Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Nahravanie HDTV z DVB-S2 +HDMI CEC

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele dunaj
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1,033

    Rad by som sa spytal, ci niekto nevie o krabici, ktora by dokazala:

    -nahrat HDTV obsah z DVB-S2 a ulozit ho na vlastny HDD
    -podpora aspon DiSEqC 1.0
    -aspon jeden CI slot fungujuci s CAM Cryptoworks Skylink+ORF, resp. Diablo a pod.
    -HDMI vystup s funkciou CEC (Consumer Electronc Control - ovladanie dialkovym ovladacom televizora)
    -casovac a EPG
    -prip. moznost pristupu na HDD cez LAN, resp. ina moznost zdielania/pouzitia obsahu.

    Tipujem, ze by to mohol vediet niektory zo satelitnych prijimacov s HDD, ale zial nemam v nich prehlad.

    Vdaka za kazdu informaciu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    okrem toho CEC su to bezne veci a zvlada to snad kazdy satelitny primac ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele dunaj
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1,033

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    okrem toho CEC su to bezne veci a zvlada to snad kazdy satelitny primac ..
    Ved prave, lenze ja som si stanovil ciel "1 ovladac". Ked som konecne po rokoch vyrazil cely arzenal, nerad by som sa k nemu zase vratil

    Upresnujem, ze CEC sa komercne nazyva u kazdej znacky inak:

    Sony SmartLink
    Panasonic Viera Link
    Philips EasyLink
    LG Simplink
    Samsung AnyNet+
    Toshiba Regza Link
    Pioneer Kuro Link
    Sharp Aquos Link
    Technisat Technilink

    Ale tieto znacky nevedia nahravat z DVB-S2 a Skylink.
    Naposledy upraveno uživatelem dunaj: 21-09-2009 v 15:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    61

    CEC nerozumim, tedy ani konkretni cil, co by navzajem melo s cim jak komunikovat
    (jako napr. recorder automaticky spousteny nejakym jinym strojem (televizi nevo receiverem) ?)
    ALE pokud jde o to mit jen 1 ovladac, pak, pokud jsou to vsechno stroje ovladane dalkovym ovladacem IR (infrared) (pozn.: nekter PC komponenty i také dálk.ovl (velmi ojedinělé) funguji na jine freq.) ..... pak toto řeší nějaký z rodiny Logitech HARMONY.
    Také jeden vlastním. Pouze je nutné mít PC s přístupem k internetu, jinak tento dálkový multiovladač nelze "naštelovat".
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele dunaj
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1,033

    Citace Původně odesláno od zmrd05 Zobrazit příspěvek
    CEC nerozumim, tedy ani konkretni cil, co by navzajem melo s cim jak komunikovat
    (jako napr. recorder automaticky spousteny nejakym jinym strojem (televizi nevo receiverem) ?)
    ALE pokud jde o to mit jen 1 ovladac, pak, pokud jsou to vsechno stroje ovladane dalkovym ovladacem IR (infrared) (pozn.: nekter PC komponenty i také dálk.ovl (velmi ojedinělé) funguji na jine freq.) ..... pak toto řeší nějaký z rodiny Logitech HARMONY.
    Také jeden vlastním. Pouze je nutné mít PC s přístupem k internetu, jinak tento dálkový multiovladač nelze "naštelovat".
    http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#CEC

    To nie je o prepinani univerzalneho ovladaca. Je to o automatickom zapnuti/vypnuti, vstupu do menu a pohybe v nom, atd... prostrednictvom HDMI kabelaze. Napr. sa ti nikdy nestane, ze sa pohybujes v menu zariadenia, ktoreho obraz prave nevidis na TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    osobne si moc neviem predstavit ovladat trebars ovladacom od TV vsetky zariadenia .. sak tak chyba 90% tlacidiel , co treba .. ovladace bude treba furt .. alebo jedno univerzalne , co je podla mna tiez na hovno .. mne teda 8 ovladacov nevadi .. denne pouzivam 5 .. ostatne len sem tam ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele dunaj
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1,033

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    osobne si moc neviem predstavit ovladat trebars ovladacom od TV vsetky zariadenia .. sak tak chyba 90% tlacidiel , co treba .. ovladace bude treba furt .. alebo jedno univerzalne , co je podla mna tiez na hovno .. mne teda 8 ovladacov nevadi .. denne pouzivam 5 .. ostatne len sem tam ..
    Ovlada sa to vacsinou sipkami v 4 smeroch, OK a Exit + 4 farebne tlacitka ako na teletexte. Ono to nie je o pocte tlacidiel, ale skor o intuitivnosti ovladania. V tvojom pripade zrejme rozdiel asi ako medzi VW (tlacidiel ako v lietadle) a BMW (minimum tlacidiel)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no .. fakt tu mam vela ovladacov , kde so sipkami proste nevystacis .. mozno ty nemas take gerety ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele dunaj
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1,033

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    no .. fakt tu mam vela ovladacov , kde so sipkami proste nevystacis .. mozno ty nemas take gerety ..
    Ved prave: ja ich totiz ani nechcem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    dunaj : to by ma zaujimalo trebars jaky mas dvd/br/hdd prehravac , kde vystacis s sipkami .. detto satelit .. projektor .. atd ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele dunaj
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1,033

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    dunaj : to by ma zaujimalo trebars jaky mas dvd/br/hdd prehravac , kde vystacis s sipkami .. detto satelit .. projektor .. atd ..
    Keby nemeskala vyroba, tak:

    Ad 1. Popcorn Hour C-200
    Ad 2. Panasonic BS850EGK
    Ad 3. Panasonic PT-AE4000

    a ako atd, napr. Sony Playstation 3

    Vsetko CEC kompatibilne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    dunaj : ako budes prepinat trebars zvuk na dvdcku cez CEC ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele dunaj
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1,033

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    dunaj : ako budes prepinat trebars zvuk na dvdcku cez CEC ?
    Musis sa vyjadrit konkretnejsie. Ale napr. hlasitost teraz ovladam tak, ze ked stlacim sipku dole na ovladaci TV, na obrazovke sa objavi ukazovatel hlasitosti domaceho kina a na displayi mojho receivera ubudaju cislice.

    Myslis snad, ze ti vyrobcovia na to nemyslia? Mozno mas pravdu v tom, ze nepojdu ovladat uplne vsetky funkcie, tiez nemozem prepinat equalizer, to musim zobrat druhy ovladac, ale to bezne nepouzivam.

    Ak pojde obraz cez HDMI, stlacis Option a zobrazi sa ti menu pristroja, ktory je na prisl. HDMI pripojeny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    ano hlasitost je bezna funkcia .. aj moja telka celkom spolupracovala s reprakmi a vedela ovladat hlasitost , zapnutie a podobne .. ale to je vsetko ... ale ako budes ovladat prepinanie zvukovej stopy na DVDcku .. tlacitko AUDIO .. to teda ja osobne pouzivam skoro stale .. k tomu budes potrebovat originalne ovladanie .. a sme pri tom ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    ano hlasitost je bezna funkcia .. aj moja telka celkom spolupracovala s reprakmi a vedela ovladat hlasitost , zapnutie a podobne .. ale to je vsetko ... ale ako budes ovladat prepinanie zvukovej stopy na DVDcku .. tlacitko AUDIO .. to teda ja osobne pouzivam skoro stale .. k tomu budes potrebovat originalne ovladanie .. a sme pri tom ..
    možno má zadané v preferenciách default CZ audio a sub. A o to ostatné sa postará player.
    Čiže možno mu vyhovuje default CZ a iné jazyky nezájem....


    A ešte sa možno pozabudlo na makrá... To dokázal aj ovládač z av receivera , čo som mal kedysi od roku 2001...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-08-2008, 19:37
  3. winfast DTV - nahravanie
    Od Mirco v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-07-2006, 01:28
  4. Nahrávanie so satelitu do PC
    Od Optimik v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-04-2006, 19:36
  5. nahrávanie cez TV kartu ATI.
    Od maros001 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-03-2005, 17:40