Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: zlepšení signálu upc doma?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    Ahoj.Nechal jsem si připojit uhle variantu.Mám v o bývaku klasickou crt telku a v ložnici lcd.Rozhodl jsem se že pojedu v digitálu.Technik miá ze zásuvky vše zapojil.Problémek vidím vtom že když u programu najedu na informaci uroven signálu tak mi to ukazuje uroven signálu 36-38 procent.jak kde.Někde o něco víc.Kvalita signálu 98-99procent.Technik mi řekl že mi udělá jinej kabel .to také provedl nicméně uroven signálu jde něco málo přes 40 procent.Není to málo?Vím že kabel má skoro 20 metrů Ale.No a ty když dám do zásuvky rozdvojku na 2 tv(jsem laik)Tak to samozřejmě klesne.Je nějakej lepší kabel?Nebo by mi pomohla třeba i lepší (neodborně )rizdvojka?kabel?poradte.Jinak tady dám obr.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Obraz0016.jpg 
Zobrazení: 449 
Velikost: 354.2 KB 
ID: 4486  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Použij všude na ukončení koaxu F-konektory. Já mám na UPC zapojené 3 TV a úroveń signálu je 60 - 70 procent (kdybych jednu TV odpojil, úroveň se okamžitě zdvihne), kvalita 99 procent.. Zkusmo jsem měl čtvrtou TV a signál úrovně poklesl na neuvěřitelných 8 - 10 procent, což znamelo pravidelné kostičkování až zaseknutí obrazu.
    Nepoužívej nikde v trase koax, který je i z bakelitovými koncovkami (běžně k sehnání v supermarketech. Kup si potřebnou délku kvalitního samotného koaxu v odborné prodejně, kde tomu rozumí a k tomu F-konektory (koncovky). A doma si to udělej sám. Mělo by to být znát.
    F-konektory například zde:
    http://shop.emos.cz/kategorie/konektory/f-konektory/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    Ahoj.Dík za reakci.Já vím že natom obrázku je to blbě vidět ale f konektor je vlevo.to je ono?Tu jednu šnůru mi dělal ten technik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    No jěště přidám jedni informaci.Když to propojím tou šnůrou od toho technika napřímo tzn. zásuvka a settopbox tak se pohybuju kolem 50 procent.Záleží taky jak kdy a na kterém programu.Je to dostačující když je to někde jenom kolem 36 procent to valit do lcd?Příjde mi že to de na kvalitě obrazu poznat
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    ale f konektor je vlevo.to je ono?
    Ano, to je ono.
    Když to propojím tou šnůrou od toho technika napřímo tzn. zásuvka a settopbox tak se pohybuju kolem 50 procent.
    To je málo. Na jedné TV musí být alespoň 80 procent (úroveň / síla signálu). Tam může být ještě chyba na vedení UPC od společné krabice (u nás je ve sklepě)
    jenom kolem 36 procent to valit do lcd?Příjde mi že to de na kvalitě obrazu poznat
    30 - 40 procent je opravdu málo. To by asi bylo poznat i na CRT (i když ona ta kvalita z UPC není zase nic extra. Pro sledování z UPC, byť v digitálu, se opravdu hodí klasická CRT)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Uvedu to na pravou miru at to mate primo od zdroje.

    Uroven signalu by mela byt mezi 40-65 procenty.

    Pokud je signal silnejsi je to podezrele a nevhodne. Nekdy to zpusobuje kapacitni nakmit na vadmen kabelu, nekdy velka blizkost k rozvodne skrini.

    Pokud je signal slabsi, ale ma dobre SNR lze pouzit i slabsi. Problem nastava az ve chvili, kdy obraz zamrza ci se rozsypava na ctverecky.

    Nejnachylnejsi na tyto jevy jsou multiplex se slovenskymi kanaly a multiplex se Z1.

    Pouzity rozbocovac je v poradku a pokud neni vadny nemel by zhorsovat kvalitu prijmu presto ze signal lehce oslabuje.

    Zesilit signal by bylo potreba primo v rozvodne skrini UPC, kde lze pouzit "silnejsi" tapy. K tomu je ale potreba odchytit technika kdyz tam pujde, nebo si objednat a zaplatit vyjezd pres Klientske Centrum UPC.

    Druhou, daleko mene vhodnou variantou je anteni zesilovac za zasuvkou v byte, bud ve forme aktivniho rozbocovace ci samostatny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Jinak, za časů Karnevalu byla úroveň signálu 99 procent, kvalita kmitala mezi 99 -100 procent. Až po převzetí UPC šla úroveň dolů, kvalita procentuelně zůstala.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Signál je porad stejny, jen pristroje dostali firmware ktery je zobrazuje v jinem pomeru.

    DVR a HD boxy ukazuji stale pres 80%
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    No když to lupnu jenom styl zásuvka telka tak je to kolem 40 u slabších programů.Ale jakmile to jedu přes rozbočovač(abych měl v té druhé bedně analog) tak to klesne třeba na 35 procentJakej může mít vliv délka kabelu?Mám teda koax od technika s konektory f8 ale je asi 15 metrů dlouhý.No a jinak všeobecně mám kontaktovat jejich centrum aby stím něco udělali nebo je to zbytečné?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    15 metrů na kabelovku je nic. Pokud tam nebude nějaký renonc z tvé strany a budeš si tím jistý, zavolej na UPC, že na konci kabelu máš slabý signál. Oni přijedou a změří si to (měří to na bytové zásuvce - to dál je nezajímá, ale někteří jsou ochotní a proměří to celé a pak ti řeknou co a jak)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    No nechám to asi tak.Jěště mě napadá zkusit ten aktivní rozbočovač.Jestli můžete tak doporučte.Díkes všem za postřehy a rady.
    Ještě k předchozí odpovědi.Myslím si že by to ti chlapíci od upc měli mět ošetřený.Nevím proč já bych měl platit někomu za výjezd?(jejich problém co mi pouští do zásuvky)přece nemůžu zato že jim plně nefunguje služba za kterou platím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Myslím si že by to ti chlapíci od upc měli mět ošetřený.Nevím proč já bych měl platit někomu za výjezd?(jejich problém co mi pouští do zásuvky)přece nemůžu zato že jim plně nefunguje služba za kterou platím.
    Já měl asi štěstí na rozumné techniky a nikdy jsem neplatil, nic po mě nechtěli. Ostatně, jestli je chyba na jejich straně, ani nic chtít nemohou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Presne tak, chlapikum technikum je to jedno, jen operatori na infolince te budou strasit a rozmlouvat ti to.

    S technikem se vzdycky nejak rozumne domluvis a samozrejme pokud je na zasuvce mene tak ti je ani nemuze dat k uhrade.

    Bud na nej slusnej, popis mu co a jak a co uz si zkousel a nebude problem.

    Tedy pokud skutecne nedelas neco blbe ty a ta sluzba nasledkem slabeho signalu blbne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    No nechám to asi tak.Jěště mě napadá zkusit ten aktivní rozbočovač.Jestli můžete tak doporučte.Díkes všem za postřehy a rady.
    Ještě k předchozí odpovědi.Myslím si že by to ti chlapíci od upc měli mět ošetřený.Nevím proč já bych měl platit někomu za výjezd?(jejich problém co mi pouští do zásuvky)přece nemůžu zato že jim plně nefunguje služba za kterou platím.
    Aktivní rozbočovač ani nezkoušej, protože ten jednak nemá potřebnou vybuditelnost a druhak výsledkem bude tak akorát signál s průběhem jak noty na buben.
    A obávám se, že ze strany UPC to mají v pořádku, protože jejich garance je signál na zásuvce a nikoho nezajímá že tam máš těch TV víc a ještě rozbočené jakýmsi šrotem a místo koax. kabelu je tam šňůra na prádlo. To je pak nejlepší si u UPC přímo objednat počet zásuvek kolik potřebuješ a nechat si to rozvést až k TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Hlavně: pokud je to digitální signál, tak jsou ty parametry opravdu jenom velmi velmi pomocné a netřeba jim věnovat pozornost, pokud se obraz občas nerozsypává do kostiček, nebo netuhne.
    Pokud nedělá výše uvedené, nebude změnou těch parametrů obraz hezčí, lepší nebo cokoliv. Bude furt a úplně dokonale stejný.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zlepšení kvality videa
    Od jardafox v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-10-2008, 10:46
  2. Kamera na doma do 10 000 Sk
    Od MaxMan v sekci Videokamery
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-07-2008, 12:56
  3. konečne je doma....
    Od fidro v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 26-02-2008, 17:15
  4. Orange Doma
    Od taho v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-01-2008, 06:44
  5. zlepšení zvuku
    Od Terka v sekci Editace audia
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-04-2005, 14:55