Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Posouzení sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    19

    Prosím o posouzení sestavy.
    Už deset let používám stařičkého HUMAXe. Chce to změnu. Dávám ho na chalupu a kartu budu potřebovat.
    Čtu různá fóra, sbírám informace. Už nevím, kudy dál.
    Chci přijímat tři družice na dvou televizích a pokud možno sdílet jednu kartu.
    Moje představa – hlavní přijímač HD (po třínedělním studiu webu ho chci na nekomplikovaném linuxu. Pokud možno, aby to šlo po prvním zapnutí, zastrčení karty a naladění). Později si s ním chci hrát – proto linux.
    Jasno mám v tom, že bude nová AL anténa 80 cm, 3 LNB konvertory ještě u antény spojit - DISEqC – do jednoho kabelu a zapojit do HD přijímače. Tady si nevím rady mezi těmito: HD-BOX 9200 PVR , nebo OCTAGON SF 1018 HD, nebo Octagon SF 918 HD (vč. klonů), nebo AzBox PREMIUM HD+.
    No a pak bych to chtěl přes LNB LOOP spojit s SD přijímačem – s takovým, aby sestava chodila), který by sdílel SKYLINK kartu z prvního přijímače. Důležité je, aby na obou televizích šly bez omezení rozdílné programy, bez ohledu na transpondér a polarizaci u hlavního HD přijímače.
    Můžete prosím zhodnotit můj výběr a pomoci mi v rozhodnutí? Za odpovědi děkuji předem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Citace Původně odesláno od An Dante Zobrazit příspěvek
    No a pak bych to chtěl přes LNB LOOP spojit s SD přijímačem – s takovým, aby sestava chodila), který by sdílel SKYLINK kartu z prvního přijímače. Důležité je, aby na obou televizích šly bez omezení rozdílné programy, bez ohledu na transpondér a polarizaci u hlavního HD přijímače.
    .
    Přes LOOP-OUT ti to nikdy nepojede, tak jak si přeješ. Pro každý přijímač musíš mít samostatný svod od antény, atd...podrobnosti viz zde :
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...t=15722&page=2
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    19

    Tak jsem se musel jít na chvíli vystydět za to, co jsem napsal.
    Omlouvám se, ale představoval jsem si to sdílení jako Hurvínek ...
    Takže pokud jsem to správně pochopil, pak budu muset táhnout k SD přijímači dokonce dva kabely - RS232 od serveru a koaxiál od paraboly. Pokud se zase pletu, tak prosím o korekci.
    A co ta má sestava? Co mi doporučíte za HD přijímač - vybral jsem si blbě? - a co k tomu jako SD přijímač? Díky za čas, který věnujete odpovědi na mé požadavky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    LNB musíš koupit v provedení QUAD (pro 4 přijímače) pak 3× DiSEqC přepínače - a z nich stáhnout 3× koax k přijímačům. Pro sdílení k linuxovému boxu pak další dva set-top-boxy s RJ45 a propojit ethernetem. Přes RS232 bych to nedělal, navíc v HD bude tento port asi jen jeden.
    Z HD přijímačů uvedené neznám, mám Azbox Elite HD s připojeným diskem. Hračka je to pěkná, po instalaci posledního fw a plug-inů jede skylink bez problémů. Tvůj vybraný Azbox Premium HD+ umožňuje současný provoz dvou DVB-S2 tunerů, takže pak hned zvaž, jestli k němu nenatáhnout dva koaxy od antény. Pak ty QUAD LNB využiješ na 100 % a ještě budeš muset přikoupit čtvrtý DiSEqC přepínač.
    Chápu dobře, že 3 LNB chceš na 3 různé družice, ne kvůli třem přijímačům. Pokud ti stačí jedna pozice, pak by stačilo jedno LNB QUAD a není potřeba DiSEqC přepínačů.
    Naposledy upraveno uživatelem interfernet422: 28-01-2010 v 15:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    LNB musíš koupit v provedení QUAD (pro 4 přijímače) ... Pro sdílení k linuxovému boxu pak další dva set-top-boxy s RJ45 a propojit ethernetem. ...
    Chápu dobře, že 3 LNB chceš na 3 různé družice, ne kvůli třem přijímačům.
    Začnu od konce, Ano, myslel jsem tři družice.
    Ethernet - protože mezi jednotlivými přijímači jsou tři panelákové stěny k provrtání, tak by mi svazky kabelů u manželky neprošly. Jeden koax tažený bytem ke vzdálenějšímu SD přijímači je maximum. Nešlo by kartu sdílet wifinou?
    Já myslel, že mi budou stačit 2 přístroje - HD jako server a SD jako klient.Proč linuxový box a další dva set-top-boxy?
    Než komplikace se sdílením, to bych raději koupil dvě karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Sorry, špatně jsem pochopil tvůj první příspěvek, 3 družice, 2 přijímače = 3×LNB TWIN + 2×DiSEqC čtyřvstupový a 2× tažený koax a 2 boxy. Pro sdílení by RS232 stačilo (pozor omezení délkou), taháš drát s velkýma konektorama. Ethernet natáhnout je snažší, okonektorování taky bez problémů. Sdílení wifinou snad taky jde, prodávají se snad takové moduly. Našel jsem Diablo CAM Wi-fi za necelé 4 tis. Potřebuješ dva, do každého boxu. Nebude kousek drátu levnější? Linuxový box - zmiňuješ Azbox Premium HD+ tak proto. Může být i jiný, ale sdílení je nejdříve nutno nastudovat. Některé značky spolupracují jen se stejnou značkou. Azbox může fungovat jako server a jde používat i dva tunery pro PVR (pak by byly nutné QUAD LNB). Dvě karty budou samozřejmě nejsnažší řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    1. To s tím sdílením není tak prostinké. Není to obtížné, ale něco to hcce vědět. Ty se ptááš dost neznale. Co z toho plyne?
    Asi budeš potřebovat někoho, kdo ti to udělá, a ten by ti opak měl doporučit i přijímače. Jinak možná narazíš, že třeba nebude znát ty, co si koupíš...
    je pár věcí, které je dobré vědět pro provoz bez obtíží...třeba jak funguje EMM u sdílené karty apod.

    2. Koaxiální kabel od paraboly povede nutně a nezbytně ke každému přijímač, co by měl mít nezávislý provioz. Žádná možnost toto obejít. V žádném systému.

    3. Sdílení může být provozováno hnedle několika metodami:
    a. sdílení počítačovou sítí a linuxové přijímače (tedy včetně možnosti wifi)
    b. sdílení některými specifickými přijímači propojenými sériovým kabelem.
    c. sdílení přes nějaký splitter (to jsou v podstatě telefonní kabely)
    d. sdílení přes wifi splitter (smartwi třeba).

    takže té drátologie můžeš mít celou řadu variant. V příapdě c a d funguje jakýkoliv přijímač, kambys mohl normálně vrazit kartu.

    4. Je poměrně dobře možné, že další generace karet sdílení neumožní (ždáné, nebo téměř žádné). Technicky lze učinit ledacos.

    5. Pro stejné účely používám DM800, to je ideální řešení z obecného komplexního pohledu. Ale tím netvrdím, že je ideální pro úplně každého.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    19

    Máš naprostou pravdu. To sdílení mi nestojí za současné i budoucí komplikace. Co ušetřím na kartě, to zaplatím za nastavení. Zkrátka to budou dva přístroje a každý bude mít svou kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    169

    Citace Původně odesláno od An Dante Zobrazit příspěvek
    Máš naprostou pravdu. To sdílení mi nestojí za současné i budoucí komplikace. Co ušetřím na kartě, to zaplatím za nastavení. Zkrátka to budou dva přístroje a každý bude mít svou kartu.
    ono by mozna neskodilo se o tom napred neco naucit, jinak si ani nekupuj ten linuxovej prijimac, pac pokud se neco nenaucis, nerozchodis v nem ani tu kartu

    sdilet zakladni nabidku skutecne asi nema smysl, ale co kdyz ti prestane stacit, budes platit za kazdy prijimac zvlast?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od j3nda Zobrazit příspěvek
    ono by mozna neskodilo se o tom napred neco naucit, jinak si ani nekupuj ten linuxovej prijimac, pac pokud se neco nenaucis, nerozchodis v nem ani tu kartu

    sdilet zakladni nabidku skutecne asi nema smysl, ale co kdyz ti prestane stacit, budes platit za kazdy prijimac zvlast?
    a jaký jsou podle tebe a i jiných kolegů, alespoň základní znalosti, proto, aby to mohl člověk neznalý linux nakonfigurovat kromě přečtení několika různých fór a googlovských odkazů? Postačuje alespoň základní znalost konfigurace domácí LAN a jejího provozu a řekněme nadstandartní uživatelská znalost práce s HW,SW a prvky? Nebo je potřeba naučit se základy s linuxem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Zigáč Zobrazit příspěvek
    a jaký jsou ... alespoň základní znalosti, proto, aby to mohl člověk neznalý linux nakonfigurovat ... Postačuje alespoň základní znalost konfigurace domácí LAN a jejího provozu a řekněme nadstandartní uživatelská znalost práce s HW,SW a prvky? Nebo je potřeba naučit se základy s linuxem?
    Mluvíš mi z duše. Já to ještě rozšířím o dvě naivní připomínky. Pro konfiguraci snad není potřebná síť. A pokud už síť (pomíjím sdílený internet), tak předpokládám, že komunikace s počítačem je možná pouze tehdy, pokud na něm běží taky linux. Nebo vystačím s widlemi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Vystačíš s Windows, jedno jakými. Potřebuješ jen program, kterým se na stb přihlásíš jako vzdálený terminál (např putty). Veškerá komunikace a konfigurace pak probíhá přes znakové okno, jako kdysi dávno v dobách DOSu. Nebo je možno použít windows programy, které některé věci udělají za tebe v stb přímo. Např. pro Azbox (nebudu mluvit za jiné značky, které neznám) existuje hromada utilit, kterýma je možno z prostředí windows upravovat nabídku programů, třídit je, zálohovat setting na pc, nahrávat a konfigurovat pluginy.
    Dá se pak s linuxovým stb pracovat i bez hlubších znalostí linuxu. Nicméně studium není nikdy na překážku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Pro všechny přijímače a všechny OS exsistují tools softy.
    Je to asi takto:
    - provoz je snadný
    - nastavení je složitější
    pro člověka, který nezná pojmy telnet, ftp, router, ipconfig, ps, killall atp. to může být i dost složité. Linuxové stroje předpokládají, že nastavovat to bude někdo, kdo tomu rozumí aspoň trochu. Asi jako složit si počítač...kdybych to měl někam přirovnat.
    Taky to někdy může klapnout i úplně neznalému, ale taky se může dostat do neřešitelných obtíží...někdy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    169

    Citace Původně odesláno od Zigáč Zobrazit příspěvek
    a jaký jsou podle tebe a i jiných kolegů, alespoň základní znalosti, proto, aby to mohl člověk neznalý linux nakonfigurovat kromě přečtení několika různých fór a googlovských odkazů? Postačuje alespoň základní znalost konfigurace domácí LAN a jejího provozu a řekněme nadstandartní uživatelská znalost práce s HW,SW a prvky? Nebo je potřeba naučit se základy s linuxem?
    tim jsem chtel cict, ze rozjet na linuxovem prijimaci sdileni je podobne slozite/jednoduche jako rozchodit uni ctecku a pokud do toho jde s pristupem, ze nez by si neco precet a nakonfiguroval si to sam, tak by za to nekomu zaplatil, tak si nema cenu kupovat linuxovy prijimac, pac se nejedna o zarizeni zapojit do zasuvky a jet a vetsina funkcnosti se doinstalovava pomoci pluginu a jejich konfigurace v textovem editoru... Ke konfiguraci je samozrejme potrebna sit a pres ni se pripoji treba windows pc s ftp a telnetem.
    jinak staci ochota ucit se, cist fora a googlovat, myslim, ze to co si napsal je optimalni a ty zaklady s linuxem se pak doucis chte nechte pri instalovani doplnkovych programku v telnetu
    Naposledy upraveno uživatelem j3nda: 04-02-2010 v 12:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    231

    Tak z toho výčtu mi chybí jen zkušenost s telnetem. Tu mám asi tak jedinou a to 10let starou ještě z gymplu. K čemu se telnet používá v tomhle spojení? Já jsem ti to dost studoval a všude jsem narazil na ty rlzný utilky a konfigurace napojení přes FTP, kdy se upravejí některý skripty (asi bych to i podle některých stažený návodů rozchodil sám), ale u některých věci je zmíněn i telnet a tam jsem lehce mimo. Ikdyž rozummím tomu, že se to spouští v rádoby MS-DOS okně pomocí příkazů obdobných dobám DOSu. Abych to shrnul, tak z toho co jste mi tu všichni 3 odpověděli, tak jediná opravdu hluboká neznalost se týká toho Telnetu. instalovat pluginy mi obecně težké nepřijde a zejména mně láka to, že díky volnému FW by ten přístroj neměl nijak do budoucna extra zastarávat narozdíl od dedikovaných FW.

    BTW: používáte originální linux FW pro daný STB s dodatečnými pluginy nebo rovnou instalujete některý z neoficiálních?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výběr sestavy (TV+BR player+lan přehrávání)
    Od Peca56 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 14-08-2010, 11:48
  2. Pořízení nové HD sestavy
    Od visis v sekci DVB-S
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 27-12-2009, 13:07
  3. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-10-2009, 14:57
  4. Prosím o recenzi této sestavy
    Od stara08 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-09-2009, 16:12
  5. Doporučení PC sestavy ke střihu videa (DV-HDV)
    Od yaso v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 31-08-2005, 15:12