Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 134

Téma: Pár nejasností ohledně rozlišení a přehrávání videa přes PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    19

    Zdravím.

    Tak jsem si konečně pořídil TV plazmu LG 42PQ6000.
    TV jsem si kupoval s tím, že budu přijímat (zatím) analogovou kabelovku a přehrávat HD filmy přes PC.
    Zapojím TV k PC HDMI > DVI kabelem a "vše" nastavím v ovladači grafické karty.

    1. Normálně to běží ale problém je v tom, že se mi zdá, že obraz v režimu PC dost bliká (jako když si u CRT monitoru dáte 60Hz) Přitom tahle televize by měla zvládat mnohem větší obnovovací frekvenci, ne?

    2. Filmy puštěné přes PC se mi na televizi dost trhají, obzvlášť HD filmy. Jako kdyby to nezvládal počítač...

    3. Není to blbý, že když si seženu HD film v 720p, tak má rozlišení nějakých 1280x528. Tím pádem mám na TV dole i nahoře černej pruh a když to roztáhnu na celou obrazovku tak je to nepřirozeně roztáhlý všechno.

    Jsem z toho dost zoufalej
    Mohl by mi někdo poradit pls?

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    1. jaký kabel používáte? jaké rozlišení? jak daleko je PC od TV?
    2. jak výkoný PC máte? procesor, graf. karta, RAM, SW systém, v čem přehráváte...?
    3. 720p to tedy není pokud má rozlišení 1280x528, záleží na lidech co dávají filmy (videa) do formátů (komprimují je atd.) jak to udělají, originál (třeba z TV) mohl být s těmi pruhy 720 a bez pruhů to je pouze 528
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    56

    1. Viděl bych problém v rušení, ikdyž u DVI/HDMI je to dost divné... Případně ten kabel

    3. Obecně se filmy jako 720p označují ty, které mají 1280 na šířku Je to zcela normální, málokdy natrefím na 16:9
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    828

    Snimkova frekvence videa vs. obnovovaci frekvence nastavena na vystupu (u toho HDMI spoje) bude asi ten spravny eliksir...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    19

    Kabel používám HDMI DVI délka 2m. PC mám od TV zdálené asi 20 cm
    Můj PC: Athlon 3200+ 64, 2x512 MB RAM (dual channel), Ati radeon X850 XT platinum, windows XP prof.
    Teď jsem si stáhl GOM player ale předtím jsem měl BS player a taky se to sekalo.


    Citace Původně odesláno od PaJaSoft Zobrazit příspěvek
    Snimkova frekvence videa vs. obnovovaci frekvence nastavena na vystupu (u toho HDMI spoje) bude asi ten spravny eliksir...
    Snimkova frekvence videa? Moc nechápu. Bliká to totiž i na ploše, ne jen když pustím film.

    To rozlišení pořád nějak nechápu...Jaký mám teda shánět filmy na tuhle HD plazmu (1024x768 se píše u rozlišení)? Přitom tahle TV je samozřejmě širokoúhlá a 1024x768 je rozlišení pro 4:3, ne?
    Že by 1920x1080? Ale to je zas zbytečně moc bodů na šírku, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,460

    Niekto ti to musi povedat, tak skusim ja. Nehnevaj sa na mna za to

    - Kupil si si zle (male) rozlisenie 1024 x 768. Pokial si vedel, ze na to chces pripajat PC, mal si kupovat aspon skutocne HD ready (1366x768, kde by si mohol ist 1:1 pri rozliseni 1360x768).
    Takto vidis obraz v 4:3 roztiahnuty na pomer 16:9 (=deformovane natiahnute hlavy).

    - vsetky plazmy blikaju. Niektori ludia to vnimaju viac, niektori menej, bez ohladu na to s tym nespravis nic. Mozes ju akurat predat a poobzerat sa po LCD (nebudes prvy ani posledny).

    - AMD nie je moja silna parketa, ale mam taky pocit, ze tvoj PC je na fullHD slaby. Skus si nainstalovat CoreAVC dekoder, ten je relativne rychly a uvidis, ci ti stihne prehrat fullHD video bez trhania. (popripade Hd ready). Je jedno aky player pouzijes - directshow player nedekoduje video, ten pouziva directshow filtre v OS.

    - co sa tyka poslednej otazky - vsetky filmy budu samozrejme pri tvojom rozliseni downscalovane (aj tie HD ready) HD ready film pocita s 1280bodmi a ty mas len 1024.

    Tím pádem mám na TV dole i nahoře černej pruh

    Ano, vsetky filmy tocene v pomere 2.35:1 maju naspodku cierny pruh (presne tak ako si si to mohol vsimnu na DVDCkach), je ich cca 80%, ostatnych cca 19,9% je v 16/9 (v tomto pripade bude vyplnena cela plocha TV), a to historicke jedno promile 0.1% v pomere 4/3.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 24-11-2009 v 12:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Která grafická karta v PC umí poslat na výstup 1366x768?

    Jinak pokud někomu bliká Plazma, tak by měl navštívit svého ošetřujícího lékaře a poradit se s ním o event. hospitalizaci na uzavřeném oddělení PL...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    690

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Jinak pokud někomu bliká Plazma, tak by měl navštívit svého ošetřujícího lékaře a poradit se s ním o event. hospitalizaci na uzavřeném oddělení PL...
    Me plasma blika a neni to nic divneho, kdyz se jas bunek ridi pomoci pulsni modulace. Zkratka pri nejake frekvenci tech ridicich pulsu vznika interference s mym okem. Blikaji mi nektere svetle sede a zelene plochy a jen v perifernim videni (u me 50" TV ze 3.5 m a pohled na stred je to u kraje, spise v rozich). Nekdo je na to citlivy vice, nekdo mene, nekdo to vubec nevidi.

    Jina vec je, jestli mi to vadi a faktem je, ze v beznem filmu si toho nevsimnu, pokud se na to extra nezamerim.

    Jenom nevim, jak mi s tim pomuzou v PL?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Normální člověk žádné blikání nevnímá. Pokud jde o PL, tak ta je právě pro ty nenormální, kteří mají nějakou duševní poruchu a to blikání vidí a možná je to i jejich noční můra
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    690

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Normální člověk žádné blikání nevnímá.
    "Normalni" je ovsem siroky pojem
    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Pokud jde o PL, tak ta je právě pro ty nenormální, kteří mají nějakou duševní poruchu a to blikání vidí a možná je to i jejich noční můra
    Hm, a ja myslel, ze je to ocima. I kdyz asi ne, asi spise mozkem a zpracovanim obrazu. No, az se to u mne zmeni v nocni muru, vzpomenu si na tebe a obratim se na sveho obvodaka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,460

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Která grafická karta v PC umí poslat na výstup 1366x768?

    Jinak pokud někomu bliká Plazma, tak by měl navštívit svého ošetřujícího lékaře a poradit se s ním o event. hospitalizaci na uzavřeném oddělení PL...
    Lekara by si mal navstivit skor ty. Mozno by ti vysvetlil, ze kazdy jedinec je je inak citlivy. (a to sa tyka tak obrazu, ako zvuku - i ked cim sme starsi, tym viac hluchneme a 60 rocny dedo uz s piskanim na 15khz problemy mat nebude. Ten bude rad, ze vobec pocuje od 30-12khz)


    Která grafická karta v PC umí poslat na výstup 1366x768?

    Necitas! 1360x768 vedela poslat kazda karta, ktoru som mal doma. Pri LCD TV s HD ready rozlisenim (1366x768) zostavaju 3px z kazdej strany nevyuzite a takto je dosiahnute presne zobrazenie 1:1 (bez scalingu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Každý jedinec je jistě jinak citlivý, ovšem jenom nenormální jedinec je citlivý tak, že vidí blikání Plazmy

    A pokud je nativ u TV 1366x768, tak jakékoliv jiné rozlišení (tj. i 1360x768) si musí ta TV dopočítat. Sice se ti to asi nelíbí, ale je to tak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,460

    Pitomec, ty si naozaj pitomec. Evidentne nevies ani citat. Skus si moju druhu cast odpovede precitat 3x a pomaly. Mozno ti dojde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Já sem možná Pitomec, ale na tvoje zcela dementní příspěvky ještě zdaleka nemám, protože ty napřed někomu doporučíš TV HD ready 1366x768 a pak z tebe vypadne, že vlastně grafická karta umí poslat na výstup jenom 1360x768, čili je to celý na dvě věci
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Já sem možná Pitomec, ale na tvoje zcela dementní příspěvky ještě zdaleka nemám, protože ty napřed někomu doporučíš TV HD ready 1366x768 a pak z tebe vypadne, že vlastně grafická karta umí poslat na výstup jenom 1360x768, čili je to celý na dvě věci
    WTF? mám objednanou LG 50PQ6000 která má rozlišení 1366x768 a samozřejmě to chci napojit na PC přes HDMI tak bych mohl sledovat HD filmy 720p a teď tu čtu, že mi to snad bude dělat problémy???

    Mohl by mi to někdo vysvětlit? To ta TV bude přepočítávat těch 6 řádků??? a to je jako průser???

    Mám graf. kartu Gainward Radeon HD 4850 s GDDR5.

    HELP ME !!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Přehrávání videa v TV přes síť uloženého v PC.
    Od d@V3KiN6 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 21-11-2011, 13:41
  2. LCD: Prehravani MKV pres USB
    Od zellda v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-01-2011, 03:00
  3. Plazma+NB+Přehrávání ve HD rozlišení
    Od SamecP v sekci Bastlení
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 22:31
  4. Zacatecnicke otazky ohledne HD videa
    Od Saddako v sekci Editace videa
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-03-2009, 11:34
  5. Prehravani DVD pres TV out
    Od patrikm v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-03-2005, 20:00