Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Nefunguje přenos zvuku přes HDMI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Zdravím,
    mám notebook ASUS M50Vc, původně s Vistami. Pod nimi šel připojit přes HDMI k TV Samsung LE32B550 bez problémů. Jak video tak audio bylo naprosto funkční.
    Protože mi Visty nevyhovovali, downgradoval jsem na WinXP SP3. HDMI teď přenáší pouze obraz, ale žádný zvuk. Předpokládám, že by to mohl být problém driverů, ale nemám tušení a nepodařilo se mi vygooglit, jaké drivery pro přenos zvuku nainstalovat. Ze zoufalství jsem zkusil nForce_HDA_10.3.00.23_international, ale bez úspěchu (je ale pravda, že nevím, jestli tam je deska nForce).
    Zvuk se mi z televize nedaří dostat, ani když propojím přímo zvukovku před jack out a 2 cinche in ani přes jack out - jack in.
    Nemáte někdo podobnou zkušenost? Nějaký nápad?

    Díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    828

    Citace Původně odesláno od lastsaves Zobrazit příspěvek
    Díky za každou radu.
    Restart NTB pri zapnute TV... restart = fyzicky reset (u NTB ponekud obtizne, takze shutdown...). Muj HW je zcela jiny, ale take s tim bojuji, presnou pricinu neznam, ale projevy jsou podobne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od PaJaSoft Zobrazit příspěvek
    Restart NTB pri zapnute TV... restart = fyzicky reset (u NTB ponekud obtizne, takze shutdown...). Muj HW je zcela jiny, ale take s tim bojuji, presnou pricinu neznam, ale projevy jsou podobne...
    Diky za tip, bohuzel restart bez efektu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    lastsaves:
    Cvicne som hodil do googlu tvoj problem, a vychrlilo to mnozstvo stranok zufalych uzivatelov s rovnakym problemom, ktorym vo Win XP nefunguje audio cez HDMI. Riesenie bolo vacsinou v audio ovladacoch pre nForce, formou pokus-omyl najst ten spravny jediny, s ktorym to funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    lastsaves:
    Cvicne som hodil do googlu tvoj problem, a vychrlilo to mnozstvo stranok zufalych uzivatelov s rovnakym problemom, ktorym vo Win XP nefunguje audio cez HDMI. Riesenie bolo vacsinou v audio ovladacoch pre nForce, formou pokus-omyl najst ten spravny jediny, s ktorym to funguje.
    Srdcene díky za odpoved. Mne google nic nevyhodil, ale je fakt, ze jsem hledal reseni problemu primo s asusovskym notasem a ne obecneji.
    Jestli jsem to spravne pochopil, je to problem chipsetu nForce, je to tak?
    Vzhledem k tomu, ze v tom Asusu je chipset Mobile Intel® PM45 Express, mam tedy zkouset ruzne drivery pro tento chipset?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Tak teď si nějak nejsem jistý, podle tohodle fóra http://forums.laptopvideo2go.com/top...dio-on-win-xp/ byl stejný problém způsobený Realtekovským audio driverem. Takže Chipset nebo audio driver?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,473

    Riesil som podobny problem pri MB ASUS s chipsetom 730i (geforce 9300), tam takisto po aktualizacii drivrov zmizla virtualna zvukovka od Nvidie (ostal len realtek). Pomohol downgrade vsetkych drivrov na tie, ktore boli pribalene na CD k doske (viac ako 1 rok stare). Zrazu sa zjavila dalsia zvukovka a problem bol vyrieseny. Takisto pri XP SP3.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Riesil som podobny problem pri MB ASUS s chipsetom 730i (geforce 9300), tam takisto po aktualizacii drivrov zmizla virtualna zvukovka od Nvidie (ostal len realtek). Pomohol downgrade vsetkych drivrov na tie, ktore boli pribalene na CD k doske (viac ako 1 rok stare). Zrazu sa zjavila dalsia zvukovka a problem bol vyrieseny. Takisto pri XP SP3.
    Díky za reakci. Mám tomu rozumět tak, že notebook má mít nainstalované 2 audio drivery?
    Realtek i nVidia? Sice je tam mám, ale říkal jsem si, že možná právě 2 drivery budou problém, proč to nešlape.
    Je fakt, že mi při výběru výchozích zařízení nabízí nabízí pouze Realtek HD Audio. Chápu-li to dobře, měl by nabízet ještě další (tedy nVidia)?
    A co se týče driverů, experimentovat s oběma nebo jen s tím Realtekovým?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,473

    Presne tak.
    Realtek ti posiela zvuk do 3.5 jacku, ktory mas zboku notebooku a taktiez do internych repro. Virtualna druha zvukovka posiela digitalny signal cez HDMI. Nastav si vzdy tu, ktoru potrebujes, samozrejme na notebooku pocut nebude nic, v pripade NVIDIA zvukovky, ale signal by mal byt posielany priamo do TV (po prepojeni cez HDMI). Na horeuvedenom PC to fungovalo bez problemov - samozrejme posielaj tam stereo PCM signal.

    Experimentuj len s tym Nvidia (pokus sa ho nastavit ako "default device" - urcite by si ho mal vidiet v zozname zvukoviek, pokial tam nieje - tak bude problem v tom).
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 16-09-2009 v 20:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Problém konečně vyřešen. Díky všem za rady.
    Problém byl v tom, že Visty si po připojení kabelu HDMI sami přehodily výstup zvukovky z Realteku na nVidia.
    WinXP to neumí, musí se nastavit ručně v nastavení. Jenže dokud se kabel nepřipojí, možnost nastavit nVidia se neobjeví. Takže nejdřív jsem nevěděl, že to je třeba přenastavit, a když jsem to zkoušel, nebyl jsem připojen přes HDMI, takže se mi ta možnost neobjevila. Holt chybami se člověk učí
    Ještě jednou všem díky (reputačními body jsem nešetřil ).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Benq MP 670 nefunguje zvuk přes HDMI
    Od reaktor31 v sekci Projektory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-12-2011, 21:51
  2. Nefunguje zvuk přes HDMI
    Od makelele v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-11-2010, 16:11
  3. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-10-2010, 15:20
  4. LCD: přenos zvuku
    Od karkan1965 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 11:35
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37