Před několika lety jsem řešil příjem signlu. V té době jsem již používal příjmač a parabolu pro satelitní příjem, ale ve snaze sledovat spolehlivě konkrétní programy jsem nakonec zvolil O2TV Sport. Kvalita byla uspokojivá.
Nyní jsem však pořídil novou LCD TV a na větší ploše obrazovky už je kvalita O2TV výrazně menší, v podstatě se na to vůbec nedá koukat. A teď jsem znovu na váškách, co dál.. vzhledem k tomu že mi zřejmě odešel modem a O2TV neběží, tak žešit budu muset tak jako tak a jde o to co..
Jaké jsou všeobecné možnosti IPTV? Je O2 jen neschopný poskytovatel dobré technologie a nebo v závislosti na místě bydlišně nedosáhnu nikdy vyžší kvality IPTV? Bydlím v Plzni a zatím sem nezaregistroval žádnou moýnost optických kabelů atd. V okrajové části města kde bydlím není ani kabelovka. Když jsem přepnul na O2TV třeba z ČT na ČT HD, vše se kostičkovalo pořád stejně, obraz mázlý, neostrý.. nevím jak to ovlivňují dráty. K přípojc e vede poměrně silný kabel, ale od ní k telefoní zásuvce v bytě jsou tak titěrné drátečky, snad slabší než v telefoní šňůře. Vyřešila by něco výměna kabelu? Mohu doufat v lepší kvalitu IPTV v mém bydlišti a nebo nemá smysl hledat poskytovatele a raději se zaměřit na satelit?
Díky za názory.