Dobrý večer. Tak sem si tady pročetl mnoho různých diskusí a nejsem z toho moc moudrý. V podstatě každý tady obhajuje jinou technologii, jinou značku, jiný model.. spory se tu vedou v podstatě o vše. Nechci teď od vás slyšet přesně který model televize si mám koupit, je mi jasné že finální výběr je na mě. Spíše bych chtěl s trochou trpělivosti osvětlit amatérovi několik pojmů a vyjádřit několik svých názorů a hlavně praktických skušeností. Mám několik bodů, na které bych se chtěl ve výběru zaměřit. Prosím neignorujte hloupé dotazy nezkušeného. Peošel jsem snad všechny elektra ve městě, ale prostě nedokážu posoudit ty rozdíly v obraze a hlavně přenést rozdíl prostředí osvíceného obchodu a malého obývku v nočních hodinách. Děkuji.
1: LCD či Plazma? Je mnoho pro i proti ke každé technologii. Podstatným faktorem bude asi to, že bych televizor rád použil i jako monitor pro počítač. Z různých zdrojů jsem se dočetl že v tomto směru je lepší LCD které lépe zvládne řádkování zobrazení počítače. Je opravdu LCD lepší volba?
2: Úhlopříčka. Mám poměrně malý obývák a tak jsem zvažoval 32" Sledovat budu především DVD ve snaze zaměřit se hlavně na BlueRay. Na standartní vysílání, v mém případě IPTV od O2 sleduji pouze sportovní kanály, nic jiného. Zde jistě bude nutnost 100Hz. Bohužel mnoho sortovních přenosů je 4:3 což pak bude obraz dost malý. Mimoto pro HD může být vzdáenost menší. Já budu mít cirka obrazovku od očí 2 - 2,5 metrů. Za daných okolností, volili byste spíše 32" nebo 37"?
3: pžadované parametry. Televize bude umístněna (bohužel nejde jinak) proti oknu. Televizi sleduji v podstatě jen večer, takže je to jedno, ale občas i přez den a zatažené závěsy moc neřeší. Dočetl jsem se že je potřeba antireflexní vrstva, ale téměř nikde jsem se v technických popisech nedočetl zda televize jí nabízí či nikoli

Pak se tu vede dost debat ohledně 8bit a 10bit panelu, má opravdu význam to řešit? Jde hlavně o podání černé barvy, aby byla skutečně černá. Dále vzhledem k propojení s PC bych uvítal DHCP podporu, pro možnost přímého sledování videa z PC přez domácí síť. A co typ podsvětlení, ovlivňuje nějak kvalitu obrazu? Hodně se mlucí o LED podsvícení které dělá snad jen Samsung, je to významné?
4: Cena. Tak tu neřeším. Je mi jedno jestli televize bude stát 10 debo třeba 30tisíc. Podstatné je aby splnila nároky.
Závěrem: Asi jsem tady toho napsal mnoho a zkušení uživatelé valí oči v sloup. Omlouvám se, ale fakt si nevím rady. prosím tedy o informaci, na které kritérium se mám především zaměřit s přihlédnutím k popsaným okolnostem. Nebudu se ani zlobit za tip na konkrítní model. Děkuji.