Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Canopus Edius 5

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    5

    mám dva dotazy a ani na jeden jsem nikde nenašel odpověd, první zní - jaký používá Edius 5 procoder k renderingu např z DV AVI do Mpeg2. Někde sem četl, že v e dvojce a tuším trojce byl ořezaný procoder. Jde mi o to jestli je kvalita přepočtu v ediusu stejná jako kdyby se použil např. Canopus procoder III Nemáte s tím někdo zkušenost? No a druhá otázka Natáhnu DV video z kamery a rád bych jej zase spočítal do výsledného souboru DV AVI, ale ten v podstatě vevýběru formátů na vystupu není, je tam sice kolonka DV, ale nic se pod ní neukrývá, takže nevím jak dostat ns disk soubor ve stejném formátu. Děkuji všem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    5

    tak na tu prví čast už sem přišel, měl sem špatně zadaný vstup videa, tedy projekt a tím pádem jsem to na výstupu nemohl "doladit".........ale mám ještě jeden dotaz na který jsem nenalezl odpověd ani v návodu. Používáte-li funkci multicam pro střih z několika kamer je to super, ale jak vložit např. prolínačku mezi první a čtvtou stopu? Už se tu s tím prápím třetí den a jsem pořád ve stejném místě....navíte někdo co s tím? Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Edius pravidelně nepoužívám (natož na multicam .-) ), ale zkus tohle - jak ustřiháš multicam, tak v nabídce okna Preview zvol Mode>Compress to a single track (na jednu stopu). Pak tam zkus dát normálně přechody.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    5

    dík za snahu, ale tohle taky nejde, ona ta výsledná stopa je sice součet těch více stop, ale když z těch více stop nějakou odstraníš, tak v té výsledné stopě se sice na pohled nic nezmění, ale při přehrávání je vysledkem tma.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Zkusil jsi vypnout pak ten režim multicam (teprve pak zkusit to dál upravovat)? Nějak by to jít mělo, jinak by to byla chyba programu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    1

    Nestřihám v Canopus Edius 5, ale v Avidu. Tam si zamknu stopy a do volných vložím prolínačku bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Canopus Edius 4+CZ
    Od Din0 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 09:12
  2. Canopus EDIUS NX for HDV
    Od Stratoss v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 21-10-2005, 05:30