Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PCTV zpožděný zvuk-pomoc

d8m2 (2)|15.1.2005 17:46
nevíte prosím proc se mi tak deje.Mam P4- 2,4 - System XP i 2000, Dela mi tto na obou.Obe nove instalace. Pouzivam Nero Vision. -Studio 9,3- Pinnacle PCTV Pro. V avi.i Mpeg-2.Dík.
StD (8612)|15.1.2005 18:34
První bych začal Uninstall Nero a Studio... Stejně tam většina sv*nstva zůstane, tak vzhůru do registru (REGEDIT.EXE) a manuálně vše pěkně povyházet (klávesa DELETE). Potom se teprve dívej do ovladačů a vyhaž nechtěné/nepotřebné kodeky. Je to smutné a namáhavé, ale tak už je ten blbý OS nastaven... Servus!
miller (66)|26.1.2005 11:15
To d8m2:) Mam stejnej problem. Zkusim radu StD. On je znalec tady. Ja zachytavam TV program v DVD (720*576???) a 5mbs. Zachyt pak jednoduse ostriham bez rekomprese v MpegVideoWizard a dam v nerovision vytvorit DVD se stejnym nastavenim jako pri zachytu a po 20minutach je DVD na svete. Obraz kvalitou mi vyhovuje i na 72cm telce. Ale je to i s tim posunutym zvukem asi o 1sec, ktery mi vznika pri grabu..
Budu ted preinstalovavat pecko, tak jsem zvedav, jestli to pomuze. Nevim ale take, jelikoz to mam za*rany kodekama, jakej tam mam pak vsechen nainstalovat.
StD (8612)|26.1.2005 11:33
Miller, toho "znalce" vynech... jsem amater/poučený laik stejně jako ostatní a naučila mne teprve opakovaná praxe. Co se těch kodeků týče, dej si tam jen to, co vyžadují používané aplikace a pamatuj, že třeba výše uvedené Studio si ssebou nese kodeky své (např. Mpeg2, PicVideo MJPEG v3), takže zkuste potom zachytávat třeba v něm.

Jinak u mne se to stalo (rozsynchronisovaný zvuk) také už 3x:
1) Po instalaci VirtualVCR
2) PowerDVD 5
3) kodeky MainConcept Mpeg2 a DV
...a za znějících ovací následoval vždy re-install.
Hodně záleží ovšem na jiných nainstalovaných aplikacích, jako třeba ovladačích GK a zvukovky, multimediální klávesnice (!) nebo DVD-playerů (dekoder Mpeg), a budete se divit, i na pořadí instalace do OS.
d8m2 (2)|10.2.2005 21:39
Děkuji za rady ale už jsem to vyřešil tím že jsem vyndal zvukovou kartu 5,1 od genius a jedu na inbord.To byl veškerý problem. Ale na druhou stranu to bylo prýma že jsem prostudoval okolo toho vše. Měsíc a půl práce a potom to stačilo vyndat. TO je život!!!
StD (8612)|11.2.2005 04:18
No vidíš, a já to kdysi vyřešil přesně opačně: Přidat ZK 5.1 na PCI IRQ9 manuálně, zakázat v BIOSu on-board ZK, joystick, USB, APIC apod. Potom to funguje!