Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 49

Téma: Problém s nahráváním přes IEEE 1394

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele zdeneks
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    6

    Může mi někdo poradit? Nemohu nahrávat z kamery do PC. Když pustím záznam s počítače, zobrazí se obraz cca 2-3 sekundy a pak se obraz zasekne, nebo se v náhledovém okně nezobrazí vůbec, ale kamera běží dál a přes sw tlačítka v počítači jí mohu normálně ovládat, ale obraz nevidím. Mám kameru Canon MVX35i, win XP, HDD160GB, RAM 1GB, CPU athlon 2.6GHz, používám spojení přes IEEE 1394. Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Jestli máš na těch XP SP2, pak by Ti mohl pomoci opravný balíček KB885222, zkus si ho najít na microsoftu, je tam k tomu i povídání.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele peki
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    18

    A v jakem SW to nahravas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele zdeneks
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    6

    Zkusil jsem to přes USB2 a problém se vyřešil, ale bohužel cca za týden mi to dělá to samé. Používám Pinnacle Studio 9. V Move Makeru to jde OK? Jinak IEEE se mi přestalo úplně hlásit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    http://www.exac.cz/ Na této stránce máš odkaz na Mrkvosoft ( je tam odkaz na Tvůj problém).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele zdeneks
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    6

    Zkusil jsem nahrát opravený balíček KB885222, ale problém trvá stále?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Zkus program WinDV, co to dělá? Pořád stejná chyba?
    Potom to je pravděpodobně HW nebo ovladače.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele peki
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    18

    Pokud to bude dělat i s WinDV a pripadně jinymi softy videl bych to na nejaky konflikt preruseni jak ostatně pise i Vlada.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Croog
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od zdeneks
    Může mi někdo poradit? Nemohu nahrávat z kamery do PC. Když pustím záznam s počítače, zobrazí se obraz cca 2-3 sekundy a pak se obraz zasekne, nebo se v náhledovém okně nezobrazí vůbec, ale kamera běží dál a přes sw tlačítka v počítači jí mohu normálně ovládat, ale obraz nevidím. Mám kameru Canon MVX35i, win XP, HDD160GB, RAM 1GB, CPU athlon 2.6GHz, používám spojení přes IEEE 1394. Děkuji.
    Mám přesně stejný problém, obraz mi ale na pc nenajede vůbec. Je to kamera Micromv, takže software WinDV nemohu vyzkoušet. Děje se tak v programu od sony MovieShaker, tak v programu Ulead VideoStudio, kde to při inicializaci napíše
    Kód:
    Capture Module initiate failed
    Cannot Preview
    
    15200:33:6
    15064:20:0
    Jinak ale kameru mohu normálně přez pc ovládat a získávat z ní kromě obrazu a zvuku veškeré informace.. Mám WinXP SP1. Je to kamera sony dcr-ip1e. Nenašel sem na webu jediné ovladače, kterými bych mohl nahradit ty stávající, které se nainstalovali samy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Ať žijí nestandardní formáty. Co na to říct
    Bombardoval bych dotazy Sony, je to pravděpodobně jejich průser.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Croog
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    31

    No nevím, jestli je zrovna toto problém související s nestandartním formátem. Zdeneks má úplně stejný problém a má klasickou DV kameru. Akorát tedy musím volit software, který si s tou kamerou rozumí, což je jak ten od sony, který byl přiložen u kamery tak ulead (má micromv plugin). Další software je myslím zbytečné zkoušet, protože chyba nevzniká v nich, ale přímo na vrstvě, která zprostředkovává fireware komunikaci s kamerou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele zdeneks
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    6

    Bohužel nemohu reagovat, neboť mi IEEE 1394 u kamery přestalo fungovat úplně. Dávám kameru reklamovat. Až to opraví, dám vědět jestli to byl ten problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    jj, už jsem tady o tom před časem psal - odešel mi firewire port na sonce, ale protože se mi kamera nehlásila na kompu vůbec, tak jsem ten váš problém považoval za něco jiného.
    Nicméně důležité info od Sony - k odpálení firewire portu (nebo jak říká Sony "i-Link") nejčastěji dochází následkem výboje statické elektřiny při připojení kamery k počítači za chodu. Přeloženo do lidštiny - není to prakticky nikterak chráněno, v návodu není (alespoň v mém případě) o zákazu "hot pluggingu" ani zmínka, ale oprava je odhadnuta na 10 tisíc Kč, protože to znamená vyměnit celou "základní desku".
    Tak bacha na to, radši příště kameru připojujte vypnutou a k vypnutýmu kompu... Fujtajksl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Croog
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    31

    To se mi nějak nezdá. Kdyby byl odpálenej fireware port, tak by to nekomunikovalo vůbec.. Tohle vypadá spíš na nějakej problém v ovladačích. Ještě se to asi pokusím testnout na jiném počítači, ale obávám se, že to bude podobné, moc možností na to "připojit" to jinak opravdu nemám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Croog: reagoval jsem na příspěvek nicku "zdeneks", přeju Ti, aby to bylo třeba jen v ovladačích, ale je lepší očekávat to horší, člověk pak aspoň není zklamanej...
    U mně to bylo jenoduchý - potom, co jsem kvůli kameře dvakrát přeinstaloval wokna a koupil novej kabel, už moc variant nezbývalo. Tak jsem zajel ke kamarádovi, napojil kameru na jeho komp a nic, dokonce mu ten počítač prakticky zamrznul a probral se jakmile jsme kameru odpojili. Ovšem s jeho kamerou to chodilo v pohodě. Pro jistotu jsem vzal jeho kameru a zkusil s mým kompem - a taky to chodilo v pohodě. Takže bylo vymleto.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Redukce IEEE 1394 na USB
    Od Foolproof v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-08-2006, 22:30
  2. redukce z ieee 1394 na usb
    Od tompec v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-01-2006, 19:28
  3. Problem s IEEE 1394
    Od TT v sekci DV/HDV
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-10-2005, 08:23
  4. Jak pres IEEE 1394 grabovat jen zvuk
    Od Gorol v sekci DV/HDV
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-11-2004, 21:47
  5. ADVC-50 + IEEE 1394
    Od Ras2 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-06-2004, 06:01