Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 119

Téma: Vyber PC na strih HDV

  1. #31
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Otázkou je jestli filtry co má Vegas dokáže CUDA jednotky více a jak využít. Ale jinak dobrý postřeh.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    presne toto ma napadlo ked som si to čítal.. či to nejak pomôže renderingu a urýchli moju prácu... tak rozdiel medzi 650 - 650 TI a 660 v cene už nie je veľký.. ale ak je to zbytočné tak potom nie je dôvod kupovať niečo drahšie..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Ono také jde o to, jak složitý máš rendering. Např. 8 stop nadsebou, colorizace každé stopy titulky, atd... Pak už by GPU mohla být zatížená více. Ale opět záleží na konkrétním videoeditačním SW a aplikovaných filtrech a jejich provedení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    to je pravda

    teraz som vyrábal jeden videomanuál pre jednu spoločnosť.. a poviem ti mal som tam cca 12 stôp.. samé masky, color grading a iné veci..preoste to bolo napchaté kadejakými blbosťami.. tak 10 min video do full HD renderoval 11 hodín chudák starý ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    A zde ti pomuze CUDA a vhodny k tomu soft. Napr. Edius ci na Apple Final Cut Pro X
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Ukázka zatížení ve Vegas při render čistý CineForm HD do MPEG2. CPU je 4770K.
    Pluginy ve Vegasu jsou skoro všechny single thread, nedokáží využít více jader a zatížení CPU je ještě nižší. Vegas je dnes bohužel velmi neefektivní a nedokáže nový hardware využít.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Vegas.png 
Zobrazení: 144 
Velikost: 37.2 KB 
ID: 25481  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Na uvedenou sestavu stačí v pohodě značkový zdroj 400 W - dejme tomu, že s rezervou 500W. Kupovat do PC zdroj (a také cokoliv jiného) s výhledem do budoucna je hloupost. Řekněte mi, kolik z vás dělá upgrade takovým způsobem, že navýší spotřebu o víc než 10%. Něco jiného je, pokud uvažujete o dvou grafikách, ale takových moc není.
    Výkon CPU není ani tak důležitý pro dobu renderingu, jako spíš pro plynulost přehrávání videa. Že by ale Vegas nedokázal vytížit CPU není pravda. Např. při renderingu z AVCHD do MPEG-2 SD mu to jde docela dobře.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Render mpeg2 SD.jpg 
Zobrazení: 129 
Velikost: 203.1 KB 
ID: 25482  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Nějaká kombinace může vyjít lépe ... ale zkus schválně tento projekt: http://we.tl/NTYKZnphlB
    do MPEG2 (PAL wide), či Sony AVCHD (FullHD 25p).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Citace Původně odesláno od Jarda.Bar Zobrazit příspěvek
    Nějaká kombinace může vyjít lépe ... ale zkus schválně tento projekt: http://we.tl/NTYKZnphlB
    do MPEG2 (PAL wide), či Sony AVCHD (FullHD 25p).
    me jede na ctyri jadra export pres
    - frame server - 100% do 25p nebo 50p fullHD
    - ve Vegasu do AVCHD - 90%
    - do mpeg2 PAL widescreen - 100%

    toto je obrazek exportu pres frame server do x264 enkoderu:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Capture.JPG 
Zobrazení: 103 
Velikost: 260.2 KB 
ID: 25499  
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 29-11-2013 v 01:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Pánové pěkné poměřování. Frameserver ale vytěžuje CPU jiným způsobem, protože pravděpodobně běží ve smyčce (while či přes DDE), proto to vytěžování.
    Otázkou je za jak dlouho a v jaké kvalitě je výsledný projekt vyrenderován na PC stylem, který používá Jarda.bar a stylem, který používá ai. A to je důležité.

    ---------- Doplněno v 08:29 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 08:25 ----------

    Citace Původně odesláno od Jarda.Bar Zobrazit příspěvek
    Ukázka zatížení ve Vegas při render čistý CineForm HD do MPEG2. CPU je 4770K.
    Pluginy ve Vegasu jsou skoro všechny single thread, nedokáží využít více jader a zatížení CPU je ještě nižší. Vegas je dnes bohužel velmi neefektivní a nedokáže nový hardware využít.
    Teď jsem si všimnul, že píšeš o MPEG2. Ano tam je vytížení malé, protože dnešní CPU a algoritmy jsou tak výkonné a zvládnuté, že MPEG2 je lambáda...
    Ale AVCHD, to je zcela jiný kafe. A k tomu účelu si i tazatel pořizuje nový stroj.

    Každopádně díky za tyto postřehy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    1. Nevyužíváš prostředků Vegas - externí kodek
    2. Fps máš 4.15? Nevím co máš za CPU, ale je to šíleně málo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek



    Teď jsem si všimnul, že píšeš o MPEG2. Ano tam je vytížení malé, protože dnešní CPU a algoritmy jsou tak výkonné a zvládnuté, že MPEG2 je lambáda...
    Ale AVCHD, to je zcela jiný kafe. A k tomu účelu si i tazatel pořizuje nový stroj.

    Každopádně díky za tyto postřehy.
    U avchd je situace stejná. Tedy Sony AVC kodeku, stejně mizerné vytížení má i render do Cineform HD apod..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Citace Původně odesláno od Jarda.Bar Zobrazit příspěvek
    1. Nevyužíváš prostředků Vegas - externí kodek
    2. Fps máš 4.15? Nevím co máš za CPU, ale je to šíleně málo.
    ad 1. OK. To je dobrý postřeh.
    ad 2. to dělá ten frameserver, prostě meziprocesová komunikace ne moc dobře povedená.... jak jsem psal nevhodně udělaný smyčka...

    ---------- Doplněno v 09:14 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 09:13 ----------

    Citace Původně odesláno od Jarda.Bar Zobrazit příspěvek
    U avchd je situace stejná. Tedy Sony AVC kodeku, stejně mizerné vytížení má i render do Cineform HD apod..
    Tak pak opravdu Vegas neumí využívat HW, jak jsi dříve psal. Já jej nepoužívám. Neoslovil mě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    do čerta!

    tak načo staviam super mašinu ..

    ak mám pravdu povedať na vegas som riadne zvyknutý.. a vyhovuje mi.. za tú dobu čo v nom robím som si nan už dosť navykol.. viem že nie je dokonalý, sú aj kvalitnejšie softy.. ale ja sa prechodu dosť obávam.. učiť sa niečo na novo och joj.. som dosť lenivý..

    ale zas ak postavím novú mašinu a bude mi na houby tak potom načo.. do !!!!!

    ako som už spomínal vyššie (ten render) ak mi to nová mašina vyrenderuje len o hodinu či dve skôr tak to mi je prd platné.. to si môžem nechať liter vo vrecku a investovať do iných vecí... myslel som si že vegas vie lepšie využiť gpu a cpu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Jestli chceš ušetřit na CPU, tak vybírej mezi Intel Core i5-4570 nebo Intel Core i5-4670K.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-02-2012, 14:51
  2. Střih a práce s videem: Program pro střih videa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2012, 15:58
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-11-2011, 09:22
  4. Výběr sestavy pro amatérský střih videa.
    Od geniusmichal v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 15-04-2006, 08:58