Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Propojení LCD s PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    10

    Dobrý den, propojil jsem svoji LCDtelevizi (32" LCD TV LG 32LH2000) s počítačem kabelem HDMI – DVI a obraz funguje tak jak má, problém je ale se zvukem. Zakoupil jsem kabel s konektorem Jack 3,5mm na jedné straně a dvěma CINCH konektory na straně druhé a vše správně zapojil, ovšem zvuk mi při zobrazení „HDMI“ nehraje. Začně hrát teprve tehdy, když přepnu zobrazení na „Komponentní“, ale to mi zase nejde obraz. Nevíte prosím, jak zesychnchronizovat zvuk i obraz? Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    Nemělo by náhodou HDMI brát nejen obraz ale i zvuk?!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Gizmo_CZ Zobrazit příspěvek
    Nemělo by náhodou HDMI brát nejen obraz ale i zvuk?!
    A musí se to někde na zvukovce speciálně nastavit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Aku mas graf. kartu? Vacsina z nich neprenesie cez DVI zvuk (kedze DVI je len video rozhranie), no novsie ATI karty podporuju aj prenos zvuku (je pribaleny vlastny adapter DVI/HDMI).

    Skus si nastudovat manual ku karte, ci to ta karta podporuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    10

    Já mám nvidiu GeForce 9600 GT a právě proto, že nepodporuje přenos zvuku, jsem si koupil kabel s konektorem Jack 3,5mm na jedné straně a dvěma CINCH konektory na straně druhé. Ale nevim, jak nastavit na televizi (nebo se to nastavuje na PC?), aby mi to bralo obraz z HDMI a zároveň zvuk přes ten kabel s CINCH....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    9600GT podporuje. Ale jedine cez HDMI. Taktiez je nutne prepojit zo zvukovky SPDIF vystup vovnutri PC (dodanym kablom, ktory najdes v krabici ku karte).


    Ale nevim, jak nastavit na televizi ...
    Na TV to nenastavis. Nemozes kombinovat analogove a digitalne zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    10

    Počkej moment, tak teď jsem se v tom trošku ztratil. Můžeš mi to vysvětlit víc jako "pro blbce"? Já se v těhle věcech moc nevyznám. Mám tu teda kabel teď zapojenej kabel HDI - HDMI mezi grafárnou a televizí. Co mám udělat dál?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Prestuduj si manual ku grafickej karte! (pohladaj krabicu; pokial si si PC kupoval, ako komplet, tak pozri na webe; v tom pripade ale nemusis mat tieto piny prepojene).

    Prepaja sa to takymto kablom:

    priamo vovnutri PC (potrebujes zvukovku, ktora ma takyto vystup);

    Ak si rozobrat PC netrufnes, poziadaj niekoho znameho, je to vec chvilky.

    finalny pohlad:
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 28-01-2010 v 15:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    10

    Kabel jsem našel, prostudoval manuál a propojil, ale zvuk stále nejde. Je nutno něco nastavovat v nastaveních zvuku?
    Naposledy upraveno uživatelem avatarek: 28-01-2010 v 15:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Zapnut (povolit digitalny vystup na zvukovke/pozor v tom pripade nepojde analogovy).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    10



    Můžeš prosím poradit, co tady mám zaškrtnout?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Mas to dobre. (na testovanie pouzi nejaku stereo nahravku z hudobneho playera... )
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    10

    Hmm nefunguje zase, nechápu ale proč, SPDIF kabel by měl být dle manualu zapojen dobře, nastavení zvukovky je podle tebe taky dobře. Tak už nevím ;( každopádně děkuji za pomoc, jsi moc hodný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Skoda, mozno je tam nejaka mala zrada (nie su zapojene vodice spdif kabla naopak?).
    Pozri v BIOSe ci tam niesu nastavene nejake podozrive nastavenia ohladom zvukovky.
    Zial, nic ine mi takto nadialku nenapada, okrem restartovania PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    10

    Našel jsem ještě na Nvidia foru odkaz na Hotfix (http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/n...i=&p_topview=1
    ), kterým by se dal audio výstup zakázat a pak by to snad mohlo jít normálně přes CINCH. Akorát je tam download pouze pro Visty a já mám XP, tak nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Propojení
    Od slay v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-11-2011, 22:46
  2. CD, DVD, Blu-ray: PROPOJENÍ DVD S TV
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-02-2011, 09:46
  3. CRT: Propojení TV a VCR
    Od Puamik v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-12-2009, 20:12
  4. Propojeni UPC s PC
    Od Warik v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-02-2009, 18:41
  5. Propojení DVD s PC
    Od petrlav v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-01-2006, 17:53