ze 2 metrů, a skoro bych řekl, že jsem vybral moc velkou úhlopříčku - na tom SD vysílání už je vidět příliš nízká kvalita toho obrazu - hlavně neostrost (nízký rozlišení). Když to zaostřím tak je to lepší - některý pořady vypdají skoro jako HD - třeba nějaký auto-moto na Primě.
Televize má výborný pozorovací úhly - vůbec se při pohledu z úhlu nemění obraz (kromě úhlopříčnýho pohledu z hodně velkýho úhlu).
Trumotion 100 Hz - nějak jsem nerozeznal rozdíl když je zapnutý, nebo když není ...
Bílá barva je taková do hněda - třeba info pruh dole na Čt24. Nevím jestli se to dá nějak pořešit. (asi je to tím, že mám podsvícení na 15 %)
Teletext a EPG je přesvícený - nedá se na to skoro dívat, ale jinak menu, a info o vysílaným pořadu je O.K.
Doufám, že ještě spustí ten 4. MUX.
pcfanda (4)|27.5.2010 13:49
[quote=DallasCZ;273216]Tak tady to je..pozorně si to přečtite až dokonca a pak to teprve zkoušejte.
[/quote]

Zdravím a současně prosím o radu. Mám 37LH700 a podle návodu zde vyčteného jsem provedl aktualizaci firmware z verze 3.12 na 3.15 aniž bych nastavoval THX. Pak jsem hned provedl ještě aktualizaci na verzi 3.63. Vše proběhlo v pořádku, TV funguje. Nepovedlo se mi však zde popsaným postupem otevřít tzv. servisní menu ani přepnout TV na předchozí firmware. Postupoval jsem přesně podle návodu a nic. Kde prosím dělám chybu. Abych řekl pravdu dostat se do servisního menu nepotřebuji, stejně jako přepnout na původní firmware, ale chtěl bych to vyzkoušet.
Děkuji za radu.
alda2 (60)|27.5.2010 16:06
do servisního menu si myslím jde dostat pouze u FW3.15, takže nejdřív nahrát FW3.15, provést upravy a pak dávat vyšší FW.

Alda
pcfanda (4)|28.5.2010 18:24
Díky za informaci, zkusil jsem to podle tvého návodu a povedlo se. Ještě jednou díky.
alda2 (60)|28.5.2010 23:01
Není zač.
Hlavně že to pomohlo. Od toho forum je.

Alda
kajmanus (2)|17.6.2010 16:16
Zdravím, ono "THX cinema" je jen vypnutí 100Hz technologie při přehrávání videa z usb? Nebo něco dalšího?

A je to takový rozdíl, aby se vyplatilo šachování s fw (na 32LH5000)?
kubulak (2)|22.8.2010 19:57
Zdravim. Sehnal jsem ve vyprodeji za slusnou cenu tuto TV (hlavnim duvodem byl USB vstup se schopnosti prehravat .avi s ceskymi titulky) a jsem spokojen, az na nasledujici problem:

Prijimam signal po kabelovce. Signal jde do jejich STB, na nem je vystup SCART a HDMI. Na TV jsou dva SCART vstupy a 4 HDMI. Po SCARTu jde vsechno naprosto OK. Ale kdyz ho vypojim a propojim misto nej TV a STB pomoci HDMI kabelu (typ 1080p), tak at delam co delam, TV stale hlasi, ze nema signal. Zkusil jsem na TV HDMI vstupy c.1 a c.4, a nic. Pochopitelne jsem po zapnuti TV vzdy na INPUT naladil prislusny HDMI vstup.

Predem diky za rady. Podle me to bude nejaka banalita, ale nevim jaka.
Duncan66 (140)|23.8.2010 15:49
problem bych videl spise v nastaveni toho STB. Nekde se tam asi voli vystup na HDMI.
kubulak (2)|10.9.2010 20:07
Nechapu co jsem udelal jinak nez poprve, ale zkusil jsem to jeste 1x a najednou HD jde.

Nicmene mam jeste 1 dotaz - na CT HD mi bezi text pro neslysici. NEJSOU to titulky! Placnu, ve filmu nekdo zvoni na dvere (kamera zabira ty v byte), a dole mi bezi titulek s textem "zvoni zvonek od dveri". V menu TV jsem nic kde by se to dalo vypnout nenasel. Moc diky za radu.

Nova HD je OK.
pcfanda (4)|12.9.2010 18:11
Zdravím.
S popisovaným problémem tj. znázorňování titulků pro neslyšící na programu ČT 1 jsem se u mého
37LH 7000 nesetkal, ale v menu TV toto asi vypnout nelze. Zdali si dobře vzpomínám, pokud při sledování teletextu na ČT 1 navolíš stránku 888, při sledování programu na kterém je tento text pro neslyšící vysílán, ten text vidíš. Zkontroluj proto nastavení v teletextu na ČT 1. Při analogovém vysílání to takto fungovalo, při DVB-T jsem to nezkoušel. Jinak pro zájemce ladiče uvádím, že pro LG řada 7000 je k dispozici firmware verze 3.67.
pcfanda (4)|13.9.2010 18:27
Ještě dodávám, že v menu LG 37LH7000, v MENU na ikoně " Možnosti " lze nalistovat položku " Nedoslýchaví ". Je tam volba VYP. a ZAP. Možná že se to nastavuje tam. Na mém TV jsem měl aktivní volbu " Zap ", ale žádné titulky jsem nikdy neviděl. Jinak nevím co bych dál poradil.
Susperian (7)|30.5.2011 18:41
Zdravím pánové prosím o radu. Vlastním model 32LH7020 měl jsem verzi firmware 3.24 (myslím) tak jsem si stáhnul verzi 3.63 a nahrál přes USB vše proběhlo v pořádku. Jenže já tohle udělal hlavně proto, že jsem se tady dočetl, že se zvýší hlasitost při sledování filmů přes USB, ale to se nestalo pořád musím dávat hlasitost na 80-100 aby to bylo slyšitelné. Takže nechápu jaktože vám to pomohlo a mi ne. Nevíte kde je chyba? A druhá věc je ta, že se mi nepřidala funkce THX Cinema. Vše zůstalo jak bylo předtím. Mám tam pouze funkci Real Cinema, ale to je asi něco jiného. Takže obraz se pořád při rychlejších scénách rozmazává. Díky za rady
DallasCZ (35)|30.5.2011 20:33
tak to nevím...všem to pomohlo...já jedu na 3.63 už rok a mkv,avi,avi hd,mp4 vše jedu na 20-30, Televizi mám obyčejně na 6-8.
p.s. nevím do jaké míry je firmware u LG LH7xxx řady kumulativní, takže je možné že hlasitost žešil jiný firmware a další (3.63) se tím již nezabýval ale dost o tom pochybuju.

[quote=Susperian;348703]A druhá věc je ta, že se mi nepřidala funkce THX Cinema. Vše zůstalo jak bylo předtím. Mám tam pouze funkci Real Cinema, ale to je asi něco jiného. Takže obraz se pořád při rychlejších scénách rozmazává. Díky za rady[/quote]
Přečtěte si prosím celé diskuzní vlákno..věděl by jste že THX cinema šlo zapnout ve verzi firmwaru 3.15 a postup je zde zveřejněn.
Jan10 (836)|1.6.2011 19:53
Mě by zajímalo, jestli některej firmware řeší to otravný zvyšování jasu při EPG a teletextu
DallasCZ (35)|2.6.2011 09:17
Jan10: Já mám poslední firmware z března 2010 a nese označení 3.63 a jas při EPG co vím žádný firmware bohužel neřeší :-(
all07 (1)|22.6.2011 09:21
Zdravím
Měl bych prosbičku, prosím nemá někdo schéma zapojení této TV (na zadní straně LCD Panelu) nebo byl by někdo ochotnej vyfotit zadní stranu bez krytu? Já doma měnil LCD panel nafotil jsem si to než sem to rozebral a než sem to za týden měl dávat dohromady klekl mi hardisk s fotkama, celkem pech. Jsem ochotnej se odměnit za snahu. Kdyžtak pište na e-mail: [email]all07@seaznam.cz[/email]
Děkuji Děkuji
kakamera (2)|3.7.2011 20:10
Krásný den,
na stránce: http://www.lg.com/cz/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=37LH7000&matchedModelCode=4700000273&searchEngineModelCode=37LH7000&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile# je ke stažení nový firmware v3.75. Máte už nějaké zkušenosti co se zlepší proti v3.40?
Děkuji předem za odpověď!
Lukashek88 (1)|21.7.2011 14:29
Dnes sem si ji aktualizoval, vše bylo v pořádku, ale po vypnutí už nenajela. Stalo se to už někomu?
kakamera (2)|3.8.2011 11:56
Já jsem aktualizaci nakonec provedl. Vše proběhlo v pořádku. Jen nevím, v čem došlo ke zlepšení, nic markantního jsem nezjistil.
Susperian (7)|12.8.2011 21:23
Nevíte někdo jestli ten nový firmware neřeší hlasitost u avi filmů na LG32LH7020 musím totiž stále dávat hlasitos na 80...díky předposlední verze firmware nepomohla už vážne nevím jak to vyřešit.
Totik (5)|24.11.2011 20:01
Zdravim

Nasi maji uz starsi verzi LG 42 Scarlet a ma to USB pouze s podporou foto a pisnicek? Lze s novym firmwarem koukat pres USB i na filmy? Predem diky
Susperian (7)|16.2.2015 17:14
Zdravím, nevím jestli to sem patří, ale chci se zeptat jestli někdo neví, proč když připojím k TV svoje sluchátka, tak v nich strašně hučí, nebo spíš jak se někde píše je to brum.Nevíte jestli to jde něčím odstranit?
KamilZ (10277)|16.2.2015 17:32
Jsou aktivní nebo pasivní?
Susperian (7)|16.2.2015 18:32
Jejda jsem hodně velký laik, takže napíšu typ sluchátek :) Jsou to Audio-technica ATH-T500, uzavřená sluchátka pro domácí poslech. Nevím jestli pasivní, nebo aktivní. Nebo kydyby to šlo připojit nějak jinak než přes ten klasický sluchátkový vstup. Ale ten brum je docela silný. Když dám třeba film nahlas, tak se to ztratí, ale v pasážích,kde je víc ticho to slyšet jde. Někdo psal něco o zemní smyčce, ale já jsem všechny další přístroje odpojil a nechal zapnutou jen TV a nepomohlo to.
RoPo (6061)|16.2.2015 18:49
Antenu jsi take odpojil? Jakou mas TV - znacku a model ?
Susperian (7)|16.2.2015 19:24
Antenu jsem zkusil jako první. Potom jsem odpojil zbytek zařízení. Model mám LG 32LH7020
KamilZ (10277)|16.2.2015 19:45
Takže pasivní sluchátka. Pokud jsi odpojit až na napájení kompletně opravdu vše a zkusil přehrávat třeba jen z flash nebo HDD bez napájení, tak bych to spíš viděl na nějakou závadu TV.
Susperian (7)|16.2.2015 21:07
jj zkoušel jsem i z usb flešky a když jsem to v TV přepojil na flešku, tak nejdřív bylo ticho a TV nehučela, ale jakmile jsem pustil film, hned to zase začlo. Tak jsem zjistil, že TV hučí i bez sluchátek, když přiložím ucho blíž k TV. Zkusil jsem zase i flešku a když na ni přepnu je ticho, ale jakmile něco pusatím začne hučení. Asi vážně nějaká porucha. Díky za trpělivost :)