Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Najednou prostě padá signál

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    2

    Začnu anténou .... je na půdě pod taškama, je to nějaký síto, to nevim jaký, na půdu je hroznej přístup a už je tam tak 10 let. (Tadytoho typu http://www.12345.cz/gfx2/sito-velke-huste.jpg) pak cca tak 5m koaxu, trafo, hybridní rozbočovač x4 -> 3x set-top box, 1x lcd s vestavěným dvb-t(to asi nemá vliv) fotka toho HW kromě antény http://imgup.eu/img7/antena.JPG

    A teď k problému: celkem často prostě uplně vypadne signál.. kostičky, sekanej zvuk a pak tma, třeba tak za 10min se to zase samo srovná. Když se dotknu toho kovu ve spoji před trafem, tak televize jde krásně. Dřív to blblo taky (ještě analog) byl tu na to nějakej opravář, ten vyměnil jenom to trafo a bylo po problému. Tak jsem dneska koupil jiný, ale problém přetrvává. Nevím na ktterej jedem vysílač (bydliště v Rakovníku), pár info co dává TV pro kanál 33: ONID 0x20CB, TSID 0x111, ID sítě 0x3110, vysílač (SIT 1 CESKA TELEVIZE). Kvalita signálu 100%, síla kolem 75%
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele pOne
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    22

    Predevsim bych, byt Vami, asi sehnal nejakyho sikovnyho antenare (nebo firmu) a nechal si udelat novou (poradnou) antenu (na strechu) a novy svod. Tim budete mit zase na nejakej ten rok vystarano a (snad) jistotu, ze antena a svod je v poradku. Nekdy se vyplati takoveto reseni nez nejake bastleni.

    ---

    Mate sirokopasmovy zesilovac? Nemuze ho neco rusit? GSM-signal telefonu nebo tak neco? Nemuze zesilovac zesilovat signal az prilis? (pristroj se pak s prilis silnym signalem nevyrovna)
    Projevuje se problem stejne na vsech 3 STB a 1 LCD-TV?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Mám anténu na půdě a stačí to.
    Pokud je signálu dost, nemá smysl ji zbytečně vystrkovat...akorát rezne, koax stárne, spoje oxidují.
    Ale pokud není signálu dost (to by mohla být jedna z příčin), pak vystrčení bezpochyby přinese dramatické zlepšení.
    Popsanou situaci vidím jako kmitající zesilovač (to přiložení ruky to nahodilé kmitání zatlumí). Ale může to být taky něco jiného. To trafo není nejspíše trafo, ale napájecí zdroj?
    Kmitání se dá odstranit několika metodami, ale je pravda, že je lépe, když to dělá někdo, kdo chápe, co dělá, snad pro laický pokus:
    1. například nemá to nějakou regulaci zisku, na té krabičce, kam vede to trafo, (nebo to může být kdekoliv na koaxu, taky to často bývá na anténě.
    2. nevyřeší situaci, kdybys to kovové místo (já se obávám, že z popisu netuším, co to je, jestli je to taková malá plechová krabička třeba 5x5x2cm, tak to je ten zesilovač), prostě někam připojil měděným drátem s co největším průřezem k nějaké vodovodní trubce, nebo topení, jestli něco takového na půdě máš?
    3. co kdybys zkusil najít ten vysílač, co chytáš (na webu je na digizone docela přesný seznam i s GPS) a nasměrovat na něj anténu přesněji? Na nějakém google earth nebo map si najdeš přes ten směr od tebe na vysílač...

    Jestli mám s tím kmitáním pravdu, tak by to ovšem nejlépe chtělo vyměnit nikoliv to trafo, ale rovnou ten zesilovač.
    Jiné pokusy, než ty tři mi už přijdou pro laika příliš neproveditelné. To je práce pro anténáře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Z popisu vyplyva ze je problem spis s kabelazi, dotykem se to prizemni a jede to.

    Ty kabely+koncovky+jejich uchyceni je proste stare. Nekdy pomuze spoje rozebrat, ocistit, ale pokud je to 10 let stare bude lepsi tu kabelaz vymenit. Aktivni prvky by snad meli byt v poradku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Kompletní rekonstrukce. Pokud je dost signálu, tak anténa stačí na půdě, ovšem chtělo by to nějakým antenářem aspoň změřit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Anténa na půdě? No to je dobrej vtip a přeju každýmu, aby mu ty 3 stovky (za údajnou úsporu, že anténa nezrezaví) za to opravdu stály, až poleze každou chvíli na půdu a bude cosi štelovat, když to nebude hrát uspokojivě Anténu na půdu bych si dal tak možná do 100m od vysílače na přímou viditelnost
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Zatímco když poleze na střechu, bude úplně v pohodě...
    (Většinou se na půdu neleze, ale chodí po schodech.)
    Závísí ovšem zcela jistě na příjmových podmínkách. Pokud je signál nedostatečný, musí anténa do lepších podmínek. Nicméně není to nezbytně nutné, pokud je signál dostatečný. Což skutečně budou spíše místa s přímou viditelností na vysílač, byť to klidně může být třeba 10km.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    A co by na té střeše dělal? Buď to tam bude hrát, anebo nebude (v tom případě ani nemá smysl dál pozemní signál řešit a rovnou instalovat parabolu), ovšem na půdě s tím bude mnohem víc problémů (např. když na střechu napadne sníh, což se zrovna už pár týdnů běžně děje).

    P.S. Jestli ty chodíš na půdu po žebříku a nelezeš po něm, tak seš buď dobrej artista, anebo ještě lepší opice
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Právě proto píšu, že signál musí být dobrý, pokud se potácí na hranici kvalitního příjmu, tak potom stačí ten sníh. Záleží taky na střeše, přes eternit projde snadno, přes tašky hůř a nejhorší je plechová střecha.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    2

    Tak jak sjel sníh ze střechy (tašková) tak problémy zmizely. Jinak ta anténa fungovala pod taškama několik let bez probémů, tak nemá cenu to dávat ven ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Citace Původně odesláno od anthAn Zobrazit příspěvek
    Tak jak sjel sníh ze střechy (tašková) tak problémy zmizely. Jinak ta anténa fungovala pod taškama několik let bez probémů, tak nemá cenu to dávat ven ;-)
    V tom případě, že máš střechu takovou, že na ní leží sníh a že tento sníh posune příjem do nefunkčnosti, pak bys skutečně udělal nejlépe, kdybys ven vystrčil nějaké síto, a bylo by.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    38

    Dobrý den, ať nezakládám nové téma, zeptám se zde.
    Mám podobný problém s kolísající kvalitou signálu. Jde o TV Panasonic s integrovaným tunerem, anténa síto se zesilovačem nasměrovaná na Brno, kde v jednom směru mám k dispozici 3 vysílače (Kojál 100kW - vzdálenost 60km, Hády 10kW - vzdálenost 41km, Barvičova 10kW - vzdálenost 39km), ale nevím na který z nich vlastně jedu (dá se to nějak zjistit?).
    Chytám všechny 3 MUXy + za "příznivých povětrnostních podmínek" chytám i MUX 4.

    Problém s kolísající kvalitou signálu mám ale jen a pouze s MUX 1 - České televize.

    Nevíte prosím, kde by mohl být problém? Přebuzený signál kvůli zesilovači? Proč jsou potom výpadky stále jen na jednom multiplexu? Jiný problém?

    EDIT: Jelikož jsem dotaz psal poměrně ve spěchu, tak ho nyní ještě doplním.
    Kolísání samozřejmě vede ke kostičkování, zasekávání a krátkodobým (cca 2-5 sec.) úplným výpadkům obrazu.
    Odpojení napájení zesilovače nepomáhá, pouze se nepatrně sníží četnost výpadků. Navíc se po odpojení úplně ztratí MUX 3 (což mi taky nejde do hlavy).
    Naposledy upraveno uživatelem frantisekpetru: 08-03-2011 v 19:25 Důvod: Doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele pOne
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    22

    Zkuste se podivat jestli vsechny muxy z Vami uvadenych vysilacu maji stejne parametry. Pokud ne, pak to muze byt voditko. Obecne to sito muze (nejen) ve Vasem pripade vest k problemum.

    Muze to byt prebuzeny zesilovac. Nebo ruseni zesilovace.

    Pokud odpojite napajeni zesilovace, tak byste spravne nemel chytnout nic (antena je "odpojena"). Pokud neco chytnete, tak jedine to, co chytite "na kus dratu" (cili to, co je ve Vasi lokalite nejsilnejsi BTW: Dela Vam problem s kostickovanim stejny mux, kery pak jde chytit "na kus dratu" - po odpojeni napajeni zesiku?). MUX 3 se ztrati, protoze je slabsi a "kus dratu" na jeho prijem nestaci.

    Budu se opakovat, ale pokud nekdo ma problemy s antenou, doporucuju zavolat odbornika, ktery prijede, zmeri, nainstaluje a mate pokoj. Tech par stovek za to stoji, o tom jsem presvedcen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    38

    Na každém z uvedených vysílačů mají všechny MUXy stejné parametry.
    Ještě jsem ale zapoměl uvést, že kromě tří uvedených brněnských vysílačů, na které mám anténu nasměrovanou, mám k dispozici o 90° vedle vysílač Děvín (Mikulov - výkon 25kW - vzdálenost cca 10km), který vysílá jen MUX1 a MUX2. Čemuž by potom asi odpovídalo právě to, že když vypnu napájení zesilovače, čímž jak říkáte anténu "vypnu", tak chytám právě jen na "kus drátu" (koaxiál) právě vysílač Mikulov, kde MUX3 není.
    Problémy s kostičkováním a výpadky signálu dělá i po vypnutí zesilovače stále stejný MUX1, jen se sníží jejich četnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele pOne
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    22

    Asi by to chtelo na miste fakt promerit a pak by se videlo.

    Je mozne ze ten MUX 1 je u Vas moc silny a kdyz ten signal jeste zesilite, tak to muze delat problemy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: USB lampička k LCD TV - prostě podsvícení za TV
    Od ahojda v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 11-08-2012, 15:33
  2. konverze MOV - víc klipů najednou
    Od troniq v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-01-2012, 16:48
  3. ADOBE Encore CS 3 - padá a padá
    Od sicher v sekci Mastering
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 17:35
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-11-2006, 14:38
  5. Jak nahravat najednou dva programy
    Od ka1ra v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-04-2006, 00:00