Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 8 z 8 PrvníPrvní ... 678
Zobrazené výsledky: 106 až 119 z 119

Téma: Vyber PC na strih HDV

  1. #106
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,054

    Citace Původně odesláno od maron Zobrazit příspěvek
    To Combo a ASRock G41-GS jsem si už vytipoval asi jako jediné řešení, mají 2x 2sloty na RAM... Mám totiž 4x1GB DDR2. Tedy podporu DDR3 jaksi asi nepotřebuji. Až mi tento PC klekne uplně. Vykašlu se na něj, protože mám ještě hráčský NTB ASUS G51VX, ten připojím k monitoru a SATA disky dám do externího boxu, který už stejně mám.
    Jde mi o to, s minimem investic max 2tis. udržet to PC v chodu.
    Nerozumím poznámce, že by nemuseli RAM fungovat... Proč? Co by mohlo dělat problém, když ta MB je na DDR2/DDR3 a já tam dám 4x1GB DDR2
    Asi to budou desky rozdílné od té mojí dosavadní jako Superb od Fabie, ale kterou by jste mi spíše doporučili- MSI G41M-P33 Combo nebo ASRock G41C-GS ?
    Potřebuji zapojit 1x DVD/R, 1x ATA disk - to by šlo na 1 kšandě, a 1-2x SATA disk, 1x PCI-e Wi-Fi, a 1x VGA- ATI Radeon X1900 GT .
    Děkuji za další případné postřehy a názory.
    Všechny typy pamětí nemusí běžet ve všech typech desek. Záleží na organizaci a řadiči co je na DIMM modulu a kompatibilitě s deskou a BIOSem.

    POZOR, aby jsi nebyl udivený: Do těchto kombi desek dáš jen 2 moduly! A to jen 2xDDR2 NEBO 2xDDR3

    MSI má navíc LPT port - pro tiskárnu případně různé HW blbůstky. Pro mě je MSI sympatičtější podle provedení cívek a kondenzátorů v napájecích větvích.

    Nicméně, jak jsem psal. Já bych touto cestou nešel. Raději novou desku + např. levný a celkem výkonnostně povedený G3420.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #107

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    maron
    Zapomeň na novou desku a kup bazarovou, jak ti tady všichni radí. Jednak ji za stejný peníz koupíš podstatně líp vybavenou a taky budeš moct použít svoje paměti. Na Aukru je poměrně slušný výběr použitých a najdeš tam i desky nové, i když za trochu vyšší cenu - http://aukro.cz/asus-p5q-vm-do-q45-d...897199204.html To, co se doprodává v běžných obchodech, je podprůměrná kvalita a já osobně bych po tom nikdy nesáhl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #108
    Nováček Avatar uživatele maron
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    74

    UFFFFF,
    tak já myslel, že ty 4 sloty jsou použitelné na 4x DDR2 nebo 4xDDR3.... Tak to je super informace, kterou jste mi zachránili.... Díky!
    Desku na aukru, nebo bazar? Jak poznám, že se nebude chovat jako ta moje. Někdy to dá 3 dny pokoj, jindy padá PC denně. To se přece nepozná při prvním puštění?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #109
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    To budou v háji elektrolyty (vršky by měly být rovné, nikoli nafouklé a ani to není jisté), dají se vyměnit, ale chce to výbavu, hlavně dobrou odsávačku pájky (cínu). Zkus dát foto desky, pokud možno kvalitně. Nenadálé restarty jsou běžný průvodní jev.
    Naposledy upraveno uživatelem mirekv: 28-01-2014 v 19:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #110
    Nováček Avatar uživatele maron
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    74

    V době pořízení se psalo, že tyto kondíky jsou asi to nej, co se dá namontovat. Ok, zítra... hele vlastně už dnes... se je pokusím nafotit.
    Budu to totiž rozebírat čistit a znovu skládat. Dostal jsem tip na:
    1- pod větrákem bývá vrstva prachu a CPU se přehřívá...
    2- spouštět to postupně s jednotlivýma RAMkama a zatížit . To že Memtest nic nenašel prý nic neznamená....
    Díky za nápady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #111
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Na zjištění stavu máš různé diagnostické programy, třeba Aida64 (nástupce EverestHome).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #112
    Nováček Avatar uživatele maron
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    74

    Nazdar lidi,
    děkuji za rady a informace, ale nějak nestíhám. Určitě ty kondíky v dohledné době nafotím a lípnu to sem. Na tu Aidu64 se mrknu také, jen jestli si sní budu vědět rady...
    Ještě jednou dík.
    M
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #113
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    ahojte!

    pred nedávnom som vás prosil o radu pri stavbe PC..

    tak tu je výsledok

    Intel i 7 - 4770 CPU, 3,40 GHz
    16 GB RAM
    120 GB SSD
    2x 2 tera HDD
    Ge Force GTX 660 2 GB

    šlape to výborne..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #114
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    pěkné kolik tě to nakonec stálo? asi bych měl začít taky pomalu šetřit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #115
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    980 e aj s hernou myšou a podsvietenou klavesnicou (sem tam si zahram nejaké tie strielačky )

    disky som tam dával tie čo ste odporúčali.. rozhodoval som sa medzi WD red a Seagate SV35.. no našiel som nejaké testy a tam boli lepšie tie seagaty tak som zvolil tie..

    zdroj som dával corsair cx 600 či taký nejaký.. jeden z tých ktoré tu boli odporučené..

    cena si myslím bola velmi dobrá.. PC vyzerá dobre (skryňa a la vianočný stromček) aj zatial šlape dobre... štart je blesku rýchli, čítanie z diskov fakt perfektné.. no parada
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #116
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,054

    Gratuluji. Tady v ČR jsem koukl na uvedenou konfiguraci tebou uvedenou a cena by byla o několik tisíc Kč nižší - o cca 100-130 éček nižší.

    Tak hlavně ať šlape k tvé radosti! Hlavní je, že jsi spokojený!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #117
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    ano.. tohto faktu som si bohužiaľ vedomí..

    ved aj som si hovoril však zoberiem to na firmičku.. pekne bez DPH od vás z čiech.. a bolo by to o dosť lacnejšie..

    ale čo v prípade reklamácie atd..

    takto mi PC robila moja suseda /ktorá ma na to firmu/ ked potrebujem za dve hodky mam porobený pc a môžem makať dalej..

    bohužiaľ ceny na SR sú o dosť vyššie.. dá sa povedať ceny všetkého.. ale na naše slovenské pomery toto bola cena ako vínko!!!

    napr. GH2 ku som utekal kúpiť k vám.. s cestou, dvomi kartami 16 gb ma vyšla na 750 ečiek.. (pred pár rokmi ked vyšla) u nás stála 850 e.. takže dá sa povedať urobil som si výlet.. nakúpil u vás, dal si obed v peknej kolibe a stále som ušetril minimálne 130 ečiek a mal som k tomu už aj karty...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #118
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    tak PPL jezdí i na Slovensko ne (alespoň TSBohemia to třeba má)? takže problém nějaké reklamace určitě není...pravda do druhého dne to asi nebude, ale pokud ten počítač skládáš, tak je to stejně jedno, pošleš jenom vadný díl...ale tak všechno má svoje pro i proti

    já teda Seagate nevěřím, už mám teď druhý disk, který odešel a vzal sebou do věčných lovišť i data, u obou je poškozená fyzická vrstva disku, takže opravy někde okolo 18-20tis. Kč....u WD se mi to "zatím" nestalo...navíc když máš v notebooku disk Seagate, který ti z ničeho nic přestane fungovat (když navíc ten počítač pořád leží jenom na stole) a ještě začne poškozovat fyzickou vrstvu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #119
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    tak teraz si mi krásne naložil.. bude sa mi dobre spávať
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 8 z 8 PrvníPrvní ... 678

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-02-2012, 15:51
  2. Střih a práce s videem: Program pro střih videa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2012, 16:58
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-11-2011, 10:22
  4. Výběr sestavy pro amatérský střih videa.
    Od geniusmichal v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 15-04-2006, 09:58