Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Pořízení nové HD sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    61

    Zdravím Vás, měl bych několik dotazů. Snad se nebudu opakovat.
    1. Uvažuji o HD přijímači. Momentálně mám ještě crt samsung, ale brzy bude lepší. Pujde bez problémů HD přijímač i na crt, která zvládá 576i ?
    2. Přemýšlým nad Ferguson Ariva 200HD. Je to dobrá volba (vzhledem k financím?)
    3. Mam se opravdu bát že mi během pár dnů odejde a reklamace?
    4. Jde na tomto přijímači EMU?
    5. Při EMU nemusím mít opravdu žádnou další kartu a pouze novým firmwarem a zadáním kódů si zpřístupním kanály?
    6. Co je lepší použít pro příjem z více družic? Proč?
    - Větší parabolu, třeba 100 cm a více
    - Parabolu toroidal 90
    - Parabolu 80 + natáčecí zařízení

    Předem Vám všem děkuji, vím že těch dotazů je hodně...
    Honza
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Odpovím jen na něco :
    ad 1. - ano
    ad 2. - jak se to vezme, je levná a pokud nebude mít poruchy, tak zcela vyhoví
    ad 3. - to nikdo nemůže vědět, ale na to je záruka, porucha by se měla odstranit a jedeme dál...
    ad 4. - ano
    ad 5. - např. na Skylink, CS Link a UPC musí být karta, jinak to nejde
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    463

    Citace Původně odesláno od visis Zobrazit příspěvek
    Zdravím Vás, měl bych několik dotazů. Snad se nebudu opakovat.
    1. Uvažuji o HD přijímači. Momentálně mám ještě crt samsung, ale brzy bude lepší. Pujde bez problémů HD přijímač i na crt, která zvládá 576i ?
    2. Přemýšlým nad Ferguson Ariva 200HD. Je to dobrá volba (vzhledem k financím?)
    3. Mam se opravdu bát že mi během pár dnů odejde a reklamace?
    4. Jde na tomto přijímači EMU?
    5. Při EMU nemusím mít opravdu žádnou další kartu a pouze novým firmwarem a zadáním kódů si zpřístupním kanály?
    6. Co je lepší použít pro příjem z více družic? Proč?
    - Větší parabolu, třeba 100 cm a více
    - Parabolu toroidal 90
    - Parabolu 80 + natáčecí zařízení

    Předem Vám všem děkuji, vím že těch dotazů je hodně...
    Honza
    1:Sat.hd přij. ti půjde i na crt tv přes scart kabel,případné hd prog. ti též půjdou avšak jen v rozl. které má tato tv .Jinak se k příslušné pozdější tv LCD/PLASMA používa HDMI kabel pro přímé dig. propojení A/V.2: FER. ARIVA 200HDsice neznám ale emulaci prý umí na neof. sw. Ale pozor!!!!Žádný hd prog. na emulaci tj. bez karty nejde!V našich podmínkách pokud nemáš UPC kabelovku kde je asi pár hd ček je jediná možnost oficialně přijímat na kartu hd balíček SKYLINK.z družice ASTRA3/A/E na 23e.3arabola může být od85-100cm.pro přij. více družic lze použít 2 varianty bud motor nebo multifeed pevné nastavení konvertorů umístěných v různých nastavitelných vzdálenostech v tom případě je už lépe použít par. toroidal 90 ale pozor!montáž svěřit osvědčené firmě nebo známému co má s tímto zkušenost.PS:na emulaci v žádném případě nespoléhat co dnes funguje a je toho oproti dřívějšku zatraceně už pomálu, tak že dnes to funguje a zítra za týden už třeba vůbec nepůjde třeba nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    61

    Co se týká emu, je nějaký seznam co momentálně jde a nejde?
    Finančně vyjde stejně použít buď parabolu s natáčením nebo torodial. Co myslíte že je technicky lepší?
    Myslíte že instalaci satelitu zvládnu sám když jsem to ještě nikdy nedělal? Nebo je to lepší někomu svěřit?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    emu vyhoď z hlavy. nejde tam nič, čo by stálo za to. možno ak cigi tv a kabel deutschland
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    77

    Záleží na kolika TV to chceš příjímat, pokud dáš motor, budeš moci příjmat jen na jednom recievru, pokud dáš toroidal, můžeš osadit LNB s více vývody a pak můžeš signál poslat třeba k osmi recievrům. Motor bych řekl že vyjde levněji - můžeš si natočit na kterou družici chceš a budeš moci příjímat všechny v dosahu, přes toroidal bys tam musel dát na každou družici jedno LNB, takže hlavně záleží na kolika TV to chceš mít a jaké družice chceš příjímat.

    Nastavit satelit pokud si to tu pročteš, případně poprosíš některé místní profíky, tak určitě zvládneš, v případě motoru už to bude o něco složitější a toroidal asi bude více náročný, k tomu už by to chtělo koupit měřák signálu, ale nevím, proč by toroidal měla montovat jen odborná firma, pokud na to člověk má čas, najde si informace, poptá se a není úplný pako, tak to musí zprovoznit také.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    61

    No, to s tim motorem jsem nedomyslel. Pravdu máte že to pujde vlastně jenom na jednom recieveru. Sice mam teď jenom jednu tv, ale co není může být.
    Mohli by jste mi dát nějaký odkaz, kde bych si našel jaké družice je možné v našich podmínkach přijímat (popřípadě s jak velkou parabolou) a kde by bylo vidět jaké kanály na nich vysílají free+placené?
    PS:tot už jsem našel.

    Proč se mam na emu vykašlat? Nic moc jsem se tu o tom nedočetl, má to svá úskalí?

    Díky
    Naposledy upraveno uživatelem visis: 18-12-2009 v 22:10
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    77

    Je to nelegální příjem, tudíž porušuješ zákony, potom není moc programů co na to chytneš, Kabel Deutschland je v němčině, takže pokud neumíš perfektně německy tak ti to bude stejně nanic, digi tv zas údajně nemá dobrou kvalitu příjmu a pak když změní kódy, budeš si je muset nějak obstarat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    pokiaľ máš ten správny STB, tak o zmenu keys sa postará on sám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    463

    Citace Původně odesláno od visis Zobrazit příspěvek
    Co se týká emu, je nějaký seznam co momentálně jde a nejde?
    Finančně vyjde stejně použít buď parabolu s natáčením nebo torodial. Co myslíte že je technicky lepší?
    Myslíte že instalaci satelitu zvládnu sám když jsem to ještě nikdy nedělal? Nebo je to lepší někomu svěřit?

    Díky
    Tak já nevím vždyt jsem ti vše popsal a hlavně to že montáž máš svěřit odborné firmě pokud jde o toroidální ant.!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    61

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    pokiaľ máš ten správny STB, tak o zmenu keys sa postará on sám...
    A které jsou ty správné ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od MONYS Zobrazit příspěvek
    hlavně to že montáž máš svěřit odborné firmě pokud jde o toroidální ant.!!!
    Proč svěřovat odborné firmě, je to jen anténa, pokud bude mít měřák signálu, který koupí za pár korun, pořádně si přečte návod a projde pár fór na internetu, tak by to měl zvládnout sám, já se na ní taky chystám na jaře a odbornou firmu bych si na střechu nepustil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od CharlieXXX Zobrazit příspěvek
    Je to nelegální příjem, tudíž porušuješ zákony, potom není moc programů co na to chytneš, Kabel Deutschland je v němčině, takže pokud neumíš perfektně německy tak ti to bude stejně nanic, digi tv zas údajně nemá dobrou kvalitu příjmu a pak když změní kódy, budeš si je muset nějak obstarat.
    Že porušuješ zákon? No a komu to vadí? Ostatně mají si to Rumuni líp zabezpečit a stejně by si většina těch nelegálně sledujících lidí oficiální příjem nikdy nepořídila (prostě dokud to jede v EMU, tak je to zpestření nabídky, ale když se za to bude platit, tak zájem spadne na nulu).
    A shánění kódů je otázka pár minut
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od visis Zobrazit příspěvek
    A které jsou ty správné ???
    napríklad Vantage HD
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    61

    Ještě jedna otázečka:
    Když bych dal do ARIVy nový firmware s emu, musim si v případě cryptoworks karet pořídit ještě CA modul, nebo se emu firmwarem odemknou i sloty?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. pořízení UPC direct
    Od hopikCZE v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 16-07-2011, 11:54
  2. Výběr sestavy (TV+BR player+lan přehrávání)
    Od Peca56 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 14-08-2010, 10:48
  3. Posouzení sestavy
    Od An Dante v sekci DVB-S
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 08-03-2010, 10:48
  4. Prosím o recenzi této sestavy
    Od stara08 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-09-2009, 15:12
  5. Doporučení PC sestavy ke střihu videa (DV-HDV)
    Od yaso v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 31-08-2005, 14:12