Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Canopus Procoder - stmavenie obrazu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Dá sa niečo proti tomu robiť ? Originálny záznam vyzerá rovnako aj na VHS, ale na DVD ( z DVD Lab ) je príliš stmavený.
    Druhá otázka je, prečo je zvuk na DVD o dosť silnejší ? V žiadnej fáze výroby ho nedávam hlasnejšie.
    Vďaka za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Nějak nechápu tvé dotazy (2). Co jsi tam v CPC nastavil za filtry?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Vôvec nič, iba 2 pass, pre PAL, PCM a veľkosť media, čiže DVD
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    problem je v dekodovani, kazdej dekoder ma nastaveny jiny obrazovy vlastnosti, je to jen subjektivni dojem
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Tak to sa budem musieť s Procoderom rozlúčiť, pretože jeho vysledky su o dosť tmavšie než je za potreby, ak ho nieje možne nejakym spôsobom nastaviť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Bobbix: ...a nebylo by jednodušší trochu zesvětlit (gama) zdroj o pár bodů? Občas s tím zápasím u starých VHS - lépe se to potom "zkontrastní" přidám-li filtr Sharpen (už jsem si vychytal jedno nastavení, které sice přidá "šum", ale opticky to potom vychází lépe, byť je to oblíbené: "Z h*vna bič neupleteš"...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    taky zalezi na tom cim si to dostal do pc, jestli tv kartou tak se ani nedivim, ja to taham prevodnikem nebo primo z kamery a kontrast i jas sou identicky jako original
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    V PC je karta DV.nov.AV, pokial som robil ( dlhé roky ) v *.dif a Premiere, obraz bol identický, teraz som vyskúšal *.avi a Vegas a niesom vôbec nadšený, ale aj pri pôvodnom postupe bol z Procodera obraz tmavší ( hoci mám dojem, ale iba dojem, ešte preverím ), že aj Vegas stmavuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    A máš vůbec zkalibrovaný MONITOR?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    , prepáč toto bol asi vtip, monitor ma zaujíma iba ako náhľad, počas celej práce sledujem výstup na telke, ale ak má mať monitor vplyv na výsledok, ......
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Proč vtip, vždyť na čem to sleduješ jsi předtím neuvedl. Víc už poradit neumím. Servus!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    nedavas nahodou prisposobit signal do ITU rozsahu? to stmavi obraz aj zuzi farebny rozsah...
    inak bez skalibrovania celeho retazca sa NEDA editovat - a to aj v pripade ze pouzivas ako preview telku... a nie je uz vyhorena? lebo skalibrovat treba aj TV na nejaky referencny obraz (co ak mas klasicku situaciu trash in-trash out?)
    ja mam vsetko nakalibrovane na sRGB a aby par testovacich obrazkov vyzeralo na vsetkych vystupoch rovnako a je to vybavene
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Skutočne s tým nič viac nerobím, ani neviem čo je a načo je ITU. Prave teraz vyrába ten istý film Main Concept. Večer uvidím, či bude rozdiel medzi nim a filmom z Procodera
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    21

    Mám podobný problém. I když si nemyslím, že by ProCoder 2 ztmavoval obraz, jak píše bobbix, ale udělá nepřiměřeně velký kontrast - světlé plochy jsou více bílé a tmavé černé. Ve výsledku tak nepoznám např. rozdíl mezi tmavě modrou a tmavě zelenou - obě jsou černé... Vytvářejí se tak souvislé tmavé a světlé plochy, takže plasticita bere za své. Navíc když expoziční automatika kamery drobně ztmaví nebo zesvětlí obraz - v originálním DV souboru je to sotva postřehnutelná změna, v mpegu z Procoderu to vypadá strašně okatě.

    Dost mě to překvapilo, protože by měl být ProCoder jeden z nejlepších encoderů, ale video do PC dostávám přes Canopus Storm 2, zkoušel jsem výsledek na zkalibrovaném monitoru i na několika TV zkalibrovaných podle THX testů... A nevím, co s tím.
    Přitom encodér, který je součástí DVD Architectu 2 produkuje identický obraz s původním DV souborem a kvalita při vyšším datovém toku je (subjektivně) velmi dobrá.

    Čím to je, nevím. Možná přímým exportem z Premiery Pro (pomocí zásuvného modelu), možná nastavením na mastering quality - zkusím high quality. Jsou to hlouposti, ale tonoucí se stébla chytá...

    Kdybyste měli nějaký nápad, dejte vědět. Rád bych vyzkoušel ještě ProCoder Express - jestli je je na výstupu stejně "kontrastní" obraz.

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    OK, môžem súhlasiť aj s formuláciou že ďosť, alebo až príliš nakontrastuje obraz.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Canopus ProCoder 2.0
    Od dudator v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 07-04-2006, 01:40
  2. Canopus Procoder 2
    Od wendy v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-09-2005, 06:45
  3. Canopus ProCoder
    Od Ulrico v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-09-2005, 06:21
  4. Canopus Procoder 2
    Od Doceto v sekci Kodeky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-08-2005, 20:41
  5. ProCoder Canopus
    Od jurajka v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-05-2005, 20:27