Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Export videa do kamery SONY HDR-HC9

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Zaměnil jsem starou DV kameru od Sony za novou HDR-HC9, sestříhal první video v HDV formátu (MPEG) a narazil jsem na problém.

    Nemůžu pořád přijít na to, jak vyexportovat hotové video na pásku jako zálohu.

    U SD (DV avi) jsem léta používal "Mourka" a nenarazil jsem na problém. Teď jsem se pokoušel provést export pomocí UMS Pro 8, ve kterém stříhám, obrazovka se zatmí a kamera nereaguje, i když ji mám nastavenou jako tu starou. Možná mám nějaké nastavení špatně, ještě se v ní tak neorientuju.

    Ze zoufalství jsem nainstaloval i original SW od SONY, tam se to ale chová podobně. Píše mi to hlášku co je v příloze. Nevím si s tím rady, kodeky snad mám dobré, když vše ostatní, jako stříhání a export jde bez problémů.
    Porovnával jsem i vlastnosti původního originálu s nově vytvořeným (Gspot) a jeví se mi to stejné, nejde vyexportovat ani to původní, originál stažené z kamery.

    Prosím o radu, máte-li s touto kamerou zkušenosti, nebo mne i jinak navedete, jak to vyřešit.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Hlaska.jpg 
Zobrazení: 186 
Velikost: 28.5 KB 
ID: 4479  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Stáhni si trial ediusu nebo vegase a zkus export souboru m2t tam (kamera musí být ve VCR módu, tedy nastavená na přehrávání).

    Pokud bude vše fungovat, možná bude čas na výměnu sw (Vegas umí export s renderem jen změněných částí například, edius zase zvládne široké množství formátů, včetně nového panasoniku atd).

    Pokud se nezadaří (čemuž moc nevěřím), tak někam vystav kousek 10sec videa z kamery, zkusím to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Tak jsem Pavle na tvoji radu stáhnul trial vegase a pokusil se exportovat již předtím v Uleadu sestříhané video do kamery.
    Chvíli se to přeukládalo (psal ale že nepřerenderovává) do formátu m2t, pak se obraz sice objevil na kameře ale nic se neukládalo.

    Zkoumal jsem tedy menu na kameře a objevil volbu "řízené nahrávání" - po stlačení tlačítka REC se to začalo nahrávat ale bez nějaké synchronizace s PC, jak bylo zvykem u staré SD kamery, kde to šlo automaticky.
    Totéž jsem zkusil se SW od SONY, co byl ke kameře a se stejným výsledkem, šlo to ale jen ručně.

    Shrnu to: Pokud je video uloženo jako Transport Stream, do kamery se přes Fire Wire dostane ale nezačne se samo nahrávat, musím to spustit ručně. Asi jsem mylně předpokládal, že to bude stejné jako u DV. Zlatej "MOUREK".

    Jinak mám asi "mischmasch" v hlavě z jednotlivých mpeg formátů. Jakej je rozdíl mezi Program Stream a Transport stream?
    Gspot ten PS vyhodnotí, ten TS jen označí a jinak se k němu nezná, přikládám obrázky.

    Dotaz na ostatní: Nemá někdo stejnou kameru a ví jak se nastavuje?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Program_Stream.jpg 
Zobrazení: 178 
Velikost: 123.7 KB 
ID: 4483   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Transport_Stream.jpg 
Zobrazení: 156 
Velikost: 114.1 KB 
ID: 4484  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Zkus se obrátit na servis, jestli je to normální chování té kamery (mourka jsem nikdy používat nemusel .-) ). Prolez taky manuál, jestli tam není někde nějaká drobnost, HDV kamery ovládat sw jdou většinou bez problémů (zatím jsem na žádnou neovladatelnou nenarazil).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,105

    A pri Capture lze kameru ovladat ze strihoveho softu?, tzn. komunikuje PC s kamerou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Jo tam to jde bez problémů, umí to jak Ulead Movie Factory6, UMS Pro8, tak SW od Sony, dám buď časový úsek, nebo celou kazetu, tu si pak samo projede, najede na začátek a spustí, na konci zastaví. Kameru to tedy ovládá samo jak potřebuje.

    Mám čím dál tím více tušení, že to bude někde v nastavení kamery. V tištěném návodu mne to odkazuje na anglickou příručku v pdf, tam pak, pokud moje chatrná angličtina stačí je uvedeno, že mám kameru dát do play módu, nastavit [VCR HDV/DV] na
    [HDV] a [i.LINK CONV] na [OFF]. Vložit kazetu, propojit i.LINK kabel a v programu spustit start. Vybrat určená videa, označit a nahrát.
    Možná je ještě nějaké nastavení v kameře, které jsem neobjevil. Přístup k jednotlivým položkám je v tom rozsáhlém menu dost komplikovanej, alespoň pro mne.

    Pro jistotu přikládám stránku s návodem, jestli někde něco špatně rozumím.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,105

    Zkus udelat pokus jen s DV formatem. Tady mi pripada nejake divne, ze (dle toho navodu) exportujes jiz nejake hotove video ze seznamu. Co vim, tak u Premiery (DV) bylo Export to Tape a bud cely Timeline nebo jen usek ale nahravalo se primo z Timeline. A po zvoleni ti to nabidlo moznost - tam kde je pasek nebo vlozit cas kazety, od ktereho se ma nahravat. Kazetu asi nemas blokovanou proti prepisu?
    Jinak se musi zapojit nejaky vlastnik HC9......
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Ta nastavení jsou ok, obrať se s dotazem na servis Sony, jistě ti poradí (nebo při neúspěchu kameru prověří).

    Dopl: ještě mě napadlo, zkus v těch sw nastavit jiný typ kamery sony v CAPTURE (nebo v export to tape) nastavení, někdy to pomůže (nastav to alespoň v capture okně, zkus capture, pak export).
    Naposledy upraveno uživatelem Pave1: 22-09-2009 v 15:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Tak jsem včera zkusil exportovat DV a jak pomocí Vegasu tak Uleadu a kamera se přepla do DV-in módu a normálně s PC spolupracovala.
    Potom jsem chtěl zkusit to HDV a kameru zase ručně převolil na HDV (bez toho to hlásilo nekompatibilitu formátu).
    Vegas i SW od Sony pak kameru začaly normálně ovládat jak potřebují. Zřejmě jí to přepnutí tam a zpět prospělo. Tím pádem jsem ověřil, že ji mám dobře navolenou. Budu to sledovat a pokud se to bude nějak dál kousat, zamířím do servisu.


    Část problému je tedy zřejmě vyřešen zbývá druhá část.

    Protože se mi nechce přecházet z Uleadu, na kterej jsem už léta zvyklej a mám ho koupenej na něco jiné, potřebuju si srovnat, do jakého formátu, respektive přesného nastavení mpeg2 musím vyexportovat sestříhané video, aby ho SW od Sony schroustal a vyexportoval do kamery.

    Vegas si z toho bez renderingu udělá Transport stream a pak ho exportuje a tento "pracovní od Vegasu" umí exportovat i SW od Sony.

    Dá se něčím zjistit přesné vlastnosti (GSpot se tváří, že nic nezjistil), nebo mpeg2 převést do TS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od arkij Zobrazit příspěvek
    ... potřebuju si srovnat, do jakého formátu, respektive přesného nastavení mpeg2 musím vyexportovat sestříhané video, aby ho SW od Sony schroustal a vyexportoval do kamery...
    To je jednoduché, HDV kamery se drží specifikací HDV. Nevím, jestli je v Uleadu nějaká přednastavená šablona pro HDV, pokud ne, nastav rendering takto:
    Video: mpeg-2 (TS), rozměr 1440x1080, 16:9, interlaced UFF, 25 fps, bitrate 25Mbps.
    Audio: mpeg1 layer 2, stereo, vzorkovací frekv. 48kHz, bitrate 384Kbps.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Tahle šablona tam samozřejmě je a používám ji při nastartování projektu (obrázek v příloze), v pohodě jde Smart rendering a po sestříhání vyexportuju video ve stejném formátu, viz GSpot (obrázek v příloze), akorát tam není nikde nastavitelný že to chci jako TS.

    GSpot to ale hlásí jako Program Stream a ne Transport Stream kterej zřejmě vyžaduje ten SW od Sony, PS to ani nenajde.

    Pokud jsem pomocí Womble vytvořil z PS TS (pořád ale nechápu rozdíl mezi nima, jen jsem zaškrtl příslušné nastavení) tak se to u SW Sony taky nehlásí, takže mu zřejmě něco vadí ve vlastnostech mimo toto základní navolení.

    Možná by to vyřešil nějakej externí prográmek, jako byl pro DV "Mourek", nevíte o něčem?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MPEG_SABLONA.jpg 
Zobrazení: 135 
Velikost: 52.4 KB 
ID: 4487   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MPEG_gspot.jpg 
Zobrazení: 118 
Velikost: 123.7 KB 
ID: 4488  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    TS obsahuje mnohem víc přidaných dat pro opravu případných chyb než PS. Krom toho, do TS se dá muxovat více stop videa a zvuku najednou.
    Ale myslím, že ses zbytečně upnul k řešení TS vs. PS a odhaduji, že problém bude někde jinde. Když má Ulead šablonu pro HDV, určitě je v ní už všechno přednastaveno dobře - můžeš porovnat s oficiální specifikací HDV: http://www.hdv-info.org/HDVSpecifications.pdf. Spíš znovu pořádně přečti manuál kamery, jak se má postupovat při ukládání HDV na pásku. Případně i manuál k Uleadu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Pánové, díky za moc rady, které mne postupně naváděly

    Export do kamery skutečně vyžaduje Transport stream (obrázek z manuálu je v příloze) a má na to šablonu, jen jsem nevěděl kde. Zatím jsem dělal SD v nižší české verzi UMSPro7 a tak v té osmičce ještě nejsem zběhlej, navíc ani v samotné angličtině.

    Zkusil, jsem to vytvořit podle návodu a přibalenej SW od SONY (Sony Picture Utility) to v pohodě našel a vyexportoval sám na kameru.

    Přímo z Uleadu se mi to zatím nepodařilo, podle návodu by to ale mělo jít a kameru to při SD pozná, budu to zkoumat dál, nicméně základní problém je vyřešen, byť trochu složitěji přes jeden mezisoubor už to dokážu vyzálohovat pomocí toho co mám k dispozici.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MPEG_EXPORT.jpg 
Zobrazení: 137 
Velikost: 218.6 KB 
ID: 4492  
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Export HD videa vo Vegase
    Od peade v sekci Editace videa
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 04-05-2011, 15:07
  2. export videa v pinnacle 12
    Od angus291 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-01-2009, 22:57
  3. Sony Vegas 8.0c a export videa na XDCAM disc
    Od radek.cr v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-10-2008, 10:55
  4. Problém AP 7 pro export videa
    Od Mike00777 v sekci Editace videa
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 26-11-2006, 18:29
  5. Export videa - Premiere pro 7
    Od Wellbloud v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-09-2006, 14:08