Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: propojení pc a lcd nejde zvuk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    Ahoj.Zajímá mě proč mi nefinguje zvuk.Grafiku mám asus 8800 gts 512 s dvi.řekl jsem si že to propojím s lcd telkou.Pomocí kabelu dvi-hdmi vše klaplo a obraz byl o.k. nicméně poradí mi někdo jak na zvuk?popř. hodte odkaz na kabel a poradte s nastavením pc(někde jsem se dočetl o nějakém nastavení)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Zvuk ti nepojede. Propojení musí být HDMI => HDMI a ještě to není jisté, že to pojede na první pokus.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    na grafice je pouze výstup dvi.Spíš jde o propojení zvukovky s lcd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    To bude trochu problém, protože pokud je TV přepnutá na vstup s HDMI, tak automaticky předpokládá, že po HDMI přichází i zvuk, který ovšem z DVI nejde. O nějakém slučovači DVI a výstupu ze zvukovky na HDMI jsem neslyšel. Já s tím nemám problém, mám hifi, kde si zvuk navolím, ale čistě TV, to nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    Zvuk ti nepojede. Propojení musí být HDMI => HDMI a ještě to není jisté, že to pojede na první pokus.
    a keby pouzije adapter (z DVI na HDMI) a kabel HDMI-HDMI ??? ale neviem preco ked mu to teraz nejde preco by zrazu isiel zvuk z grafiky
    ps: o prepojeni tv aj so zvukovou kartou som este nepocul... ak mozes vyskusaj
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    preco by zrazu isiel zvuk z grafiky
    Např. grafické karty ATI, které mají na sobě výstup HDMI, umí právě i zvuk. Také při instalaci ovladačů takové grafárny je potřeba i nainstalovat příslušný ovladač audio (pokud není nainstalován, grafika sice běží, ale ve správci zařízení "svítí" žlutý vykřičník a audio přes HDMI prostě nejde)
    Do správce se ti nainstaluje: ATI Function Driver for High Definition Audio
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 31-12-2009 v 14:12 Důvod: dopnění info
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    keby pouzije adapter (z DVI na HDMI)
    tak je mu to houby platný, protože z DVI ten zvuk prostě nejde., takže ho logicky nejde dodatečně vyrobit. Tady je nutné použít přímý kabel HDMI - HDMI a grafárna ten výstup musí mít.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Citace Původně odesláno od samooo Zobrazit příspěvek
    a keby pouzije adapter (z DVI na HDMI) a kabel HDMI-HDMI ??? ale neviem preco ked mu to teraz nejde preco by zrazu isiel zvuk z grafiky
    ps: o prepojeni tv aj so zvukovou kartou som este nepocul... ak mozes vyskusaj
    Nevím o co ti jde. Jinak Ivo ti odpověděl.
    P.S. ...že něco nevíš, neznamená, že to tak není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele -Vl-
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    tak je mu to houby platný, protože z DVI ten zvuk prostě nejde., takže ho logicky nejde dodatečně vyrobit. Tady je nutné použít přímý kabel HDMI - HDMI a grafárna ten výstup musí mít.
    Všechny grafický karty do PCI-E od ATI a od verze HD2400 mají integrovanou zvukovku i když přímo HDMI nemají. Zvuk v tomto případě z DVI funguje jen přes specialní redukci DVI-HDMI od ATI. Je na ní logo ATI. K některým grafickým kartám je tato redukce přibalena. Přes normální kabel či redukci DVI-HDMI zvuk neprojde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Vl: prosím tě mohl bys mi poradit ohledně grafiky od NVidie? Mám tam HDMI, ale nemohu rozběhat zvuk. Koupil jsem si tento káblík http://www.skveleceny.cz/MSI/MSI-EXT...m-_g33298.html
    Stáhnul jsem si HD audio driver, ale vyhazuje mi to hlášku, že to nenašlo podporovaný hardwar ... Už jsem se ptal na více fórech a nikdo mi nic kloudného neporadil. Propojuji to z MB do audio zapojení na grafice SPDIF.
    Mám W7 (RTM) 64bit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele -Vl-
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    Vl: prosím tě mohl bys mi poradit ohledně grafiky od NVidie? Mám tam HDMI, ale nemohu rozběhat zvuk. Koupil jsem si tento káblík http://www.skveleceny.cz/MSI/MSI-EXT...m-_g33298.html
    Stáhnul jsem si HD audio driver, ale vyhazuje mi to hlášku, že to nenašlo podporovaný hardwar ... Už jsem se ptal na více fórech a nikdo mi nic kloudného neporadil. Propojuji to z MB do audio zapojení na grafice SPDIF.
    Mám W7 (RTM) 64bit.
    Kartu od NVidie jsem nikdy neměl, tak neporadím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    2

    zdravim mam takovy problem propojil jsem pc s lcd mascom kabelem dvi hdmi a nejde mi obraz ani zvuk nevite nekdo cim to muze byt nebo co mam nastavit? zkousel jsem nastavit pc na 2 monitory a nejde to a ani to tu tv nenajde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele nahlis
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    107

    Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    Vl: prosím tě mohl bys mi poradit ohledně grafiky od NVidie? Mám tam HDMI, ale nemohu rozběhat zvuk. Koupil jsem si tento káblík http://www.skveleceny.cz/MSI/MSI-EXT...m-_g33298.html
    Stáhnul jsem si HD audio driver, ale vyhazuje mi to hlášku, že to nenašlo podporovaný hardwar ... Už jsem se ptal na více fórech a nikdo mi nic kloudného neporadil. Propojuji to z MB do audio zapojení na grafice SPDIF.
    Mám W7 (RTM) 64bit.
    Po nainstalovani W7 mi zvuk v TV přez HDMI nešlapal i když v XP před tím jo .. hledal jsem zakopaného psa ... a musel jsem to přepnout ve směšovači.
    Repráček vedle hodin - směšovač - a přepnul jsem SPDIF na High definition audio

    Pak nějakej zvuk při změně hlasitosti leze do TV ale z movíček ještě né .. budu pátrat dál
    Naposledy upraveno uživatelem nahlis: 27-01-2010 v 06:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    Vl: prosím tě mohl bys mi poradit ohledně grafiky od NVidie? Mám tam HDMI, ale nemohu rozběhat zvuk. Koupil jsem si tento káblík http://www.skveleceny.cz/MSI/MSI-EXT...m-_g33298.html
    Stáhnul jsem si HD audio driver, ale vyhazuje mi to hlášku, že to nenašlo podporovaný hardwar ... Už jsem se ptal na více fórech a nikdo mi nic kloudného neporadil. Propojuji to z MB do audio zapojení na grafice SPDIF.
    Mám W7 (RTM) 64bit.
    kukni na doske ci nemas spdif-out ale kolikovy vystup nie jack kolik zvonka ja to mam tak a vsetko ide
    http://i48.tinypic.com/2dwe2p5.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Dík. Juknu se na to.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Samsung le32a455- propojení a nejde zvuk
    Od hobys v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-11-2010, 16:04
  2. Nejde zvuk
    Od jartop v sekci DVB-S
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-01-2010, 15:23
  3. Propojení GK a TV přes S-Video - nejde
    Od Ipanema v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 24-01-2008, 19:52
  4. Nejde mi zvuk.
    Od jocai v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-01-2007, 18:05
  5. Z DV do PC, ATI TV Wonder, nejde zvuk
    Od MaG v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-09-2004, 20:15