Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Připojení plasmy přes UTP nebo HDMI ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    36

    Měl bych dotaz na místní odborníky
    Pokud by se mi v obývacím pokoji usídlila plasma Panasonic série G15 nebo V10, tj. televize s LAN portem stejně tak i několika HDMI vstupy, co je pro mě výhodnější pro následující situaci ?
    TV bude spojena stejně jako PC do routeru s 4 LAN porty ke kterému se případně ještě připojují další zařízení (hlavně notebooky) po Wi-Fi. Tv bude "kabelově" od PC vzdálena 9m a od switche 4m. Na PC si třeba stáhnu nějaké HD video, nebo BluRay rip v HD. A nyní tedy co je nejvýhodnější (případně technicky možné) ...
    1) Z TV se přes počítačovou síť připojím k PC a HD film pustím po místní síti používajíc UTP kabel.
    2) TV budu mít přímo do PC napojenou HDMI kabelem, na PC nastaveno "klonování obrazu" a využiju teda HDMI
    3) Takové HD video nakopíruju na SD kartu, vložím do TV a koukám (je potřeba takové video nějak konvertovat ?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    1/ a ta telka vie prehravat video zo siete ? trebars MKV ? to je nutne aby to fungovalo ..
    2/ toto by malo fungovat vzdy ..
    3/ to zavisi , o ake konkretne video ide a co ta telka zvlada prehravat .. jake formaty podporuje .. atd ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    36

    Vím že možnost č. 2 by měla fungovat vždy a je asi nejjednodušší. Jen se tady bojím délky kabelu, který bude muset mít 10m
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Heartwork
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    2,358

    Citace Původně odesláno od Cassper_17 Zobrazit příspěvek
    Vím že možnost č. 2 by měla fungovat vždy a je asi nejjednodušší. Jen se tady bojím délky kabelu, který bude muset mít 10m
    10m kabelu bych se nebál, mám ho taky a žádnej problém - 10m HDMI kabel mám z http://www.krup.cz/, nic drahého to nebylo a 1080p přenese v pohodě - i když víc používám přehrávání filmů z Popcornu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    tiez mam 10m kabel .. stal okolo ~1000 korun a funguje bez problemov ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    828

    Ja bych si troufal tvrdit, ze casem stejne dojdes k tomu, ze potrebujes jak UTP, tak ten HDMI... cena UTP je za babku, 10m odpovidajiciho HDMI za cca 500 voci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Prehravanie z PC cez HDMI je najuniverzalnejsie, 10m nie je problem, pokial nejde o vylozeny kablsmejd.

    V pripade, ze TV dokaze prehravat mkv priamo cez LAN alebo z flashky, tak to este nemusi byt ziadna vyhra. Nemusi fungovat prepinanie viacerych audio stop, nemusia fungovat interne titulky a musia byt nutne v samostatnom subore a podobne. Takze je to loteria.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    36

    Takže ok, pokud tedy 10m HDMI kabel není problém s délkou, tak jednoznačně upřednostňuju toto řešení.
    Jen tedy otázka na upřesnění. ... Na grafické kartě v PC mám HDMI výstup. Do něj zapojím HDMI rozbočovač abych vlastně získal 2 výstupy a to potom ženu jedním HDMI kabelem do PC monitoru a druhým do plasma TV. Chápu to tak správně ?
    Za druhé. Tento rozbočovač, nebude způsobovat ztrátu kvality signálu ?
    A za třetí. Povede tento HDMI kabel i zvuk ? já vím, možná blbá otázka. Ale mate mě, že HDMI umí přenést i zvuk, ale zase si říkám, kde by se zvuk vzal v grafické kartě kam vlastně bude napojen. Takže prosím o radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    hdmi posle aj zvuk , ak ho tam da tvoja grafika karta .. rozbocovat(splitter) na HDMI nepouzivaj .. jednak je to dost draha vec , jednak to spomaluje celu komunikaciu .. dnes ma kazda grafika aspon dva vystupy .. na PC monitor pouzi DVI a na Telku HDMI ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    36

    A jak se dozvím, že ho tam pošle moje grafická karta ? Jak by se takovej parametr jmenoval ?
    A pokud PC monitor zapojím přes DVI, tak to obraz bude taky full HD ? 1080p (nebo "i", nevím teď co je víc ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,395

    A pokud PC monitor zapojím přes DVI, tak to obraz bude taky full HD ?


    ako joke dobre.

    Ale vazne DVI je HDMI bez zvuku. Na video to nema ziadny aspekt. Samozrejme, konektor je trosku iny (podstatne vacsi).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    casperr : no to neviem .. zrejme by sa mal ukazat medzi audio portami .. aby sa v programe dal poslat zvuk do neho .. nemal som nikdy taku kartu v rukach ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,395

    Pytkin> je to standardna virtualna zvukovka (SPDIF), pokial sa zvoli ako default audio device, tak sa bude posielat vsetko cez HDMI.

    Cassper> nepises aku mas zvukovku, no moja GEFORCE 9500 ma na interne prepojenie SPDIF kablik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    vivid : ano .. tak si to predstavujem .. zrovna tu instalujem daky notebook .. ma HDMI port .. ale medzi AUDIO portami nevidim nic .. len realtek zvukovku ..

    aha .. cize to len grafika ma spdif vstup a musis tam napojit vystup zo zvukovky ? ja som myslel ze grafika uz ma v sebe zvukovku .. resp. audio port ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,395

    Pri notebooku to mas vsetko integrovane, mal by si tam vidiet 2 device. Jeden realtek a ten druhy nejaky HD output. pri zvoleni toho druheho ale (logicky) nebudes nic pocut na repro z notebooku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-05-2012, 00:56
  2. Plazma a pripojeni PC pres HDMI?!
    Od pylous v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-09-2011, 16:39
  3. Pripojeni BlueRay pres HDMI versus VGA (PC)
    Od condor v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-12-2009, 08:25
  4. Připojení PC (DVI) do plasmy (HDMI)
    Od Nico v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-09-2008, 10:54
  5. HDMI u plasmy s 480 radky
    Od immortal v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-06-2006, 15:38