hoj, předem se omlouvám za možná banální dotaz, ale je na mě už moc technický. Některé kamery nemají vyměnitelné objetivy, ale mají je "zabudované" v sobě. Například sony ex1 také nemá vyměnitelný objektiv.. Každá takováto kamera má však svuj objektiv nějak širokouhlý a nějak světelný. Co když před to dam dof adaptér (který navíc udajně snižuje clonu) a před dof adaptér dám ještě další sklo. To sklo před dof adaptérem bude zase nějak širokouhlé a nějak světelné. Tím pádem tam tyto věci budou dvoje a dotaz, jak to tedy bude širokouhlé a jak světelné když každý je jinak..? Například když EX je nějak širokouhlá a nějak světelná já před dof adaptér dam širokouhlejší a světelnější (byť třeba pevný) objektiv, tak se to bude snímat jak?
Například ohledně světelnosti, když ta kamera bude mít nízkou, ale já před dof adaptér dám objektiv s vysokou, tak zda to pomůže, protože to stejně pujde do kamery která má v sobě zabudovanou nízkou světelnost a tedy nepropustí více světla než jak to má v sobě zabudované ..atd? Taktéž ohledně širokouhlosti..