Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 37 z 37

Téma: Canopus Procoder - stmavenie obrazu

  1. #31
    Nováček Avatar uživatele dudator
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    20

    Také bych se chtěl přidat k tomu, že když kóduji obraz MPEG2, tak dojde ke ztmaveni (změna kontrastu) obrazu. Je jedno, jestli pro kodovani použiju Adobe Encore DVD, DVD Architect 2 a dělá to také Canopus Procoder.
    Přitom, když se podívám na avi soubor, který vylezl z Premiery (v přehrávači Power DVD), obraz je takový jaký bych ho chtel i v MPEGu.

    Jakmile prostě udělám v jakemkoliv programu vob soubory na disku a pak si je spustim v PowerDVD, obraz má mnohem větší kntrast.

    Dá se to nějak změnit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček Avatar uživatele dudator
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    20

    Ještě bych chtěl dodat, zkousel jsem v canopusu zakodovat video do souboru m2v (VBR s maximálním tokem 6Mb/s). Poté jsem soubor spustil v BS playeru a obraz byl perfektní, stejný jako nekomprimovaný. Jenže když ten samý soubor spustím v PowerDVD, obraz je pak zase kontrastnější.
    Setkal ste se s tím někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    dudator
    V PowerDVD máš různé profily (jasný, ostrý...) není to tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    jj, default tam je VIVID
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček Avatar uživatele dudator
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    20

    Zkusim si teda pohrat s nastavenim PowerDVD prehravace, ale jine problemy sem s timto prehravacem nezaznamenal
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček Avatar uživatele dudator
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    20

    Diky za radu, opravdu to bylo tim filtrem VIVID, sice nevim k cemu slouzi, ale kdyz sem tam dal polozku "original" je to OK.
    Jeste by mne treba zajimalo jaky datovy tok pouzivate pri kompresi na MPEG pro vypaleni na DVD, pripadne jseti VBR nebo CBR, ja sem zkoumal, jestli u domaciho videa je nejaky rozdil mezi 6 a maximem (cca 9Mb/s) a rozdil sem nejak nepozoroval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    No pokud je to z kamery, tak nejlépe maximum - 8000-8500, více ne, některé přehrávače to nemají rády. Pokud méně, tak dva průchody, ale pod 6000 bych nešel.
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Canopus ProCoder 2.0
    Od dudator v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 07-04-2006, 01:40
  2. Canopus Procoder 2
    Od wendy v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-09-2005, 06:45
  3. Canopus ProCoder
    Od Ulrico v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-09-2005, 06:21
  4. Canopus Procoder 2
    Od Doceto v sekci Kodeky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-08-2005, 20:41
  5. ProCoder Canopus
    Od jurajka v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-05-2005, 20:27