Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: stary PC ako HD prehravac na LCD TV

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    194

    dobry den, neviem ako mam zacat formulovat svoju otazku, no v skratke chcel by som vediet ci je mozne nejakou rozumnou upravou pouzit stary pc ako prehravac HD filmov na FullHD TV.
    Pod slovickom stary komp som myslel ozaj staru masinku ale este funcku, takze jedna sa o toto:

    zakladna doska: MSI BX Master MS-6163 (vyzera zhruba niejak takto: http://active-hardware.com/english/r...rd/ms-6163.htm)
    CPU: Intel Pentium III 800MHz
    RAM: SDRAM 2x 256MB
    HDD: systemovy: ATA 60GB, data: ATA 2x250GB RAID

    zvukovu kartu uvadzat nema zmysel rovnako ako graficku kartu kedze ich vymenou by som chcel pomoct PC s dekodovanim HD videa. PC by som chcel prepojit s TV cez HDMI a multikanal poslat cez optiku do domaceho kina.
    Takze otazka znie ci zvladne tento komp prehravat cez novu graficku kartu HD film cez HDMI na TV (samozrejme 1080p)? Pripadne poradte aku graficku kartu a zvukovu kartu mi na to treba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Na podobné fantasmagorie s PIII rovnou zapomeň. Jsi normální? Ta herka ti zvládne možná uspokojivě internet, Office a přehrávat DVD (SD), ale něco podobného se upgraduje stylem vyhození do nádoby na recyklovatelný odpad a odchod do prodejny s novými PC, eventuelně si poskládej vlastní. Ovšem silně pochybuji, že by jsi z toho starého mohl použít i byť jen tu bednu bez zdroje... Možná ty 2 SATA disky, ale budou ti brzy "malé"...

    P.S. Ruku na srdce - kam by jsi chtěl tu novou "moderní" grafickou kartu s rozhraním PCI-e strkat?
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 17-12-2009 v 16:34
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    194

    ake minimalne CPU mi na to treba lebo mam este dakde v skrini celerona 1700Mhz z ciast PIV?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Kdyby jsi se nejdříve rozhlédl kolem a študoval, tak narazíš třeba hned na 2. stránce tady na:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=21065
    s podobným dotazem.
    A jestli opravdu chceš nové PC na přehrávání HD, tak si dej dotaz vedle ke kolegům na
    http://www.svethardware.cz/forum/forumdisplay.php?f=33
    pokud si nebudeš umět vybrat ze sestav tam poskládaných předem. Bude ti možná stačit i nějaké skromné HTPC. Na podobné experimenty typu "co dům dal" bych být tebou rovnou zapomněl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    vydaj za grafickou kartu a strcit to do toho, je si myslim asi spatna cesta

    ty vydaje dej do nejakeho media tanku (WDTV Live, Xtreamer, E-great, PopcornHour), ktery bude stat vedle te TV , ten PC by mozna jeste stacil tak jak je jako server, a bude ti hnat to video (ne dekodovat, ale jen posilat, kde limit je jen datovy tok) po siti k tomu Media playeru, budes potrebovat aby ti slo 30-35Mbit pres tu sit na HD veci. Nebo zkratka budes mit foldry jen jako share a media tank si je pres sit precte. Na nejake silenosti budes mit treba externi hardisk, ktery bude stat vedle toho Media tanku. Ty media tanky jsou male prehravace, krabicky, treba WDTV Live ma zhruba nez 10x12x 4 cm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    vydaj za grafickou kartu a strcit to do toho, je si myslim asi spatna cesta
    ...
    Přesně, ta grafika by stála nejmíň 3x tolik co "inzerátová" cena takového PC (cca 500 Kč), které navíc nemá ani síťovku a stovkovou 10/100 NIC do PCI 2.1 do toho bude ještě hledat obtížně, aby to co mu doporučuješ mohl po síti vůbec "krmit"... =Ztráta času nad tím uvažovat. Někde na chatě to na psaní možná ještě poslouží, nebo tě od toho zloději ekologicky zbaví starostí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    194

    sietovky mam tam dve takze to nieje problem, som rad ze ste mi poradili, lebo myslel som si alebo som niekde cital ze su graficke karty, ktore maju v sebe dekoder MP4/H264 takze pri dekodovani videa nezatazuju CPU. Takze som myslel ze by to aj slo ale ked nic tak nic potom, chcel som este vyuzit co mam doma...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Peter_KE Zobrazit příspěvek
    sietovky mam tam dve takze to nieje problem, som rad ze ste mi poradili, lebo myslel som si alebo som niekde cital ze su graficke karty, ktore maju v sebe dekoder MP4/H264 takze pri dekodovani videa nezatazuju CPU. Takze som myslel ze by to aj slo ale ked nic tak nic potom, chcel som este vyuzit co mam doma...
    Čti příště pozorněji třeba drobně vytištěné systémové požadavky takových karet, které to samozřejmě umí, ale do AGP (1x-4x) slotu je strkat nemůžeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,555

    Presne ako pise StD. Problem nie je tak v CPU, ale skor v MB, do ktorej nenapchas PCIX 2.0, v opacnom pripade by si to na tom Pentiu 1.7Mhz (mozno) rozbehal.

    Zial hodnota takehoto PC je len moralna - financna uz ziadna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    194

    a co tak toto:
    http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=WrFDmgDYjcsrNDaE

    alebo vazne ten pomaly AGP 4X port to nebude stihat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Když nevěříš, tak si to kup, ale potom sem nechoď brečet. Vyzkoušej si to sám a za své. A podívej se předem trochu na napájecí napětí různých slotů/karet AGP...

    Do té tvé desky by bylo tak maximální optimum co nacpat něco jako stará ATI 7500/8500 s 64MB RAM, možná by ještě (v pomalém režimu) jely některé karty z 9xxx řady (128/256 MB), či Matroxy, vše se dá ještě po bazarech nebo inzerátech snadno sehnat za pár korun, tak si to vyzkoušej. Ale HD?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    194

    ok, presvedcil si ma...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Televizory (CRT, LCD, PDP): Stary konektor
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-03-2011, 09:28
  2. Stary PC - VLC - sekani obrazu
    Od TVFreakGhost v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-07-2008, 21:17
  3. Jak očistit starý film?
    Od tjanuska v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-02-2008, 07:43
  4. Starý monitor na novém PC
    Od nikos v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-01-2007, 22:10
  5. Sandokan novy i stary?
    Od Špeta Marek v sekci Filmy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-10-2005, 10:03