Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 25 z 25

Téma: Dobrý rolující titulky a titulky obecně

  1. #16
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jibarr
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    805

    Na některých LCD monitorech to může mírně strobovat, ale PAL pro ně není určen.
    Jestli není spíš tohle problém. Že na PAL koukáš na PC LCD monitoru.
    V TV CRT i na LCD to z DVD musí být v pořádku.
    http://web.iol.cz/B-A/Titulky.wmv
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    SB: možná by fakt nebylo špatné, dát sem nějakou krátkou ukázku nejlépe asi v DV. Ty věci ohledně chvění, klepání, trhání apod. se musí vidět a na dálku se to těžko diagnostikuje

    StD: vím co je to TIFF. Jsem se ptal (trochu nešťastně) na obsah toho TIFFU, jestli to vůbec musí být TIFF, jaký TIFF a proč to dělá ve Photoshopu a ne přímo v AE. Tak jo jen abych se obhájil, že nejsem úplný ignorant, jen že večer trochu blábolím
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od MIHI Zobrazit příspěvek
    ...
    To NE, to nebylo žádné poučování, jen jsem chtěl, aby byla vysvětlivka přímo v threadu pro ty, co to neví - a hlavně si dát u Tiffu bacha na to, aby byl nastaven správný barevný prostor - RGB a ne CMYK... Jináč já taky raději vyrábím jen průsvitné PSD ve vrstvě ve PhotoShopu a nemusím se "mazat" s klíčovací barvou jako v bitmapě.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 10-11-2009 v 07:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    jibarr:Psal jsem jak to kontrololuju, na crt TV přes kartu, pak na LCD z DVD a CRT TV z DVD.Na pc je jiná obnovovací frekvence, to je jasný.Titulky Ti budou v prokládaném videu kmitat pokud budeš mít přiliš tenké linie, nebo tempo titulků, které ve výpočtu rychlosti posunu versus 50 fields o rozlišení 576 řádků/2 tedy nebudou správně vycházet s fází(obnovovací frekvence).Těch možností, které situaci můžou zkomplikovat je několik.
    MIHI:TIFF už jsem dostal.Jinak pracuji s textovým editorem AE.Mě šlo spíš o nějaká obecná pravidla práce s titulky.Jak psal StD výše, že třeba bluruje PSD ve Photoskopu před importem, já to zas dělám až v AE,protože třeba zjistím, že potřebuju nakonec třeba trochu scalovat.No a když je to třeba grafika do který už nemůžu šáhnout, tak je lepší pracovat s blurem až v AE a dostat vše ostré a hranaté.Konkrétní problém má vždy více řešení a mě šlo o ta obecná, která bych tu chtěl s ostatními probrat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jibarr
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    805

    Citace Původně odesláno od SB Zobrazit příspěvek
    jibarr:Psal jsem jak to kontrololuju, na crt TV přes kartu, pak na LCD z DVD a CRT TV z DVD.Na pc je jiná obnovovací frekvence, to je jasný.Titulky Ti budou v prokládaném videu kmitat pokud budeš mít přiliš tenké linie, nebo tempo titulků, které ve výpočtu rychlosti posunu versus 50 fields o rozlišení 576 řádků/2 tedy nebudou správně vycházet s fází(obnovovací frekvence).Těch možností, které situaci můžou zkomplikovat je několik.
    Nevím co ještě řešíš. Běžných postupů je tu napsáno dost. Jak je vidět teorii znáš, náhledy máš a pokud ti to teda nefunguje, tak je problém někde jinde.


    SB........ Bežně se to řeší blurem nebo spočítáním titulků při pohybu na řádky.No a mě by zajímalo, jaké s tím má kdo zkušenosti a jaký používá postupy......
    Blur se nepoužívá. Jak jsem psal výše: Kmitání se projevuje jen u jemné horizontální grafiky. Používá se to třeba při vkládání grafů atp. Pokud titulky poskakují, tak je jedno jestli poskakují ostré a nebo rozmazané.

    SB.........Myslím, že nejde jen vložit text nebo nějaké psd do AE, nastavit dva klíčový snímky, prokládání a hotovo.Aspoň mě to takhle jednoduše nefungovalo,.........
    Takhle to musí fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Citace Původně odesláno od jibarr Zobrazit příspěvek
    Nevím co ještě řešíš. Běžných postupů je tu napsáno dost. Jak je vidět teorii znáš, náhledy máš a pokud ti to teda nefunguje, tak je problém někde jinde.


    SB........ Bežně se to řeší blurem nebo spočítáním titulků při pohybu na řádky.No a mě by zajímalo, jaké s tím má kdo zkušenosti a jaký používá postupy......
    Blur se nepoužívá. Jak jsem psal výše: Kmitání se projevuje jen u jemné horizontální grafiky. Používá se to třeba při vkládání grafů atp. Pokud titulky poskakují, tak je jedno jestli poskakují ostré a nebo rozmazané.

    SB.........Myslím, že nejde jen vložit text nebo nějaké psd do AE, nastavit dva klíčový snímky, prokládání a hotovo.Aspoň mě to takhle jednoduše nefungovalo,.........
    Takhle to musí fungovat.
    Posílám ukázky s AE, jedna je udělaná tak, že jsem napsal text v text editoru AE a pak udělal dva keyframes libovolně na ose a renderoval, druhá že jsem na ten text použil autoscroll.Výsledek se mi ani v jednom případě nezdá nijak uspokojující.Blur nebyl použit žádný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Zde ukázky
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    nikdo nemá žádnou radu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Z toho moc nepoznám, jak si ten mpeg vytvořil? To jsi tahal ještě přes nějaký program?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Vyrobil jsem v AE dv a z něj udělal mpg ve Vegasu.Prokládání je ok.Celou dobu tff.Postup je popsán výše.testů jsem dělal víc, ale výsledek byl vždy mizerný.Zkoušel jsem i posun nastavit přesně 100px za vteřinu, ale nic lepšího.Pokud použiju titulkovač ve Vegasu nebo Premiéře, tak je to dobrý.V AE ne a stejná situace je i s použitím vloženého titulku v TIFFu.Nastavení projektu je default pro PAL.Nic jiného.Dík p.s. CS3
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-03-2011, 17:39
  2. CZ titulky do DVD
    Od Kryl v sekci Titulkování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-06-2006, 19:46
  3. *.MOV + titulky?
    Od Lubi v sekci Titulkování
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-05-2006, 18:51
  4. *avi a titulky v *.srt
    Od capino v sekci Titulkování
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-04-2006, 09:44
  5. Titulky v AVI
    Od danis v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 26-04-2005, 15:36