Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

ASUS MyCinema P7131 Hybrid - Rakouské programy?

IaryD (6)|2.12.2009 00:59
Mám tuto kartu-všechny české programy chytá bez problémů,ale rakouské nikoliv(setopbox u TV bez problémů zachytí všechny Rakušáky)...problém bude asi v modulaci,která je u rakouských programů jiná.Dá se s tím prosím něco dělat? děkuji předem.
Ivo Mašek (10205)|2.12.2009 06:55
Zkus to naladit manualně, ručně:
Mux A- veřejnoprávní televize ORF je vysílán na kanále 24. Programy: ORF1, ORF 2, ATV.
MUX B: je dostupný na kanále 34 Falkestein. Programy: ORF Sport, 3 SAT, PULS 4.
Pro tv tunery je vyžadován silnější signál, než u klasických TV.
IaryD (6)|2.12.2009 11:09
Děkuji za reakci. Nicméně nejede.Zkoušel jsem programy ProgDVB, DVBviewer a Totalmedia-TV a bohužel nic z Rakouska nechytají (pravda,že pořádně nevím,co nastavit ve všech těch nastaveních PID apod.).Nějaký jiný tip na dobrý software k této kartě? Jinak jedná se o lokalitu u hranic (Znojmo),takže síla signálu je bezproblemová.Zkoušel jsem před tím usb tuner Avermedia hybrid a ten problém neměl,ale bohužel ASUS ano a mám obavu,že to tato karta nezvládá...anebo se mýlím a někdo Rakušáky s touto kartou chytá?díky.
StD (8612)|2.12.2009 11:29
[quote=IaryD;252045]Děkuji za reakci. Nicméně nejede.Zkoušel jsem programy ProgDVB, DVBviewer a Totalmedia-TV a bohužel nic z Rakouska nechytají (pravda,že pořádně nevím,co nastavit ve všech těch nastaveních PID apod.).Nějaký jiný tip na dobrý software k této kartě? Jinak jedná se o lokalitu u hranic (Znojmo),takže síla signálu je bezproblemová.Zkoušel jsem před tím usb tuner Avermedia hybrid a ten problém neměl,ale bohužel ASUS ano a mám obavu,že to tato karta nezvládá...anebo se mýlím a někdo Rakušáky s touto kartou chytá?díky.[/quote]

Psát umíš? 9-) Tak si to nech automaticky naladit s nastavením pro Rakousko, opiš si ty slavné údaje PID atd. a ty potom zapíšeš do manuálního ladění s nastavením Česká republika (pardon, Morava). Nechtěj od žádného software, aby myslel za tebe. To by jsi mohl brzy skončit za švédskými záclonami, když ho nezvládneš. (=joke) Punkt.
IaryD (6)|3.12.2009 11:18
[quote=StD;252047]Psát umíš? 9-) Tak si to nech automaticky naladit s nastavením pro Rakousko, opiš si ty slavné údaje PID atd. a ty potom zapíšeš do manuálního ladění s nastavením Česká republika (pardon, Morava). Nechtěj od žádného software, aby myslel za tebe. To by jsi mohl brzy skončit za švédskými záclonami, když ho nezvládneš. (=joke) Punkt.[/quote]

Ach pan "Chytrý".Děkuji Ti za vskutku geniální radu-to by mě opravdu nenapadlo ;-) Když by to bylo tak jednoduché a někde se daly tyto údaje najít,tak jsem to už dávno udělal...nicméně po prohledání všech možných německých webů a testování různých softwarů tato karta pravděpodobně rakouské programy nechytí.
StD (8612)|3.12.2009 12:01
[quote=IaryD;252264]Ach...[/quote]
No tak "chytrý" ani náhodou, ale praxí ověřeno. BTW když jsi tak všechno zkoušel - zkusil jsi třeba Sceneo TVcentral? To je německý prg dělaný zrovinka pro tohle - link na jejich stránky je tu už ode mne jinde, tudíž se nemíním opakovat. Ovšem pravda je, že používám kartu jiné značky a tím se ti nijak neposmívám.
IaryD (6)|3.12.2009 23:07
[quote=StD;252271]No tak "chytrý" ani náhodou, ale praxí ověřeno. BTW když jsi tak všechno zkoušel - zkusil jsi třeba Sceneo TVcentral? To je německý prg dělaný zrovinka pro tohle - link na jejich stránky je tu už ode mne jinde, tudíž se nemíním opakovat. Ovšem pravda je, že používám kartu jiné značky a tím se ti nijak neposmívám.[/quote]

Ani se nedivím,že se nemíníš opakovat. Nicméně tento program je na tom stejně jako ostatní.
StD (8612)|3.12.2009 23:37
[quote=IaryD;252450]Ani se nedivím,že se nemíníš opakovat. Nicméně tento program je na tom stejně jako ostatní.[/quote]
V tom případě máš asi problem - jsi jeden proti řádově statisícům těch, kterým to funguje. No nic, jdu čučet na švýcarský zprávy před půlnocí. Na funkčním sw.
IaryD (6)|4.12.2009 11:11
[quote=StD;252455]V tom případě máš asi problem - jsi jeden proti řádově statisícům těch, kterým to funguje. No nic, jdu čučet na švýcarský zprávy před půlnocí. Na funkčním sw.[/quote]

Jsem rád,že máš tak dobrý přehled o počtu a stavu uživatelů této karty. A o to víc mě těší,že nemáš problém s funkcí karty a sw ve svém počítači...jinak děkuji za snahu poradit a přeji krásný den.
StD (8612)|4.12.2009 11:21
[quote=IaryD;252506]Jsem rád,že máš tak dobrý přehled o počtu a stavu uživatelů této karty. A o to víc mě těší,že nemáš problém s funkcí karty a sw ve svém počítači...jinak děkuji za snahu poradit a přeji krásný den.[/quote]
Nápodobně, byť bohužel dost šedivý. Já ti už mohu poradit jediné - začni u kompletní reinstalace OS "na zelené louce" jen s nejnutnějšími ovladači HW, jak už je tu popsáno porůznu Xkrát. O tom totiž tady z tvé strany nepadla ani zmínka a podle toho jak jsi popisoval co jsi zkoušel, máš asi ten system řádně zasviněný. Ideální by byl (co do rychlosti obnovy) image systemového disku po instalaci WIN. Máš?
Jinak je s TVkartami dost potíž v tom, že se často nechovají podle představ uživatelů i jako jiné PnP nebo uPnP zařízení. Kdybych se s tím ta léta nebabral a nehrál si s tím, tak to pochopitelně nevím.
IaryD (6)|4.12.2009 13:25
[quote=StD;252509]Nápodobně, byť bohužel dost šedivý. Já ti už mohu poradit jediné - začni u kompletní reinstalace OS "na zelené louce" jen s nejnutnějšími ovladači HW, jak už je tu popsáno porůznu Xkrát. O tom totiž tady z tvé strany nepadla ani zmínka a podle toho jak jsi popisoval co jsi zkoušel, máš asi ten system řádně zasviněný. Ideální by byl (co do rychlosti obnovy) image systemového disku po instalaci WIN. Máš?
Jinak je s TVkartami dost potíž v tom, že se často nechovají podle představ uživatelů i jako jiné PnP nebo uPnP zařízení. Kdybych se s tím ta léta nebabral a nehrál si s tím, tak to pochopitelně nevím.[/quote]

Je to možné a časem to možná zkusím v naprosto "čistém" systému na zvláštní oddíl disku...
StD (8612)|4.12.2009 13:32
[quote=IaryD;252532]Je to možné a časem to možná zkusím v naprosto "čistém" systému na zvláštní oddíl disku...[/quote]

Pro to ladění je mj. také pod BDA-ovladači (DVB) dost důležitý to, aby jsi měl správnou a aktuální verzi M$ .NET Framework a nebyl tam v tom guláš konfliktů odkazů starších verzí v registru - způsobují to některé ovladače grafických karet nebo pa-programy typu Ahead Nero - případný konflikt zjistíš např. ve Spybot Search&Destroy (v režimu pro pokročilé - položka Neplatné registry - tam to lze i opravit cestu na správnou verzi).