Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nero a DivX

Fafejt (30)|16.1.2005 00:35
Netušíte, kde by mohl být problém, když se mi v programu Nero Vision Express 3 při exportu videa do DivX Pro 5.1.1 a audia na MPEG Layer-3 zobrazí "Během exportu došlo k chybě" a převod se po pár vteřinách zastaví. Při nastavení audia na PCM nebo WMA běží konverze normálně. Normálně běží i konverze do mp3 v CDex. Mám Nero NBR 6.6.0.1 Ultra Edition, Nero MIX 1.4.0.26, Nero NVE 3.0.1.4, Nero NMP 1.4.0.26. Mám nainstalované kodeky K-Lite Codec Pack Full (dělá to i na Codec Pack All in 1). Kodeky jsem znovu přeinstaloval a je to to samý. Asi bude něco s Nerem. V okně, ve kterém se nastavuje export projektu lze mj. nastavit vedle komprimačního formátu videa pod tlačítkem "?" i jeho vlastnosti (nastavení vlastností kodeku - DivX). U nastavení audia je to podobné, nastavení komprimačních formátů audia (i MPEG Layer-3) a tlačítko "?" pro nastavení vlastností vybraného kodeku, ale já mám toto tlačítko nepřístupné, nez ohledu na vybraný kodek. Má někdo zkušenosti s Nerem ? Pokoušel jsem se konverzi ze zachyceného souboru MPEG-2 do DivX provést i ve Virtual Dubu Mod, ale tam mi nejde nastavit formát audia (nezjistil jsem jak), jen videa - v příkazu "uložit jako". Audio to ukládá standardně jako nekomprimovaný PCM, což nechci. Jak zde nastavit formát audia ? Raději bych ale používal Nero - jen kdyby to šlo. Předem díky. Fafejt
Ivo Mašek (10205)|16.1.2005 09:35
Ty kodeky, které chceš používat, zkus sehnat samostatně. Abys nemusel mít tu sbírku Codek Paků. Ty kodeky typu "jsem sám a umím všechno" nejsou vždy tou nejlepší variantou.
Hawkey_tvf (434)|17.1.2005 14:49
A hlavne on vlastne nie je sam, je to zmrseny mix toho vsetkeho...
Fafejt (30)|19.1.2005 14:27
Díky za rady. Taky mě napadlo, že se všechny ty kodeky, které jsem zatím porůznu instaloval, mezi sebou tlučou, ale nejsem zase tak zkušený uživatel, abych věděl které - samostatně nainstalované (ne codec packy) budu potřebovat a hlavně, kde je jako samostatné seženu. Na encoding potřebuji převod a grabování hudebních CD a WAV do MP3 (v CDex). Na video používám Nero Vision Express 3. Převádím MPEG-2 do standardní struktury DVD (IFO, VOB) a do DivX (audio MP3 příp. WMA). Víc pro kódování nepotřebuji. Jaké kodeky bych měl použít a kde je seženu - a jak se zbavím všech těch starých - některé odinstalovat nejdou.
Moc díky za radu Fafejt
AleK (814)|19.1.2005 15:27
ac3filter_0_70b
DivXG400.2_83
DrDivX106
MP10Setup
QuickTimeInstaller
realalt127
WM9Codecs
WMEncoder
wmv9VCMsetup
XviD-1.0.2
toto by ti mělo uplně stačit používám též poradil mě to kdysi StayMan za což mu opět děkuji
Hawkey_tvf (434)|19.1.2005 16:43
Da sa to este zredukovat - namiesto QuickTimu pouzit QuickTime Alternative - je to kratsie, a z dvojice DivX/XviD staci jeden, momentalne ma skor navrch XviD (uz vo verzii 1.0.3; v takom pripade beta verzie nebrat, pretoze mavaju chyby v kodovani aj dekodovani - nejdu tak celkom ako ISO pyta).
Fafejt (30)|19.1.2005 19:05
Díky moc za rady, nějak se s tím už poperu.
Fafejt
Ivo Mašek (10205)|19.1.2005 20:17
a jak se zbavím všech těch starých - některé odinstalovat nejdou.
Jedině odstranit ručně z registru dat (regedit)
Fafejt (30)|19.1.2005 21:30
a jak se zbavím všech těch starých - některé odinstalovat nejdou.

To asi nebude to správné řešení. Z registrů sice zmizí, ale fyzicky na disku zůstanou. Nedá se nic dělat, budu asi muset přeinstalovat Windows, že já si neudělal image disku na DVD, to bude práce na dlouhé zimní večery. Ještě jednou děkuji všem za pomoc a rady. Fafejt
gogolak (2)|23.1.2005 12:21
[quote=Fafejt]a jak se zbavím všech těch starých - některé odinstalovat nejdou.

To asi nebude to správné řešení. Z registrů sice zmizí, ale fyzicky na disku zůstanou. Nedá se nic dělat, budu asi muset přeinstalovat Windows, že já si neudělal image disku na DVD, to bude práce na dlouhé zimní večery. Ještě jednou děkuji všem za pomoc a rady. Fafejt[/quote]

existuje prográmek, kterým lze vypínat i zapínat nainstalované kodeky, fakt super. Je to MMCompView
http://www.nirsoft.net/utils/mmview.html
Ivo Mašek (10205)|23.1.2005 19:39
existuje prográmek, kterým lze vypínat i zapínat nainstalované kodeky, fakt super.
To nic neřeší. Fyzicky tam stále v systému jsou a překáží.

To asi nebude to správné řešení. Z registrů sice zmizí, ale fyzicky na disku zůstanou.
Musíš je smazat i z těch disků. Až po odstranění z registrů. A případně se mrknout do tabulky přes msconfig.
Tilk (295)|1.2.2005 17:56
nainstaloval som si nerovision express, ide mi prakticky vsetko az na to komprimovanie do H.264, napise mi ze mam skontrolovat svoju licenciu. mam verziu 3.0.1.27 z tejto stranky, nemali ste nikto nahodou podobny problem? hladal som cracky aj seriove cisla ale na tuto verziu nic nieje. neviete niekto co s tym?
exTNT (1421)|1.2.2005 19:14
Odregistrovat kodeky umí RadLight Filter Manager, pokud chceš, vem si ho ode mně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tilk (295)|1.2.2005 22:44
dik, stiahol som si to ale moc s tym neviem robit, ako sa to da cez ten program odregistrovat?