Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: O2 TV - set-top-box - HDMI pripojeni - problemy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    4

    mam problem s O2 TV... nemate nekdo zkusenosti

    mam 16:9 plazmu

    kdyz pripojim pres HDMI tak se mi na Panasonic plazme v pravem dolnim rohu ukazuji 4 bile pixely jakoby tomu set-top-boxu iCan 3800 chybeli 4 pixely v signalu... proste celej obraz 16:9 je super az na 4 zarici bile pixely v pravem dolnim rohu ktere nemeni barvu ale jsou stale bile... zatim to resim tim ze prepnu na plazme z rezimu 16:9 na rezim STRED tim se mi o par radku roztahne obraz a bile pixely zmizi mimo okraj obrazovky

    ALE JE TO EVIDENTNE VADA SET TOP BOXU a desnej opruz to furt prepinat na dalce od TV...



    druhy problem je ze porady 16:9 jsou OK ale porady 4:3 se mi roztahnou na sirku a vypada to desne... jake je spravne nastaveni set-top-boxu aby mi se automaticky prepinal mezi 16:9 a 4:3 podle toho jak je nahranej porad... moje TV je 16:9 a momentalne se mi vsechno roztahuje na 16:9 bez ohledu jestli to je puvodne sirokouhle nebo 4:3... pripojene je to pres HDMI...

    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    4

    nakonec jsem to vyresil takto:

    PROBLEM:
    kdyz pripojim pres HDMI tak se mi na Panasonic plazme v pravem dolnim rohu ukazuji 4 bile pixely jakoby tomu set-top-boxu iCan 3800 chybeli 4 pixely v signalu

    RESENI:
    v menu TV je funkce "PREVZORKOVANI OBRAZU", v originale "PICTURE OVERSCAN" ktera kdyz se zapne tak trvale zvetsi obraz o zanedbatelnych 5% cimz veskere neduhy po stranach obrazu vypadnou mimo viditelnou plochu TV, tato funkce je dostupna v menu pouze pokud mate nastaveny pomer stran TV na volbu "16:9" nebo "Automaticky"... VYRESENO

    PROBLEM:
    porady 16:9 jsou OK ale porady 4:3 se mi roztahnou na sirku a vypada to desne

    RESENI:
    vzhledem k tomu ze TV dostava signal z externiho set-top-boxu pres HDMI nefunguje automaticka detekce pomeru stran ktera je vestavena v TV... automaticka detekce pomeru stran vestavena v TV totiz funguje pouze u propojeni SCART nebo pri prijmu DVB-T tunerem integrovanym primo v TV... nastaveni detekce je tedy nutno zmenit v set-top-boxu... v servisnim menu O2 set-top-boxu je polozka "Format konverze" kterou je nutne nastavit na "Oramovat"... potom pobezi porady natocene 4:3 spravne s cernyma pruhama po stranach a ne roztazene, porady natocene 16:9 jedou normalne 16:9 pres celou obrazovku, pomer stran se prepina automaticky primo v set-top-boxu... VYRESENO

    BONUS:
    pokud mate O2 a podobny model TV jako ja musite po kazdem zapnuti TV rucne prepnout na vstup HDMI1 protoze TV se po zapnuti vzdy nastavi na vstup integrovaneho DVB-T tuneru a nepamatuje si posledni pouzivany vstup {coz je vetsinou u O2 SCART nebo HDMI1}

    RESENI:
    vygooglujte si HOTEL MODE, jde o specialni menu kde lze nastavit vychozi vstup po zapnuti TV...VYRESENO
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    2

    Přidám se s dotazem. Zapojil jsem STB od O2tv k lcd monitoru přes HDMI. Obraz OK, zvuk je přenášen.
    Ovšem nefunguje regulace hlasitosti - volume +/- na STB (iCAN 3800) a to jak na DO tak ani přímo na přístroji.
    Je to tak správně nebo je někde chyba ?
    Regulace na monitoru je OK, ale chtěl bych volume regulovat pomocí DO.
    Děkuji mnohokráte za každou reakci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od bednar Zobrazit příspěvek
    Přidám se s dotazem. Zapojil jsem STB od O2tv k lcd monitoru přes HDMI. Obraz OK, zvuk je přenášen.
    Ovšem nefunguje regulace hlasitosti - volume +/- na STB (iCAN 3800) a to jak na DO tak ani přímo na přístroji.
    Je to tak správně nebo je někde chyba ?
    Regulace na monitoru je OK, ale chtěl bych volume regulovat pomocí DO.
    Děkuji mnohokráte za každou reakci.

    Ahoj, osobně mám Led Samsung 40A786 a při sledování O2TV používám na změnu hlasitosti DO od set-top boxu. Na strankach telecomáců je někde pdfko k ovladači, kde jsou uvedeny jednotlivé kódy pro výrobce televizí - já musel zkusit asi 4 a pak se ovladač STB při přepnutí nahoře tlačítka na TV chová jako standadní "jednoduché" TV ovládání.

    Tzn. pokud koukán na DVB-T používám dálkáč Samsungu, pokud na IPTV tak DO od set-toboxu s funkčním nastavením hlasitosti apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od kuzzzma Zobrazit příspěvek
    Ahoj, osobně mám Led Samsung 40A786 a při sledování O2TV používám na změnu hlasitosti DO od set-top boxu. Na strankach telecomáců je někde pdfko k ovladači, kde jsou uvedeny jednotlivé kódy pro výrobce televizí - já musel zkusit asi 4 a pak se ovladač STB při přepnutí nahoře tlačítka na TV chová jako standadní "jednoduché" TV ovládání.

    Tzn. pokud koukán na DVB-T používám dálkáč Samsungu, pokud na IPTV tak DO od set-toboxu s funkčním nastavením hlasitosti apod.
    Ahoj, díky moc za reakci. Rozumím tomu tak, že DO od STB je tedy přepnuto v režimu TV a tím ovládáš STB od O2TV ???? Ostatní funkce tím nejsou dotčeny ??? Myslím přepínání kanálů, volba menu, přehrávání z archivu apod. Nebo je nutno na toto přepnout na režim STB ???
    Ale každopádně díky za info, vyzkouším a budu laborovat, ale dnes již ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od bednar Zobrazit příspěvek
    Ahoj, díky moc za reakci. Rozumím tomu tak, že DO od STB je tedy přepnuto v režimu TV a tím ovládáš STB od O2TV ???? Ostatní funkce tím nejsou dotčeny ??? Myslím přepínání kanálů, volba menu, přehrávání z archivu apod. Nebo je nutno na toto přepnout na režim STB ???
    Ale každopádně díky za info, vyzkouším a budu laborovat, ale dnes již ne.
    Nene proste na ovladači od telefonici mačknu nahoře TV a ovladam zvuk a vypnutí tv /vic ani clovek nepotrebuje/ a pak zmacknu tlacitko STB a prepinam programy, menu 02 apod. Jen sem tim chtel rict ze pro standart sledovani staci jeden ovladac! /ikdyz se na nem musi prepnout co chci ovladat/, ale porad lepsi nez aby lezely na stole dva...je to ale o zvyku, navic ergonomicky mi ten DO nesedí.

    Osobně mám k TV Samsung /vyšší řada/ krom velkého ovládání ještě jedno malinké designové "vajíčko" http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...cGlBG2eek14oL0 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele RossiD
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,271

    Jiz jsem to psal i jinde, ale k pohodlnemu ovladani vsech pristroju pouzivam jiz roky Harmony One s pomoci naprogramovanych maker,kdy je mozne "nakrokovat" hromadne spusteni vsech zarizeni napr. /TV-AVR-IPTV/ci/TV-AVR-XBox/nebo/TV-AVR-XTR/ vcetne prirazeni jednotlivych HDMi vstupu tzv. jednim dotekem.Dobre vyresene je prepinani TV stanic pomoci ikon jednotlivych programu na dotykovem displeji .
    Vim, Logitech nepatri mezi nejlevnejsi DO, ale investoval bych do nej bez rozmysleni znovu ...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1020062.JPG 
Zobrazení: 299 
Velikost: 306.2 KB 
ID: 9413   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1020058.JPG 
Zobrazení: 241 
Velikost: 304.2 KB 
ID: 9414   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1020059.JPG 
Zobrazení: 233 
Velikost: 276.5 KB 
ID: 9415   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1020060.JPG 
Zobrazení: 226 
Velikost: 281.7 KB 
ID: 9416   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1020061.JPG 
Zobrazení: 232 
Velikost: 288.7 KB 
ID: 9417  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    dew dew je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    12

    Dobrý den, chci se zeptat jestli na O2 už vyřešili ten problém s nekompatibilitou hdmi. Chci si koupit monitor s hdmi 1.3 a rád bych věděl, jestli mi to bude fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    K tomu monitoru bych si hlavně pořídil něco normálního, třeba SAT, ale rozhodně ne O2...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    dew dew je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    12

    Satelit už máme v prvnim patře, rozvedenej na dvou televizích. Tohle je dolu do pokoje a vzhledem k tomu, že jsme oddělali anténu na signál dvb-t a nechci vrtat další díry do zdi, tak za 1000 pořídit set-top-box a tv zdarma mi nepřijde tak špatný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    O2 dává TV zdarma? Tak to je asi nějaká akční novinka, protože ještě včera za to chtěli pětikilo měsíčně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    O2 dává TV zdarma? Tak to je asi nějaká akční novinka, protože ještě včera za to chtěli pětikilo měsíčně...
    On pravděpodobně myslí tu free choice TV k ADSL, pokud ho má od O2, případně STB od O2 pro příjem DVBT vysílání...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Připojení kamery s HDMI na DVI ( PC monitor )
    Od Drummer v sekci Videokamery
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-03-2012, 17:52
  2. Plazma a pripojeni PC pres HDMI?!
    Od pylous v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-09-2011, 16:39
  3. LCD: HDMI pripojeni k PC problem (LE40B550)
    Od cyppisek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2010, 20:09
  4. Připojení plasmy přes UTP nebo HDMI ?
    Od Cassper17 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 09-12-2009, 21:52
  5. Připojení PC (DVI) do plasmy (HDMI)
    Od Nico v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-09-2008, 10:54