Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 6 z 8 PrvníPrvní ... 45678 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 76 až 90 z 119

Téma: Vyber PC na strih HDV

  1. #76
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    to mi připomnělo Armagedon a ruského kosmonauta: americké, ruské stejně je to všechno Thaiwan
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    To Pavel_tempx2:
    Také nechápu, proč jde do mATX. Na druhou stranu s tebou nesouhlasím, že zdroj nejvíc trpí stálým provozem. Právě naopak elektronika obecně nemá ráda časté vypínání a zapínání a s tím spojené "špičky" a teplotní změny součástek. Jedině co mechanicky trpí, je ventilátor zdroje, pokud nemá pasivní chlazení. Rovněž bych nikomu nedoporučoval BR vypalovačku, protože levnější datový prostor je na HDD. Koneckonců vzpomeň si, jak se skutečně rozjel prodej DVD RW. Až po zlevnění médií. Naopak si myslím, že čím víc RAM, tím lépe pro HDD, protože PC je rychlejší a neswapuje tolik na disk. Je to ale i o matherboardu, aby uměl paměti efektivně ošéfovat. Jinak značku samotné desky moc neřeším, protože pokud člověk hledá inteláckou desku se specifickým rozhraním, sběrnicemi, počty portů apod., někdy je problém takovou desku vůbec najít napříč všemi výrobci. A co se týká HDD, tam bych si připlatil za rychlost.
    Nemyslím že trpí, ale stálým provozem se zahřeje na vysoké teploty a díky tomu, že součástky nedokáží vychladnout a hned se zase zapíná, tak trpí, u počítače který se zapne, běží nějaké hodiny a pak zase vypne tohle neplatí, součástky vychladnou a jsou v pohodě
    BR jasně, není to jako HDD nebo flash, ale pokud bych stavěl střižnu, tak chci mít možnost nabrat všechny možné materiály a né vždy lze sebou vzít disk nebo ho někomu půjčit, dát apod.
    RAM jasně, čím více, tím lépe, ale tak aby to systém využil, ikdyž nic se nestane když tam bude spousta GB nevyužitých, záleží na desce, systému, střihovém programu...

    Citace Původně odesláno od peter.urblik Zobrazit příspěvek
    bol tu dotaz na krabicu /bednu/ tak bedna bude táto: CoolerMaster case miditower K380, ATX,black,USB3.0 http://www.overclockers.co.uk/pimg/C..._63134_350.jpg

    k mechanike: tak bude tam LG Blu ray napalovačka.. v súčasnom počítači mám dve mechaniky.. takže blu ray si zoberiem a dám do nového a dvd mechaniku nechám v starom..
    stromeček pěknej, sám mám větší a dobře to chladí
    takže otázka BR vyřešena
    bral bych taky spíš black nebo red, hlavně na co všechno ty disku budeš mít a jestli třeba budeš provádět zálohy i na nějaké externí disky nebo jestli data chceš mít jenom na počítači atd. samozřejmě to nemusí být nutně WD, ale klidně i Seagate...dokázal bych si představit, mít jeden SSD disk jenom na střih konkrétního projektu a vždy po skončení překopírovat data na klasický HDD
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Zdroje, desky a vše... v PC nejvíce trpí při zapínání. To platí nejen u PC, ale u všech složitějších zařízení. Disk také nejvíce trpí při zapínání - roztáčení ploten.

    Pokud je zdroj dobře navržen a dobře provedeno chlazení, což by mělo být, tak je mu nejlépe při provozní teplotě - stále stejné. Např. u spalovacích motorů to je stejné.
    Takto to je bylo a jinak to nebude.

    Samozřejmě, pokud je něco poddimenzované (většinou chlazení), tak je to špatně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    Citace Původně odesláno od Pavel_tempx2 Zobrazit příspěvek
    bral bych taky spíš black nebo red, hlavně na co všechno ty disku budeš mít a jestli třeba budeš provádět zálohy i na nějaké externí disky nebo jestli data chceš mít jenom na počítači atd. samozřejmě to nemusí být nutně WD, ale klidně i Seagate...dokázal bych si představit, mít jeden SSD disk jenom na střih konkrétního projektu a vždy po skončení překopírovat data na klasický HDD

    SSD disk tam bude 120 gb + 2x2TB seagate sv 35

    na ssd-čko dám systém + tam nahrám vegas atd..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    SSD by bolo lepsie na data , nez na system .. ale ide to do penazi .. uplne inak sa striha (hlavne avchd) , ked ti idu data 400-500MB/s , nez 70-100MB/s.. fakt to je citit ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Podle mě to je hlavně spíše cítit právě kvůli mnohem vyššímu IOPS a téměř nulové přístupové době než kvůli přenosové rychlosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jo aj to je mozne ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    těch 120GB by mohlo stačit na střih jednoho projektu ne? záleží co a jak stříhá, ale ten SSD bych dal čistě na stříhání, na systém bych si koupil nějakou 250GB klidně 7200ot., systém sice nebude startovat rychlostí blesku, ale stejně tam je potřeba hlavně zapnout počítač, nahrát programy, střih. SW a potom už se pracuje jenom s daty pro střih videa, ať už při střihu nebo při exportu, systémový disk už není tak moc zatěžován jako stiřhový (pokud tam není ještě nastavený cache videa)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,568

    Citace Původně odesláno od Pavel_tempx2 Zobrazit příspěvek
    systém sice nebude startovat rychlostí blesku ...
    Tohle je ten největší mýtus, který kolem SSD koluje. Windows šahají na disk pořád, kdejaké kliknutí na ikonku a rozbalení nabídky, o procesech na pozadí ani nemluvě. A SSD právě tohle všechno zrychlí, z uživatelského hlediska se jedná o zdaleka nejlepší investici pro pocitové "zrychlení" počítače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    jo aj to je mozne ..
    To je jisté. Pokud má AVCHD 1080i ca 20 Mbps a 1080p ca 35 Mbps, je to 2,5 resp. 4,4 MBps. Při reálné rychlosti disků SATA 300 kolem 120 MBps asi není potřeba diskutovat o vlivu jejich rychlosti na práci s videem. Daleko větší význam má to, aby na různých discích byl systém, cache Vegasu a data. Dělat s videem z jednoho HDD, na kterém je současně i systém je neštěstí.
    Jelikož mám v PC jeden SSD na systém, další SSD na práci s videem (Temp Vegasu a ukládání renderovaných videí) a další HDD, na kterém jsou zdrojová videa, myslím, že vím o čem mluvím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    alf : no ved to je v poriadku .. ja som nehovoril ze treba dat system aj data na SSD .. hovoril som ze data treba mat na SSD , aby strizna bola svizna .. Windows bez tak ide z SSD disku pomali .. proste je to debilny system ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Hmm... mě Win z SSD šlape jak víno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    Windows bez tak ide z SSD disku pomali .. proste je to debilny system ..
    Rozhodne slape Windows7 so SSD neporovnatelne lepsie (start systemu za 15 sekund) a moj 7 (sedem!) rocny HTPC startuje 3x rychlejsie ako pracovne i7 2600K a odozvy systemu su porovnatelne (v mnohych veciach rychlejsie na OS so SSD). Skor bude problem medzi stolickou a monitorom, aj ked na instalacii sa viacmenej neda co pokazit (nastavene AHCI v BIOSE; aktualne ovladace, atd...? ).



    Takisto pozri druhe video, mas pocit, ze to spustanie aplikacii je pomale? Pritom ide o nejaku dvojjadrovu staru sunku 2.5Ghz. Staci pozriet od druhej minuty.

    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 03-12-2013 v 22:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    Tohle je ten největší mýtus, který kolem SSD koluje. Windows šahají na disk pořád, kdejaké kliknutí na ikonku a rozbalení nabídky, o procesech na pozadí ani nemluvě. A SSD právě tohle všechno zrychlí, z uživatelského hlediska se jedná o zdaleka nejlepší investici pro pocitové "zrychlení" počítače.
    No nechce to mít zapnuté různé blbosti na pozadí (jediné co mi nejvíc teď pracuje s diskem je antivir a firefox ), ale to je celkem fuk, základem je jestli chce na počítači primárně stříhat, tedy otevřít jednu aplikaci Vegas, Premieru, Edius a pracovat s ní nebo jestli střih bude dělat menšinu, nevím třeba v průměru 1h za celý týden? už se chápeme? jasně pokud střih na počítači bude vedlejší činnost, tak je lepší ho mít na systému, ale pokud přijde, pustí počítač, zapne střihový SW, bude u něj sedět 8h a pak ho zase vypne i počítač, tak je podle mě užitečnější dát ten rychlý disk na střih...ideální by bylo mít 2x SSD, ale asi na to nejsou finance
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #90
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Rozhodne slape Windows7 so SSD neporovnatelne lepsie (start systemu za 15 sekund) a moj 7 (sedem!) rocny HTPC startuje 3x rychlejsie ako pracovne i7 2600K a odozvy systemu su porovnatelne (v mnohych veciach rychlejsie na OS so SSD). Skor bude problem medzi stolickou a monitorom, aj ked na instalacii sa viacmenej neda co pokazit (nastavene AHCI v BIOSE; aktualne ovladace, atd...? ).
    Ja som si na MAC MINI nainstaloval aj windows a nahral som si ako bootuje OSX a ako bootuje Win7 .. Vysledok je jasny kazdemu .. A ten isty pocit mam aj ked na tom robim .. Strizne mame v praci Windows 7 .. neskutocne dlho to bootuje z SSD .. Ja nemam teda vobec pocit ze je to lietadlo .. Naopak .. odkedy som si dal do Macbooku SSD disk , tak je to raketa ..



    ---------- Doplněno v 00:16 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 00:13 ----------

    Citace Původně odesláno od Pavel_tempx2 Zobrazit příspěvek
    ideální by bylo mít 2x SSD, ale asi na to nejsou finance
    no idealne je mat system na SSD disku a data na diskovom poli .. Ale ono samozrejme co clovek striha .. Ak komprimovane formaty , tak staci SSD disk .. Alebo teda aj trosku zavisi , ci striha video z dovolenky (3 DV kazety) , alebo striha 2 hodinovy koncert z 8mich kamier v nejakom slusnejsom kodeku ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 8 PrvníPrvní ... 45678 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-02-2012, 14:51
  2. Střih a práce s videem: Program pro střih videa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2012, 15:58
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-11-2011, 09:22
  4. Výběr sestavy pro amatérský střih videa.
    Od geniusmichal v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 15-04-2006, 08:58