Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Problém se zvukem při HDMI propojení PC a LCD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    Zdravím všechny, mám připojený LCD televizor Samsung LE40B550 prostřednictvím HDMI kabelu na PC grafickou kartu GF 9500 GT. Obraz je naprosto v pohodě, ale nejde mi zvuk přesto, že mám grafickou kartu propojenou S/PDIF in s výstupem S/PDIF out na základní desce počítače ( MB Asus P5L-MX). Bohužel jsem se s tím trápil celý víkend, ale nepodařilo se mi to rozchodit. Žádné nastavení S/PDIF jsem nenašel ani v Biosu, ani v nastavení zvukové karty.
    Podle rad na netu a také na Hotline Samsungu jsem se dozvěděl, že by neměl být problém ponechat HDMI obraz a zvuk propojit kabelem Jack - Jack přímo ze zvukové karty do LCD televize. Zkoušel jsem to několikrát, potom s redukcí Jack - Cinch, ale z televize stále žádný zvuk nejde. Nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem nebo nějakou radu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    to analogove spojenie (JACK/CINCH) by musela mat telka moznost dako nastavit .. to som ale este nevidel .. vacsinou sa predpoklada ze zvuk ide cez HDMI .. najskor bude problem v prehravaci .. potrebujes aby dekodoval zvuk a posielal ho ako pcm cez spdif .. musis najst dake nastavenie kde sa to zapina .. ked ma karta podporu na to (ze ma spdif vstup) , tak by to malo fungovat .. pripadne aj pozri nastaveni grafiky .. v nvidia paneli , ci tam okolo toho spdif neni daco ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    to analogove spojenie (JACK/CINCH) by musela mat telka moznost dako nastavit .. to som ale este nevidel .. vacsinou sa predpoklada ze zvuk ide cez HDMI .. najskor bude problem v prehravaci .. potrebujes aby dekodoval zvuk a posielal ho ako pcm cez spdif .. musis najst dake nastavenie kde sa to zapina .. ked ma karta podporu na to (ze ma spdif vstup) , tak by to malo fungovat .. pripadne aj pozri nastaveni grafiky .. v nvidia paneli , ci tam okolo toho spdif neni daco ..
    Nikde v nastavení v PC jsem právě ohledně S/PDIF nenašel, ani v nastavení zvukové karty To je divné, proto ještě zkusím znovu nainstalovat celou základní desku, jestli není chyba v ovladačích přímo tam... Ještě jsem objevil nějaký upgrade na audio od Mrkvosoftu, tak to zkusím taky. Uvidíme. Pak ještě zbývá BIOS, ale tomu bych se zatím vyhnul, protože jinak všechno chodí OK.
    Co se týká kombinace HDMI obraz - analog zvuk, tak jsem k tomu četl názor, že LCD TV automaticky po připojení HDMI hledá také digitální zvuk, takže na zasunutý konektor s analogovým zvukem nereaguje. Což asi bude pravda, protože ten analogový vstup tam jednoznačně jde ( i přes ujišťování Hotline Samsungu, že to musí fungovat i tak).
    V každém případě mě to stálo tolik úsilí, že sem pak dám výsledek, až se to podaří dodělat. To stojí za zveřejnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    stripe : analogovy zvuk byva k VGA konektoru na telke .. ale ked navolis HDMI , tak sa predpoklada ze zvuk ide od tial ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    31

    Záleží asi jak která tv, já mám sony kdl 40W5500 a mám pc propojen redukci dvi-hdmi a zvuk vedu rovnou ze zvukovky jackem. V tv je to tak že vedle konektoru vga je i ten vstup zvuku s pc a tento vstup chodí i při propojeni HDMI, ale jen u HDMI 2, takže prostuduj manual k tv, jinka mě to chodí bez problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    31

    Ted koukám na návod k tvé TV a podle návodu to umí zapoj HDMI do čisla 3 A zvuk vedle do DVI audio IN

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    aha .. tak potom je to super , ked jeden HDMI vstup je tak spraveny , ze berie audio z analogu .. moja LG to nema .. aspon som nikde v navode o tom nic necital ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od brot1cz Zobrazit příspěvek
    Záleží asi jak která tv, já mám sony kdl 40W5500 a mám pc propojen redukci dvi-hdmi a zvuk vedu rovnou ze zvukovky jackem. V tv je to tak že vedle konektoru vga je i ten vstup zvuku s pc a tento vstup chodí i při propojeni HDMI, ale jen u HDMI 2, takže prostuduj manual k tv, jinka mě to chodí bez problému.
    Nj, návod na tu televizi už znám nazpaměť, ale když zapojím HDMI do konektoru 3 ( nebo kteréhokoliv jiného) a do audio vstupu dám analog zvuk, tak zvuk z televize nejde. Zkoušel jsem to propojit Jackem, nebo Cinchem, stále se nic neděje. Na Hotline Samsungu tvrdí, že to musí jít. Opravář televizí tvrdí, že to jít nemůže, protože televize při HDMI připojení automaticky vyhledává digitální zvuk... Mno, grafická karta má S/PDIF vstup, tak by bylo ideální, kdyby ten zvuk šel přímo přes HDMI zvuk, mám grafickou kartu propojenou se základní deskou ( na S/ PDIF out výstup), ale stejně se nic neděje. Je to oříšek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    31

    Je to divný, mělo by to chodit, já sám to tak mám sice u jiné tv ale chodí to perfektně zvuk analog obraz HDMI. Netuším kde u tebe může být chyba, v návodu k tvé tv je to přímo popsané že to umí, co ještě náke nastavení v menu tv není tam nic takového? Ještě mě napadlo co zkusit PC a tv propojit VGA kabelem a zvuk jackem a zkusit jestli to funguje. Co tvrdí oprávař je blbost některé televize to umí a podle návodu ta tvá taky.
    Naposledy upraveno uživatelem brot1cz: 07-01-2010 v 12:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    stripe : a jaku mas grafiku ? ma HDMI vystup ? alebo len DVI ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    Mam grafickou kartu GF 9500 GT, má výstup HDMI a mam ji propojenou s výstupem S/PDIF na základní desce. Nastavení v televizoru jsem prolezl asi 100x, nikde jsem nic neobjevil. V návodu se sice zmiňuje možnost připojení zvuku extra kabelem, ale nikde neni psáno, jaký formát zvuku má být. No, takže to nechodí a strávil jsem na tom asi 5 dní zkoumání. Bez výsledku, zatím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    stripe : no .. potom je otazne , ci do toho spdif nieco lezie .. druha vec je , ci ti tam nejde kodovany signal (Ac3,dts) ktory telka neprehraje .. musis to trosku poladit v prehravaci v ktorom prehravas ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    31

    Ted jsem narazil v jednom foru na podobnej problém co maš ty. To spojení hdmi + zvuk anolog přes jack udajně u karet nvidia nechodí proto že karta přes to hdmi do tv posílá i audio signál a tv si myslí že to jde i se zvukem. Tady je na to naká oprava

    http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/n...i=&p_topview=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od brot1cz Zobrazit příspěvek
    Ted jsem narazil v jednom foru na podobnej problém co maš ty. To spojení hdmi + zvuk anolog přes jack udajně u karet nvidia nechodí proto že karta přes to hdmi do tv posílá i audio signál a tv si myslí že to jde i se zvukem. Tady je na to naká oprava

    http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/n...i=&p_topview=1
    Díky moc. Ano, to je pravděpodobné, že to HDMI tam dává video i se zvukem, i když ten zvuk je ticho... Takže je potřeba v HDMI ten zvuk zakázat a použít analogový zvuk ze zvukovky zvláštním kabelem. Super, má to logiku. Ještě malinká chybička je, že ten Hotfix na vypnutí zvuku v HDMI je určen na Visty, a já to potřebuju v XP. Ale někde snad najdu ekvivalent. Pak sem dám výsledek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    31

    Tak schodou okolností jsem řešil stejnej problem u kamaráda, akorat na notebooku a TV LG. Zkoušely jsme vše možný ovladače aby šel zvuk po hdmi, ten notebook má umět taky vystup přes redukci DVI- HDMI zvuku,měl k tomu přímo originál redukci k PC. Každopádně bez uspěchu, navíc tam má kartu ATI tak ten fix nešel použít. Nakonec jsme to vyřešily zakoupením redukce která nemá podporu zvuku před DVI. Po zapojení redukce a kabelu HDMI a zvuk přes jack do příslušného vstupu na mix s HDMI v TV vše chodí perfektně. Takže dávám odkaz na redukci s kterou to takhle chodí určitě to pujde i s jinýma, ale tahle je ověřena.


    https://www.pcplus.cz/Default.asp?cl...tem&stiid=4624
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Propojení HDMI - DVI
    Od tovona v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-09-2010, 00:43
  2. problém gf9600gt a propojení HDMI
    Od elsusta v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 23-06-2010, 23:03
  3. propojení PC-DVI s Tv-HDMI
    Od Martin1972 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-05-2010, 01:07
  4. TV s HDMI propojeni s PC
    Od vohlidal v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 18:41
  5. Problém propojeni plazma - notebook přes hdmi
    Od michal_h v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-07-2008, 23:47