Jak se da u obycejneho textoveho dokumentu (*.srt) zmenit kodovani? Vzdyt zadne informace o kodovani ani neobsahuje.
Dejte prosim nekdo z majitelu vedet, jestli BD390 umi u MKV bezchybne zobrazovat ceske titulky s diakritikou. Diky.
Jak se da u obycejneho textoveho dokumentu (*.srt) zmenit kodovani? Vzdyt zadne informace o kodovani ani neobsahuje.
Dejte prosim nekdo z majitelu vedet, jestli BD390 umi u MKV bezchybne zobrazovat ceske titulky s diakritikou. Diky.
Na tomhle odkazu pribyvaji nove verze firmware i s navodem v pdf, nejnovejsi firmware je vzdy nejnize:
http://www.lge.com/us/support/produc...ialTab=drivers
Naposledy upraveno uživatelem Bunuel: 10-11-2009 v 10:47
děkuji mockrát.
A ještě dotaz, měl bych si stáhnout všechny tři updaty a nebo stačí jen ten poslední?
Jak už jsem psal. Pokud je kodovani windows (tedy asi kodovani 1250), tak je čeština v pořádku vč.háčků a čárek. Jenom neumí formátovací znaky - ty zobrazí jako normální znaky.
Zobraz si na počítači příslušný *.srt soubor třeba v "poznámkovém bloku" a uvidíš, zda je to česky nebo [esky. Kodovani se týká použité znakové sady pro vytvoření souboru s titulky. Žádné informace o kodu tam samozřejmě nejsou. Buď se to zobrazí korektně nebo nikoliv.
Programů pro převod kodování znakových sad je na netu spousty. Zkus "stahuj" nebo "slunecnici" ap. servery. Pokud netušíš o čem to tu píšu, tak se tím nezabývej a zkus raději na netu pohledat soubor s titulky, které se zobrazí korektně.
Jo, ještě mě napadá, jestli máš správně nastavený kod jazyka na BD390 na češtinu.
z manuálu:
Zobrazování titulků v DivX
Pokud se titulky správně nezobrazí, stiskněte a podržte během přehrávání
na 3 sekundy SUBTITLE. Zobrazí se jazykový kód. Tiskněte opakovaně
SUBTITLE pro volbu jiného jazyka, dokud nejsou titulky zobrazeny
správně, a pak stiskněte ENTER.
konec manuálu
Předpokládám, že to platí i pro ostatní titulky a nejen v DivX. Pro češtinu by měl být nastavený kod 6783.
Nazil jem na zajimavy problem. Doposud jsem ceske titulky vzdy uz na PC mergoval (MKVmerge) s filmem v MKV do jednoho kontejneru MKV a potom prehraval z HDD na BD390 bez problemu. Nyni jsem ale toto neudelal (se stejnym filmem) a mam zvlast na HDD film v MKV a zvlast titulky (SRT). BD390 zobrazi oba soubory, zaskrtnu soubor s titulkama a spustim MKV. ale BD390 titulky neumi prehrat, ani tlacitko na dalkaci titulky nezobrazi jako volbu. Nenapada vas neco, kde muze byt chybka?
Já mám titulky vždy zvlášt vedle mkv a BD je přehraje. Musíš je mit zapnuty, na ovladači je nto talčítko. To ale asi máš, že?
Tak uz jsem to asi objevil. Kdyz je jmeno MKV souboru a Souboru titulku SRT naprosto identicke a jsou samozrejme ve stejnem adresari, tak se (nelogicky) tento soubor titulku pred spustenim filmu neoznacuje (zatrzenim na ikone) a jenom se spusti film z MKV. Na dalkaci se potom na tlacitku titulku uz objevi volba na tyto titulky.
Zda se mi to trochu nelogicke, proc tam ta volba oznaceni/zatrzeni potom je?
Tak jsem bohuzel narazil na dalsi brobnou neprijemnost. Pokud je soubor na HDD ve formatu M2TS, tak nejde pri prehravani zrychleny posun dopredu/dozadu (u MKV jde). Ceske titulky s M2TS funguji normalne. Konverze na PC z M2TS na MKV trva cca. 20 hodin, takze casove dost narocne.....
Naposledy upraveno uživatelem lusy: 22-11-2009 v 07:21 Důvod: oprava preklepu