Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Jak spojit 2 soubory AC3 ?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele zibi
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    [color=olive]Prosím poraďte jak spojit 2 soubory AC3! Chtěl jsem totiž ve VirtualDubModu spojit (Append AVI segment) 2 divx filmy s AC3 streamem o stejnejch parametrech,ale nejde to a program hodí hlášku, že tam je rozdílná vzorkovací frekvence u zvuku , což je blbost, protože jsou obě stejný. Tak mě napadlo spojit samotný video streamy, zvuk si spojit zvlášť a pak to muxnout až nakonec. Ale nevim právě jak spojit ty AC3 streamy
    díky! [/color]
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7

    Možností je více, ale nejvíce se mi osvědčil VEGAS 4.0 C, kdy dám
    oba AC3 do jednoho audio track a znova renendruji se stejným nastavením.Dlouho to netrvá a výsledek je super.
    Adekvátně každý videoeditor a audio stopou podporující AC3 to jusí umět taky.
    Jsou různé udělávky a malé prográmky na produkci AC3,tam to jde rovněž, ale
    vždy musíš reenderovat - měníš totiž timeline!!!!!!!(tedy čas!) :-!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Jestli ti VDM napsal,že to není stejný,tak to není stejný alespoň v header.
    Teď jsem si to zkoušel,normálně to napojí.
    Stávalo se mi,že mi nechtěl spojit soubory, bal jsem přesvědčený, že jsou oba 25 fr/s, ale jeden byl 24,9996 a druhý 24,9998 a hláška byla na světě, proto, když počítám se spojováním, dávám vždy change to...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Já sem našel takovouhle radu - natvrdo spojit oba soubory (třeba v Total Commanderu) a potom to opravit pomocí AC3Fix. Tak to zkus a dej vědět, jak to dopadlo. Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele zibi
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    Díky moc za rady,zkoušel jsem nejdřív tedy nějak srovnat frekvence AC3 v obou souborech (ačkoliv by měly být stejné) - tak , že jsem zrušil zaškrtnutí políčka "Offset audio to maintain a/v sync" a spojit je až pak, ale nepomohlo to...Jelikož nemám Vegas Video 4, zkusil jsem Vláďův postup (akorát místo Total Commanderu jsem použil File Merger, ale to je asi stejný princip) + ještě předtím jsem pomocí AC3_delay_correct
    upravil oba zvukový soubory (později už by DELAy nešla nastavit - byla u každého jiná) a bohužel to nefunguje: vznikne soubor, který sice jde sám o sobě přehrát (v MPC), ale má poněkud divnou délku (asi o 20 min. více než by měl mít) a když to proženu AC3FIXem, tak je to ještě horší - začne to špatně přehrávat(rychleji). Když to přesto dam muxnout (pro zajímavost) ve VDubModu, je tam samozřejmě desynchornizace.
    satman13: Prosím jak se jmenujou ty malé prográmky (stačil by jeden ), který by to uměly správně spojit? A co znamená, že se bude reenderovat?
    pavelpt: které "Change to.." máš na mysli?? Ve VD?? tam se to týká video_streamu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Atkins
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    463

    Je to sice ponekud krkolomne, lec realisovatelne: Pomoci BeSveet jsem prisl. AC3 rozlozil na jednotl. WAV [L,R,LS,RS,C,S], WAVy spojil, a nasl. zkomprimoval do AC3 - celkova ztrata kvality nebyla limitni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Ano týká se videostreamu,ale je li řídící a je to podle frames bude potom shodný i audiostream.

    Ty streamy jsou rozdílné i po konverzi, když dáš místo no change změnu na ten vzorkovací kmitočet,který to má mít ?Myslím při ripu nebo jak jsi ten zvuk získal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele zibi
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    Atkins: díky za návrh, asi si to ale necham až jako poslední možnost, je to dost složitý každopádně by to mělo fungovat..

    pavelpt: pro RIP používam SmartRipper, tam žádná možnost změny kmitočtu, pokud vím, není..

    Teď jsem zkoušel docela složitou metodu: AC3 s nastaveným DELAY (AC3_Delay_Corrector) jsem v IFOeditu autorizoval s nějakym M2V souborem (krátký klip-jen aby mi to IFOedit vzal k autorizaci) a vytvořil nový VOB. Takto jsem to udělal s oběma AC3, a poté nové VOBy spojil
    VOBmergem a výsledný "dvojnásobný" VOB otevřel ve VOBeditu, kde jsem se pokusil pomocí demux AC3 stream získat fungující spojený AC3 stream. Bohužel výsledek je úplně stejný, jako když ty AC3 spojim v Total Commanderu nebo pomocí FileMerger...je to vadná AC3jka = delší než má být a nelze použít pro spojení s příslušným videem (A to i když využiju AC3fix nebo BeSplice)

    [color=red]!!! Hmm, teď jsem si všimnul, že v LOG soboru z toho AC3 Delay Correct jsou pro oba AC3 soubory následující údaje:Framelength: 0x0600 a u druhého 0x0700.. To by s tím mohlo nějak souviset, že? Mohl bych tyto hodnoty srovnat? Čím?? [/color]
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele zibi
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    no to snad ne...ani ten WAV nejde spojit . WAV má 2GB limit !!!!! to snad fakt neni možný....potřebuju získat cca 3,5GB wav!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    zibi: už jsem ti to psal jinde, ale vyzkoušels spojit ty AC3 v Womble MPEG Video Wizard????
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kirk
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    492

    Odkdy souborový manažer (Total Commander) slouží ke spojování videosouborů?! to slyším prvně!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Jak co. Soubory s hlavičkou (např AVI) nespojíš, ale třeba takové VOBy ano. AVI všek můžeš v TC rozdělit a opět spojit. Spojovat ac3 jsem nezkoušel, ale asi to nepůjde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele zibi
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    [color=red]viking: no nezkousel jeste,mel jsem obavy ,ze vzhledem k rozdilne framelenght (skutecne ty AC3 soubory nejsou uplne stejne) by to stejne neslo a dopadlo by to stejne jako spojenim v Total Commanderu = jedna cast by hrala spravne a druha rychleji/pomaleji (podle framelenght) a vysledna delka by byla spatna. tudiz nepouzitelne. Ale jelikoz jsem neuspel ani kdyz jsem chtel pouzit pouze vyextrahovane WAVy (soundforge mi je proste nespoji - prekracoval bych 2GB limit), tak to pujdu vyzkouset, protoze mi vlastne moc moznosti nezbyva. Leda vyextrahovane WAVy zabalit do MP3 a ty pak spojit. Ale MP3 nechci [/color]

    [color=blue]kirk: je to podivny,ale asi by to fungovalo,kdyby oba soubory mely stejne parametry. A to vcetne tech AC3. Na VOBy je VOBmerge, v Total Commanderu by to neslo myslim.[/color]

    [color=darkred]PS:neznate nekdo odkaz do stare konference na tema extrakce jednotlivych kanalu 5.1 AC3 do WAVu - jak mimochodem se ted nekdo pta v nove diskuzi??[/color]
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    zibi: VOBy v TC spojit jdou, ale na co, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. jak spojit MKV??
    Od sonny360 v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-07-2010, 16:51
  2. Jak spojit soubory m2ts
    Od Panzer.Dragon v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-09-2009, 14:06
  3. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 06-05-2008, 22:41
  4. Jak spojit dva soubory MPEG-4 Movie ?
    Od Gozer v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-03-2007, 06:24
  5. Nelze spojit dva soubory .avi kvůli zvuku
    Od altamir v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-09-2004, 11:09