Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 6 z 7 PrvníPrvní ... 4567 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 76 až 90 z 101

Téma: Jakou externí TV kartu?

  1. #76
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Recenzi na jednu PCMCIA kartu máš hned tu :
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=2092
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Vyse uvedeny je odkaz na obecne forum, nenaslo by se jmeno konkretni karty? Diky moc, JV.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Ten odkaz je na thread "než se zeptáte". Když budeš kolečkem rolovat v prvním postu, tak se dostaneš až k recenzím. je jich tam požehnaně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    58

    Takze, dneska sem si pritah domu hybrida. Puvodne jsem premyslel o tehle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34126 ale zjistil jsem ze ma problem na notebookach s grafikou od Ati IGP, coz zrovna muj notas ma. Psal jsem dotaz na Pinnacle podporu, kde mi napsali ze o nejakem takovem problemu nevedi, pritom primo na tom CDcku k tomu tuneru je problem v navodu popsany (takze co si o tom myslet...). Nakonec jsem se rozhodl pro Terratec Cinergy Hybrid T XS.

    Zezactaku me odrazovala dost vysoka cena, v Cybexu a Agenu vsak uz dneska stoji cca 3400,- s DPH, coz uz pro me bylo prijatelny. Prvni dojmy-nenarazil jsem na zadny problem, instalace bez problemu a to jak HW tak i SW (prozatim jsem to otestoval na stolnim PC, o vikendu otestuju i notas). Program PowerCinema me opravdu dostal, neznam ten MCE od MS, ale slysel jsem ze je dost podobny. Program je jednoduchy, pekne vyvedeny graficky a pritom prehledny. Podotykam ze sem tuner nainstaloval asi pred hodinkou a nemel sem cas se vubec jeste prohrabat ve spouste veci, takze jenom prvni dojmy. Pouzil jsem jenom tu malou antenu co byla prilozena, vetsi bohuzel nemam, otestuju doma na klasickej venkovni o vikendu. I tak chytam na Strahove v pohode vsechny digitalni programy, analog je slabsi (ale to bude tou antenou). Takze jinak zatim maximalni spokojenost
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80

    MaG MaG je offline
    Nováček Avatar uživatele MaG
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    28

    Ahoj.

    Berte můj příspěvek spíše jako takovou vsuvku, na radění nemám kvalifikaci.
    Chtěl jsem si otestovat, zda zde v Jablonci n.N. chytím DVB-T z Prahy a tak jsem si k tomu zapůjčil od ochotných lidí tuner 310e. Přiznám se, že nemám s tímto oborem žádné zkušenosti a proto píšu čistě osobní zkušenost a dojem.

    Zapojení tuneru 1- (neřekli mi zda ji můžu zapojit do pc dřív než nainstaluju sw, ale sw si o to řekl sám
    Instalace 1 - nezaznamenal jsem jediný problém (deska Nforce2, Duron1300, 750 MB RAM, ATi 9600XT, WinXP)
    SW 2 - funguje bez jediného problému. Našel mi všechny tři multiplexy i když vysílají již jen dva. Signál 97, kvalita 92, no nevím, čekal bych horší - mám na střeše síto se zesilovačem, chytám na 87 km, rozvádím po celém baráku, než to dojde k tuneru, projde 3 rozbočovače. Potvrzuje se asi to, že mám prakticky přímou viditelnost na Žižkov.
    SW přepíná stanice malinko neohrabaně a dost zatěžuje PC ve srovnání s ATi TV Wonder PCI. Totéž platí pro nahrávání v nejvyšší kvalitě. Na PC nelze při nahrávání už nic dělat a na to zvyklý nejsem. Přičítám to obecně větší těžkopádnosti produktů Pinnacle. Nicméně nahráno vše bez problémů a to i s časovačem. Výpadky 0.

    Celkový dojem je tedy velmi dobrý a mnoho nechybí, že bych si jej v nejhorším dokázal i představit doma. Přesto jdu zítra objednat Technisat AirStar2 a doufám v menší těžkopádnost SW, případně v alternativní SW, jsem začátečník. DVB-T v Jablonci - Vrkoslavicích tedy opravdu jede bez problémů, což je naprosto skvělé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    2

    Ahoj,
    píšem sem lebo potrebujem poradiť. O televíznych kartách neviem absolútne nič, somúplny nováčik. Potrebovala by som externú tv kartu (aby som ju mohla použiť aj na stolnom pc aj na nb). Chcem hlavne pripojiť k nej videorekordér a pracovať s videokazetami. Vzhľadom na to že nepatrím medzi veľmi majetných ľudí by som uvítala miernejšiu cenu.
    Zatiaľ som uvažovala nad týmito:

    LEADTEK WinFast PalmTop TV
    http://www.hej.sk/pocitace-pda/obcho...2-0-stereo-do/

    a MSI DIGI VOX Tuner Analog Digital USB
    http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7840234

    Prosím vás o vyjadrenie vášho názoru a prípadne o nejaký typ. Ďakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Z těch dvou bych dal přednost tomu Leadteku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    2

    Ešte by som sa chcela spýtať, či tu ku karte MSI DIGI VOX Tuner Analog Digital USB nie je nejaký článok, alebo či by mi niekto kto ju vyskúšal o nej nemohol niečo napísať...
    Vopred ďakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od cruzz
    Takze, dneska sem si pritah domu hybrida. Nakonec jsem se rozhodl pro Terratec Cinergy Hybrid T XS.
    Mam dotaz ohledne kvality prijmu analogovy tv. Mam tuhle hracku odvcera a
    zatim jsem zkousel jenom naladeni kabelovky(jsem v nemecku a v tyhle koncine neni jeste dvb-t), podle vseho jsem naladil vsechny kanaly, i kdyz kompletni scan trval snad vic jak hodinku. Taky jsem byl mirne zaskocen, ze uvedeny soft v recenzi nelze pouzit na analog tv, ale vyresil jsem to instalaci Cinergy TV z instalacniho cd. Muj problem je s kvalitou obrazu. Je to plny zrneni, podotykam ze je i par vyjimek, tak by me zajimalo, jak je to s kvalitou kabelovek, jestli se da nekde najit nejaky srovnani, pripadne jestli mate osobni zkusenosti s prijmem kabelovky nebo jestli lezi zakopany pes v prijimaci. Kdyz tak muzu udelat par snimku a nekam to ulozit.
    diky za odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Já mám tv tuner na kabelovce Karneval. Na tuneru chytám analog, obraz čistý. Na TV chytám přes STB digitál DVB-C, obraz též čistý.
    Je to plny zrneni, podotykam ze je i par vyjimek,
    Pokud máš některé programy čisté, pak chyba není v tuneru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Já mám tv tuner na kabelovce Karneval. Na tuneru chytám analog, obraz čistý. Na TV chytám přes STB digitál DVB-C, obraz též čistý.
    Je to plny zrneni, podotykam ze je i par vyjimek,
    Pokud máš některé programy čisté, pak chyba není v tuneru.
    Asi jsem se špatně vyjádřil, některý kanály jsou lepší, některý horší, navíc při podrobným scanu mě to našlo každej kanál na třech, nepříliš rozdílných frekvencích. Ale ani o jednom kanálu nemůžu říct, že by byl ''čistej''.
    Kolega má ve stejným baráku(na stejným rozvodu) tv a tam to vypadá mnohem líp a žádnej kanál mu nezrní. Nasnímám obrázky a postnu to sem, ale až večer.

    PS: Co je STB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    PS: Co je STB?
    Dříve Státní tajná bezpečnost , a nyní Set-Top-Box. To je taková krabička, co se dává mezi TV a antenu, aby jsi mohl chytat digital.
    navíc při podrobným scanu mě to našlo každej kanál na třech, nepříliš rozdílných frekvencích.
    To je špatné. Každý tv tuner je mnohem citlivější, než klasická TV. A pokud jsou kanály blízko sebe, tedy nedělá se rozestup, tak ten tuner to horko těžko zvládá. Bohužel, ty s tím nic neuděláš.
    Jestli je možno tam ty frekvence napsat ručně, tak ještě to zkusit, ale i tak se tam možná budou míchat odjinud. Těžko říci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    navíc při podrobným scanu mě to našlo každej kanál na třech, nepříliš rozdílných frekvencích.
    To je špatné. Každý tv tuner je mnohem citlivější, než klasická TV. A pokud jsou kanály blízko sebe, tedy nedělá se rozestup, tak ten tuner to horko těžko zvládá. Bohužel, ty s tím nic neuděláš.
    Jestli je možno tam ty frekvence napsat ručně, tak ještě to zkusit, ale i tak se tam možná budou míchat odjinud. Těžko říci.
    Tak jsem večer zkoušel skenovat tím nejrychlejším způsobem a našlo to taky všechno, přičemž každý kanál je tam teď už jenom jednou a v trochu lepší kvalitě než při podrobným skenu, čemuž moc nerozumím. Každopádně pořád jsou některý kanály ve vcelku slušný kvalitě a některý jsou příšerný. Frekvence se dá nastavit ručně po malých krocích, ale líp než automaticky se mi to naladit nepodařilo.
    Skoro si teď nadávám, že jsem místo hybrida radši nekoupil pořádnej analogovej tuner. Ovšem nadále zůstává otázka, jestli by to pomohlo.
    Přesto všechno se na to s přimhouřeným okem dá koukat, tak to asi nesmím tolik řešit.

    Ještě by mě zajímalo, jak to je s rozlišením obrazu, protože já tam můžu nastavit velikost okna, rozuměj rozlišení od 160x120 až po 720x576, takže ten program provádí interpolaci z běžnnýho rozlišení tv na tu vybranou. Ale na kvalitu příjmu to asi nemá příliš vliv, zkoušel jsem všechny a chyby byly u všech rozlišení stejný. Spíš mi nejde na rozum, proč to nenabízí nativní tv rozlišení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Ještě by mě zajímalo, jak to je s rozlišením obrazu, protože já tam můžu nastavit velikost okna, rozuměj rozlišení od 160x120 až po 720x576, takže ten program provádí interpolaci z běžnnýho rozlišení tv na tu vybranou.
    Obvykle platí, že takto rozšířený obraz je na pohled méně kvalitní. Je to vlastně umělé zvětšení, aby se zvýraznily drobnosti, ale na úkor kvality obrázku. Respektivě, není více bodů, ale ten bod se zvětší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #90
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1

    Dobrý den prosím o radu.
    Já sám používám k převodu VHS na DVD,či DIV-X Plextor PX-M402U.
    Po počátečních problémech s dodávaným software(Intervideo)jsem spo-
    kojen,kvalita digitalizovaného videa není horší,než VHS a video se díky
    hardwarovému enkódovaní nikde nezasekává.
    Můj kamarád měl zájem o verzi přístroje s TV tunerem(PX-TV402U),ale
    nikde už ho nemají.Nemohli byste mi poradit kvalitní externí TV-USB
    kartu s hardwarovým kodekem do MPEG2. Předem moc děkuji .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 7 PrvníPrvní ... 4567 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jakou kartu do 5D?
    Od aaaron v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 17:22
  2. Jakou kartu?
    Od osteidl v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-03-2009, 18:28
  3. Jakou TV kartu pro MAC?
    Od dast v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-11-2008, 09:23
  4. Jakou TV kartu k DVB-S
    Od xkosamurai v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-09-2008, 09:41
  5. Jakou PCI kartu na DVB-T?
    Od ZdenekDubnicky v sekci DVB-T
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-03-2006, 22:17