Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Připojení počítače k TV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    15

    Zdravím. Předem se omlouvám, vím, že tady už jedno podobné téma je, ale je taky složité pro mě . Popíšu vám svůj oříšek a doufám, že se najde někdo, kdo jej rozlouskne

    Mám Notebook, který má samozřejmě VGA výstup na klasický monitor. Notebook má ještě HDMI konektor a ještě vedle VGA konektoru je jeden (neznám takový) konektor, je takový černý, měří cca 2 cm a nad ním je nakreslená obrazovka - můžu odfotit. Potřeboval bych nějakým způsobem připojit tento notebook k televizi. Bohužel nemám digitální televizi s HDMI vstupem. Už jsem měl doma nějaký modulátor, s jehož pomocí jsem připojil PC přes VGA výstup do Scartu v TV a fungovalo to. Ten modulátor jsem měl ale jen půjčený . Kdyby měl alespoň můj notebook S-Video výstup, ale nemá. Prosím poraďte jakým způsobem bych mohl notebook připojit k mé televizi, popř poraďte nějaký modulátor (co možná nejlevnější), já se v tom vůbec nevyznám.

    Děkuji předem za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Tak nafoť ty konektory na počítači a hlavně taky napiš co máš na televizi za vstupy (a když si nejsi jistý názvy, tak radši taky nafoť). Protože, když nevíme co máš, tak těžko radit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    15

    Dal jsem to do příloh. Jinak v televizi mám klasický Scartový vstup a ještě je možnost vstoupit do TV přes Cinche. Anténní vstup nepočítám .
    Existují nějaké modulátory nebo kabely? Čím levnější způsob, tím lepší. Díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SDC12882.jpg 
Zobrazení: 227 
Velikost: 444.6 KB 
ID: 4587   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SDC12886.JPG 
Zobrazení: 190 
Velikost: 1.23 MB 
ID: 4588  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Nebo něco z tohoto: http://zbozi.cz/searchScreen?q=vga%2...eo%20prevodnik
    Chce to ale počítat, že kvalita u různých výrobků bude různá a ty nejlevnější se mi moc nezdají! Zvážil bych koupi nové televize, často jsou i levnější než kvalitní převodníky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    15

    Díky moc za rady . Je dobře, že to jde vyřešit i do tisícovky. Je to spíše určené na filmy a hry. Na kancelářské práce postačí LCD displej na notebooku. Na ty hry a filmy by mohl stačit obyčejný převodník ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Nedokážu posoudit, tyhle super levné jsem nikdy v akci neviděl. Ale hledal bych je v nějakém slušném obchodu, kde je bez problému vezmou zpět bez udání důvodu (ze zákona je 14denní lhůta). Takže můžeš vyzkoušet a když to nebude nic moc, tak vrátit a hledat jiné řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    15

    Bavil jsem se sousedem (kdysi mi podobný převodník půjčoval) a říkal, že ten levný převodník je právě ten, který měl on. Co jsem měl já teda zkušenost, tak to bylo dobrý. Samozřejmě texty moc vyčíst nešly, ale třeba na filmy a na hry to bylo dobré. Asi si to koupím. Díky všem za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    používám momentálně na připojení notebooku AverMedia KeyLite (cena kolem 1000Kč) - http://zbozi.cz/items?q=avermedia%20...R&r=hp&redir=1

    PS: pro focení detailů je lepší použít makro (kytičku) na foťáku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od Pavel_tempx2 Zobrazit příspěvek
    používám momentálně na připojení notebooku AverMedia KeyLite (cena kolem 1000Kč) - http://zbozi.cz/items?q=avermedia%20...R&r=hp&redir=1

    PS: pro focení detailů je lepší použít makro (kytičku) na foťáku
    A jak bys hodnotil obraz? Jde i přečíst písmo např. z poznámkového bloku na TV? Nebo se to opět hodí spíše na filmy a hry?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    Poznámkový blok jsem moc nezkoušel. Hlavně záleží na jak velké TV to pouštíš, na malé 14" to bude něco jiného než na velké 82". Každopádně text o velikosti 14 a víc je na tom dobře vidět. Video na tom běží. Je to stejné jako by měl notebook TV výstup už v základu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2012, 21:04
  2. Jak na převod VHS-C do počítače
    Od www.pha.cz v sekci Videokamery
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 11-09-2008, 06:04
  3. Televize do kapesního počítače
    Od Ivo Mašek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-04-2007, 18:14
  4. Jak nejlepe nahrávat do počítače?
    Od jerry_jarry v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 65
    Poslední příspěvek: 28-12-2005, 08:46
  5. Jak dostat mgf kazetu do počítače?
    Od Patrik v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-07-2005, 08:41