Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: SW na strih videa

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Mozna tady touto otazkou rozpoutam boj mezi jednotlivymi klany.Rad bych se totiz zeptal jestli ma nekdo zkusenosti s vise striznami.
    Momentalne mam od znameho na vyzkouseni EDIUS 5,kdysi davno jsem si stahnul PREMIERU.Tak jak jsem PREMIERU stahnul,tak jsem ji hned odinstaloval.Nemuzu si pomoct,ale vsechny veci od adobe mi nejak nejdou k pleti.Prace s nima mi prijde dost komplikovana,ale myslim,ze je to subjektivni zalezitost.Na druhou stranu kdo umi s PHOTOSHOPem,umi s PREMIERE a dalsima produktama.
    Dneska jsem ale videl par tutorialu k PREMIERE /jednalo se o AE/ a vcelku me ty efekty zaujaly.V tomhle ohledu mi EDIUS prijde dosti chuda vecicka,byt se mi libi hodne moc a mozna ze bych si Neo2 koupil.Ovsem je tu tem problem tech doplnkobych efektu.
    A ted ta otazka.Da se sehnat k EDIUSU nejake plug-iny nebo doplnky krome heroglyphu ci dalsich veci od ADORAGE?
    A dalsi otazka.Je nutno k PREMIERE jeste postahovat ci dokoupit dalsi moduly jako AE a podobne? Myslim,jestli to neni jen nejaky jadri jako u Pinnacle,ktere umi jan sestrihat video,ale pokud chce clovek vic,tak musi vsechno dokoupit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    bylo by dobre se zminit jakou mas kameru, co se bude strihat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    332

    To máš těžký, každému prostě sedí něco jiného. Já dělám v Adobe Premiere, Photoshop, InDesign (dlouho jsem zůstával u QuarkXpress...), ovšem protože můj první vektorový program byl Corel, tak v něm vektorové věci dělám dodnes... Nechápu proč se mi nedaří zvyknout na Illustrátor. Asi to bude tím, že starého psa novým kouskům těžko naučíš ;-)
    Dalším a rozhodujícím faktorem je to, že mám koupenou celou sadu CS a tak nevidím jediný důvod kupovat ještě Vegas, Pinnacle apod.
    Mimochodem, kdysi v dobách prvních digi střihů, kdy se analog (Umatic) složitě rendroval přes mega drahé karty jsem dělal nějaké upoutávky a znělky i v pinnacle, který byl ke kartě přiložen. Pak přišlo DV a jiná karta ke které byla Premiéra no a když Adobe zavedlo Suite tak nebylo co řešit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    AE je kompoziční sw, výstup z edius neo do něj lze přenést (byť ne tak pohodlně, jako z premiere). Je třeba rozlišovat sw na střih a na specifické kompoziční aj. efekty, nemíchal bych to, pro potřeby běžných lidiček, co si doma občas něco pokrátí.

    Samozřejmě zvyk je důležitá okolnost, každý sw ti "k srdci" nepřiroste .-) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Nejdrive na doplneni,mam miniDV kameru a jeste nejakou dobu zustanu u SD,protoze prechod na HD je pro me v soucasnosti neresitelna financni situace.Nova kamera+upgrade PC/respektive koupe noveho,protoze Athlon 3000+ by to asi uz nezvladal/ = velke penize,takze miniDV a jestli mi to projde koupim alespon lepsi stroj z druhe ruky.
    Strihat budu spise rodine video,popripade veci z dovolene a podobne.Nic profi,nic za uplatu,pouze pro sebe a pripadne zname /takze maximalne za utratu v hospode,ci symbolicky poplatek za material.Co bude potom,to ukaze cas,ale asi bych se tim nechtel zivit.Ne ze by me to nebavilo,ale na profi urovni je to asi honicka a asi by se z takovyhleho milyho konicka stala otrocina a to nechci.
    Co se toho SW tyce,tak jsem zjistil,ze EDIUS opravdu podporuje AE,zatim jsem nezkousel,jak to spolu komunikuje a hlavne AE je dosti slozita vecicka a musime se seznamit.Kupodivu se pomerne lisi od ostatnich veci od adobe Vcelku si rozumime na prvni pohled coz u ostatnich veci bylo naopak a proto od Photoshopu jsem se vratil zpet ke Corelu,kterej mi prijde pohodlnejsi /ale to je vec nazoru/ a od PREMIERE k PINNACLE /kterej jsem poslal do sveta a ted zkousim EDIUS.Myslim.ze verze Neo2 za cca 7tisic je oproti Pinnacle zadarmo.Sice jsem ho jeste nezkousel,ale pokud je pravda to co mi bylo receno,ze se lisi minimalne,tak panove od Pinnacle to muzou zabalit.Mozna tak pro uplny zacatecniky by se to dalo pouzit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    542

    2 Pave1: Přesně tak, AE je plnokrevný samostatný SW. I když je Premiere dosti často haněna, patří stále mezi významné střihové SW a v balíku SW Suite s dalšími SW Adobe poskytuje velmi komplexní nástroj na zpracování videa. Bohužel ta cena a vcelku HW nároky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    16

    .. a co třeba takový Cyberlink PowerDirector 8 .... ?
    Vyšla zde docela pochvalná recenze .....

    https://www.tvfreak.cz/recenze-cyber...eo-editor/3167
    Naposledy upraveno uživatelem Boguš: 10-12-2009 v 14:03 Důvod: přidán odkaz
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Citace Původně odesláno od MartasKP Zobrazit příspěvek
    Nejdrive na doplneni,mam miniDV kameru a jeste nejakou dobu zustanu u SD,protoze prechod na HD je pro me v soucasnosti neresitelna financni situace.Nova kamera+upgrade PC/respektive koupe noveho,protoze Athlon 3000+ by to asi uz nezvladal/ = velke penize,takze miniDV a jestli mi to projde koupim alespon lepsi stroj z druhe ruky.
    Tohle bych nedělal. Kup si HDV kameru, za 20 - 25k je doma. Budeš moct přehrát svůj páskový archiv miniDV a přitom točit můžeš HD (HDV zůstane na kazetě) a zpracovávat SD (zapneš převodník v kameře a po firewire natahneš rovnou jako DV).

    Kupovat dnes DV kameru, byť z druhé ruky, považuju za hodně prodělečný obchod, zkusil bych to ještě promyslet .-) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    za 20 - 25k je doma.
    Tady je ten kamen urazu.Do 20k bych to mozna doma ukecal,ale na trhz je pouze HV40 od Canonu a ta je za tech 25k,coz je pro me dost.Je mi jasny,ze SD uz dneska neni in a ze vsechny SD kameery padaji diky silenstvi po HD a to i v pripade LOW ENDu,kdy ty nejobycejneksi kamery jsou HD,ale neumi vic nez mobilni telefon ci kompaktni fotak ,kazdej filmovej antitalen si muze dneska koupit kameru,proti cemuz osobne nic nemam,ale pokud je clovek reosku pokrocilejsi a chce neco lepsiho,tak musi skocit do tech pametovych modelu (HDD a nebo kartovky) a nebo dat pomerne vysokou castku za miniDV ... ale toho bych se tocol zase okolo jednoho a narikal na neuprosnost marketingu a trhu.
    Proste miniDV kamery na trhu v cenove relaci 15-20k v HD nejsou a tak si musim bud vystacit s moji starenkou /jako ze to asi tak dopadne/ a nebo kopit z druhy ruky,protoze navic ty miniDV krom toho ze jsou drahy,tak jsou i pomerne velky.Me by osobne vyhovovalo neco o velikosti XM1,maximalne XM2 od Canonu Teda cca do 35cm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Dá se sehnat i levněji, pohledej - http://www.google.com/search?q=HV40%20cena

    Případně zkus vyzkoušet tu HF200, ta je za 15k a má moc pěkný barvičky.

    Z hlediska toho, co by ti asi vyhovovalo, je tu to JVC HM100, správná velikost (ale má to špatnou cenu). Navíc FX1000 není o moc větší a je asi lepší. Podle mě se ale i s těma mrňousema dá točit, ale nejde to rychle, když to má být slušný. Chce to udělátka (opěrky) a navíc jsou bez kukru.

    A foťáků s 25/50Hz FPS moc není...
    Naposledy upraveno uživatelem Pave1: 13-12-2009 v 22:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    195

    ahoj, zrovna dneska jsem koukal po inzeratech, Canon HV20, HV30 se prodava pouzita od cca 11 tis. Mozna by to pro tebe byla take varianta.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Střih a práce s videem: strih videa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-06-2012, 19:26
  2. Střih a práce s videem: Program pro střih videa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2012, 15:58
  3. Střih a práce s videem: Střih videa 1920x1080
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-12-2011, 19:18
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-11-2011, 09:22
  5. HW pro střih videa (i HD?)
    Od nechtěj v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-08-2008, 07:30