Naladění Ferguson Ariva 200 HD
Nastavení TV formátu jsem nechal na automat a LCD TV mám připojenou přes HDMI a zobrazuje to v pohodě.
[quote=mirakuli;257001]Musíš do menu Fer tam najet na System a 2 položka je System TV vstup do něj a proporce obrazu dej na Auto tot vše. To dvd zkus naladit obdobně jako TV, pokud nepůjde zkusím zagooglit[/quote]
Obraz mám na "auto" samozřejmě nastavený jak ve Ferdíkovi, tak i v TV, ale přesto je na některých programech zmenšený. Rozlišení mám nastaveno na 1080. Zmenší se třeba při filmu, ale když je reklama, tak se to na ni zase roztáhne přes celou obrazovku. Zatím jsem to řešil tak, že když se obraz zmenšil, tak jsem na tv přepnul na zobrazení "režim 4:3 přes celou obrazovku".
Vůbec se to nějak chová divně.
Obraz mám na "auto" samozřejmě nastavený jak ve Ferdíkovi, tak i v TV, ale přesto je na některých programech zmenšený. Rozlišení mám nastaveno na 1080. Zmenší se třeba při filmu, ale když je reklama, tak se to na ni zase roztáhne přes celou obrazovku. Zatím jsem to řešil tak, že když se obraz zmenšil, tak jsem na tv přepnul na zobrazení "režim 4:3 přes celou obrazovku".
Vůbec se to nějak chová divně.
[quote=unimax;257013]Obraz mám na "auto" samozřejmě nastavený jak ve Ferdíkovi, tak i v TV, ale přesto je na některých programech zmenšený. Rozlišení mám nastaveno na 1080. Zmenší se třeba při filmu, ale když je reklama, tak se to na ni zase roztáhne přes celou obrazovku. Zatím jsem to řešil tak, že když se obraz zmenšil, tak jsem na tv přepnul na zobrazení "režim 4:3 přes celou obrazovku".
Vůbec se to nějak chová divně.[/quote]
PS. Mám to samozřejmě zapojené přes kabel HDMi.
Vůbec se to nějak chová divně.[/quote]
PS. Mám to samozřejmě zapojené přes kabel HDMi.
V tomhle bych si taky rád nechal poradit. V Ferdovi je TV obraz nastaven na "Auto", u TV 32LG6000 používám obraz "Originální" jenže při připojení k TV přes HDMI je toto nastavení nepřístupné. Přes SCART v nižším rozlišení problém není.
[quote=unimax;256998]Dík všem za radu. TV jsem úspěšně naladil, ale na FER... DO mě akorát nejde přepínání obrazu (16:9, 4:3, ....) což je u Ferdíka dost důležitý, protože u některých programů mi to dělá postranní černé pruhy a někdy dokonce je obraz celkově zmenšen. Poradí někdo?
Jo a ještě bych se chtěl zeptat, mám doma domácí kino Panasonic s DVD (jedna škatule), jak na něj naladit DO od Fergussona? Když podržím DVD na ovladači (podobně jako u ladění na TV), tak mi to ani nevrkne. A co kódy pro DVD?[/quote]
Mám televizi 32LG6000 a na DO pro ní fungují kódy 0547, 1459, 1498. Přitom 0547 nabízí nejvíce možností pro TV. Vypnutí, změna kanálu v režimu Anténa, zesílení, zeslabení, Mute, Menu a pohyb vlevo, vpravo, nahoru, dolů.
Tlačítko EPG otvírá INPUT.
Jo a ještě bych se chtěl zeptat, mám doma domácí kino Panasonic s DVD (jedna škatule), jak na něj naladit DO od Fergussona? Když podržím DVD na ovladači (podobně jako u ladění na TV), tak mi to ani nevrkne. A co kódy pro DVD?[/quote]
Mám televizi 32LG6000 a na DO pro ní fungují kódy 0547, 1459, 1498. Přitom 0547 nabízí nejvíce možností pro TV. Vypnutí, změna kanálu v režimu Anténa, zesílení, zeslabení, Mute, Menu a pohyb vlevo, vpravo, nahoru, dolů.
Tlačítko EPG otvírá INPUT.
Já mám ARIVU 200 jen krátce ale zatím jsem spokojen a přidám několik poznatků na nahrávání přes USB mám připojený externí řadič(cena do500Kč)na který jde připojit jákýkoliv HDD IDE nebo SATA ,zatím používám SATA MAXTOR 120GB a nahrává se na něj bez problémů.Zároveň tato soustava jde připojit k PC i TV LCD(skoro všechny už USB mají).Jen ten řadič musí používat USB 2.0 je to kvůli přenosové rychlosti a taky se starším USB nemusí TV nebo ARIVA spolupracovat. Někde jsem tu četl že se nemá současně zapojovat USB a LAN a docela nechápu proč,vysvětlí to někdo.
pro unimaxe: tak co dvd? povedlo se?
pro jirbar: byl jsem u tchána má taky LG fullHD a obraz v TV je nastaven na 16:9 a funguje to v poho přes HDMI. Minulý týden jsem nastavoval Ferdu kamarádovi na plazmu Samsung a taky to hlásilo nepodporovaný formát, tak jsem to rozběhal přes Scart a po nastavení Ferdy se to rozjelo i přes HDMI (ferda obraz - auto,plazma obraz 16:9) Jinak obraz 4:3 mi v HD dělá jen Nova (nejspíš upscalink)
Jinak jsem zkoušel nový fw1.03B5_Patch a musím říct, že je o dost lepší než 02ka, lepší EPG, signál aj. Jenom setting k němu mi nějak moc dobře nekomunikuje, nahraje se, ale nejdou přepínat kanály, pokud přepnu tak restartuje.
Jak tu mara psal,že přejmenoval fw, tak jsem si vzpomněl, že kluci polský to píšou v readme k jejich settingu.
pro jirbar: byl jsem u tchána má taky LG fullHD a obraz v TV je nastaven na 16:9 a funguje to v poho přes HDMI. Minulý týden jsem nastavoval Ferdu kamarádovi na plazmu Samsung a taky to hlásilo nepodporovaný formát, tak jsem to rozběhal přes Scart a po nastavení Ferdy se to rozjelo i přes HDMI (ferda obraz - auto,plazma obraz 16:9) Jinak obraz 4:3 mi v HD dělá jen Nova (nejspíš upscalink)
Jinak jsem zkoušel nový fw1.03B5_Patch a musím říct, že je o dost lepší než 02ka, lepší EPG, signál aj. Jenom setting k němu mi nějak moc dobře nekomunikuje, nahraje se, ale nejdou přepínat kanály, pokud přepnu tak restartuje.
Jak tu mara psal,že přejmenoval fw, tak jsem si vzpomněl, že kluci polský to píšou v readme k jejich settingu.
[quote=mirakuli;257107]
[/quote]
Já jsem nepsal , že to vůbec nejde. Televize 32LG6000 je HD nikoliv full. Přes HDMI nastavím 16:9 to taky umím, jenže položka "Originál" je nepřístupná (jen na HDMI na SCART je zvýrazněna) a jakmile jdu na jiný kanál, či je vysíláno 4:3 tak obraz zůstane 16:9.
Pokud se týká FW tak 02 jsem moc neměl, mám 03 zkusím je porovnat co se týče nabídky.
Setting 02 mně na FW 03 na některých kanálech resetoval Arivu.
Předělávám si FW 03 co se týče Default Database. Kontroluji s http://www.lyngsat.com/
Jsou tam chyby. Třeba Hotbird 12466 neodpovídá SR
[/quote]
Já jsem nepsal , že to vůbec nejde. Televize 32LG6000 je HD nikoliv full. Přes HDMI nastavím 16:9 to taky umím, jenže položka "Originál" je nepřístupná (jen na HDMI na SCART je zvýrazněna) a jakmile jdu na jiný kanál, či je vysíláno 4:3 tak obraz zůstane 16:9.
Pokud se týká FW tak 02 jsem moc neměl, mám 03 zkusím je porovnat co se týče nabídky.
Setting 02 mně na FW 03 na některých kanálech resetoval Arivu.
Předělávám si FW 03 co se týče Default Database. Kontroluji s http://www.lyngsat.com/
Jsou tam chyby. Třeba Hotbird 12466 neodpovídá SR
[quote=mirakuli;257107]pro unimaxe: tak co dvd? povedlo se?
Jak tu mara psal,že přejmenoval fw, tak jsem si vzpomněl, že kluci polský to píšou v readme k jejich settingu.[/quote]
ahoj, no DVD jsem zatím nerozchodil - vůbec nerozběhnu učící režim na DO. Jinak co se týká formátu, tak mě to nevydává žádné hlášky typu "nepodporovaný formát", tj. vše běží normálně, jen tv NOVA HD, a nevm, který ještě program mi někdy naskočí s postranními černými pruhy.
Štve mě to, protože vše mám nastaveno na "AUTO".
Jak tu mara psal,že přejmenoval fw, tak jsem si vzpomněl, že kluci polský to píšou v readme k jejich settingu.[/quote]
ahoj, no DVD jsem zatím nerozchodil - vůbec nerozběhnu učící režim na DO. Jinak co se týká formátu, tak mě to nevydává žádné hlášky typu "nepodporovaný formát", tj. vše běží normálně, jen tv NOVA HD, a nevm, který ještě program mi někdy naskočí s postranními černými pruhy.
Štve mě to, protože vše mám nastaveno na "AUTO".
Tak už aj vymenená Ariva 200 je kaput. Rovnaká závada - tuner. Táto druhá vydržala až mesiac, prvá len 2 dni. Je to shit. Nekupovať.
pro unimaxe: "nep. formát" se tě netýká, to je pouze při spojení ferdy s TV pomocí HDMI než se nastavý správný rozlišení.Ty černý pruhy jsou asi díky upscalinku SD na HD(Nova atd.),tchán to má taky.Pokud jsem správně rozuměl, když zmačkneš tl.DVD,tak ti tl.POWER nesvítí trvale?Zkoušel jsem to a mě jo, je otázka jestli v těch kodech jsou i kody pro DVD.
pro jirbar: psal jsi "V Ferdovi je TV obraz nastaven na "Auto", u TV 32LG6000 používám obraz "Originální" jenže při připojení k TV přes HDMI je toto nastavení nepřístupné."
To že nemáš fullHD, ale HD nevadí, jenom zkus toto: v TV nastav obraz 16:9 a na ferdovi nastav správný rozlišení videa - menu - system - system TV - rozlišení videa - dej odpovídajicí rozlišení (tvoje je 1366 x 768), mělo by to být 720p_50 (720p_60 by mělo být pro fullHD, zkus uvidíš). Potom to propoj HDMIčkem a mělo by to fungovat
Jinak s tím FW máš pravdu, taky si stím hraju
pro jirbar: psal jsi "V Ferdovi je TV obraz nastaven na "Auto", u TV 32LG6000 používám obraz "Originální" jenže při připojení k TV přes HDMI je toto nastavení nepřístupné."
To že nemáš fullHD, ale HD nevadí, jenom zkus toto: v TV nastav obraz 16:9 a na ferdovi nastav správný rozlišení videa - menu - system - system TV - rozlišení videa - dej odpovídajicí rozlišení (tvoje je 1366 x 768), mělo by to být 720p_50 (720p_60 by mělo být pro fullHD, zkus uvidíš). Potom to propoj HDMIčkem a mělo by to fungovat
Jinak s tím FW máš pravdu, taky si stím hraju
[quote=mirakuli;257170]
To že nemáš fullHD, ale HD nevadí, jenom zkus toto: v TV nastav obraz 16:9 a na ferdovi nastav správný rozlišení videa - menu - system - system TV - rozlišení videa - dej odpovídajicí rozlišení (tvoje je 1366 x 768), mělo by to být 720p_50 (720p_60 by mělo být pro fullHD, zkus uvidíš). Potom to propoj HDMIčkem a mělo by to fungovat [/quote]
Asi si pořád nerozumíme. Ferda v menu má rozlišení 720p_50 , TV formát 16:9 (Originální nelze použít) propojeno HDMI. Koukám na ČT1 HD což je 16:9 a v pořádku. Přepnu na TA3 a moderátor je jak Rambo. Obraz zůstane přes celou šíři obrazovky, přestože je 4:3.
S tím rozlišením je to nejasné. Píší 1366x768 ale lačítkem Formát se mohu přepnout i na 1080. Pokud připojím PC tak video karta nabízí i bez problému 1920x1080.
Jinak bych se rád dozvěděl jaké rozlišení Ferda použije v případě sepnutí časovačem (a nebo při pouhém přepnutí, pokud je puštěn). Zda to poslední použité rozlišení, či to rozlišení co je zvoleno v menu. Nerad bych si zkazil záznam na recorder PANASONIC který je připojen přes SCART. V tomto případě musí být rozlišení pouze 576 takže buď ho nastavit v menu, nebo nezapomenout po naprogramování se přepnout na 576.
To že nemáš fullHD, ale HD nevadí, jenom zkus toto: v TV nastav obraz 16:9 a na ferdovi nastav správný rozlišení videa - menu - system - system TV - rozlišení videa - dej odpovídajicí rozlišení (tvoje je 1366 x 768), mělo by to být 720p_50 (720p_60 by mělo být pro fullHD, zkus uvidíš). Potom to propoj HDMIčkem a mělo by to fungovat [/quote]
Asi si pořád nerozumíme. Ferda v menu má rozlišení 720p_50 , TV formát 16:9 (Originální nelze použít) propojeno HDMI. Koukám na ČT1 HD což je 16:9 a v pořádku. Přepnu na TA3 a moderátor je jak Rambo. Obraz zůstane přes celou šíři obrazovky, přestože je 4:3.
S tím rozlišením je to nejasné. Píší 1366x768 ale lačítkem Formát se mohu přepnout i na 1080. Pokud připojím PC tak video karta nabízí i bez problému 1920x1080.
Jinak bych se rád dozvěděl jaké rozlišení Ferda použije v případě sepnutí časovačem (a nebo při pouhém přepnutí, pokud je puštěn). Zda to poslední použité rozlišení, či to rozlišení co je zvoleno v menu. Nerad bych si zkazil záznam na recorder PANASONIC který je připojen přes SCART. V tomto případě musí být rozlišení pouze 576 takže buď ho nastavit v menu, nebo nezapomenout po naprogramování se přepnout na 576.
[quote=jirbar;257171]Kdo za to může, že jste smolaři. Ferda za to nemůže[/quote]
si myslel asi Mravence...
Ten čerep by som si v živote nekúpil
si myslel asi Mravence...
Ten čerep by som si v živote nekúpil
[quote=jarino1978;257179]si myslel asi Mravence...
Ten čerep by som si v živote nekúpil[/quote]
Tak nějak jsem si nevšiml, že by tě někdo nutil, aby jsi si ho koupil. Spíš jsem si všiml, že je to fórum kde se vyměňují názory a poskytují rady co se týče Fergusona. Ty žádného nemáš, jak tvrdíš, žádné relevantní argumenty (když tak brojíš proti Ferdovi) jsi nepředložil, takže vlasně tady jen oxyduješ.
Taky koukám, že jsi rozlezlý po všech vláknech a všude Ti Ferda pije krev. Ani jednou z tebe nevypadlo kloudné slovo.
Rodilý oportunista.
Ten čerep by som si v živote nekúpil[/quote]
Tak nějak jsem si nevšiml, že by tě někdo nutil, aby jsi si ho koupil. Spíš jsem si všiml, že je to fórum kde se vyměňují názory a poskytují rady co se týče Fergusona. Ty žádného nemáš, jak tvrdíš, žádné relevantní argumenty (když tak brojíš proti Ferdovi) jsi nepředložil, takže vlasně tady jen oxyduješ.
Taky koukám, že jsi rozlezlý po všech vláknech a všude Ti Ferda pije krev. Ani jednou z tebe nevypadlo kloudné slovo.
Rodilý oportunista.
ber ma ako odpudzovač komárov...
Takže . ARIVA HD 200 :
- už 70 % poruchovosť
- nefunkčné settings
- zlatulinké D.O. ( ale nefunčné 100x za deň )
- nefunkčný timeshift
- nefunkčný timer
- nefunkčné nahrávanie 2 HD kanálov v realtime
- FW podpora v štýle "buď alebo" alebo hezky česky po slovensky : nahraj FW, budem ti za odmenu neustále bootovať
- podľa digital fernsehen "omyl roka 2009"
- 22 % modelov nemá vo vnútri zapojený SCART konektor
- 17 % modelov nemá zasa pre zmenu vo vnútri zapojený front panel na dosku
- 60 % šanca, že ti do 3 mesiacov skape interný tuner
- problémy s napájaním Diseq motora SG 2100
- z času na čas odpadáva zadný vstupový F konektor
- Ariva trpí stareckou demenciou, čiže ráno niečo naladíš, ale večer to už nenájdeš
PS : Tomuto STB sa podaril u mňa jedinečný výkon ( klobúk dole ) :
- mal som 4 ks vo svojom okolí, ten posledný skapal pred 5 dňami
- chcel som tento čerep kúpiť dcére do izby na sledovanie, ale u predajcu pri skúšaní skapal
O nič mi ani nejde, len aby si ľudia dávali strašný pozor na to, čo idú kúpiť a nenechali sa oblbnúť cenou.
Takže . ARIVA HD 200 :
- už 70 % poruchovosť
- nefunkčné settings
- nefunkčný timeshift
- nefunkčný timer
- FW podpora v štýle "buď alebo" alebo hezky česky po slovensky : nahraj FW, budem ti za odmenu neustále bootovať
- Ariva trpí stareckou demenciou, čiže ráno niečo naladíš, ale večer to už nenájdeš
- chcel som tento čerep kúpiť dcére do izby na sledovanie, ale u predajcu pri skúšaní skapal
O nič mi ani nejde, len aby si ľudia dávali strašný pozor na to, čo idú kúpiť a nenechali sa oblbnúť cenou.
pro jirbar: s kartou je to jasný, u ní záleží kolik zvládá(čip + ram),TV může taky zvládat, ale už ne v plný hloubce barev (to by si mohl znát z PC). S tím TA3 jsem konečně pochopil co máš na mysli, to se řešilo v jiným oddělení fora. Mám ten dojem, že to řešily nastavením obrazu na 4:3, ale nevím jestli jen TV nebo STB nebo oba zároveň, zkus uvidíš.
Co se týče rekordéru měl bys mít v menu nastaveno pro SCART RGB a 576i, je to popsáno myslím na 3 nebo 4 stránce. Pokud máš v rekordéru HDD, zkus i s jiným nastavením uvidíš. Nemohu zkusit, nahrávám přímo na HDD je to bez ztráty kvality.
Co se týče rekordéru měl bys mít v menu nastaveno pro SCART RGB a 576i, je to popsáno myslím na 3 nebo 4 stránce. Pokud máš v rekordéru HDD, zkus i s jiným nastavením uvidíš. Nemohu zkusit, nahrávám přímo na HDD je to bez ztráty kvality.
[quote=mirakuli;257170]Ty černý pruhy jsou asi díky upscalinku SD na HD(Nova atd.),tchán to má taky.[/quote]
- tie čierne pruhy sú spôsobené formátom obrazu 4:3
[quote=mirakuli;257170]
Jinak s tím FW máš pravdu, taky si stím hraju[/quote]
- na Arive si nastav 16:9
- na TV si nastav 16:9, alebo AUTO. Keďže sa stále vo väčšine vysiela 4:3 a tvoja TV je 16:9, výsledný obraz 4:3 bude roztiahnutý ( deformovaný ), poprípade ak má tv možnosť zoomovať obraz, dokáže ti spraviť TV orez bez deformácie, ale s tým, že to oreže obraz zo všetkých 4 strán a zníži sa ti kvalita výsledného obrazu
- 720p_50 = PAL
- 720p_60 = NTSC
- treba si vyskúšať, aký bude obrazový vnem pri nastavení 1080i a aký pri nastavení 720p ( v Arive ). Tvoja TV je len HD READY 720p, vie natívne zobraziť 720p, ale akceptuje aj signál 1080i/p. Takže si musíš osobne vyskúšať, pri akom rozlíšení na Arive dosiahneš kvalitatívne lepší obraz na TV. Vo väčšine sa vysiela HD vysielanie v 1080i, takže bude pravdepodobne lepši, ak necháš spraviť down v TV. Čiže vyskúšať si nastaviť v Arive 1080i, prepoj to cez HDMI s TV, pozri, zhodnoť a potom skús tento istý postup len s tým rozdielom, že v Arive nastavíš 720p_50.
- tie čierne pruhy sú spôsobené formátom obrazu 4:3
[quote=mirakuli;257170]
Jinak s tím FW máš pravdu, taky si stím hraju[/quote]
- na Arive si nastav 16:9
- na TV si nastav 16:9, alebo AUTO. Keďže sa stále vo väčšine vysiela 4:3 a tvoja TV je 16:9, výsledný obraz 4:3 bude roztiahnutý ( deformovaný ), poprípade ak má tv možnosť zoomovať obraz, dokáže ti spraviť TV orez bez deformácie, ale s tým, že to oreže obraz zo všetkých 4 strán a zníži sa ti kvalita výsledného obrazu
- 720p_50 = PAL
- 720p_60 = NTSC
- treba si vyskúšať, aký bude obrazový vnem pri nastavení 1080i a aký pri nastavení 720p ( v Arive ). Tvoja TV je len HD READY 720p, vie natívne zobraziť 720p, ale akceptuje aj signál 1080i/p. Takže si musíš osobne vyskúšať, pri akom rozlíšení na Arive dosiahneš kvalitatívne lepší obraz na TV. Vo väčšine sa vysiela HD vysielanie v 1080i, takže bude pravdepodobne lepši, ak necháš spraviť down v TV. Čiže vyskúšať si nastaviť v Arive 1080i, prepoj to cez HDMI s TV, pozri, zhodnoť a potom skús tento istý postup len s tým rozdielom, že v Arive nastavíš 720p_50.
pro jirbar: nezlob se na jarina, vidíš, napsal bez uzardění proč ho nesnáší. V něčem má pravdu a v něčem ne, ale o tom nechci polemizovat. Já si ho koupil jako druhou mašinu a tak se k tomu i stavím, je v záruce a pokud budou problémy půjde. Je dobře, aby lidi věděli do čeho jdou.
@mirakuli : asi tak nejak ( inak zlatý philips 6010, toto je ten správny dedko, ktorý poslúcha aj vtedy, keď má už penziu ). inak ferguson som mal kedysi HD 8900, v čase rozbehu HDTV to bolo OK, inak des mašina...
pro jarina: chceš říct, že Nova vysílá HD ve formátu 4:3? filipa mám na hraní(zkoušení) Chci si koupit topfielda nebo vantagem taky se mi líbí octagon 918
najlepšie si to zistíš cez EPG na NOVA HD :
- to, čo je označené W - vysiela sa 16:9, ale je to upcaling z SD na HD
- to, čo je označemé W-HD - vysiela sa 16:9, nativ HD - 1080i
- to, čo je označené S, alebo nič - vysiela sa 4:3, je to upscaling z SD na HD
Čiže tie programy, ktoré má TV Nova nakúpené ako staršie programy, ktoré boli dodané v 4:3, tak sa vysielajú v SD verzií TV Nova ako 4:3, a v HD verzií to ide orámované.Inak dobré STB to dokážu bez problémov roztiahnuť na celú plochu TV.
Inak ten filip je good STB, máloktorý dokáže tak dlho ťahať prevádzku.
Čo sa týka Tvojho výberu, tak...
- Topfield - dobrý obraz, ale mizerná SW podpora. Ale kvalitné prevedenie.
- Octagon - menej kvalitný obraz ako Topfield, vynikajúce SW podpora, kvalitné prevedenie
- Vantage HD 1100/7100/8000 - kvalitnejší obraz ako Topfield alebo Technisat, vynikajúca SW podpora, jedno z najkvalitnejších prevedení, aké som kedy videl. Ozaj poctivý kus železa a HW.
Samozrejme si treba každý model osobne vyskúšať, ako ti bude vyhovovať ovládanie, obraz a pod.
Osobne ti odporučím Vantage HD, nie len preto, že ho sám mám, ale fakt preto, že je to naozaj solídny STB s vynikajúcou stabilitou a obrazom. V prevádzke mám 1 ks 19 mesiacov a 2. kus 8 mesiacov, bez žiadnej poruchy, mrznutia a pod. Zatiaľ šlapú priam ukážkovo.
- to, čo je označené W - vysiela sa 16:9, ale je to upcaling z SD na HD
- to, čo je označemé W-HD - vysiela sa 16:9, nativ HD - 1080i
- to, čo je označené S, alebo nič - vysiela sa 4:3, je to upscaling z SD na HD
Čiže tie programy, ktoré má TV Nova nakúpené ako staršie programy, ktoré boli dodané v 4:3, tak sa vysielajú v SD verzií TV Nova ako 4:3, a v HD verzií to ide orámované.Inak dobré STB to dokážu bez problémov roztiahnuť na celú plochu TV.
Inak ten filip je good STB, máloktorý dokáže tak dlho ťahať prevádzku.
- Octagon - menej kvalitný obraz ako Topfield, vynikajúce SW podpora, kvalitné prevedenie
- Vantage HD 1100/7100/8000 - kvalitnejší obraz ako Topfield alebo Technisat, vynikajúca SW podpora, jedno z najkvalitnejších prevedení, aké som kedy videl. Ozaj poctivý kus železa a HW.
Samozrejme si treba každý model osobne vyskúšať, ako ti bude vyhovovať ovládanie, obraz a pod.
Osobne ti odporučím Vantage HD, nie len preto, že ho sám mám, ale fakt preto, že je to naozaj solídny STB s vynikajúcou stabilitou a obrazom. V prevádzke mám 1 ks 19 mesiacov a 2. kus 8 mesiacov, bez žiadnej poruchy, mrznutia a pod. Zatiaľ šlapú priam ukážkovo.
promiň, že jsem se tak blbě zeptal na tu Novu, k STB jsem se vrátil až teď v prosinci, používal jsem kabelovku, ale analog pro fullHD TV není to pravé ořechové. Jinak ty mašinky jsou príma, jen si chci koupit tu, s kterou si můžu hrát. Hraju si s navigacema a se vším s čím to jde. Jinak mám ještě Katrheina, ale ten už DVB nezvládá, uměl DMX. Filip je príma, ale fullHD už taky neumí, nebo aspoň o tom nevím
[quote=jarino1978;257186]ber ma ako odpudzovač komárov...
Takže . ARIVA HD 200 :
- už 70 % poruchovosť
- nefunkčné settings
- nefunkčný timeshift
- nefunkčný timer
O nič mi ani nejde, len aby si ľudia dávali strašný pozor na to, čo idú kúpiť a nenechali sa oblbnúť cenou.[/quote]
Počkám si
Setting pro Ferdu mám vlastní pokud má pasovat na FW, to přežiji, přestože settingu mého Goldena většinou nové FW nevadí, byť ho někdy smaže, po novém nahrání s ním pracuje
DO funguje pořád a to i na TV včetně vyvolání menu a Inputu zdroje (TV LG)
Timeshift ani nebudu zkoušet. K čemu
Timer zatím na PANASONIC vše dopadlo dobře a to musím programovat jak STB tak DVD
Sice na nové FW dělat nový setting by byla otrava, ale s mým problém není. Takhle resetoval i Golden, stačilo z klíčů vymazat některé providery. Ferda taky resetoval jen na některých kanálech
Konektor ke SCART jsem si zasunul
Motor nechci, radši jsem zvolil 2 paraboly od 1W až po 28E, stačila by jedna 120
Dva roky jistota vrácení peněz, v nejhorším případě pak za stejný peníz koupím dva či něco jiného
Takže . ARIVA HD 200 :
- už 70 % poruchovosť
- nefunkčné settings
- nefunkčný timeshift
- nefunkčný timer
O nič mi ani nejde, len aby si ľudia dávali strašný pozor na to, čo idú kúpiť a nenechali sa oblbnúť cenou.[/quote]
Počkám si
Setting pro Ferdu mám vlastní pokud má pasovat na FW, to přežiji, přestože settingu mého Goldena většinou nové FW nevadí, byť ho někdy smaže, po novém nahrání s ním pracuje
DO funguje pořád a to i na TV včetně vyvolání menu a Inputu zdroje (TV LG)
Timeshift ani nebudu zkoušet. K čemu
Timer zatím na PANASONIC vše dopadlo dobře a to musím programovat jak STB tak DVD
Sice na nové FW dělat nový setting by byla otrava, ale s mým problém není. Takhle resetoval i Golden, stačilo z klíčů vymazat některé providery. Ferda taky resetoval jen na některých kanálech
Konektor ke SCART jsem si zasunul
Motor nechci, radši jsem zvolil 2 paraboly od 1W až po 28E, stačila by jedna 120
Dva roky jistota vrácení peněz, v nejhorším případě pak za stejný peníz koupím dva či něco jiného
setting jsem dnes dodělal, nemůžu vyzkoušet, paní už spí, zítra dám vědět. nezkoušel si programovat na DO to DVD?
[quote=Elektroman1;257105]Já mám ARIVU 200 jen krátce ale zatím jsem spokojen a přidám několik poznatků na nahrávání přes USB mám připojený externí řadič(cena do500Kč)na který jde připojit jákýkoliv HDD IDE nebo SATA ,zatím používám SATA MAXTOR 120GB a nahrává se na něj bez problémů.Zároveň tato soustava jde připojit k PC i TV LCD(skoro všechny už USB mají .[/quote]
Nevím jak to myslíš. Většina TV má USB, ale třeba LG 42LH teprve model 5000 umí přehrát DIVX. Divil bych se, že by však TV dovedla přehrát nahraný pořad z Arivy.
Nevím jak to myslíš. Většina TV má USB, ale třeba LG 42LH teprve model 5000 umí přehrát DIVX. Divil bych se, že by však TV dovedla přehrát nahraný pořad z Arivy.
[quote=jarino1978;257199]
[/quote]
Každý má jiný názor
Mně zase doporučovali AB IPBox či AZ Box Elite HD
Já pokukuji po HDBox, (2 tunery) ale nejspíš se dočká stejné kritiky jako Ferda
A k Vantage má zase velké výhrady Losos
[/quote]
Každý má jiný názor
Mně zase doporučovali AB IPBox či AZ Box Elite HD
Já pokukuji po HDBox, (2 tunery) ale nejspíš se dočká stejné kritiky jako Ferda
A k Vantage má zase velké výhrady Losos
[quote=mirakuli;257205]setting jsem dnes dodělal, nemůžu vyzkoušet, paní už spí, zítra dám vědět. nezkoušel si programovat na DO to DVD?[/quote]
S kódem na DVD by neměl být problém pokud je v DO obsažen. Dle návodu to chce automatické hledání. Asi bych to udělal takto.
1/ Podržím tlačítko DVD až se rozsvítí
2/ Zadám kód 9990
3/ Znova bod 1 a stisknu Mute, DO míří na zapnuté DVD
4/ V okamžiku vypnutí DVD stisknu OK
5/ Zjistím si kód tak že stisknu a držím tlačítko DVD a za půl vteřinky stisknu tlačítko 1. Kolikrát následně blikne Power si zapíši. Neblikne je číslo nula
6/ Opakuji bod 5 ale s tlačítky 2 až 4
7/ Znova bod 3 až 6 do doby kdy Power třikrát blikne a již nesvítí
Tím mám zapsány všechny kódy pro které se DVD vypne. Následně kódy ručně zadám jako bod 1 a 2 a vyzkouším funkčnost ostatních tlačítek.
Pro svého PANASONIC mi jej poprvé vypnulo na kódu 2027. Dál jsem to neprojížděl.
S kódem na DVD by neměl být problém pokud je v DO obsažen. Dle návodu to chce automatické hledání. Asi bych to udělal takto.
2/ Zadám kód 9990
5/ Zjistím si kód tak že stisknu a držím tlačítko DVD a za půl vteřinky stisknu tlačítko 1. Kolikrát následně blikne Power si zapíši. Neblikne je číslo nula
Tím mám zapsány všechny kódy pro které se DVD vypne. Následně kódy ručně zadám jako bod 1 a 2 a vyzkouším funkčnost ostatních tlačítek.
Pro svého PANASONIC mi jej poprvé vypnulo na kódu 2027. Dál jsem to neprojížděl.
[quote=jarino1978;257189]- na Arive si nastav 16:9
- 720p_50 = PAL
- 720p_60 = NTSC
- treba si vyskúšať, aký bude obrazový vnem pri nastavení 1080i a aký pri nastavení 720p ( v Arive ). Tvoja TV je len HD READY 720p, vie natívne zobraziť 720p, ale akceptuje aj signál 1080i/p. Takže si musíš osobne vyskúšať, pri akom rozlíšení na Arive dosiahneš kvalitatívne lepší obraz na TV. Vo väčšine sa vysiela HD vysielanie v 1080i, takže bude pravdepodobne lepši, ak necháš spraviť down v TV. Čiže vyskúšať si nastaviť v Arive 1080i, prepoj to cez HDMI s TV, pozri, zhodnoť a potom skús tento istý postup len s tým rozdielom, že v Arive nastavíš 720p_50.[/quote]
Nejdříve k formátu. 2x jsem psal, že u TV pokud je připojena na HDMI nejde vybrat formát "Originál", takže pokud vyberu 16:9 tak pořad ve formátu 4:3 je roztažen. Nic nepomůže, aby si Ferda či TV upravily formát dle skutečnosti.
A k nahrávání.
Všechno je úplně jinak
1/Menu Ferdy nastaveno na rozlišení 576i a výstup video na RGB
DVD připojeno na SCART a TV na HDMI.
Tlačítko Formát umožnilo přepnutí 480i, 576i, PAL-M, PAL-N
Pouze při 576i byla nahrávka použitelná, ostatní nepoužitelné, černobílé
2/ Menu Ferdy nastaveno na rozlišení 576i a výstup video na YUV
Tlačítko Formát umožnilo přepnutí 576i, 576p, 780p, 1080
Ve všech případech byla nahrávka s výhradou použitelná. (všechny barevné)
Totiž mimo rozlišení 576i bylo v nahrávce upozornění "ŽÁDNÉ OSD"
Bohužel pokud před vypnutím STB zůstane "zapnuté" rozlišení větší než 576, tak nahrávka po sepnutí časovače je sice barevná, ale i s nahraným varováním.
- 720p_50 = PAL
- 720p_60 = NTSC
- treba si vyskúšať, aký bude obrazový vnem pri nastavení 1080i a aký pri nastavení 720p ( v Arive ). Tvoja TV je len HD READY 720p, vie natívne zobraziť 720p, ale akceptuje aj signál 1080i/p. Takže si musíš osobne vyskúšať, pri akom rozlíšení na Arive dosiahneš kvalitatívne lepší obraz na TV. Vo väčšine sa vysiela HD vysielanie v 1080i, takže bude pravdepodobne lepši, ak necháš spraviť down v TV. Čiže vyskúšať si nastaviť v Arive 1080i, prepoj to cez HDMI s TV, pozri, zhodnoť a potom skús tento istý postup len s tým rozdielom, že v Arive nastavíš 720p_50.[/quote]
Nejdříve k formátu. 2x jsem psal, že u TV pokud je připojena na HDMI nejde vybrat formát "Originál", takže pokud vyberu 16:9 tak pořad ve formátu 4:3 je roztažen. Nic nepomůže, aby si Ferda či TV upravily formát dle skutečnosti.
A k nahrávání.
Všechno je úplně jinak
1/Menu Ferdy nastaveno na rozlišení 576i a výstup video na RGB
Tlačítko Formát umožnilo přepnutí 480i, 576i, PAL-M, PAL-N
Pouze při 576i byla nahrávka použitelná, ostatní nepoužitelné, černobílé
2/ Menu Ferdy nastaveno na rozlišení 576i a výstup video na YUV
Tlačítko Formát umožnilo přepnutí 576i, 576p, 780p, 1080
Ve všech případech byla nahrávka s výhradou použitelná. (všechny barevné)
Totiž mimo rozlišení 576i bylo v nahrávce upozornění "ŽÁDNÉ OSD"
Bohužel pokud před vypnutím STB zůstane "zapnuté" rozlišení větší než 576, tak nahrávka po sepnutí časovače je sice barevná, ale i s nahraným varováním.
Ahoj všichni. Potřeboval bych jemně nakopnout. Koupil jsem novou parabolu na příjem Thora a připojil pomocí diseqc přepínače 4:1 na stávající stožár s anténou vybavenou monoblokem TWIN na příjem ASTRY 1a3. a co se nestalo. Thora na Arivě vidím a na ASTŘE ani "ŤUK". Kde dělám chybu, případně jaký přepínač použít?? Ještě upřesňuji, ten monoblok TWIN už jeden Diseqc má v sobě. Je tedy chyba tam?? Jak mám nakonfigurovat porty v Arivě??
[quote=jirbar;257211]S kódem na DVD by neměl být problém pokud je v DO obsažen. Dle návodu to chce automatické hledání. Asi bych to udělal takto.
2/ Zadám kód 9990
Pro svého PANASONIC mi jej poprvé vypnulo na kódu 2027. Dál jsem to neprojížděl.[/quote]
To je všechno hezké, ale když držím tlačtko DVD, tak se mi nic nerozsvítí. Je to tím, že moje dom. kino (kombinace s DVD) Panasonic s tím nekomunikuje, nebo je dálkový ovladač Ferdy již K.O. ?
2/ Zadám kód 9990
Pro svého PANASONIC mi jej poprvé vypnulo na kódu 2027. Dál jsem to neprojížděl.[/quote]
To je všechno hezké, ale když držím tlačtko DVD, tak se mi nic nerozsvítí. Je to tím, že moje dom. kino (kombinace s DVD) Panasonic s tím nekomunikuje, nebo je dálkový ovladač Ferdy již K.O. ?
pro jirbar: Usb sice má spoustu TV, ale ne všechny zvládaj ext. HDD (LG37LH5000 ne), pokud máš airvu není co řešit, ta to umí. S těma STB jsem jen napsal co se mi líbí můj nej favorit je Octagon 918HD, a jak píšeš každý má jiný názor. S tím DVD má problém unimax, ptoto jsem se tě ptal, nebot máš taky panáka. Je dobře, že jsi napsal, jak to udělat. K formátu - psal jsem ti, ať zkusíš dát formát 4:3 na TV nebo Ferdovi nebo obojí. 16:9 nefunguje vím to od tchána, a že nejde přepnout v TV, je chyba(možná je tak schválně) softu v TV, to mě u LG zarazilo. Nahrávání - 576i je norma pro Scart, jinde není plná komunikace. Cose týká RGB a YUV, chce to porovnat kvalitu nahrávky.
pro zdendu: zkusím pouze teoreticky, podívej se v Arivě, jak máš nastaveny porty pro monoblok, pak by jsi měl stejně nastavit na diseqc 4:1 porty pro monoblok a pro thora 3 nebo 4 port a to samé v arivě. Je to pouze moje teorie, vycházející z logiky, nemám s tím zkušenosti.
pro zdendu: zkusím pouze teoreticky, podívej se v Arivě, jak máš nastaveny porty pro monoblok, pak by jsi měl stejně nastavit na diseqc 4:1 porty pro monoblok a pro thora 3 nebo 4 port a to samé v arivě. Je to pouze moje teorie, vycházející z logiky, nemám s tím zkušenosti.
Ahoj teď jsem to zkusil na DO, když podržím DVD, tak se mi rozsvítí POWER, takže zkus baterky a nebo jak píšeš je něco s DO
[quote=unimax;257237]To je všechno hezké, ale když držím tlačtko DVD, tak se mi nic nerozsvítí. Je to tím, že moje dom. kino (kombinace s DVD) Panasonic s tím nekomunikuje, nebo je dálkový ovladač Ferdy již K.O. ?[/quote]
Pokud to děláš dobře tak spíš je K.O. DO.Mně se asi po 5. vteřinovém držení rozsvítí POWER po postupném držení všech tlačítek STB,TV,AMP,DVD.
Pokud to děláš dobře tak spíš je K.O. DO.Mně se asi po 5. vteřinovém držení rozsvítí POWER po postupném držení všech tlačítek STB,TV,AMP,DVD.
[quote=mirakuli;257239]pro jirbar: Usb sice má spoustu TV, ale ne všechny zvládaj ext. HDD (LG37LH5000 ne)[/quote]
Co k tomu dodat. Používám pouze SATA disky v externím boxu (samostatné napájení) od LG-Power Jeden box je USB a SATA, druhý USB a eSATA. Vloni koupená televize jako novinka 32LG6000 a připojení obouch boxů bez problému. Jeden HDD zformátován na FAT32 a má jeden oddíl, neboť byl určen pro DVD PHILIPS DVP 3260/12. Druhý je NTFS a má 4 oddíly. Byl určen pro PC.
Prolistuji všechny složky.Přehraji všechny JPG a MP3. AVI TV neumí. 32LG6000 již není v nabídce a divil bych se, že 42LH5000 to nebude umět externí HDD, když naopak v dokumentaci je uvedeno, že již umí AVI
Co k tomu dodat. Používám pouze SATA disky v externím boxu (samostatné napájení) od LG-Power Jeden box je USB a SATA, druhý USB a eSATA. Vloni koupená televize jako novinka 32LG6000 a připojení obouch boxů bez problému. Jeden HDD zformátován na FAT32 a má jeden oddíl, neboť byl určen pro DVD PHILIPS DVP 3260/12. Druhý je NTFS a má 4 oddíly. Byl určen pro PC.
Prolistuji všechny složky.Přehraji všechny JPG a MP3. AVI TV neumí. 32LG6000 již není v nabídce a divil bych se, že 42LH5000 to nebude umět externí HDD, když naopak v dokumentaci je uvedeno, že již umí AVI
[quote=mirakuli;257239]K formátu - psal jsem ti, ať zkusíš dát formát 4:3 na TV nebo Ferdovi nebo obojí. 16:9 nefunguje vím to od tchána, a že nejde přepnout v TV, je chyba(možná je tak schválně) softu v TV, to mě u LG zarazilo. Nahrávání - 576i je norma pro Scart, jinde není plná komunikace. Co se týká RGB a YUV, chce to porovnat kvalitu nahrávky.[/quote]
K formátu ať to zkombinuji na Arivě a TV jakkoliv tak při připojení přes DDMI jsem nenašel možnost, aby se při přepínání kanálů automaticky měnil formát dle skutečnosti. Již jsem psal, že položka "Originál" na TV je pro HDMI nepřístupná.
K nahrávání přes SCART na DVD. Neporovnával jsem kvalitu ale při 576 byl nahraný obraz alespoň barevný jak u RGB tak u YUV. Při jiném rozlišení byl při YUV barevný s nahraným varováním, při RGB nepoužitelný.
Chybí mi v časovači volba výstupu, aby se Ferda při SCARTU přepnul na 576. Pokud "opustím" Ferdu ve vyšším rozlišení tak to dopadne špatně.
Mám FW 1.03 v Systému - TV je taky položka Handle emm zapnout/vypypnout. Snad k vypnutí EMU. To se přece vypíná i kódem 7799 (červený puntík). Trochu jsem to zkoušel a přestaly jít i kódované programy Skylinku. Jenže se Ariva kousla. Po vypnutí a zapnutí vše OK. Dál jsem to "nepokoušel"
K formátu ať to zkombinuji na Arivě a TV jakkoliv tak při připojení přes DDMI jsem nenašel možnost, aby se při přepínání kanálů automaticky měnil formát dle skutečnosti. Již jsem psal, že položka "Originál" na TV je pro HDMI nepřístupná.
K nahrávání přes SCART na DVD. Neporovnával jsem kvalitu ale při 576 byl nahraný obraz alespoň barevný jak u RGB tak u YUV. Při jiném rozlišení byl při YUV barevný s nahraným varováním, při RGB nepoužitelný.
Chybí mi v časovači volba výstupu, aby se Ferda při SCARTU přepnul na 576. Pokud "opustím" Ferdu ve vyšším rozlišení tak to dopadne špatně.
Mám FW 1.03 v Systému - TV je taky položka Handle emm zapnout/vypypnout. Snad k vypnutí EMU. To se přece vypíná i kódem 7799 (červený puntík). Trochu jsem to zkoušel a přestaly jít i kódované programy Skylinku. Jenže se Ariva kousla. Po vypnutí a zapnutí vše OK. Dál jsem to "nepokoušel"
[quote=jarino1978;257189]- Tvoja TV je len HD READY 720p, vie natívne zobraziť 720p, ale akceptuje aj signál 1080i/p. Takže si musíš osobne vyskúšať, pri akom rozlíšení na Arive dosiahneš kvalitatívne lepší obraz na TV. Vo väčšine sa vysiela HD vysielanie v 1080i, takže bude pravdepodobne lepši, ak necháš spraviť down v TV.[/quote]
Trochu nechápu "udělat down v TV"
Trochu nechápu "udělat down v TV"
[quote=mara09;257283]Přepočet z 1080i na 720p.[/quote]
Takže tedy na PANASONIC přes SCART nahraji z Arivy 200 rozlišení 576. PANASONIC to umí přepočítat na 1080 pokud ho k TV připojím přes HDMI. No a TV si to zpátky přepočte na 720.
Nebo to je jinak ??
Takže tedy na PANASONIC přes SCART nahraji z Arivy 200 rozlišení 576. PANASONIC to umí přepočítat na 1080 pokud ho k TV připojím přes HDMI. No a TV si to zpátky přepočte na 720.
Nebo to je jinak ??
[quote=jirbar;257285]Takže tedy na PANASONIC přes SCART nahraji z Arivy 200 rozlišení 576. PANASONIC to umí přepočítat na 1080 pokud ho k TV připojím přes HDMI. No a TV si to zpátky přepočte na 720.
Nebo to je jinak ??[/quote]
no ale táto kombinácia dopadne hrozne, ak budeš nahrávať HD verziu programu, v prípade SD verzie do pravdepodobne nebude to pravé orechové...
Do reťazca vsúvaš zbytočne veľa prepočtov, ktoré nedopadnú asi nikdy dobre pre výsledný obraz.
Ten Panasonic dokáže namiesto upscalingu do 1080i/p vyrobiť aj variantu do 720p ? Lebo ak nie, tak by som to osobne s Tv prepojil SCARTOM a prepočet by som ponechal na TV.
Nebo to je jinak ??[/quote]
no ale táto kombinácia dopadne hrozne, ak budeš nahrávať HD verziu programu, v prípade SD verzie do pravdepodobne nebude to pravé orechové...
Do reťazca vsúvaš zbytočne veľa prepočtov, ktoré nedopadnú asi nikdy dobre pre výsledný obraz.
Ten Panasonic dokáže namiesto upscalingu do 1080i/p vyrobiť aj variantu do 720p ? Lebo ak nie, tak by som to osobne s Tv prepojil SCARTOM a prepočet by som ponechal na TV.
[quote=jarino1978;257318]Do reťazca vsúvaš zbytočne veľa prepočtov, ktoré nedopadnú asi nikdy dobre pre výsledný obraz.
Ten Panasonic dokáže namiesto upscalingu do 1080i/p vyrobiť aj variantu do 720p ? Lebo ak nie, tak by som to osobne s Tv prepojil SCARTOM a prepočet by som ponechal na TV.[/quote]
Předem říkám, že neteorizuji, ale koukám co to provádí.
Do ničeho nic nevsouvám. Takhle to páni konstruktéři navrhli.
PANASONIC DMR-EX78EP má analogový i digitální tuner. Z něj však nejspíš nahrávat nebudu, ale z STB Ariva. Ta nelze jinak připojit než přes SCART (to neštěstí nezapomenout nastavit rozlišení na 576 jinak při RGB je obraz černobílý a při YUV je barevný ale s nahraným varováním "Zmáčkni OPT")
Panasonic jde k televizi připojit jak přes SCART tak HDMI.
A tohle se píše v návodu. Všechny DVD rekordéry DIGA jsou vybaveny funkcí VIERA Link umožňující uživateli propojení plazmy, DVD rekordéru a AV příjmače jediným HDM kabelem a ovládání přístrojů jediným dálkovým ovladačem. Kvalitní obraz v plném vysokém rozlišení získáte s převzorkováním až na 1080p.
To VIERA mi nic neříká, stejně televize je LG.
PANASONIC má vstupy má jen SCART a S-Video. Výstup SCART, HDMI a YUV
V menu PANASONKu je Obraz -Hřebenový filtr zap/vyp
TV formát 16:9 a 4:3 Pan a Scan, Letterbox
Pak něco Progresivní zap/vyp
HDMI zatím nemám připojen, ale nechá se nastavit na Automatický a od 480i do 1080p
Až ho připojím čeká mne tedy buď volba Automaticky, nebo 480i až 1080p
Formát pro HDMI pouze 4:3 a 16:9
Propojení je možných několik.
STB s PANOSONICEM musí být propojen SCARTEM. Lze však TV propojit s PANASONICEM buď přes SCART či HDMI pak musí být PANASONIC v Standby módu. Případně přidat další propojení STB přímo s TV jak přes SCART tak přes HDMI.
Jednotlivé vstupy pak lze na TV vybírat v Inputu.
Ten Panasonic dokáže namiesto upscalingu do 1080i/p vyrobiť aj variantu do 720p ? Lebo ak nie, tak by som to osobne s Tv prepojil SCARTOM a prepočet by som ponechal na TV.[/quote]
Předem říkám, že neteorizuji, ale koukám co to provádí.
Do ničeho nic nevsouvám. Takhle to páni konstruktéři navrhli.
PANASONIC DMR-EX78EP má analogový i digitální tuner. Z něj však nejspíš nahrávat nebudu, ale z STB Ariva. Ta nelze jinak připojit než přes SCART (to neštěstí nezapomenout nastavit rozlišení na 576 jinak při RGB je obraz černobílý a při YUV je barevný ale s nahraným varováním "Zmáčkni OPT")
Panasonic jde k televizi připojit jak přes SCART tak HDMI.
A tohle se píše v návodu. Všechny DVD rekordéry DIGA jsou vybaveny funkcí VIERA Link umožňující uživateli propojení plazmy, DVD rekordéru a AV příjmače jediným HDM kabelem a ovládání přístrojů jediným dálkovým ovladačem. Kvalitní obraz v plném vysokém rozlišení získáte s převzorkováním až na 1080p.
To VIERA mi nic neříká, stejně televize je LG.
PANASONIC má vstupy má jen SCART a S-Video. Výstup SCART, HDMI a YUV
V menu PANASONKu je Obraz -Hřebenový filtr zap/vyp
TV formát 16:9 a 4:3 Pan a Scan, Letterbox
Pak něco Progresivní zap/vyp
HDMI zatím nemám připojen, ale nechá se nastavit na Automatický a od 480i do 1080p
Až ho připojím čeká mne tedy buď volba Automaticky, nebo 480i až 1080p
Formát pro HDMI pouze 4:3 a 16:9
Propojení je možných několik.
STB s PANOSONICEM musí být propojen SCARTEM. Lze však TV propojit s PANASONICEM buď přes SCART či HDMI pak musí být PANASONIC v Standby módu. Případně přidat další propojení STB přímo s TV jak přes SCART tak přes HDMI.
Jednotlivé vstupy pak lze na TV vybírat v Inputu.
je toho na mňa akosi moc, ale riešil by som to takto...
1. STB pripojiť cez HDMI s TV ( na sledovanie programov ) - treba vyskúšať 720p_50 vs. 1080i. Pokiaľ nesleduješ HD programy, tak to môžeš kľudne prepojiť s TV cez SCART resp. s rekordérom cez SCART, alebo to prepojiť cez HDMI a vyskúšať kvalitu spôsobu 720p/1080i ( upscaling v STB ).
2. STB prepojiť cez SCART s dvd rekordérom ( na nahrávanie programov )
3. dvd rekordér prepojiť s TV cez SCART ( upscaling spraví TV ), alebo cez HDMI, kde pri nastavení 576 si spraví upscaling TV, kde pri nastavení 720p alebo 1080i spraví upscaling rekordér.
1. STB pripojiť cez HDMI s TV ( na sledovanie programov ) - treba vyskúšať 720p_50 vs. 1080i. Pokiaľ nesleduješ HD programy, tak to môžeš kľudne prepojiť s TV cez SCART resp. s rekordérom cez SCART, alebo to prepojiť cez HDMI a vyskúšať kvalitu spôsobu 720p/1080i ( upscaling v STB ).
3. dvd rekordér prepojiť s TV cez SCART ( upscaling spraví TV ), alebo cez HDMI, kde pri nastavení 576 si spraví upscaling TV, kde pri nastavení 720p alebo 1080i spraví upscaling rekordér.
[quote=jarino1978;257345]je toho na mňa akosi moc, ale riešil by som to takto...
3. dvd rekordér prepojiť s TV cez SCART ( upscaling spraví TV ), alebo cez HDMI, kde pri nastavení 576 si spraví upscaling TV, kde pri nastavení 720p alebo 1080i spraví upscaling rekordér.[/quote]
Jistě, já sám jsem si tyto možnosti prakticky odzkoušel a čekám jen na druhý zlacený kabel za 130 Kč (2 metry) neboť se mi za prakticky stejný u našeho obchodníka nechce dávat 300 Kč.
Pořád to však neřeší 2 věci
1/ Otravné ruční přepínání formátu
2 Průserové, pokud je STB naprogramován k nahrávce na PANASONIC a zapomenu ho nastaven ve vyšším rozlišení než je 576(to STB)
Nebylo by lepší mít trvale STB v rozlišení 576 a že by si to TV "vylepšila", to asi neplatí pro HD programy.
Jen tak mimochodem. V novém FW je v Systém-TV položka "Handle emm" k čemu asi
3. dvd rekordér prepojiť s TV cez SCART ( upscaling spraví TV ), alebo cez HDMI, kde pri nastavení 576 si spraví upscaling TV, kde pri nastavení 720p alebo 1080i spraví upscaling rekordér.[/quote]
Jistě, já sám jsem si tyto možnosti prakticky odzkoušel a čekám jen na druhý zlacený kabel za 130 Kč (2 metry) neboť se mi za prakticky stejný u našeho obchodníka nechce dávat 300 Kč.
Pořád to však neřeší 2 věci
1/ Otravné ruční přepínání formátu
2 Průserové, pokud je STB naprogramován k nahrávce na PANASONIC a zapomenu ho nastaven ve vyšším rozlišení než je 576(to STB)
Nebylo by lepší mít trvale STB v rozlišení 576 a že by si to TV "vylepšila", to asi neplatí pro HD programy.
Jen tak mimochodem. V novém FW je v Systém-TV položka "Handle emm" k čemu asi
[quote=zdenda64;257224]Ahoj všichni. Potřeboval bych jemně nakopnout. Koupil jsem novou parabolu na příjem Thora a připojil pomocí diseqc přepínače 4:1 na stávající stožár s anténou vybavenou monoblokem TWIN na příjem ASTRY 1a3. a co se nestalo. Thora na Arivě vidím a na ASTŘE ani "ŤUK". Kde dělám chybu, případně jaký přepínač použít?? Ještě upřesňuji, ten monoblok TWIN už jeden Diseqc má v sobě. Je tedy chyba tam?? Jak mám nakonfigurovat porty v Arivě??[/quote]
No pokud to chceš takhle propojit, budeš muset sehnat DiSEqC přepínač který si rozumí s přepínačem v monoblocku, někde jsem ho na internetu viděl. Chyba bude právě v tom přepínači, protože normálně nemůžeš propojit monoblock s dalším LNB
No pokud to chceš takhle propojit, budeš muset sehnat DiSEqC přepínač který si rozumí s přepínačem v monoblocku, někde jsem ho na internetu viděl. Chyba bude právě v tom přepínači, protože normálně nemůžeš propojit monoblock s dalším LNB
staci dat do Google slova option monoblok napr. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo http://www.antiradary-distributor.cz/switch-monoblok-diseqc-switch-pro-2-monobloky-pro-24-lnbsat-p-20416.html, hlavne ty nazorne obrazky, napr. http://www.antiradary-distributor.cz/index.php?main_page=popup_image_additional&pID=20416&pic=4&products_image_large_additional=images/large/sat/emp-p162iw-option_schema-monoblok-single_LRG.jpg
Díky za radu. To je přesně to ,co potřebuji. Ale: Jak donutím Arivu spolupracovat s přepínačem A-B a C-D .Taková volba v Diseqcu není. Jsou tam jenom čtyři voby přepínání. Mám ješte přijímač Topfield 6000 a tam tahle volba je.
Rád bych si taky nechal poradit co přikoupit na rozšíření. Momentálně mám 2 paraboly. Na jedné 3 LNB a zároveň DisEQc 4x1 a asi 3 metry dál parabola s jedním LNB.
Na tu bych možná přidal další LNB. Mohl bych koupit DisEQc 8x1 (to 4x1zbyde) umístit ho na parabolu s více LNB, ale z té druhé paraboly již musím táhnout 2 kabely k DisEQc.
Druhá alternativa je, že bych možná rozšířil LNB i na parabole s třemi LNB.
Provozovat budu buď Golden GI 780 ten má mít DisEQc 1.0 1.2 a 1.3 (prý umí i motor snad USALS)
nebo Ariva 200 a ta má DisEQc 1.0 1.1 1.2 a USALS ( v těch DisEQc se nevyznám)
Třeba toto řešení, ale zda to oba STB zvládnou a jaké jsou to typy DisEqC
http://www.satlex.net/sk/1participant-type_conf_1p_8s.html
Případně víc LNB než 8
http://www.satlex.net/sk/1participant-type_conf_1p_16s.html
Toto by nešlo u Arivy, ta nemá výstup 12V. Navíc ani nevím co ten generátor
http://www.satlex.net/sk/1participant-type_conf_1p_8s_gen.html
http://www.satlex.net/sk/1participant-type_conf_1p_8s_12v.html
Na tu bych možná přidal další LNB. Mohl bych koupit DisEQc 8x1 (to 4x1zbyde) umístit ho na parabolu s více LNB, ale z té druhé paraboly již musím táhnout 2 kabely k DisEQc.
Druhá alternativa je, že bych možná rozšířil LNB i na parabole s třemi LNB.
Provozovat budu buď Golden GI 780 ten má mít DisEQc 1.0 1.2 a 1.3 (prý umí i motor snad USALS)
nebo Ariva 200 a ta má DisEQc 1.0 1.1 1.2 a USALS ( v těch DisEQc se nevyznám)
Třeba toto řešení, ale zda to oba STB zvládnou a jaké jsou to typy DisEqC
http://www.satlex.net/sk/1participant-type_conf_1p_8s.html
Případně víc LNB než 8
http://www.satlex.net/sk/1participant-type_conf_1p_16s.html
Toto by nešlo u Arivy, ta nemá výstup 12V. Navíc ani nevím co ten generátor
http://www.satlex.net/sk/1participant-type_conf_1p_8s_gen.html
http://www.satlex.net/sk/1participant-type_conf_1p_8s_12v.html
Zdravim příznivce tohoto fora!
Jen chci upozornit na adresu s mnohem lepšíma cenama jak jsem zde četl.
http://www.gisow.cz/satelit/DiSEqC-prepinace/pro-2-LNB.html?Treeid=21
Nakupuji tam a jsem velmi spokojen!
Jen chci upozornit na adresu s mnohem lepšíma cenama jak jsem zde četl.
http://www.gisow.cz/satelit/DiSEqC-prepinace/pro-2-LNB.html?Treeid=21
Nakupuji tam a jsem velmi spokojen!