Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 118 1231151101 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 1761

Téma: Naladění Ferguson Ariva 200 HD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    41

    Zdravím, potřeboval bych od věcí znalých radu: Pořídil jsem si výše uvedený sat. komplet a náležitě teoreticky vyzbrojen jsem namontoval parabolu tak jak má být. Na parabole mám LNB monoblock a příjímám Astru 19,2 a 23,5 a mám i kartu Skylink. Otázká zní:
    1. je normální, že po naladění obou satelitů mám cca 1800 kanálů a po jejich úplném smazání a opětovném naladění se jich naladí třeba jen 600? De facto je to koncové číslo naladěných kanálů pokaždé jiné.
    2. Když už se mi podaří naladit FTA kanály (ČT24, Z1, NOE,Očko...) a spolu stím i základní nabídka Skylinku, tak po vypnutí a opětovném zapnutí sat. příjimače, mi u těchto kanálů píše, že je buď žádný signál, nebo že jsou zakódované, a kanály jako Z1 NOE a Public TV v nabídce vůbec nejsou i když jsem je před tím normálně sledoval.
    3. jak mám ladit. Automaticky, nebo ze seznamu TP?
    4. je možné, že by byla špatně nastavená parabola,(intenzita sig. 90%, kvalita 78%) i když chytím ČT 24

    Správně bych měl naladit české FTA kanály, zákl. nabídku Skylinku a na dva měsíce ještě 20 programů navíc a asi 250 dalších kanálů. Jen nevím jak toho docílit a pořád ladím od 680 do 2200 programů. A když už se mi výše uvedené programy naladí tak jen do prvního vypnutí. Jako by se to mělo nějak potvrdit, ale nic mi to k potvrzení nenabídne. Už jsem z toho zoufalý a z manuálu to nevyčtu. Mám pocit že to bude rukama. Moc díky
    Naposledy upraveno uživatelem duff74: 07-11-2009 v 19:46

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Arivu sice nemám, ale u každého sat. přijímače se musí někde v Menu/Instalace/Nastavení antény/Nastavení LNB nastavit DiSEqC 1.0 - ve tvém případě na miniA pro jednu z družic a miniB pro tu druhou (nebo obráceně)..., nebo tak nějak podobně. Nic o tom nepíšeš, možná to nevíš, a neudělal jsi to, a v tom je ten problém....
    Dále - pravděpodobně nebudou v paměti přijímače všechny transpondéry, obzvláště ne ty Skylinkové, tak je tam doplň a potom můžeš spustit automatické ladění. Já to vždy raději ladím "ručně" po jednom TP, tak se mi tam nenaladí zbytečně všechny blbiny...



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    41

    Ano v Menu v záložce Instalace/Nastavení antény/Nastavení LNB nastavit DiSEqC 1.0 a 1,1. Jsem v domnění, že DISEqC se nastavuje pouze při anténě s motorem, aspoň tak jsem to pochopil z návodu. Při DISEqC nemám miniA a miniB ale mabízí se mi tam čísla portů. V současné době to mámm vyplé.
    Transpondéry pro Skylink tam asi budou, protože se mi tam dvakrát naladili, jenže jen do prvního vypnutí. Po zapnutí mi psalo, že jsou kódované včetně ČT 24 (jak může být ČT 24 kódovaný ?!) a ostatní jako Z1, NOE, Ó4KO tam už vůbec nebyly.

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    http://www.tvdigitalne.cz/files/704/...combo_v1_2.pdf
    V menu musíš označit stabilní anténa pozom už diseq a usals nenastavuješ.
    To menu je jednoduchý příjdeš na to,zkoušej.

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    41

    Začínám z toho být zoufalý, ba nepatrně vytočený, dokonce začínám přemýšlet, jestli není závada na příjimači.
    U typu antény mám zadáno - stabilní ant.
    ASTRA - DISEqc 1.0 - port 1 - intenzita 90%, kvalita 75%
    Astra 3 - DISEqC 1.0 - port 2 - intenzita 45%, kvalita 10% (víc z toho nedostanu)
    Může mi někdo polopatě vysvětlit co je to DISEqC? Všude čtu, že to má souvislost s motorem natáčení ant., což není můj případ, tak co tam vlastně nastavuju? Hilfe!!!

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Měl jsi ty programy označený jako favority-oblíbené?
    Potvrzovací tlač. je EXIT.

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    468

    Citace Původně odesláno od duff74 Zobrazit příspěvek
    Začínám z toho být zoufalý, ba nepatrně vytočený, dokonce začínám přemýšlet, jestli není závada na příjimači.
    U typu antény mám zadáno - stabilní ant.
    ASTRA - DISEqc 1.0 - port 1 - intenzita 90%, kvalita 75%
    Astra 3 - DISEqC 1.0 - port 2 - intenzita 45%, kvalita 10% (víc z toho nedostanu)
    Může mi někdo polopatě vysvětlit co je to DISEqC? Všude čtu, že to má souvislost s motorem natáčení ant., což není můj případ, tak co tam vlastně nastavuju? Hilfe!!!
    Chyba není v přijímači, ale v tobě. Po proskenování frekvencí dej znovu OK a pak EXIT. JInak se ti stanice neuloží.
    DISEqC je protokol, který přepíná jednotlivé zdroje signálu (družice).
    Podrobněji tady:
    http://cs.wikipedia.org/wiki/DiSEqC

    Pokud máš LNB Monoblok tak Diseqc máš nastaveny správně! Samozřejmě, že na držáku LNB (V ohnisku paraboly) musí být uchyceno pravé hrdlo LNB = Astra 3 (při pohledu za parabolou). Tam máš asi chybu!

    Citace Původně odesláno od duff74 Zobrazit příspěvek
    ... Pořídil jsem si výše uvedený sat. komplet a náležitě teoreticky vyzbrojen jsem namontoval parabolu tak jak má být. ...
    Toto tvoje tvrzení NENÍ pravdivé.

    Názorně:
    Naposledy upraveno uživatelem VlaDamorava: 08-11-2009 v 12:18



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    468

    Citace Původně odesláno od duff74 Zobrazit příspěvek
    Ano v Menu v záložce Instalace/Nastavení antény/Nastavení LNB nastavit DiSEqC 1.0 a 1,1. Jsem v domnění, že DISEqC se nastavuje pouze při anténě s motorem, aspoň tak jsem to pochopil z návodu. Při DISEqC nemám miniA a miniB ale mabízí se mi tam čísla portů. V současné době to mámm vyplé.
    Transpondéry pro Skylink tam asi budou, protože se mi tam dvakrát naladili, jenže jen do prvního vypnutí. Po zapnutí mi psalo, že jsou kódované včetně ČT 24 (jak může být ČT 24 kódovaný ?!) a ostatní jako Z1, NOE, Ó4KO tam už vůbec nebyly.
    Naladil jsi Astru 19,2 paket UPC, proto tam nejsou nektere kanaly.

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    41

    VlaDamorava

    LNB monoblock mám uchycený správně. Shodou okolností jsem čerpal z www. videotech odkud pochází tvůj obrázek. Mám pocit že veškerý signál jde z Astry 19,2 a z Atry 23,5 tam nic není, takže zítra vylezu na střechu a pošteluju to.

    Je fakt, že po proskenování jsem OK asi nedal, protože v manuálu o tom není ani slovo, jen píšou že k potvrzení stačí EXIT, což funguje v menu v nastavení antény a tudíž jsem měl zato, že EXIT stačí.. Po proladění mě to fakt nenapadlo, zvlášť, když nevyskočí žádné potvrzovací okno.

    Každopádně díky

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    468

    Když tvrdíš, že tam máš Astru 19,2, co ti brání proskenovat ji a uložit kanály? Pak můžeš vyzkoušet funkčnost na nějakem FTA kanalu. Předtím bych dal Tovární nastavení a vymazal blbosti, které se tam naskenovali předtím. Samozřejmě nastavit znovu Diseqc.

    třeba: 10832 H 22000-2/3
    DVB-S2 - 8PSK
    MPEG-4/HD
    Naposledy upraveno uživatelem VlaDamorava: 08-11-2009 v 20:35

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Citace Původně odesláno od duff74 Zobrazit příspěvek
    VlaDamorava

    LNB monoblock mám uchycený správně. Shodou okolností jsem čerpal z www. videotech odkud pochází tvůj obrázek. Mám pocit že veškerý signál jde z Astry 19,2 a z Atry 23,5 tam nic není, takže zítra vylezu na střechu a pošteluju to.

    Je fakt, že po proskenování jsem OK asi nedal, protože v manuálu o tom není ani slovo, jen píšou že k potvrzení stačí EXIT, což funguje v menu v nastavení antény a tudíž jsem měl zato, že EXIT stačí.. Po proladění mě to fakt nenapadlo, zvlášť, když nevyskočí žádné potvrzovací okno.

    Každopádně díky
    Než půjdeš na střechu, tak si pročti tohle :¨

    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...t=15722&page=2

    Je nutné správně nastavit DiSEqC 1.0 (A a B - již jsem ti o tom psal hned v mé první odpovědi - miniA a miniB je totéž jako A a B, nebo port 1 a port 2 (nebo obráceně, dle toho, jak je to v monoblocku zapojeno...)), ale samozřejmě musíš mít také správně nasměrovanou parabolu tak, aby ohniska obou družic se strefily přesně do obou vstupních hrdel monoblocku LNB. Já nevím, třeba to nemáš takto správně namířené, třeba jsi se strefil jen do jedné družice, atd...musíš to zkoušet pootočit...
    DiSEqC 1.1 dát na neumožněno (=vypnuto).

    A u té A3 musíš doplnit ty "české" transpondéry, jinak se ti asi nenaladí všechny české programy - obvykle to v továrním nastavení nebývá.
    A také jsi dostal jednu dobrou a důležitou radu - než budeš znovu ladit (před konečným laděním), tak všechny ostatní pokusy smaž, aby se to tam nepletlo - je to důležité !!! Také vždy před laděním zkontroluj, zda je správně nastaven DiSEqC a to u obou družic !
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 09-11-2009 v 00:29

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    41

    Když tvrdíš, že tam máš Astru 19,2, co ti brání proskenovat ji a uložit kanály? Pak můžeš vyzkoušet funkčnost na nějakem FTA kanalu. Předtím bych dal Tovární nastavení a vymazal blbosti, které se tam naskenovali předtím. Samozřejmě nastavit znovu Diseqc. A kanály jsem před laděním vždy vymazal, jinak by se v tom nevyznalo ani prase.


    Astru 19,2 jsem sice naladěnou měl, ale všechny české programy Skylinku byly na 23,5. Takže jediný FTA program (český) který to našlo bylo ČT 24.

    Každopádně už je to zřejmě OK, protože jsem naladil co jsem měl. Půjčil jsem si takovou mini TV a celé jsem to naladil na střeše. Jen aby to nebylo zas tak jednoduché, tak všechny frekvence mají o 100 MHz víc. Např. ČT 1,2 je na frekv. 12 525/V/27 500. Mě to ukazuje, že je na frekv. 12 625 /V/27 497. A tak to je se všema, všude je přesně o 100 MHz víc. Ale programům to nijak nevadí, intenzitu mám 90% a kvalitu kolem 80%.
    Jen jsem nebyl chytrý z toho jakým způsobem se ukládají navolené hodnoty v instalaci/nastavení antény. Když jsem nastavoval DISEqC tak potvrzení je přes EXIT. Někdy to vyhodilo potvrzení o ukládání, jindy zas ne a údaje byly úplně jiné.
    Ještě bych se chtěl zeptat, jestli je možno naladěný program editovat do té míry, že bych mu přidělil své číslo. Je mi jasné jak programy seřadit za sebe, ale každému zůstane číslo, které měl při prvotním naladění. Editace tam je, ale jen co se týče názvu programu, vel. písmen, apod., ale jak mu přidělit číslo jsem nenašel. Chtěl bych klasicky 1 - ČT1, 2 - ČT2, atd.abych mohl volit čísly na DO. Díky duff74



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    43

    v nastaveni anteny mas zle nastavene LNB univerzal je 10,6-12,7, skontroluj ci mas take LNB staci to zmenit a frek. bude spravna.
    editacia-triedenie kanalov staci ich triedit ako ti vyhovuje nic sa nepise, necital si navod

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od duzu Zobrazit příspěvek
    v nastaveni anteny mas zle nastavene LNB univerzal je 10,6-12,7, skontroluj ci mas take LNB staci to zmenit a frek. bude spravna.
    editacia-triedenie kanalov staci ich triedit ako ti vyhovuje nic sa nepise, necital si navod

    OK zkusím to snad snad budou ty frekvence v pořádku, ale jak jsem psal programy i tak hrají tak jak mají.
    A co se týče toho řazení, tak mi nedělá problém programy seřadit jak chci, jen i po seřazení jim zůstavají původní čísla, takže nemůžu ČT 1 zapnout zmáčknutím 1 na DO, protože ČT1 má třeba 0325. Takže nezbývá, než jet program po programu tlačítky + -, nebo přes OK a vybrat si z tabulky.

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    468

    Ja ten přístroj nikdy neviděl a všeobecně k Fergusonům "chovám nedůvěru", jestli je to tak s tím číslovaním, jak to popisuješ, tak se vymyká všem zvyklostem u satelitních přijímačů. Pak je to DEBILNÍ přístroj! Spíše podezřivám, že nás lakuješ a nastavuješ favoritní seznamy místo základního seznamu.

Strana 1 z 118 1231151101 ... PosledníPoslední