M2TS do XVID?
Predem sorry - hledal jsem a podobne tema jsem nenasel.
Mam na disku zkopirovany BluRay a je to jeden 42GB m2ts soubor. Chci z toho udelat AVI - XVID. Existuje neco na styl Auto Gordian Knot aby to prevedlo m2ts?
Mam na disku zkopirovany BluRay a je to jeden 42GB m2ts soubor. Chci z toho udelat AVI - XVID. Existuje neco na styl Auto Gordian Knot aby to prevedlo m2ts?
Tak se mi podarilo demuxovat video z *.M2TS a vzniknul soubor *.264
Takze problem stale pretrvava a potrebuji 264 prevest na AVI
nikdo neporadi??
Takze problem stale pretrvava a potrebuji 264 prevest na AVI
nikdo neporadi??
Na prevod Blu-ray do XVID (alebo cokolvek ine) je osvedceny megui, pripadne ak si uzivatel "menej znaly" a nevyznas sa v rozsiahlych moznostiach nastaveni, tak existuje ripbot264.
me by stacilo to 264 prevest do AVI bez komprese - pak si s tim uz poradim ... ted zkousim AVIDEMUX ... ten otevre ten *.264 cekam az se to nacte a pak neco zkusim zase
EDIT ... tak slavnej AVIDEMUX se zhroutil ... ale on napsal varovani neco ze detekovano H.264 a ze to muze zpusobit nestabilitu ... zkusim tedy ten MEGUI
EDIT 2 ... MEGUI neotevre ani m2ts ani 264 ... kdybych mohl alespon z toho 264 vytvorit AVS skript, pak by to mohlo jit do Gordian Knotu
EDIT ... tak slavnej AVIDEMUX se zhroutil ... ale on napsal varovani neco ze detekovano H.264 a ze to muze zpusobit nestabilitu ... zkusim tedy ten MEGUI
EDIT 2 ... MEGUI neotevre ani m2ts ani 264 ... kdybych mohl alespon z toho 264 vytvorit AVS skript, pak by to mohlo jit do Gordian Knotu
Nepopisujes cos delal v tom MeGui, tam to jde ruzne ,vice zpusoby, one click encoder cestou (vytvori skript s DirectShow, a pak vse najdes v queue na enkoding), cestou skriptem s DGAIndex.exe, nebo skriptem s DirectShow (musis mit direct show v PC, free ffdshow me vzdy slo), mozna to jde i jinak.
Pres DGAVCIndex.exe (najdes ho v tool adresari pro MeGUI) - vytvoris DGA file z toho m2ts (load ti nacte m2ts a pak das Save project a udela ti ten dga plus ti jeste demuxuje audio, zrejme tedy AC3 hotove na pozdejsi mux.
AVS skript pak:
LoadPlugin("C:\...cesta k nemu......\DGAVCDecode.dll")
AVCSource("C:\...cesta k nemu......\video.dga")
stahni si nekde z netu DGAVCDecode.dll, mozna ho stahne i MeGui a nekde ho strci (jestli ne primo nekde k Avisynthu, nejsem si jisty)
Pres DGAVCIndex.exe (najdes ho v tool adresari pro MeGUI) - vytvoris DGA file z toho m2ts (load ti nacte m2ts a pak das Save project a udela ti ten dga plus ti jeste demuxuje audio, zrejme tedy AC3 hotove na pozdejsi mux.
AVS skript pak:
LoadPlugin("C:\...cesta k nemu......\DGAVCDecode.dll")
AVCSource("C:\...cesta k nemu......\video.dga")
stahni si nekde z netu DGAVCDecode.dll, mozna ho stahne i MeGui a nekde ho strci (jestli ne primo nekde k Avisynthu, nejsem si jisty)
UGH!!! To vypada docela slozite :-) Proc to nemuze bejt tak jednoduchy jako strcit VOBy z DVD do AGK kterej sam udela AVI?? :'( Dyk to prece musi nejak jit ne???
V tom MEGUI jsem dal otevrit, najdu m2ts soubor a hodi to tohle
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a nasledne vypadne toto a nevim co s tim
jak m2ts i 264 mi jde normalne prehrat v MPC HC
k tomu ffdshow ... potrebuju mit ty filtry nainstalovany?? Ja je totiz nemam. Mel jsem nainstalovanej K-LITE Mega codec pack x64 a nejak mi to blblo a prislo mi to ze je to hrozne pomaly. x86 pack jsem nezkousel a asi by na x64 win ani nefungoval
mediainfo ukaze o souboru *.264 toto (neni tam audio protoze ceskou stopu mam svou)
V tom MEGUI jsem dal otevrit, najdu m2ts soubor a hodi to tohle
a nasledne vypadne toto a nevim co s tim
jak m2ts i 264 mi jde normalne prehrat v MPC HC
k tomu ffdshow ... potrebuju mit ty filtry nainstalovany?? Ja je totiz nemam. Mel jsem nainstalovanej K-LITE Mega codec pack x64 a nejak mi to blblo a prislo mi to ze je to hrozne pomaly. x86 pack jsem nezkousel a asi by na x64 win ani nefungoval
mediainfo ukaze o souboru *.264 toto (neni tam audio protoze ceskou stopu mam svou)
Megui neotevre m2ts ani zadne video primo, jen avisynth script, primo m2ts otevre, ALE oklikou v
-tools/one click encoder (to u toho myslim nefunguje dobre), a pak jdedes dale...ptej se
-pak muzes nacist ten m2ts tools/DGIndexer/DGA Creator (myslim, ze ale v tomto pripade musi byt demuxovany ),a pak jedes dale, ....ptej se.....
ovsem ja jsem ti napsal jak to udelat ,kdyz se v tom nevyznas, jak vytvorit avs skrip, ten pak nacte hlavni okno MeGui
jinak ten ripbot264 ti udela vsecko automaticky, je velice jednoduvhy, prevede ti to do mp4, zmenis rozmer a datovy tok, nastaveni jednoduche, trvas na XviD kvuli rychlosti pri dekodovani ?
-tools/one click encoder (to u toho myslim nefunguje dobre), a pak jdedes dale...ptej se
-pak muzes nacist ten m2ts tools/DGIndexer/DGA Creator (myslim, ze ale v tomto pripade musi byt demuxovany ),a pak jedes dale, ....ptej se.....
ovsem ja jsem ti napsal jak to udelat ,kdyz se v tom nevyznas, jak vytvorit avs skrip, ten pak nacte hlavni okno MeGui
jinak ten ripbot264 ti udela vsecko automaticky, je velice jednoduvhy, prevede ti to do mp4, zmenis rozmer a datovy tok, nastaveni jednoduche, trvas na XviD kvuli rychlosti pri dekodovani ?
ano , kdyz ti Avisynth vytvori jakykoliv skript s Directshow ("video"), tak musi nejaky direct show v PC byt (ffdshow)
Kdyz vytvori ten skript pres DGAVCIndex.exe, tak nemusis mit Direct show.
Kdyz vytvori ten skript pres DGAVCIndex.exe, tak nemusis mit Direct show.
Zkousim tedy nejak vytvorit ten AVS skript ... ten by mel jit narvat i do virtualdubu podle me
MP4 nechci ... chci XVID AVI ... proste chci docilit takoveto kvality. Toto je info z filmu HANEBNY PANCHARTI ripnuteho z BD. V Avi je podepsany VIRTUALDUBMOD
Formát : AVI
Formát/ : Audio Video Interleave
Format_Profile : OpenDML
Velikost souboru : 3,01 GiB
Duration/String : 2h 26mn
Celkový BitRate : 2 939 Kbps
Použitý software : VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2540/release)
Enkódoval : VirtualDubMod build 2540/release
Video
ID : 0
Formát : MPEG-4 Visual
Format_Profile : AdvancedSimple@L5
Format_Settings_BVOP/String : Ano
Format_Settings_QPel/String : Ne
Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)
CodecID : XVID
/ : XviD
Bit rate : 2 544 Kbps
Šířka : 720pixely
Výška : 304pixely
Poměr stran : 2,35:1
Frame rate : 25,000 fps
Rozlišení : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.465
StreamSize/String : 2,61 GiB (87%)
Enkódoval : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)
Audio
ID : 1
Formát : AC-3
Formát/ : Audio Coding 3
CodecID : 2000
Bit rate : 384 Kbps
Kanál(y) : 6 kanály
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48,0 KHz
StreamSize/String : 403 MiB (13%)
Interleave_Duration/String : 40 ms (1.00 video frames)
Interleave_Preload/String : 500 ms
A PROC TO VLASTNE CHCI DELAT?
Screenshot primo z AVI ripnuteho z BD
a toto je obycejny DVDRIP - rozdil je zatracene velky at uz v barvach ci ostrosti obrazu
MP4 nechci ... chci XVID AVI ... proste chci docilit takoveto kvality. Toto je info z filmu HANEBNY PANCHARTI ripnuteho z BD. V Avi je podepsany VIRTUALDUBMOD
Formát : AVI
Formát/ : Audio Video Interleave
Format_Profile : OpenDML
Velikost souboru : 3,01 GiB
Celkový BitRate : 2 939 Kbps
Použitý software : VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2540/release)
Enkódoval : VirtualDubMod build 2540/release
Video
ID : 0
Formát : MPEG-4 Visual
Format_Profile : AdvancedSimple@L5
Format_Settings_BVOP/String : Ano
Format_Settings_QPel/String : Ne
Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)
CodecID : XVID
/ : XviD
Bit rate : 2 544 Kbps
Šířka : 720pixely
Výška : 304pixely
Poměr stran : 2,35:1
Frame rate : 25,000 fps
Rozlišení : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.465
StreamSize/String : 2,61 GiB (87%)
Enkódoval : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)
Audio
ID : 1
Formát : AC-3
Formát/ : Audio Coding 3
CodecID : 2000
Bit rate : 384 Kbps
Kanál(y) : 6 kanály
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48,0 KHz
StreamSize/String : 403 MiB (13%)
Interleave_Duration/String : 40 ms (1.00 video frames)
Interleave_Preload/String : 500 ms
A PROC TO VLASTNE CHCI DELAT?
Screenshot primo z AVI ripnuteho z BD
a toto je obycejny DVDRIP - rozdil je zatracene velky at uz v barvach ci ostrosti obrazu
nevim, kde si prisel na to, ze BD rip je lepsi do XviD nez do h.264, mozna ti nejde o kvalitu , ale o to, ze chces Xvid kvuli prehravaci nebo jinak nevim, co takhle 720p ,7-8Mbit, aspon se nezbavis moc toho rozliseni
pri enkodingu zalezi na zdroji, bude lepsi z HD zdroje, nez z DVD zdroje
pri enkodingu zalezi na zdroji, bude lepsi z HD zdroje, nez z DVD zdroje
eeeee ... netvrdil ze je lepsi nez h264 ale ze je lepsi nez dvdrip ... to je jedno o co mi jde ... chci to umet ... poslal jsem ti SZ at tady neprasime forum zbytecne diskuzi
EDIT:
UFFF!!! Tak uz jsem snad na neco prisel. Momentalne se dela avi bez komprese ze souboru *.264
program AVC2AVI ... jede to pres prikazovej radek ... jsem zvedavej co z toho vypadne
EDIT:
UFFF!!! Tak uz jsem snad na neco prisel. Momentalne se dela avi bez komprese ze souboru *.264
program AVC2AVI ... jede to pres prikazovej radek ... jsem zvedavej co z toho vypadne
hajcus:
Tak si este pripadne skus ten RipBot264, je to jednoduchy "jednoklikovy" nastroj, ktoreho gui vedie uzivatela krok za krokom, ale inak k praci pouziva tie iste programy, ako megui.
Tak si este pripadne skus ten RipBot264, je to jednoduchy "jednoklikovy" nastroj, ktoreho gui vedie uzivatela krok za krokom, ale inak k praci pouziva tie iste programy, ako megui.
[quote=artam;255422]hajcus:
Tak si este pripadne skus ten RipBot264, je to jednoduchy "jednoklikovy" nastroj, ktoreho gui vedie uzivatela krok za krokom, ale inak k praci pouziva tie iste programy, ako megui.[/quote]
Uz asi neni potreba, navic robot dela mp4 a to neci. Jsem to nejak doplacal dohromady takto. Akorat teda dost nevyhoda.
Prvni pruchod trval 7 hodin a druhej ukazuje dohromady 10. Takze krasnejch 17h. Takto dlouho mi trval a takovym podobnym zpusobem se delal pred deseti lety DVDRIP na Celeronu 300MHz ... HEHE.
0 - Nainstalovat posledni AVISYNTH 2.5.8
1 - Nainstalovat TSMuxer GUI - demuxne *.264 z *.m2ts
2 - Nainstalovat MeGUI a v jeho adresari spustit DGAVCIndex.exe
3 - Otevrit v nem *.264 a z toho ulozit index *.DGA
4 - Vytvorit textovej soubor, prejmenovat na *.AVS a napsat do nej toto
[quote]LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\DGAVCDecode.dll")
AVCSource("C:\ZKOUSKA\00001.track_4113.dga")
Spline36Resize(720,304)
Converttoyv12[/quote]
5 - Spustit MeGUI
6 - Klepnout na AviSynth Script a najit vytvorenej *.AVS
7 - Vybrat XVID 2PASS HQ klepnout na config (u jinyho nende zapnout GMC)
8 - Navolit bitrate, zapnout GMC a dalsi ptakoviny, co nevim na co sou a OK
9 - Klepnout na ENQUEUE (chvilinku to trva a hryzne se to)
10 - Zalozka QUEUE a tam klepnout na START
11 - Prvni pruchod to ukazuje dobu 7hod, druhej bude 8 takze krasnejch 15h bude trvat prevod do AVI.
Navod bych nebral nijak vazne - NEVIM CO Z TOHO NAKONEC VYPADNE ale vypada to nadejne. Krasne ostrej obraz.
Tak si este pripadne skus ten RipBot264, je to jednoduchy "jednoklikovy" nastroj, ktoreho gui vedie uzivatela krok za krokom, ale inak k praci pouziva tie iste programy, ako megui.[/quote]
Uz asi neni potreba, navic robot dela mp4 a to neci. Jsem to nejak doplacal dohromady takto. Akorat teda dost nevyhoda.
Prvni pruchod trval 7 hodin a druhej ukazuje dohromady 10. Takze krasnejch 17h. Takto dlouho mi trval a takovym podobnym zpusobem se delal pred deseti lety DVDRIP na Celeronu 300MHz ... HEHE.
0 - Nainstalovat posledni AVISYNTH 2.5.8
1 - Nainstalovat TSMuxer GUI - demuxne *.264 z *.m2ts
2 - Nainstalovat MeGUI a v jeho adresari spustit DGAVCIndex.exe
3 - Otevrit v nem *.264 a z toho ulozit index *.DGA
4 - Vytvorit textovej soubor, prejmenovat na *.AVS a napsat do nej toto
[quote]LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\DGAVCDecode.dll")
AVCSource("C:\ZKOUSKA\00001.track_4113.dga")
Spline36Resize(720,304)
Converttoyv12[/quote]
5 - Spustit MeGUI
6 - Klepnout na AviSynth Script a najit vytvorenej *.AVS
7 - Vybrat XVID 2PASS HQ klepnout na config (u jinyho nende zapnout GMC)
8 - Navolit bitrate, zapnout GMC a dalsi ptakoviny, co nevim na co sou a OK
9 - Klepnout na ENQUEUE (chvilinku to trva a hryzne se to)
10 - Zalozka QUEUE a tam klepnout na START
11 - Prvni pruchod to ukazuje dobu 7hod, druhej bude 8 takze krasnejch 15h bude trvat prevod do AVI.
Navod bych nebral nijak vazne - NEVIM CO Z TOHO NAKONEC VYPADNE ale vypada to nadejne. Krasne ostrej obraz.