Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Převod DVD filmu do avi s více audio stopami

Saww (10)|30.1.2010 16:30
Ahoj, prosím poraďte. Potřebuji si zazálohovat DVD film na disk a chtěl bych zálohu v avi souboru. Zároveň potřebuji, aby tato záloha obsahovala jak původní anglický zvuk, tak i český dabing a české titulky. Při přehrávání této zálohy (např. ve WMP) bych si chtěl vybrat přehrávanou audio stopu a vypnout, případně zapnout titulky.

Pokoušel jsem se to udělat v programu Auto Gordian Knot 2.55, ale výsledek byl takový, že mám film v avi formátu, kde mi trvale běží české titulky a současně obě dvě audio stopy (překrývají se). Nejspíš dělám někde něco špatně. Poradíte?
mirekv (7169)|30.1.2010 17:06
V AGK dělám, ale dva zvuky jsem nezkoušel, přehrávač by je měl umět přepínat (AGK používá VirtualDubMod a ten umožňuje více separátních zvuků). S titulky je to trochu horší, AGK je zřejmě uloží do kontejneru AVI jako sub+idx (nezaměňovat s textovými sub). Titulky je třeba převést do textové podoby SubRipem do textové podoby přes OCR, nebo lépe je najít na netu.
Pitomec (10211)|30.1.2010 18:06
[quote=Saww;263252]Ahoj, prosím poraďte. Potřebuji si zazálohovat DVD film na disk a chtěl bych zálohu v avi souboru. Zároveň potřebuji, aby tato záloha obsahovala jak původní anglický zvuk, tak i český dabing a české titulky. Při přehrávání této zálohy (např. ve WMP) bych si chtěl vybrat přehrávanou audio stopu a vypnout, případně zapnout titulky.

Pokoušel jsem se to udělat v programu Auto Gordian Knot 2.55, ale výsledek byl takový, že mám film v avi formátu, kde mi trvale běží české titulky a současně obě dvě audio stopy (překrývají se). Nejspíš dělám někde něco špatně. Poradíte?[/quote]
Zálohu filmu ve formátu DVD-Video si můžeš udělat max. v ISO 1:1, ale rozhodně ne v jakémsi AVI, kde budeš původní kvalitu prznit převodem. A navíc se s tím ještě zbytečně sr*t. Akorát ztráta času...
Saww (10)|30.1.2010 18:15
[quote=Pitomec;263270]Zálohu filmu ve formátu DVD-Video si můžeš udělat max. v ISO 1:1, ale rozhodně ne v jakémsi AVI, kde budeš původní kvalitu prznit převodem. A navíc se s tím ještě zbytečně sr*t. Akorát ztráta času...[/quote]

Já myslel zálohu obsahu (film, dvě audio stopy, jedny titulky), nikoliv kvality. Potřebuji zároveň zmenšit velikost. ISO 1:1 udělat umím, ale v tomto případě toto nepotřebuji, proto se ohlížím po něčem elegantním, co to dokáže.

Ale díky za komentář, neuvedl jsem důvod, proč to chci do avi. Vlastně to nemusí být přímo avi, potřebuji jakýkoliv formát, který bude pustitelný ve WMP a bude mít popsané vlastnosti (možnost přepínání audio stop a vypínání/zapínání titulků - ty mohou být klidně v externím souboru).
StD (8612)|30.1.2010 18:26
[quote=Saww;263272]...zálohu obsahu...nikoliv kvality. Potřebuji zároveň zmenšit velikost...[/quote]
Toto jsou zcela protichůdné požadavky - to je asi tak jako "potřebuji zazálohovat otisk zadnice ze čtyřvrstvého toaleťáku na jednovrstvý bez ztráty kvality..." Dá se taky zmenšit velikost tak, že si potom můžeš obsah domalovávat z paměti pastelkama...
A já si myslel, že už za deset let v novém tisíciletí tohle prznění lidi přešlo. 9-)
Jak psal Pitomec, nic jiného nemá smysl - to je ta výloha pár korun za optické medium tak vysoká, nebo to lupnout na disk. Ach jo.
Saww (10)|30.1.2010 18:45
[quote=StD;263275]Toto jsou zcela protichůdné požadavky - to je asi tak jako "potřebuji zazálohovat otisk zadnice ze čtyřvrstvého toaleťáku na jednovrstvý bez ztráty kvality..." Dá se taky zmenšit velikost tak, že si potom můžeš obsah domalovávat z paměti pastelkama...
A já si myslel, že už za deset let v novém tisíciletí tohle prznění lidi přešlo. 9-)
Jak psal Pitomec, nic jiného nemá smysl - to je ta výloha pár korun za optické medium tak vysoká, nebo to lupnout na disk. Ach jo.[/quote]

Asi jsi mě nepochopil správně! NEpožaduji zálohu kvality, pouze obsahu. Stačí mi, pokud to bude koukatelné! Tzn. podle tvého příměru: požaduji zazálohovat otisk zadnice ze čtyřvrstvého toaleťáku na jednovrstvý a CHÁPU, že při tom nemohu zachovat plnou kvalitu - to je daň, kterou akceptuji a jsem ochoten přijmout. ;-)

A potřebuji to proto, že nemám tolik místa na tom disku, na kterém to bude a záloha na DVD je v mém případě zbytečná (pustil bych to v originále, ale neni na tom kompu/místě kde/na čem) - pokud vám to pomůže, budu namísto slova "záloha" používat výraz "uživatelská kopie". ;-)

Už z toho snad vyplývá, že taková úprava má smysl ;-). BTW. znáte způsob jak to udělat? Na to, jestli to potřebuji se neptám, to vím dobře sám - odpověď zní ano, potřebuji! ;-)
StD (8612)|30.1.2010 18:56
[quote=Saww;263283]...BTW. znáte způsob jak to udělat?...[/quote]

Ano, ale už to tak cca 8-10 let nedělám, protože takové ztrátové "reprodukční kopie" mizerné kvality se nevyplatí.

To už si to rovnou můžu enkodovat do kvality "Trailer" do QuickTimu a přehrávat tak na mobilním zařízení nebo dávat na internet. Jinde je to o ničem.

BTW: Co se té kapacity HDD týče, tak když je dnes 1 TB za cca 100 dolarů není co řešit.
vivid.sk (11472)|30.1.2010 19:08
ako napisal mirev, AGK to spravi, odporucam ale povodny nastroj (ktory je na lepej urovni, ale zasa nie pre uplnych zaciatocnikov) -> Gordian Knot (frontend, ktory ti ulahci pracu s nastrojmi DGIndex, Avisynth,VirtualDub, a dalsie ...).

Pozri stranku Doom9.net, tam najdes aj nejake guides, ide to celkom rychlo, ak si zvyknes na dany postup.

P.S. titulky sub +idx su dnes podporovane mnohymi playermi, takze netreba pracnu konverziu so subripom.

updated:
potřebuji jakýkoliv formát, který bude pustitelný ve WMP
WPM ani nehodou, tento hlupy soft nezvladne ani zakladne formaty titulkov.
Pitomec (10211)|30.1.2010 19:25
[quote=Saww;263283]Asi jsi mě nepochopil správně! NEpožaduji zálohu kvality, pouze obsahu. Stačí mi, pokud to bude koukatelné! Tzn. podle tvého příměru: požaduji zazálohovat otisk zadnice ze čtyřvrstvého toaleťáku na jednovrstvý a CHÁPU, že při tom nemohu zachovat plnou kvalitu - to je daň, kterou akceptuji a jsem ochoten přijmout. ;-)

A potřebuji to proto, že nemám tolik místa na tom disku, na kterém to bude a záloha na DVD je v mém případě zbytečná (pustil bych to v originále, ale neni na tom kompu/místě kde/na čem) - pokud vám to pomůže, budu namísto slova "záloha" používat výraz "uživatelská kopie". ;-)

Už z toho snad vyplývá, že taková úprava má smysl ;-). BTW. znáte způsob jak to udělat? Na to, jestli to potřebuji se neptám, to vím dobře sám - odpověď zní ano, potřebuji! ;-)[/quote]
Pak si to Canopus ProCoderem šoupni do WMV a je to. Ale i tak bych to řešil spíš pořízením většího HDD a dělal zálohu 1:1, protože jednou se budeš tlouct do hlavy, žes to zprznil a nedá se to napravit.
StD (8612)|30.1.2010 19:35
[quote=Pitomec;263299]...protože jednou se budeš tlouct do hlavy, žes to zprznil a nedá se to napravit.[/quote]

Přesně!!! Až jednou konečně komise EU zakáže Windows Media Player jako "obecně škodlivý nástroj oblbující veřejnost" stejně jako příliš zakřivené okurky... tak ta situace rychle nastane.
Saww (10)|30.1.2010 23:55
[quote=Pitomec;263299]Pak si to Canopus ProCoderem šoupni do WMV a je to. Ale i tak bych to řešil spíš pořízením většího HDD a dělal zálohu 1:1, protože jednou se budeš tlouct do hlavy, žes to zprznil a nedá se to napravit.[/quote]

Až si ten, komu to dělám pořídí větší disk, pořídí si k tomu i minimálně DVDromku a pustí si originál. Nyní do toho nechce dát ani kačku. Je to tak nepochopitelný, že se chce někdo dívat na svůj film (kterej dostal) i když nemá přehrávač - převod do jiného formátu je přeci úplně normální věc. Btw. u hudby taky plno lidí převádí stopy z originálů na mp3ky, aby se jim to vešlo do máloobjemných mp3 přehrávačů. Nevím co je na tom k nepochopení. Kdyby mu, nebo mě natolik záleželo na kvalitě (kterou třeba ani pouhým okem nerozeznám), koupili bysme novej komp, nebo DVD přehrávač a HD plazmu apod. Jenomže do toho nechceme vrazit ani kačku, máme partu DVDček a nemáme na čem je přehrávat - jak jinak si je pouštět, než je převést do formátu, kterej nezabere víc, jak giga na film? Je to pořád k nepochopení? Nemám místo a nechci nic kupovat! Nemám DVD přehrávač, ani DVD mechaniku. Mám pouze komp bez DVD mechaniky, s malým diskem a chci tam nahrát pár převedených filmů z DVDček, který budou mít dvě audio stopy a jedny titulky. Pár takových filmů již mám, takže vím, že to lze udělat, proto zjišťuji jak.

[quote=StD;263285]Ano, ale už to tak cca 8-10 let nedělám, protože takové ztrátové "reprodukční kopie" mizerné kvality se nevyplatí.

To už si to rovnou můžu enkodovat do kvality "Trailer" do QuickTimu a přehrávat tak na mobilním zařízení nebo dávat na internet. Jinde je to o ničem.

BTW: Co se té kapacity HDD týče, tak když je dnes 1 TB za cca 100 dolarů není co řešit.[/quote]

Mě se vyplatí. Tato "ztrátová reprodukční kopie" bude totiž sloužit pouze k tomu, že si jí dotyčný občas pustí v češtině a občas v původním znění s titulky. Další práci s filmem, případně šíření probíhat nebude. Pro soukromé účely taková kopie dostatečně stačí = tzn. vyplatí se!
Do kvality trailer do QuickTimu? Tak mi napiš jak to mám udělat - abych měl ty dvě audio stopy a titulky dle volby. Třeba je to to, co hledám. ;-)
1TB je sice za 100 dolarů, ale nechceme investovat ani kačku, pouze snahu a čas. Pokud je pro tebe 100 dolarů málo, pošli mi disk (stačí externí a klidně pouze půl tera), pak tvou radu budu brát jako věcnou, díky. ;-)
Saww (10)|30.1.2010 23:56
[quote=mirekv;263259]V AGK dělám, ale dva zvuky jsem nezkoušel, přehrávač by je měl umět přepínat (AGK používá VirtualDubMod a ten umožňuje více separátních zvuků). S titulky je to trochu horší, AGK je zřejmě uloží do kontejneru AVI jako sub+idx (nezaměňovat s textovými sub). Titulky je třeba převést do textové podoby SubRipem do textové podoby přes OCR, nebo lépe je najít na netu.[/quote]


[quote=vivid.sk;263288]ako napisal mirev, AGK to spravi, odporucam ale povodny nastroj (ktory je na lepej urovni, ale zasa nie pre uplnych zaciatocnikov) -> Gordian Knot (frontend, ktory ti ulahci pracu s nastrojmi DGIndex, Avisynth,VirtualDub, a dalsie ...).

Pozri stranku Doom9.org, tam najdes aj nejake guides, ide to celkom rychlo, ak si zvyknes na dany postup.

P.S. titulky sub +idx su dnes podporovane mnohymi playermi, takze netreba pracnu konverziu so subripom.

updated:
potřebuji jakýkoliv formát, který bude pustitelný ve WMP
WPM ani nehodou, tento hlupy soft nezvladne ani zakladne formaty titulkov.[/quote]

Díky, mrknu se na to. :-)
vivid.sk (11472)|31.1.2010 00:17
saww> opravil som tu adresu v povodnom prispevku.
Prikladam aj konkretnu linku na subory a guide:
http://www.doom9.org/index.html?/gknot-main4.htm
Tak vela zdaru a hodne casu :) (spominam si na casy, ked mi kvalitne ripy trvalo vyrobit 30 hodin, dnes si s tym viacjadrove CPU poradia urcite lepsie)
Saww (10)|31.1.2010 00:23
[quote=vivid.sk;263374]saww> opravil som tu adresu v povodnom prispevku.
Prikladam aj konkretnu linku na subory a guide:
http://www.doom9.org/index.html?/gknot-main4.htm
Tak vela zdaru a hodne casu :) (spominam si na casy, ked mi kvalitne ripy trvalo vyrobit 30 hodin, dnes si s tym viacjadrove CPU poradia urcite lepsie)[/quote]

Moc děkuji, už si to pročítám. Tam bych to měl najít. Fakt díky. :-)
Právě, dostanu se jednou za 14 dní k novému kompu, kde bych měl možnost ty filmy převést a pak je odvézt známému domu. Tak snad to tu poběží svižně. Ještě jednou díky. :-)
StD (8612)|31.1.2010 00:48
[quote=Saww;263372]...ale nechceme investovat ani kačku, pouze snahu a čas...[/quote]
No tak to jsi u mne na špatný adrese, já už jsem svý kačky investoval a také spousty času. Almužny nerozdávám. Vyrob si to na free-SW.
Saww (10)|31.1.2010 10:10
[quote=StD;263377]No tak to jsi u mne na špatný adrese, já už jsem svý kačky investoval a také spousty času. Almužny nerozdávám. Vyrob si to na free-SW.[/quote]

No vida, konečně jsme se pochopili. A víš jak to na free-SW vyrobit? (na to se totiž od začátku ptám ;-))
mirekv (7169)|31.1.2010 10:11
Dodatek: AGK opravdu umí více zvuků, odzkoušeno!
Převod do AVI: Kamarád kupuje na stánkách DVD s válečnou tématikou a já je pro sebe i pro něj převádím do AVI, kvalita neutrpí a hlavně ušetřím místo i tak už mám 400 GB dokumentů. Navíc je to jednodušší, připojím disk k WDTV a jedu.
Saww (10)|31.1.2010 11:24
[quote=mirekv;263394]Dodatek: AGK opravdu umí více zvuků, odzkoušeno!
Převod do AVI: Kamarád kupuje na stánkách DVD s válečnou tématikou a já je pro sebe i pro něj převádím do AVI, kvalita neutrpí a hlavně ušetřím místo i tak už mám 400 GB dokumentů. Navíc je to jednodušší, připojím disk k WDTV a jedu.[/quote]

Zkouším to znovu v AGK, nejspíš jsem měl špatně nainstalováno. Uvidíme, video s jednou stopou mi to převedlo v pohodě, snad dvě audio stopy dopadnou taky dobře.
vivid.sk (11472)|31.1.2010 11:30
Saww> pokial nepotrebujes mat video na exaktnu velkost, tak dalsiu stopu v pohode primuxujes (staci ju cez DGDemux vyextrahovat) a nasledne do vysledneho Avicka vlozit (VirtualDub, resp AviMux)
Pitomec (10211)|31.1.2010 11:48
[quote=Saww;263372]Až si ten, komu to dělám pořídí větší disk, pořídí si k tomu i minimálně DVDromku a pustí si originál. Nyní do toho nechce dát ani kačku. Je to tak nepochopitelný, že se chce někdo dívat na svůj film (kterej dostal) i když nemá přehrávač - převod do jiného formátu je přeci úplně normální věc. Btw. u hudby taky plno lidí převádí stopy z originálů na mp3ky, aby se jim to vešlo do máloobjemných mp3 přehrávačů. Nevím co je na tom k nepochopení. Kdyby mu, nebo mě natolik záleželo na kvalitě (kterou třeba ani pouhým okem nerozeznám), koupili bysme novej komp, nebo DVD přehrávač a HD plazmu apod. Jenomže do toho nechceme vrazit ani kačku, máme partu DVDček a nemáme na čem je přehrávat - jak jinak si je pouštět, než je převést do formátu, kterej nezabere víc, jak giga na film? Je to pořád k nepochopení? Nemám místo a nechci nic kupovat! Nemám DVD přehrávač, ani DVD mechaniku. Mám pouze komp bez DVD mechaniky, s malým diskem a chci tam nahrát pár převedených filmů z DVDček, který budou mít dvě audio stopy a jedny titulky. Pár takových filmů již mám, takže vím, že to lze udělat, proto zjišťuji jak.[/quote]
Však jsem ti napsal, že si to máš Canopus ProCoderem šoupnout do WMV - nebo se ti snad WMV zdá málo úsporný?!

Pokud jde o CD-DA a MP3, tak rozhodně si nikdo nedělá zálohu CD-DA v MP3 formátu (to by musel být totální magor), ale nanejvýš jako pracovní verzi, což lze i u toho filmu použít jinak, než ISO 1:1 - ale to už není řeč o záloze, takže si napřed ujasni co vlastně chceš, tj. jestli pracovní kopii nebo zálohu.
vivid.sk (11472)|31.1.2010 12:25
Však jsem ti napsal, že si to máš Canopus ProCoderem šoupnout do WMV - nebo se ti snad WMV zdá málo úsporný?!

WMV nikdy nie! - uz len z principu(wma detto). Staci sa pozriet na politiku mikrosoftu ohladne jeho "patentov". Radsej akykolvek free MPEG4 kodek. Na SD stale dobre posluzi XviD.

takže si napřed ujasni co vlastně chceš,
Myslim, ze Saww velmi dobre vie, co chce (konieckoncom to sam napisal). Keby chcel kopiu 1:1, tak zrejme toto vlakno nezaklada. Ostatne, kompresne algoritmy maju stale svoje urcenie.
Pitomec (10211)|31.1.2010 12:28
[quote=vivid.sk;263421]Však jsem ti napsal, že si to máš Canopus ProCoderem šoupnout do WMV - nebo se ti snad WMV zdá málo úsporný?!

WMV nikdy nie! - uz len z principu(wma detto). Staci sa pozriet na politiku mikrosoftu ohladne jeho "patentov".Radsej akykolvek free MPEG4 kodek.Na SD stale dobre posluzi XviD.[/quote]
Já s žádným WMV nikdy problém neměl, přehraje to i čistá instalačka Woken (narozdíl od všech těch XviDů, DivXů apod., kde pořád musíš lovit nějaký kodeky) a kvalita je taky ucházející.
Pitomec (10211)|31.1.2010 12:29
[quote=Saww;263252]Ahoj, prosím poraďte. [COLOR=red]Potřebuji si zazálohovat DVD film na disk[/COLOR] a chtěl bych zálohu v avi souboru. Zároveň potřebuji, aby tato záloha obsahovala jak původní anglický zvuk, tak i český dabing a české titulky. Při přehrávání této zálohy (např. ve WMP) bych si chtěl vybrat přehrávanou audio stopu a vypnout, případně zapnout titulky.

Pokoušel jsem se to udělat v programu Auto Gordian Knot 2.55, ale výsledek byl takový, že mám film v avi formátu, kde mi trvale běží české titulky a současně obě dvě audio stopy (překrývají se). Nejspíš dělám někde něco špatně. Poradíte?[/quote]
[COLOR=white]toto chce[/COLOR]
vivid.sk (11472)|31.1.2010 12:30
přehraje to i čistá instalačka Woken
Tak to je fantasticky argument... keby sme mali pouzivat len to, co je nainstalovane vo Windowse, tak by sme ostali 100 rokov za opicami.


P.S. postrihas si s virtualdubom wmv/asf? mohol by si si pamatat historiu (vek na to mas), ked mikrosoft ziadal autora Virtualdubu aby ODSTRANIL kod na podporu asf, pretoze porusuje licencne podmienky. A ja takuto politiku M$ mozem os*at... Ostatne, staci sa pozriet v com sa distribuuju filmy, a kazdy pochopi, ze M$ je z hry von (a bude).
Pitomec (10211)|31.1.2010 12:44
[quote=vivid.sk;263424]přehraje to i čistá instalačka Woken
Tak to je fantasticky argument... keby sme mali pouzivat len to, co je nainstalovane vo Windowse, tak by sme ostali 100 rokov za opicami.


P.S. postrihas si s virtualdubom wmv/asf? mohol by si si pamatat historiu (vek na to mas), ked mikrosoft ziadal autora Virtualdubu aby ODSTRANIL kod na podporu asf, pretoze porusuje licencne podmienky. A ja takuto politiku M$ mozem os*at... Ostatne, staci sa pozriet v com sa distribuuju filmy, a kazdy pochopi, ze M$ je z hry von (a bude).[/quote]
Argument je to velice dobrý, protože celá řada lidí si nemusí nikde nic stahovat a ani instalovat, prostě kliknou na soubor a přehrají ho.

A nevím k čemu bys zrovna v tomto případě měl co stříhat, tady se jedná o převod z DVD-Video a to už asi sestříhané bude, ne?
vivid.sk (11472)|31.1.2010 12:52
Obravam sa, ze tvoje argumenty tiez neobstoja, pretoze take ciste Windows XP nepodporuju standardne prehravanie DVD-Videa(a to uz nevravim o DolbyDigital a DTS). I ked je to zrejme o verzii WMP, tie novsie by to uz snad v dobe BD mali zvladnut - no nejako ho nesledujem.


Taktiez, mnoho ludi pouziva MPEG4 ASP aj koli velkej podpore v DVD playeroch (viacmenej dnes uz standardna podpora). A nakoniec - konkretne Xvid je efektivnejsi ako WMV.
Pitomec (10211)|31.1.2010 14:24
[quote=vivid.sk;263432]Obravam sa, ze tvoje argumenty tiez neobstoja, pretoze take ciste Windows XP nepodporuju standardne prehravanie DVD-Videa(a to uz nevravim o DolbyDigital a DTS). I ked je to zrejme o verzii WMP, tie novsie by to uz snad v dobe BD mali zvladnut - no nejako ho nesledujem.


Taktiez, mnoho ludi pouziva MPEG4 ASP aj koli velkej podpore v DVD playeroch (viacmenej dnes uz standardna podpora). A nakoniec - konkretne Xvid je efektivnejsi ako WMV.[/quote]
Teď jsem nějak nepochopil o co ti vlastně jde? Celou dobu se bavíme o přehrávání WMV a ty do toho zamotáš DVD-Video 9-) A jinak si stojím za tím, že je WMV výhodnější než všechny ty DivXy a XviDy, kde opravdu nikdo neví co to má za kodeky a bez instalace dalších codec-packů nebo jiných přehrávačů typu VLC, si ani neškrtneš. Ostatně tvoje averze vůči MS není na místě, protože stejně používáš jejich Wokna a beztak i Office, takže nevím proč ti tak vadí i WMV :-? Jedině snad možná proto, že si v očích některých pak připadáš "IN", když pomluvíš celý MS, ne?
vivid.sk (11472)|31.1.2010 15:05
Nie Pitomec, o to tu vobec nejde (priklad som spomenul prave preto, lebo tazatel chcel ako zdroj signalu pouzit DVD).

A co sa tyka vhodnosti/nevhodnosti - scena si uz davno vybrala - a nie je to M$. Prave open source produktov by som sa drzal, pokial mozno - aby sa ti jednoho dna nestalo, ze sa zobudis a tvoj oblubeny zaznam vo WV neotvoris v nicom inom ako vo WMP.....A tomu by som sa rad vyhol (mam rad moznost volby).

A tym koncim debatu v tomto vlakne, lebo ho len zasierame, kym autor davno dostal odpovede na svoje otazky.
OFF.
Pitomec (10211)|31.1.2010 15:15
Jenom tě v něčem opravím - já DVD-Video nikdy nebudu převádět do ničeho jinýho, takže ani do WMV ne a tudíž by se mě ten tebou uváděný (a čistě teoretický) problém netýkal. Ale za těch pár let co jsem na netu už mám zkušenost s tím, že si někde stáhnu soubor ve formátu DivX nebo XviD a pokud jde vůbec přehrát (a nemusím ještě hodinu kdesi honit kodeky), tak se mu dřív nebo později rozjede obraz se zvukem a vůbec je to celý nalevačku. U WMV se mně toto nestalo nikdy. Ale tazatel ať si to pochopitelně převede do čeho chce, to je jeho volba 8-)
ai (2993)|31.1.2010 15:46
[quote=Pitomec;263460] A jinak si stojím za tím, že je WMV výhodnější než všechny ty DivXy a XviDy, kde opravdu nikdo neví co to má za kodeky a bez instalace dalších codec-packů nebo jiných přehrávačů typu VLC, si ani neškrtneš. [/quote]
ffdshow + Haali Media Spliter a prehravac MPC a prehrajes cokoliv , vsechno naprosto neskodne veci, filtry, zadne kodeky, v PC za minutu
stayman (12393)|7.2.2010 12:42
VLC player.