Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Samsung TV a DLNA server Synology za NATem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    4

    Dobrý den,

    pokouším se zprovoznit Wiselink Pro u LCD Samsung. Problém je v tom, že můj DLNA server Synology DiskStation 180j je za NATem, tzn. že TV je připojena k Routeru, který je zas připojen k jiném routeru - ten vede k Diskstationu:

    Internet
    |
    Router--------------
    |......................|
    DLNAServer......Router
    .......................|
    ......................TV. (Tečky tu jsou místo mezer.)
    U routeru jsem schopen nastavit IP forwarding, ale potřebuji znát číslo portu. Snad DLNA funguje jako standardní síťová služba...

    Připojím-li TV k nejvyšším routeru, DLNA funguje.

    Ptám se tedy na číslo portu, na kterém TV naslouchá.

    Děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jaky ma zmysel ten druhy ruter ? preco nedas telku priamo ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od nezumi Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,

    pokouším se zprovoznit Wiselink Pro u LCD Samsung. Problém je v tom, že můj DLNA server Synology DiskStation 180j je za NATem, tzn. že TV je připojena k Routeru, který je zas připojen k jiném routeru - ten vede k Diskstationu:

    Internet
    |
    Router--------------
    |......................|
    DLNAServer......Router
    .......................|
    ......................TV. (Tečky tu jsou místo mezer.)
    U routeru jsem schopen nastavit IP forwarding, ale potřebuji znát číslo portu. Snad DLNA funguje jako standardní síťová služba...

    Připojím-li TV k nejvyšším routeru, DLNA funguje.

    Ptám se tedy na číslo portu, na kterém TV naslouchá.

    Děkuji za odpovědi.
    ...no ono to nie je take jednoduche ako ked mapujes porty alebo cele IP cez router....aj ked za pokus to mozno stoji
    ak su UPnP zariadenia v roznych sietah ich vzajomna komunikacia sa riesi prostrednictvom UPnP Proxy, lebo UPnP je zero konfiguration a to znamena na UPNP zariadeni (telka) sa nikde nezadava, kde je UPnP DMS - musi si ho najst sama a v tom je pes zakopany....na to sluzi UPnP discovery protocol zalozeny na Simple Service Discovery Protocol (SSDP).

    blizsie trebarz

    http://www.tml.tkk.fi/Publications/C.../Tan_final.pdf

    co sa tyka portov, tak to je otazka, trebarz WMP 11 pouziva:
    Port
    Protocol
    Process**
    Direction

    1900
    UDP SSDP
    svchost.exe
    Inbound/Outbound

    2869
    TCP SSDP, UPnP
    svchost.exe
    Inbound

    10280-10284
    UDP WMDRM-ND registration
    wmpnetwk.exe
    Inbound/Outbound

    10243
    TCP HTTP
    wmpnetwk.exe
    Inbound

    ..po slovensky na discovery (vyhladavanie) sa pouziva 1900/udp alebo 2869/TCP, 10243/TCP je DLNA(UPnP) HTTP server, s DRM by som sa teraz nezapodieval
    takze ja by som skusil mapovat minimalne 1900/udp a potom port na ktorom bezi Synology DLNA server...
    EDIT: tak som preliezol cele forum Synology, ale na ktorom porte bezi media server som sa nedozvedel....
    BTW - podobna otazka ako Pytkin, na co tam mas ten router..??? nie je jednoduchsie to dat direkt...???

    EDIT2: (28.09.2009 20:12) - skusil by som zapojit telku na Synology napriamo bez routra a ked ho telka najde treba dat vyhladat nejaky content (film, mp3, fotku, to je jedno) a stlacit INFO, na poslednom riadku bude http adresa zdroja, ktora obsahuje aj cislo portu http DLNA servera.....
    Naposledy upraveno uživatelem rommi: 28-09-2009 v 19:25 Důvod: EDIT: doplnene
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    4

    Celé to rozvržení je jenom kvůli děrám ve zdi. Ten nejvyšší router je na půdě a síťový kabel mi z ní do obýváku nevede. Naopak, v pracovně mám router druhé úrovně, k němuž je možné snadno natáhnout ethernetový kabel od televize. Nic sofistikovanějšího v tom není.

    Děkuju za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    4

    Tak to tedy s tím vyhledáváním zkusím, ale nečekejte výsledek brzy. Jakmile to ale vyřeším, určitě sem výsledek napíšu.

    Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    nezumi " takze tam je wifi ? alebo co ? preco tam miesto rutru nedas switch ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    nezumi " takze tam je wifi ? alebo co ? preco tam miesto rutru nedas switch ?
    popripade ak ma ten router 2 urovne v sebe 4 portovy switch (co asi ma) tak ho pouzi ako switch ( a vypni na nom DHCP nech sa to netlcie ) a mas po probleme....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    4

    Ano, je tam wifi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 127
    Poslední příspěvek: 13-03-2014, 06:46
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-04-2012, 08:32
  3. DLNA server
    Od Success v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 29-08-2011, 12:07
  4. DLNA prehravac + server
    Od merlin0205 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-04-2011, 13:46
  5. LCD: Sony W5500 - DLNA - Wild Media Server
    Od Mercator v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 20-01-2011, 22:27