Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: jak na DLNA

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    129

    čau,
    tak jsem již majitelem Panasonicu TX-P46G15E. Zatím vypadá, že je super. VieraCast jsem už zprovoznil, bohužel mi nejde TV spojit s PC pomocí DLNA. Zkoušel jsem jak přiložený soft Twonkymedia, tak PS3 Media Server. TV píše, že nemůže najít server. Poradí někdo, jak kde co nastavit ( např. IP atd. )? Mám WinXP, net mám kabelem vedený do Routeru a z něho jeden kabel do PC a druhý do TV. Moc díky

    Edit: Tak už jsem to napůl rozchodil - blokuje to firewall Nodu. Pokud ho vypnu, tak se TV k PC připojí - server vidí. Zkoušel jsem v nodu ve firewallu natvrdo povolit soft Twonkymedia, ale nepomáhá to.
    Poradí tedy někdo:
    1) Jak v Nodu zapnout, aby TV neblokoval.
    2) I když po vypnutí Nodu se k PC dostanu, nejde mi buhužel nic přehrát, TV soubory videa jakoby nevidí - jsou to různé DivX (Avi).
    Moc dík
    Naposledy upraveno uživatelem ludva10: 01-10-2009 v 20:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    mozes v node prepnut firewall do interaktivneho rezimu a on sa ta bude pytat ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Eset robí väčšinou problém . Pokiaľ mu aj manuálne zadáš všetky porty ako unlock, aj tak je niekedy tvrdohlavý. Pomôže ti pravdepodobne jedine vypnúť firewall v esete ( dočasne ). potom si ho znova zapni. Stačí len pravý klik v lište na ikonu nodu a vypnúť...potom to už pôjde...
    naviac, ten SW je písaný v jave, takže ďaľší problém pre eset.

    po vypnutí firewallu v esete, by ťa mohlo už spojiť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    mozes v node prepnut firewall do interaktivneho rezimu a on sa ta bude pytat ..
    pytkin, niekedy ani toto nepomáha. je to tvrdohlavec ( ako ja ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jarino : jo ja viem .. raz ma drblo skoro .. 2 dni som zabil tym ze som chcel nainstalovat openwrt do ASUS rutra .. co myslis , preco to neslo ? mozes 3x hadat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    129

    A ten druhý problém? Když Noda vypnu, tak z TV normálně PC vidím, vstupuju do nasdílených složek, ale v těch složkách bohužel TV už videa nevidí. Většinou je to DivX. Musí se s těma videama napřed něco udělat? Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    nemám tú tv doma, takže neviem, čo konkrétne z videa podporuje, ale je možné, že divx môže mať 2 prípony :
    - .divx
    - .avi
    Takže možno tv podporuje len jednu z nich. Ak ich máš v prípone .divx, skús ju premenovať na .avi.Alebo opačne.
    Durhá vec múžu byť kodeky v PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    129

    Teď jsem zkoušel v Twonkymedia změnit adresář s videama, kde sem je přejmenoval na DivX, ale TV pořád leze do těch původních, což je taky záhada. Nemusí se něco vyresetovat?
    Poradí někdo, kdo rozchodil DLNA na Panasonicu? Jsem už z toho nešťastnej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    35

    Ano taky vlastni tuto televizi. Muj nejvetsi uspech (co se tyce bohatosti souboru) prehrava PS media server, ktery vlastne v realnem case vsechny soubory prevadi, ale ma taky sve mouchy nejde treba pretacet obraz atd. Nejlepsi ze vsech DLNA serveru ktere jsem zkousel vysel Win Medial Player 12, ale ma samozrejmne taky par nedostatku a tim hlavni je 1. nemoznost roztahnout obraz pres celou obrazovku a za 2. pokud to roztahne tak je to zdeformovane. Pokud by nekdo vedel jak na to budu mu nesmirne vdecny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    828

    Citace Původně odesláno od SCiFA Zobrazit příspěvek
    prehrava PS media server, ktery vlastne v realnem case vsechny soubory prevadi, ale ma taky sve mouchy nejde treba pretacet obraz atd.
    To samozrejme neni zcela presne...

    a) transcoduje pouze obsah, ktery DLNA DMP o sobe tvrdi, ze neumi prehrat a nebo to dle nastaveneho profilu (mozna spatneho) dela spatne...

    b) pretacet obsah lze a to jak ten, ktery primo streamuje, tak ten, ktery transcoduje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    35

    ANO podarilo se mne pretacet ale rekl bych ze jen v tom kousku ktery ma prave nastreamovany nebo je na to nejaka finta? Dalsi vec ktera mne docela vadi je ze se to chova pokazde jinak. Jednou jde mkv soubor prehrat po druhe ten sami zase ne. Pripada mne to jako generator nahodnych cisel. Pokud ma s timto serverem nekdo zkusenosti byl bych rad kdyby mne poradil jak mam tento server nastavit aby fungoval jak ma. Jinak v PC mam 4 jadro AMD Phenom X3 3200 GHz a 8 Gb RAM tudiz si myslim ze by to melo stihat. Proc nejde propocitat obyc DVD?
    Naposledy upraveno uživatelem SCiFA: 23-11-2009 v 15:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    227

    Řeším stejný problém mezi mou P50GT30 a PC s WinXP a MediaPlayerem 11 jako DLNA serverem. TV píše, že nemůže najít server. Při spuštění hledání serveru se přitom můj počítač na zlomek sekundy (!) zobrazí v seznamu. Ale i pokud stihnu server vybrat, tak na něm nic není. V Mediaplayeru mám povoleno streemování pro zařízení GT30. Zkoušel jsem vypnout firewall WinXP a rezidentní štíty Avastu, ale nepomohlo to.
    Můžete mi někdo poradit co je špatně ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Zřejmě nemá WMP správný profil pro Tvoji TV. Zkus jiný server (např. Serviio, ten Panasonicy podporuje).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    70

    Právě dneska jsem to dával dohromady nainstaloval jsem Serviio a všechno šlape jak má.Jsou sice nějaká omezení ale na běžné přehrávání to stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    139

    ludva10: ...a jaký máš router, není to náhodou HG622U?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DLNA
    Od rokyta v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-10-2011, 12:19
  2. Zvuk z DLNA
    Od honza02 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-07-2011, 20:27
  3. Archiv ČT do TV s DLNA
    Od ShaneZB v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-05-2011, 18:13
  4. LCD: problém s DLNA!!!
    Od kolo21 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-08-2010, 12:59