Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Blu-ray z vlastního natočeného záznamu co není full hd?

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    Chtěl bych se optat zda má již někdo zkušenosti s vypálením svých natočených záznamů na Blu-ray? Jde mi o to, že Blu-ray je full tedy 1920x1080 ale co když budu mít natočenej materiál pouze třeba v 1280x720? To ten střihovej program to při ukládání na blu-ray automaticky zvětší na full hd? Nedojde k nějaké "deformaci" jako rozostření obrazu atd?!?
    A naopak pokud si tedy řeknu, že od začátku budu točit na full hd abych měl co největší kvalitu a na blu-ray se to uložilo 1:1, ale budu to chtít kromě blue-ray uložit i na dvd, tak z toho full hd na dvd určitě dojde k nějakému rozostření atd, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,736

    HDD prehravac a je uplne jedno co mas za video, rozmer, ten ti to prehraje, ruzne podle nastaveni v menu nebo typu pripojeni

    ja bych asi nevolil rozliseni videa podle jakehosi Blu-Ray, ale podle toho co chci ve vysledku, nepises co to je za 1280x720p, jestli je to 50p,

    prevod na DVD, downconversion na mensi rozliseni z HD je kapitola sama pro sebe, nektere prekvapi nizka kvalita, blikajici cary , apod., pokud to udelas najednou v nejakem strihovem softu nebo enkoderem v nem, resi se to ruzne, ovsem kdyz to beres jako PROZATIM je to na klidne spani ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    A to je při výsledném ukládání rozdíl zda budu točit na 25p nebo 50p nebo 50i?
    Točit 1920 x 1080/25p tady je, jen se bojím velkého skoku při dělání z tohoto záznamu dvd, proto sem napsal 1280x720.. Ale nejradši bych točil radši 1920x1080.
    A když budu chtít ve výsledku oboje? jak blu-ray tak dvd?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jibarr
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    805

    Je to smícháno několik věcí dohromady. Blu-ray není full, ale Blu-ray je záznamové médium. Je dostatečně velké na uložení videa ve full hd až 1080p. Ale můžeš na něj uložit i pal a nebo internetové video. Zrovna tak na klasický dvd nosič můžeš uložit kus full hd videa.
    Samotné přehrávání pak už je věcí přehrávače. Pokud je na Blu-ray nahráno video ve full hd, bude kvalita dobrá. Pokud roztáhneš na celou pbrazovku třeba přepis z vhs nahraný na Blu-ray, tak to bude mizérie.

    tommmmyt:....natočenej materiál pouze třeba v 1280x720. To ten střihovej program to při ukládání na blu-ray automaticky zvětší na full hd......
    Automaticky ne. Musel bys mu to zadat. Vypálí to jako hdv 720.

    Takže pro Blu-ray točit v hd dle možnosti kamery. 25p, 50p, 50i, / 720, 1080. Konverze na klasické dvd je v pohodě. Obráceně je to horší.
    Naposledy upraveno uživatelem jibarr: 26-10-2009 v 10:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    Jo to je jasné že blu-ray je záznamové médium a můžeš na něj dát "cokoliv", ale samozřejmě když píšu uložení vlastního videa tak myslím v kvalitě blu-ray filmů čili full hd a aby to pak šlo přehrát v blu-ray přehrávači..
    Mě jde o konkrétní věc, jak střihový program ukládá záznam na blu-ray, který není ve full hd?? Ukládá to na něj automaticky v nějaké "kompatibilitě" blu-ray, čili ted myslím tak aby ten záznam šel automaticky přehrát na blu-ray přehrávači. Jak střihový program takto uloží záznam který je jen 1280x720..? Automatičky ho roztáhne na 1920x1080?

    jibarr : Musel bys mu to zadat. Vypálí to jako hdv 720. ..
    A to hdv 720 je taky "kompatibilita" blu-ray přehrávače?? Já myslel že to je pouze full hd čili 1920x1080..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    129

    1280x720 pro Blu-ray (tedy normu) je v pohodě. viz:
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Blu-ray
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,736

    Podle standardu pouze progressive! , to tve 1280x720 je 50p?
    Je jasne, ze standard se da poslat do haje, authorovat TsMuxerem a hotovo.

    tommmyt - zalezi na authoringu, v cem to BR budes delat, jeden soft muze trvat na reenkodingu a zveseni na fullHD (Sony, Adobe), dalsi (free sousce TsMuxer) nemusi a vytvori ti BR a kasle na BR standard (rozmer, fps)

    přidáno:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray...specifications sjed na Technical specifications
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 26-10-2009 v 15:05
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    ai: 1280 x 720 jsem uvedl jen jako příklad. Je tu i možnost ten záznam točit 1920 x 1080/ 25p. Což když chci full hd a progressiv je toto jediná možnost. Stříhám v Ediusu a pětka už umí ten sestříhanej materiál uložit na blu-ray, ale ještě jsem to nezkoušel, tak se nejdřív ptám, jak to vubec natočit, aby při dělání z toho blu-ray nebyl problém. Další kapitola sama o sobě je asi zvuk, to se při převodu do blu-ray převede samo do standartu blu-ray? Aby to šlo přehrát na blu-ray přehrávačích..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,736

    Tak jo, ten posledni prispevek mel byt jako prvni , he, je to jasnejsi, 25p neni standard pro 1920x1080 jen interlaced, tedy authoring v editacnim softu ti snad vyrobi 50i z toho 25p, tezko rict,
    ale, jak pisu vyse existuje authoring, kteremu je jedno co tam strcis (skoro, nebrat doslova)
    nebo musis rict , anebo jestli v tom Ediusu je tam policko na progressive v nastavenich u exportu BR, tyhle veci se musi resit konkretne

    Tohle vsechno je BR authoring samozrejme , ze existuje moznost vypalit video jako data a prehravac to prehraje taky, ale to si myslim je ti jasne ...

    jeste k tomu,25p, ja delam 30p a ten pohyb je dost na hrane, musim vsecko delat s delsim casem (1/30 vetsinu i 1/60 pri statictejsich vecech) pri tech casech je treba mit ND filtr ,neutralni clonu, ktera blokuje svetlo ve dne na slunci, je to celkem s tim potiz, nic jako sebrat kameru a mavat s ni kolem dokola, nevyhoda je , ze cokoliv v pohybu ve framu je mazle, a zase pri kratsich casech a 25p ti to bude dost strobovat, a pri svencich videt atd., abys vedel do ceho jdes. Koneckoncu i pri tom 30p a delsiho casu se treba pri pohybech nezbavis dojmu, ze tam nejake snimky chybi, me to nevadi, ovsem mel bys to vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jibarr
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    805

    tommmyt: Pokud máš možnost točit 1920 x 1080/ 25p, tak to bude Blu-ray v pohodě. Zvuk si authoringový program převede podle sebe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    ai: jeste k tomu,25p.. a zase pri kratsich casech a 25p ti to bude dost strobovat, a pri svencich videt atd., .. takže když full hd neumí kamery točit na 50p, ty by jsi doporučoval radši snížit rozlišení na 1280x720 ale točit na 50p? aby se člověk vyhnul tomu strobování a při švencích té neduhy atd..? Ale v tom případě co říkáš na to, že film se točí jen 24?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jibarr
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    805

    Film je jiná technologie. Tam se rychlé pohyby rozmazávají. Čím rychlejší pohyb, tím víc. Oko to nevidí. Tohle digitál neumí. Dělá celé snímky (resp. půlsnímky). Proto je základ pro plynulý pohyb 25 snímků. Pokud je pohyb rychlejší, tak už i tam je trhání vidět. Lepší je větší snímková rychlost.

    Co máš za kameru ?? Má možnost 50p ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    já myslel těch 24 film ale digitální, ne klasickej kinofilm.. V práci máme jvc GY-HD201 a bude se kupovat GY-HM700. Ale moje vysněná je sony EX + nějaký dof
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jibarr
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    805

    Pak není co řešit. Můžeš točit v 720/50p. S tou 700 budou možnosti ještě větší. Rozhodně pokud bych si vybíral, tak nad EX by ta 700 rozhodně vyhrála.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    546

    no a to je právě otázka zda točit 720/50p nebo 1920x1080/25p. Větší rozlišení, více "prokreslenej" obraz, víc "detajlů", ale jen 25p čili zase jak už zde bylo řečeno při pohybu je to někde znát atd. Nebo nižší rozlišení, méně "prokreslenej" obraz, méně "detajlů", ale zase 50p čili v pohybu obraz dobrej atd..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: proč není Full HD video na FullHD obrazovce od kraje ke kraji?
    Od marcelus42 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-12-2010, 14:34
  2. TX-P42G20E a USB-HDD bez vlastního napájení?
    Od EAccessViolation v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-12-2010, 16:55
  3. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-01-2010, 19:25
  4. Jaký soft pro tvorbu vlastního videa
    Od milees v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-12-2008, 18:40
  5. Vložení vlastního loga do videa
    Od cermicer v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-04-2005, 00:54