Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Zachytávání nonstop z průmyslové kamery

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele zweistein
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    9

    Chtel bych si sestavit PC s nejakym obyc TV tunerem, aby bylo schopné nonstop zachytavat obraz z kamery,která sleduje dění před domem, potřeboval bych software, který by dokázal výsledný video soubor dělit např. po 30minutách záznamu a poté, co by byl disk zaplněn nebo co by počet takto vytvořených souborů přesáhl určený počet by program začal postupně mazat staré soubory a nahrazovat je novými,popřípadě by se mohl vytvářet jen jeden video soubor, ale nevim zda by operacni system zkousnul soubor o velikost cca 60Gb...nevíte,jesi takovy softik existuje? jaky by byl potřebný datový tok černobílého videa o cca 20-24sn/sec bez zvuku bud v polovicnim nebo plnem PALu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Takze : nie som profik,nemusi to byt pravda,ale trochu som to skusal s mojou TV kartou.S tym delenim suborov a postupnym vymazavanim Ti neporadim,ale tie datove toky skusim:

    Format video toku YUY2,framerate-25 fps
    1.) rozlisenie 320x240-kompresia Xvid 900 kbps=cca 0,1MB/s=cca 400 MB/hod=cca 9,3 GB za den.
    2.)rozlisenie 320x240-kompresia Xvid 5000 kbps=cca 0,45 MB/s=cca 1620 MB/hod=cca 38 GB za den.
    3.)rozlisenie 320x240-bez kompresie =cca 3,6 MB/s = cca 13 GB/hod=312 GB za den.
    4.)"plny PAL" v Xvid moj procesor nestiha,takze tu som datovy tok nezistil
    5.)"plny PAL" bez kompresie= cca 1,3 GB/min = 80 GB za hod.??????????
    Grabovane bez zvuku a zaujimave,ze nebol rozdiel v datovom toku pri grabovani vo farbe a ciernobielo.Takze odporucam grabovat v kompresii,vybral som kodek Xvid,pretoze je zdarma a s mojim softom na grabovanie(Fly2000TV)funguje v pohode(CPU na 20-40%).

    Moja konfiguracia: CPU Athlon 2000 XP,ram 256 MB,VGA Geforce 440MX SSE,TV karta FLY TV PRIME 34-chip Philips SA 7134.Ta TV karta ma A/V vstup,S-video vstup.S dodavanym softom je sice nepouzitelna,takze ak sa Ti nechce skusat alternativy,tak radsej skus nejaku znackovu TV kartu,v tom by Ti mal poradit Ivo Masek tu na tvfrek.Ja som s tou TV kartou a s alt.softom Fly 2000TV velmi spokojny,ale stalo ma to vela usilia,kym som ju rozchodil.FLY TV Prime stoji u nas cca 2000 Sk,u vas to bude cca 1600 Kc.Ten soft Fly2000TV je len trial,grabovat sa da len 30 dni,potom treba zaplatit(cca 20 az 30 USD?),ale su aj free alternativy-napr ATV2000.

    Este k tomu 60 GB suboru-ak mas Windows XP a HDD naformatovany NTFS,tak sa nemusis bat,GB subory urcite budu fungovat.

    Som to nejako prehnal!!!!!Takze radsej koncim,lebo sa Ti to nebude chciet citat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    ,tak radsej skus nejaku znackovu TV kartu,v tom by Ti mal poradit Ivo Masek tu na tvfrek.
    No, tv karta je pro domácí použití. Ona samozřemně (TV2000XP - o té to vím určitě) umí pracovat s kamerou pro přímý přenos a lze použít nastavení "obraz v obraze", tedy např. sledování televize a v rohu menší okno se záběry z kamery. Ale opravdu je to jen pro domácí použití.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele zweistein
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    9

    Chtel bych si na to vyclenit nejaky "extra" kompik jeho prace by byla jenom tohle..na jakym PC bych dobre fungovala XviD komprese?? to by asi chtelo neco pres 1Ghz co?? nebo by teoreticky stacila i 500mhz PIII ?? myslim ze ta komprese kolem 1000kbps by byla dostacujici... no to by sme meli prvni vec...a ted este ten softik,kterej by dokazal mazat stary soubory..a nahrazovat novejma....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Pro zachytávání / nahrávání určitě přes 1 GHz. Těch 500MHz by stačilo pro sledování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Vsak som Ti to vyssie pisal!Moj Athlon 2000XP stiha Xvid v rozliseni max 480x360.A to je ten Xvid verzia 0.5.... .Ked dam novy Xvid,tak uz sa nechyta,max 320x240.Takze pod 1 GHz urcite nie.A s tym softom neviem,ci Ti niekto poradi.Ale myslim,ze pri profi priemyselnych kamerach by mal byt taky soft.No k TV karte to asi nezozenies.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele zweistein
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    9

    kdyz nad tim tak premejslim..urcite musi existovat soft, ktery by soubory delil např do 1gb souboru automaticky pri grabovani (u win98 je prece urcena max. velikost souboru a jak by se to tedy delalo jinak pri grabovani videa?) no a pak uz jenom napsat malej programek co by v urcity slozce mazal soubory starší např více než 48hodin.. jaky by v tom moch byt este zadrhel?? mam takovy pocit ze treba Adobe premiere umoznuje pro grabovani delit soubory po urcite velikosti..ten je na to sice neprakticky ale existuje preci i jinej... poradte..nebo nevite kde bych se moch este zeptat???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    (u win98 je prece urcena max. velikost souboru a jak by se to tedy delalo jinak pri grabovani videa?)
    Existuje utilita, kterou se to dá oblbnout.

    nebo nevite kde bych se moch este zeptat???
    Určitě máte v bydlišti strážníky. Oni nahrávání kamerami mají.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele zweistein
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    9

    u win98 je prece urcena max. velikost souboru a jak by se to tedy delalo jinak pri grabovani videa?)
    Existuje utilita, kterou se to dá oblbnout. [/i]

    no jo ale ja POTREBUJU aby se to delilo na ty mensi casti ;-) abych je pak moch odzadu mazat treba po dvou hodinach a zaroven abych s tim zaznamem moch pracovat treba na pc v siti....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Např. v ATV2000 se dá nastavit velikost souboru nebo délka záznamu. Osobně to používám na záznam z průmyslové kamery na Celerovi 1,2GHz s VIVO kartou ATI 9200 a ukládání do XVidu 900kbps 320x240 YUV2 (bez audia).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele zweistein
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    9

    Tak to je presne to co potrebuju! a jak resis to,kdyz se ti zaplni disk? Mazes to rucne nebo na to mas nakej programek kterej ti to po case vymaze???
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Prohlídnu a ručně smažu (případně vypálím na CD, pokud je to důležitý).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    nooo sice z jinyho soudku, ale kdyz sem ted v ramci jednoho projektu potreboval natocit 24h panorama, tak sme pouzili ficuru windv ktery nastesti muze delit avi podle zadany delky, von 40gb hdd v notebooku neni to pravy na video (prubezny kopirovani do druhyho nouta s vetsim diskem po siti, druhej notes samozrejme bez firewire) nejhorsi bylo ale to napajeni, chudak auto

    takhle to dopada kdyz mate nespolehlivej personal kterej neni schopnej obstarat externi hadr, lidi sou dneska hrozny
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele zweistein
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    9

    aha byl by nekdo schopnej napsat programek, kterej by to mazal?? nebo na jakejch forech se venujou takovejm vecem - jako vytvareni takovejhle programku.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Sekce "programátoři". Ale jsem pesimista.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Online zachytavani z kamery
    Od eboy v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-11-2011, 23:59
  2. Zachytávání videa z analogové kamery
    Od mike2000 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-10-2006, 14:10
  3. Zachytavani z analog kamery, kvalita
    Od NoeUO v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-08-2006, 11:45
  4. TV karta pro videostream z průmyslové kamery
    Od Pitomec v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 04-05-2006, 07:47
  5. Zachytávání z VHS pomocí DV kamery
    Od Terka v sekci DV/HDV
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-03-2005, 16:19