Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Jak propojit DVD a TVmonitor.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    11

    Mam DVD Yamada DVD 6600 s konektory:
    http://www.pcreview.co.uk/reviews/Mi...da_DVX_6600/2/
    kompozitní video výstup
    S-Video výstup
    koaxiální digitální výstup
    optický digitální výstup

    A TV monitor Samsung :
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000PBN
    Video vstup (komponentní) 3x RCA (Y/Pb/Pr)
    Video vstup (kompozitní) 1x RCA

    Propojeni pomoci SCARTu nefunguje, zkousim Videorecorder(Panasonic) a DVD prehravac. Propojim TV pomoci SCARTu s videem/dvd a zapnu-li video/dvd, obraz z tv se automaticky prepne, ale objevi se jen hlaseni EXT: bez signalu. Stejne jak u videa, tak dvd prehravace.

    A jak propojit DVD mimo SCART?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: yamada.jpg 
Zobrazení: 82 
Velikost: 14.0 KB 
ID: 5238   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Samsung32842cv.jpg 
Zobrazení: 71 
Velikost: 165.2 KB 
ID: 5239  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Propojení videorekordéru s TV pomocí SCARTu funguje ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    11

    Jak jsem uved v predposledni vete, nefunguje ani jedno. Nejake propojeni tam je, protoze to reaguje na zapnuti/vypnuti VCR/DVD prepnutim z TV rezimu na EXT(bez signalu). Po vypnuti VCR/DVD se opet vrati TV signal.
    Jen dodam, TV slouzi i jako druhy monitor, propojen na PC pres analog D-Sub, bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Pokud ti nejde ani VCR přes SCART, tak vidím dvě možnosti : buď máš špatný kabel SCART, nebo je v TV potřeba nastavit nějaké parametry pro SCART vstup (některé přístroje umožňují i vypnutí určitých vstupů). Jinak ti nezbývá žádná možnost propojení a jestli to správně chápu, tak ti nejde propojit TV ani s videorekordérem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    11

    Mam dva SCARTY kabely a dve zarizeni (DVD player a videorec). Zkouseny oba s obema zarizenimi. Pouze TV prepne na ext. zdroj a zobrazi se text bez signalu. Na TV je jen volba ext.zdroje: DVI,Komponent,HDMI1 a HDMI2. Zkousel jsem poprepinat ruzne vstupy bez vysledku.
    Zajimalo by mne, zda nelze pouzit nejakou redukci SCART - HDMI (anebo S-Video(ci jine vyse uvedene - HDMI)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Jediné, co mě napadá, je potřeba nastavit SCART v menu TV. Zkus kontaktovat třeba uživatele "mfh" z tohoto vlákna : https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...ghlight=2333HD , má stejný typ Tv a třeba ti poradí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    11

    Dik, uz jsem mu napsal, jen z jeho vlakna jsem pochopil, ze resi tvdigi signal (monitor udajne nema digituner, ale ten muj ma, tak nevim)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    mfh mfh je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    9

    Ahoj, ten monitor dvb-t tuner ma, "problem" byl spis s prijmem digi signalu Co se tveho problemu tyce, tak mam obavu, ze ti asi moc neporadim, protoze pro me samyho je audio \ video tak trochu spanelska vesnice Redukce scart - hdmi se bohuzel zadna nedela... ale nasel jsem tady tohle: http://www.alza.cz/redukce-scart-3x-cinch-d44986.htm


    mozna by to ten problem mohlo resit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    653
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    11

    Tu krabicku mam, ale nevim, jak by mi to pomohlo? Kam mam zapojit z te krabicky ty 3 chinche (zlute atd.) nebo to s-video do monitoru, kdyz tam takove konektory nemam?
    Muj dotaz spis smeroval, jestli tobe ty SCARTy funguji? Jestli se ten SCART v monitoru nejak nastavuje a kde?

    Jen dodam, ze reaguji na mhf.
    Naposledy upraveno uživatelem homi: 27-01-2010 v 10:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    11

    To Kocour:
    No hezke, ale za penize si poridim uz novy dvd prehravac s HDMI. Anebo se mylim, a HDMI neni jeste bezne u techto zarizeni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Začíná být běžné a dostaneš tak z DVD přehrávače kvalitnější obraz do TV bez zbytečného převodu do analogu. Dnes už bych rozhodně kupoval vše s HDMI. Možná by stálo za úvahu koupit rovnou BluRay přehrávač, který má HDMI standartně a přehraje i DVD. V akci se dá sehnat i pod 3 tisíce.
    Běžně mívají DVD přehrávače komponentní výstup YUV, ale tvůj bohužel ne.
    Naposledy upraveno uživatelem geronimoh: 27-01-2010 v 16:18
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    11

    No jeste mi to neda, oba (TV i DVD) maji kompozitni video vstup/vystup, pres ne by to neslo? Ja vlastne ani nevim, kt. konektor to je, ten zluty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Kompozitní je ten žlutý. Je to jen video bez zvuku (nejnižší kvalita propojení).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Kdyby ti šel obraz přes kompozitní video cinch, tak zkus v "SETUP" DVD přehrávače nastavení u videa na "RGB", možná Tv neumí jiný signál ze SCARTu zpracovat, a můžeš ještě zkusit propojení přes SCART. Videorekordér by ti přes SCART na TV nejel, jedině přes komozitní cinch.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. jak propojit tv+repro
    Od djtoyo v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 12-12-2011, 20:50
  2. JVC GR-DVP7: Jak propojit s PC?
    Od fanynek v sekci Videokamery
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 04:20
  3. Cim propojit nb a tv?
    Od Travisxx v sekci Bastlení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-11-2008, 00:03
  4. jak propojit notebook s tv?
    Od hoobbe v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-10-2008, 21:12
  5. Jak propojit kameru s PC?
    Od devet v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-09-2008, 09:36