Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 30

Téma: Problém se zvukem při HDMI propojení PC a LCD

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od brot1cz Zobrazit příspěvek
    Tak schodou okolností jsem řešil stejnej problem u kamaráda, akorat na notebooku a TV LG. Zkoušely jsme vše možný ovladače aby šel zvuk po hdmi, ten notebook má umět taky vystup přes redukci DVI- HDMI zvuku,měl k tomu přímo originál redukci k PC. Každopádně bez uspěchu, navíc tam má kartu ATI tak ten fix nešel použít. Nakonec jsme to vyřešily zakoupením redukce která nemá podporu zvuku před DVI. Po zapojení redukce a kabelu HDMI a zvuk přes jack do příslušného vstupu na mix s HDMI v TV vše chodí perfektně. Takže dávám odkaz na redukci s kterou to takhle chodí určitě to pujde i s jinýma, ale tahle je ověřena.


    https://www.pcplus.cz/Default.asp?cl...tem&stiid=4624
    Díky za radu, zatím jsem neuspěl s jiným zůsobem, zkusím tedy nejdřív nějakou redukci, nebo nějak jinak ten HDMI zvuk zrušit. Pak už natáhnu normální stereo zvuk ze zvukovky a mělo by to být v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    Tak problém je vyřešen. Redukce DVI - HDMI, čímž nejde "zvuk" do HDMI vstupu televize. Ale ani pak to nejde. Tak pozor !!! Je nutno nastavit DVI jako vstup v nastavení televize, což je u Samsungu dost hloupě řešené přes přejmenování zdroje !!!
    Takže na dálkovém ovladači vybrat SOURCE, šipkama najet na vstup ( HDMI) a pak dát PŘEJMENOVAT. Pak se ukáže roletka se vstupy a tam se vybere ten správný ( DVI). Uff. Pak už jen potvrdit a připojit kabel jack-jack přímo ze zvukové karty a chodí to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    23

    takze jde vytahnout z redukce DVI -> HDMI i zvuk?????

    (grafika ATI radeon HD 4850,2xDVI ...TV LCD Samsung LE32C650 )

    ted sem to propojil HDMI kabelem + ta redukce,obraz pohoda ale bez zvuku.

    mozna je to tym,ze nemam plny pocet pinu v vstupu na DVI- viz foto.
    http://img715.imageshack.us/img715/7792/dsc00850l.jpg

    edit.
    Takze podle wikipedie z DVI nedostanu zvuk... http://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

    edit 2.
    mozna dostanu i zvuk z DVI ze sve Atiny 4850. viz.obrazek. http://img175.imageshack.us/img175/8...enhunter1m.jpg

    akorat nemam plny pocet pinu v te redukci... uz sem si obednal new redukci http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45140

    edit 3.
    tak ani s touto druhou redukci nejde zvuk...skoda. nic no,natahnu to pres cinče...
    Naposledy upraveno uživatelem radezz: 30-03-2010 v 18:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    31

    Všechny ATI karty HD mají již v sobě zvukovou kartu která umí přes original regukci co je k té kartě vest přes DVI i zvuk, akorát si musíš přepnout výstup zvuku ve spravci zvuku. Na kartě jsou barevně odlišeny DVI výstupy umí to jen jeden, v mém případě karka HD 3650 je to barva žlutá, pak už jen ve zpravci zvuku přepnout na HD zvuk a veškerého zvuku jde přes DVI normalní repro nepujde. Ještě musíš mít nainstalovanej ovladač pro tu zvukovku na grafické kartě, instaluje se automaticky. Musíš vidět tu zvukovku ve spravci zařízení.

    Když bys tohle rozchodil, tak jde nastavit aby ti film hrál (mluvil) na LCD a normální zvuk šel z repro u PC. Umíto media player classic, kde v možnostech nastavení v záložce výstup zvolíš zvukovou kartu ATI HD, mám to tak a chodí to na výbornou, musí ti to taky chodit má starší kartu jak ty a navíc v AGP a chodí to, někde máš chybu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    23

    ja sem ke grafice mel jen DVI/VGA redukci.
    ale obednal sem si tuto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45140

    nevim,mozna delam neco blbe. ale zvuk porad nic...
    ovl.panely/ zvuk/ viz obr. - http://img175.imageshack.us/img175/8...enhunter1m.jpg

    (mam W7 Ultimate x64)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    31

    Nevím jestli to stou redukci z czc bude chodit, nemám to ověřený, ale nekde jsem se dočetl že právě musí být použitá redukce od ATI, prý má nák jinak zapojené piny, když si tam ATI redukci neměl nevadí tady jde koupit http://www.itage.cz/p118310-dvi-hdmi...hd3xxx-a-4xxx/ Jinak pokud to vydíš v možnostech zvuku tak problém bude jen v redukci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    23

    takze nic s tou redukci. kupil sem si 5m+1,5m dvojlinku s cincema + redukci- jack/cinch a propojil sem zvukovku na z.desce s D.Kinem a zvuk jede v pohode.
    pokud nemate na grafice primo HDMI vystup,tak to udelejte se zvukem jak ja a mate klid...

    edit.:
    a jeste se chci zeptat:
    nekde sem tady cetl ze je dobre dodatecne dokupit a nacvaknut na HDMI kabel ferity- pokud ma kabel veci delku.
    bude to met vubec nejaky vliv na kvalitu obrazu v mem pripade? mam 10m HDMI/HDMI kabel.

    tento kabel mam: stal me ale 600
    http://www.absolut-elektro.cz/zbozi/...v-143-100-gold
    Naposledy upraveno uživatelem radezz: 11-04-2010 v 17:39
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Ono záleží na prostředí, pokud tam to rušení je, tak to může pomoci, jde o to, jak se to projevuje, ovšem HDMI je digitál, tak to buď jde, nebo výrazně blbne. Pokud máš kvalitní kabel, neměl by být problém, já mám 15m dvi/hdmi asi za 700,- a pohoda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    23

    predbihani zvuku vyřešeno!
    pouzivam- CyberLink PowerDVD 10 Ultra - a zvuk sedi na obraz uplne presne.
    Kam se hrabe KMPlayer nebo MPC-HC s vlastnima nebo externima kodekama...
    uz i to semtam lehke trhani obrazu prestalo.
    akceleruje to sice zas procesor,ale zvlada to v pohode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    7

    Zdravím,
    chtěl bych se zeptat jestli jde nějak nastavit aby mi při propojení pc s tv a duplikováním zobrazení,zvuk šel z obou zařízení.Pokaždé musím nastavovat jako primární buď tv nebo pc.
    Jestli to tedy jde.
    Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Jaký OS? Jak je TV připojena (typ portu na grafice a TV)? Jaký je typ grafické karty?
    Tohle jsi zkoušel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    7

    To mi nepomohlo
    Naposledy upraveno uživatelem menestheus: 14-01-2015 v 20:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    K tomu se připojím, Win7, Gigabyte GA-EP45C-DS3R a ATI RADEON HD 5700, vždy jdou buď bedničky nebo HDMI výstup, nikdy obojí. Nepotřebuji to, ale když tu padnul dotaz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Padla i funkční odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Tahle odpověď nefunguje, to už jsem mockrát zkoušel co to šlo, jediným výsledkem bylo, že jsem dokázal, že systémové zvuky jsou v bedničkách a ostatní v HDMI. Vždy hraje pouze výchozí zařízení a můžeš mít jinde zaškrtané či odškrtané cokoli. Naštěstí VLC přehrávač dokáže klávesovou zkratkou přepínat výchozí zvukové zařízení. Ale to stejně už dávno nepoužívám.
    Naposledy upraveno uživatelem mirekv: 14-01-2015 v 20:16
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Propojení HDMI - DVI
    Od tovona v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-09-2010, 00:43
  2. problém gf9600gt a propojení HDMI
    Od elsusta v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 23-06-2010, 23:03
  3. propojení PC-DVI s Tv-HDMI
    Od Martin1972 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-05-2010, 01:07
  4. TV s HDMI propojeni s PC
    Od vohlidal v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 18:41
  5. Problém propojeni plazma - notebook přes hdmi
    Od michal_h v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-07-2008, 23:47