Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Problem s obrazem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    4

    Zdravim,vcera jsem si dovezl dovou televizi Panasonic 42" Plazma TV TX-P42S10E Viera a po naladeni programu vysilanych digitalne sem byl hodne zklamanej.Mam UPC jejich STB a na ten obraz se skoro neda koukat.UPC chci hlavne kvuli sportovnim kanalum a pritelkyne zase kouka na programy o zviratech.UPC ma spatnej signal a proto sem zvolil plazmu nez LCD,ale vcera sem se dozvedel na netu ze zapojovat plazmu SCARTem je blbost...no a STB nema vstup na HDMI.Neporadil by mi nekdo jak tento problem vyresit?Dat 17 000 za televizi a mit na prd obraz je k placi.Diky za kazdou radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,550

    mas na STB aj nejake ine vystupy? (myslim komponentne)
    (pokial ma tvoj TV aj DVB-C tuner, da sa to vyriesim pridavnou kartou do CI slotu a obides tym ten shitny stb)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    41

    Mám podobnou TV a mám dojem že DVB-C je přístupný pouze když je nastaveno, že země použití je Švédsko. Pokud je nastavena ČR je k disp. pouze DVB-T.
    Každopádně to není chyba TV, ale datového toku UPC. Ideální by bylo to propojit přes HDMI, čímž by si mimo jiné využil FullHD svého TV. Takže koupit HD satelit a HDMI kabel a hotovo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    TOW TOW je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    3

    U P42S10 je DVB-C tuner aktivní skutečně jenom při nastavení na Švédsko nebo Finsko - obojí má mouchy, při Švédsku se občas nepodaří naladit některý MUX, ale EPG zobrazuje korektně, na Finsko jde naladit vše, ale špatně se zobrazuje diakritika v EPG
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    4

    a nemohlo by to byt treba SCARTem?....mam nejakej starej tak ze bych zkusil koupit nejakej co je pozlazenej...nebo nejakej ten novej...televizi to neni pac sem poustel z PS3 jky film a obraz byl krasnej...jeste jedna varianta je ze UPC ma STB s HD rozlisenim a je to na HDMI kabl..takze to by taky pomohlo...akorat to stoji 150 mesicne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od Dolfajs Zobrazit příspěvek
    a nemohlo by to byt treba SCARTem?....mam nejakej starej tak ze bych zkusil koupit nejakej co je pozlazenej...nebo nejakej ten novej...televizi to neni pac sem poustel z PS3 jky film a obraz byl krasnej...jeste jedna varianta je ze UPC ma STB s HD rozlisenim a je to na HDMI kabl..takze to by taky pomohlo...akorat to stoji 150 mesicne
    Ani přes nejdražší SCART nebudeš mít nikdy kvalitu jako přes HDMI. Mám kvalitní značkové SCARTy, ale přes HDMI je to jiná liga. Jinak pokud si pořídíš kvalitní SCART a nejde o zlato, ale hlavně o průřez vodičů a čistotu mědi, tak bude obraz o dost lepší. To mám odzkoušeno. Je ale nutné nastavit v STB typ SCART(RGB). Variantou SCART(CVBS) bude obraz slabý. Mám tak propojený DVD přehrávač s TV a obraz je skvělý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    zka zka je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    95

    Citace Původně odesláno od Dolfajs Zobrazit příspěvek
    a nemohlo by to byt treba SCARTem?....mam nejakej starej tak ze bych zkusil koupit nejakej co je pozlazenej...nebo nejakej ten novej...televizi to neni pac sem poustel z PS3 jky film a obraz byl krasnej...jeste jedna varianta je ze UPC ma STB s HD rozlisenim a je to na HDMI kabl..takze to by taky pomohlo...akorat to stoji 150 mesicne
    Muzete zkusit jiny SCART konektor - jsou tam 3 varianty - do nekterych se pousti pruchozi signal - zalezi na Nastaveni/Nastaveni spojeni/Vystup AV2 atp. - trochu zaexperimentovat - idealne zkuste poustet pres SCART cerny obraz a sledovat u ktereho SCART-u docilite nejcistejsiho obrazu (bude to chytat nejmin ruseni z okoli). Pak eventualne pri AV zobrazeni nastavit v obraze 3D-COMB filter - coz udela takovy 'rozmazlejsi' obraz, ale muze zahladit nektere neprijemne artefakty.

    Kvalitni stineny kabel urcite poznate od kabelu za 50kc z vyprodeje v Tescu - ale nelze cekat zazraky - kdyz je humus zdroj.....

    Jinak samozrejme idealni je mit signal pripojeny pres HDMI....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele tjurny
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    503

    Citace Původně odesláno od geronimoh Zobrazit příspěvek
    Ani přes nejdražší SCART nebudeš mít nikdy kvalitu jako přes HDMI. Mám kvalitní značkové SCARTy, ale přes HDMI je to jiná liga.
    No nevim jestli u sd programu bude met hdmi propojeni nejaky positivni vliv oproti scartu, rekl bych ze minimalni. Ja puzivam interni tuner na upc a z obrazem sem spokojenej, myslel jsem ze to bude horsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    42

    Jediný kvalitní zdroj signálu pro LCD a nebo plasmu je propojení receiveru (ať již kabelová tv nebo satelitní tv) přes HDMI. Já má TV LCD Toshiba a kabelový receiver Handan CV 7000 (od UPC) s HDMI výstupem a scartem. Když propojím digitální signál přes HDMI tak obraz perfektní a to i u většiny stanic se standartním rozlišením a u stanic s HD je obraz opravdu vynikající. Při propojení velmi kvalitním scart kabelem je obraz o dvě třídy horší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    690

    Citace Původně odesláno od tjurny Zobrazit příspěvek
    No nevim jestli u sd programu bude met hdmi propojeni nejaky positivni vliv oproti scartu, rekl bych ze minimalni.
    Tato uvaha by byla podnetna pro diskusi nanejvys v pripade signalu RGB. Cokoliv jineho pres Scart na HDMI (=digitalni prenos) nema, a to i v pripade prosteho SD, protoze analogovy Scart neprenese ani SD v plne kvalite. O nachylnosti k ruseni, narocich na kvalitu kabelu apod. (narozdil od HDMI) ani nemluve.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    690

    Citace Původně odesláno od geronimoh Zobrazit příspěvek
    ...pokud si pořídíš kvalitní SCART a nejde o zlato, ale hlavně o průřez vodičů a čistotu mědi, tak bude obraz o dost lepší...
    Mnohem podstatnejsi, nez cistota medi, je u Scartu provedeni a kvalita stineni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele tjurny
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    503

    Ja velkej rozdil mezi internim DVB-C tunerem SONY-X4500 a Handanem CV-6000 propojenym scartem Prifigold nevidim. Rozdil tam je ale ne takovej jako ocekava puvodni tazatel. Proste myslenka ze koupi neco z bozskym HDMI a ve bude nadherne je zcestna.
    hd stanice, to je jina tam je hdmi nutnosti.
    Naposledy upraveno uživatelem tjurny: 02-01-2010 v 17:37
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Jak moc to má vliv u kabelovky nevím, ale při propojení satelitního STB s TV na HDMI nic nemá. Sledování vysílání SD programu v rozlišení okolo 500x400 pixelů je přes HDMI o třídu lepší než přes SCART RGB. Satelitní vysílání je digitální a do SCARTu ho musí STB převést do analogu. U kabelovky UPC je signál asi analogový, ale u satelitního vysílání UPC propojení HDMI kabelem musí být obraz znatelně kvalitnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,550

    Satelitní vysílání je digitální a do SCARTu ho musí STB převést do analogu

    A to je dovod, ktory by ste mali riesit, nie nejake kvalitne, ci menej kvalitne scartkable.

    Pri analogovom prepojeni vzdy prichadza k dvojitej konverzii DA->AD a zalezi aj na konkretnych prevodnikoch (= v kazdom pripade strata). Pricom pri HDMI prepojeni (SD@576i) ide signal bez konverzie a v tomto pripade aj bez upscalingu.

    Nevraviac o tom, ze aj HDMI kabel za par supov postacuje, na rozdiel od analogu, kde je nutne investovat podstatne viac do kvalitneho kabla (SCART, alebo cinche v pripade komponentneho prepojenia)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problem s obrazem
    Od cendamore v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-08-2011, 20:24
  2. Problém s obrazem
    Od Arnie007 v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-11-2007, 17:47
  3. Problém s obrazem
    Od imported_Rimmer v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-08-2005, 07:41
  4. problém s obrazem videa
    Od bArokna v sekci Kodeky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-08-2005, 14:46
  5. CCE 2.67 - problém s obrazem
    Od Rygs v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-09-2004, 12:56