Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: M2TS do XVID?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    Predem sorry - hledal jsem a podobne tema jsem nenasel.

    Mam na disku zkopirovany BluRay a je to jeden 42GB m2ts soubor. Chci z toho udelat AVI - XVID. Existuje neco na styl Auto Gordian Knot aby to prevedlo m2ts?
    Naposledy upraveno uživatelem hajcus: 21-12-2009 v 18:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    Tak se mi podarilo demuxovat video z *.M2TS a vzniknul soubor *.264

    Takze problem stale pretrvava a potrebuji 264 prevest na AVI

    nikdo neporadi??
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Na prevod Blu-ray do XVID (alebo cokolvek ine) je osvedceny megui, pripadne ak si uzivatel "menej znaly" a nevyznas sa v rozsiahlych moznostiach nastaveni, tak existuje ripbot264.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    me by stacilo to 264 prevest do AVI bez komprese - pak si s tim uz poradim ... ted zkousim AVIDEMUX ... ten otevre ten *.264 cekam az se to nacte a pak neco zkusim zase


    EDIT ... tak slavnej AVIDEMUX se zhroutil ... ale on napsal varovani neco ze detekovano H.264 a ze to muze zpusobit nestabilitu ... zkusim tedy ten MEGUI


    EDIT 2 ... MEGUI neotevre ani m2ts ani 264 ... kdybych mohl alespon z toho 264 vytvorit AVS skript, pak by to mohlo jit do Gordian Knotu
    Naposledy upraveno uživatelem hajcus: 21-12-2009 v 16:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Nepopisujes cos delal v tom MeGui, tam to jde ruzne ,vice zpusoby, one click encoder cestou (vytvori skript s DirectShow, a pak vse najdes v queue na enkoding), cestou skriptem s DGAIndex.exe, nebo skriptem s DirectShow (musis mit direct show v PC, free ffdshow me vzdy slo), mozna to jde i jinak.

    Pres DGAVCIndex.exe (najdes ho v tool adresari pro MeGUI) - vytvoris DGA file z toho m2ts (load ti nacte m2ts a pak das Save project a udela ti ten dga plus ti jeste demuxuje audio, zrejme tedy AC3 hotove na pozdejsi mux.
    AVS skript pak:
    LoadPlugin("C:\...cesta k nemu......\DGAVCDecode.dll")
    AVCSource("C:\...cesta k nemu......\video.dga")

    stahni si nekde z netu DGAVCDecode.dll, mozna ho stahne i MeGui a nekde ho strci (jestli ne primo nekde k Avisynthu, nejsem si jisty)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    UGH!!! To vypada docela slozite Proc to nemuze bejt tak jednoduchy jako strcit VOBy z DVD do AGK kterej sam udela AVI?? :'( Dyk to prece musi nejak jit ne???

    V tom MEGUI jsem dal otevrit, najdu m2ts soubor a hodi to tohle



    a nasledne vypadne toto a nevim co s tim



    jak m2ts i 264 mi jde normalne prehrat v MPC HC

    k tomu ffdshow ... potrebuju mit ty filtry nainstalovany?? Ja je totiz nemam. Mel jsem nainstalovanej K-LITE Mega codec pack x64 a nejak mi to blblo a prislo mi to ze je to hrozne pomaly. x86 pack jsem nezkousel a asi by na x64 win ani nefungoval

    mediainfo ukaze o souboru *.264 toto (neni tam audio protoze ceskou stopu mam svou)

    Naposledy upraveno uživatelem hajcus: 21-12-2009 v 18:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Megui neotevre m2ts ani zadne video primo, jen avisynth script, primo m2ts otevre, ALE oklikou v
    -tools/one click encoder (to u toho myslim nefunguje dobre), a pak jdedes dale...ptej se
    -pak muzes nacist ten m2ts tools/DGIndexer/DGA Creator (myslim, ze ale v tomto pripade musi byt demuxovany ),a pak jedes dale, ....ptej se.....

    ovsem ja jsem ti napsal jak to udelat ,kdyz se v tom nevyznas, jak vytvorit avs skrip, ten pak nacte hlavni okno MeGui


    jinak ten ripbot264 ti udela vsecko automaticky, je velice jednoduvhy, prevede ti to do mp4, zmenis rozmer a datovy tok, nastaveni jednoduche, trvas na XviD kvuli rychlosti pri dekodovani ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    ano , kdyz ti Avisynth vytvori jakykoliv skript s Directshow ("video"), tak musi nejaky direct show v PC byt (ffdshow)

    Kdyz vytvori ten skript pres DGAVCIndex.exe, tak nemusis mit Direct show.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    Zkousim tedy nejak vytvorit ten AVS skript ... ten by mel jit narvat i do virtualdubu podle me

    MP4 nechci ... chci XVID AVI ... proste chci docilit takoveto kvality. Toto je info z filmu HANEBNY PANCHARTI ripnuteho z BD. V Avi je podepsany VIRTUALDUBMOD

    Formát : AVI
    Formát/ : Audio Video Interleave
    Format_Profile : OpenDML
    Velikost souboru : 3,01 GiB
    Duration/String : 2h 26mn
    Celkový BitRate : 2 939 Kbps
    Použitý software : VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2540/release)
    Enkódoval : VirtualDubMod build 2540/release

    Video
    ID : 0
    Formát : MPEG-4 Visual
    Format_Profile : AdvancedSimple@L5
    Format_Settings_BVOP/String : Ano
    Format_Settings_QPel/String : Ne
    Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
    Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)
    CodecID : XVID
    / : XviD
    Duration/String : 2h 26mn
    Bit rate : 2 544 Kbps
    Šířka : 720pixely
    Výška : 304pixely
    Poměr stran : 2,35:1
    Frame rate : 25,000 fps
    Rozlišení : 24 bits
    Colorimetry : 4:2:0
    ScanType/String : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.465
    StreamSize/String : 2,61 GiB (87%)
    Enkódoval : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)

    Audio
    ID : 1
    Formát : AC-3
    Formát/ : Audio Coding 3
    CodecID : 2000
    Duration/String : 2h 26mn
    Bit rate : 384 Kbps
    Kanál(y) : 6 kanály
    Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
    Sampling rate : 48,0 KHz
    StreamSize/String : 403 MiB (13%)
    Interleave_Duration/String : 40 ms (1.00 video frames)
    Interleave_Preload/String : 500 ms

    A PROC TO VLASTNE CHCI DELAT?

    Screenshot primo z AVI ripnuteho z BD



    a toto je obycejny DVDRIP - rozdil je zatracene velky at uz v barvach ci ostrosti obrazu

    Naposledy upraveno uživatelem hajcus: 22-12-2009 v 00:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    nevim, kde si prisel na to, ze BD rip je lepsi do XviD nez do h.264, mozna ti nejde o kvalitu , ale o to, ze chces Xvid kvuli prehravaci nebo jinak nevim, co takhle 720p ,7-8Mbit, aspon se nezbavis moc toho rozliseni

    pri enkodingu zalezi na zdroji, bude lepsi z HD zdroje, nez z DVD zdroje
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    eeeee ... netvrdil ze je lepsi nez h264 ale ze je lepsi nez dvdrip ... to je jedno o co mi jde ... chci to umet ... poslal jsem ti SZ at tady neprasime forum zbytecne diskuzi

    EDIT:

    UFFF!!! Tak uz jsem snad na neco prisel. Momentalne se dela avi bez komprese ze souboru *.264

    program AVC2AVI ... jede to pres prikazovej radek ... jsem zvedavej co z toho vypadne
    Naposledy upraveno uživatelem hajcus: 22-12-2009 v 03:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    hajcus:
    Tak si este pripadne skus ten RipBot264, je to jednoduchy "jednoklikovy" nastroj, ktoreho gui vedie uzivatela krok za krokom, ale inak k praci pouziva tie iste programy, ako megui.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    hajcus:
    Tak si este pripadne skus ten RipBot264, je to jednoduchy "jednoklikovy" nastroj, ktoreho gui vedie uzivatela krok za krokom, ale inak k praci pouziva tie iste programy, ako megui.
    Uz asi neni potreba, navic robot dela mp4 a to neci. Jsem to nejak doplacal dohromady takto. Akorat teda dost nevyhoda.
    Prvni pruchod trval 7 hodin a druhej ukazuje dohromady 10. Takze krasnejch 17h. Takto dlouho mi trval a takovym podobnym zpusobem se delal pred deseti lety DVDRIP na Celeronu 300MHz ... HEHE.

    0 - Nainstalovat posledni AVISYNTH 2.5.8
    1 - Nainstalovat TSMuxer GUI - demuxne *.264 z *.m2ts
    2 - Nainstalovat MeGUI a v jeho adresari spustit DGAVCIndex.exe
    3 - Otevrit v nem *.264 a z toho ulozit index *.DGA
    4 - Vytvorit textovej soubor, prejmenovat na *.AVS a napsat do nej toto

    LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\DGAVCDecode.dll")
    AVCSource("C:\ZKOUSKA\00001.track_4113.dga")
    Spline36Resize(720,304)
    Converttoyv12
    5 - Spustit MeGUI
    6 - Klepnout na AviSynth Script a najit vytvorenej *.AVS
    7 - Vybrat XVID 2PASS HQ klepnout na config (u jinyho nende zapnout GMC)
    8 - Navolit bitrate, zapnout GMC a dalsi ptakoviny, co nevim na co sou a OK
    9 - Klepnout na ENQUEUE (chvilinku to trva a hryzne se to)
    10 - Zalozka QUEUE a tam klepnout na START
    11 - Prvni pruchod to ukazuje dobu 7hod, druhej bude 8 takze krasnejch 15h bude trvat prevod do AVI.

    Navod bych nebral nijak vazne - NEVIM CO Z TOHO NAKONEC VYPADNE ale vypada to nadejne. Krasne ostrej obraz.

    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. M2TS do MKV
    Od Jura55 v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-06-2012, 13:31
  2. convert z M2ts
    Od SIMON_1386 v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-11-2009, 19:30
  3. .mkv -> .m2ts
    Od Saddako v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-01-2009, 09:56
  4. m2ts
    Od Kibi v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 22:41
  5. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-07-2006, 16:55