Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 64

Téma: CT1+CT2+Nova+Prima z DVB-S na PC

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Mam problem. Potrebuju resit soubezne nahravani vsech 4 hlavnich ceskych stanic (CT1, CT2, Nova, Prima) ze satelitu na PC, a to pokud mozno legalne. Pokud jsem si vsiml, SkyLink ma CT, Novu a Primu rozhazene na 3 ruzne transpondery, coz by vyzadovalo 3 PCI karty a 3 CI sloty, coz je docela prusvih, protoze vetsina MB uz ani 3 PCI sloty nema. A umi vubec nejaky soft, treba DVBViewer pouzit tri DVB-S karty?

    O neco lip to vypada s UPC Direct, tam by analogova ctyrka mela byt na jednom transponderu. UPC se ma ale stehovat na jinou pozici a kdovi jak to bude potom. Uz se to vi?

    Dalsi moznosti je DigiTV s emulaci (to uz moc legalni neni, ale legalneji to bohuzel nejde). Jak je to tam? Na kolika transponderech je tam ceska analogova ctyrka? A nejsou s tim problemy (pokud se pravidelne aktualizuji klice, samozrejme)?

    Pokud nekdo bude kritizovat kvalitu, rovnou rikam, ze je mi to uplne jedno. Stejne se to bude downscalovat. Podstatne je, aby slo nahravat vsechny 4 stanice soucasne s co nejmensimi technickymi problemy. Klicova je spolehlivost toho reseni. Diky za tipy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Fakt nikdo neporadi? Jeste me napadlo vyuzit nejaky Dreambox nebo AB IPBox a nahravat na disk v PC nasdileny pres LAN. To by asi slo, ne? Mate nekdo zkusenost aspon s timhle resenim? Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    266

    Téma nahrávání/streamování většího počtu kanálů se probíralo zde http://www.cssf.cz/showthread.php?t=34860.

    Ve zkratce.
    - DVBViewer (RecordingService) je navržen tak aby byl schopen obsloužit >1 DVB tuner/kartu. Alternativně možno nasadit Linuxové řešení.
    - Dokonce existuje vícetunerová karta.
    - 3 CI sloty s 3 Smart kartami je zbytečná komplikace. Postačí jedna karta v kombinaci s vhodným SW (card sharing server+client).

    Pokud je mi známo, Dreamboxy/AZBoxy,... zvládnou max. 2 tunery, čili dva transpondéry. Jinak by s nahráváním na interní HDD či sítový HDD neměl být problém. Opět stačí jedna Smart karta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    V PC:
    3x PCI karta + jedna citacka phoenix(v nej SkyLink alebo gital karta) + newcs server

    Problem bude v tom, ze v jednom PC by to chcelo tri nezavisle DVB playere alebo jeden, ktory dokaze obsluzit tri DVB-S zariadenia.

    Tuto otazku treba polozit na skystar2.info, alebo na cssf.cz. Tam to urcite uz niekto riesil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Diky. DVBViewer by mel umet obslouzit vic DVB-S karet. Sam mam vyzkouseny dve DVB-T, neni problem, jen nemam zkusenost s tim vicenasobnym (sdilenym) desifrovanim. 3xSkyStar HD2 + Phoenix v TechniSat CI slotu + Gital karta teda jako hardware na to staci?

    A jeste je tu ten problem s omezenym poctem PCI slotu. Mate nekdo zkusenost s tou 2xDVB-S kartou Pinnacle? Daji se do PC narvat dve instance teto PCI karty + jeden sdileny dekodovaci modul a umi pak DVBViewer jeste vsechny ctyri tunery nezavisle vyuzit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Ten technisat CI nepotrebujes Phoenix nie je cam modul. Pripaja sa k PC cez RS232, alebo cet USB (verzia USB2Phoenix)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Prima, tim lip. Takze mi na to s tim Phoenixem a sdilecim serverem staci i karty SkyStar2? HDTV nepotrebuju a SS HD2 je pak zbytecne drazsi. Komunikace DVBVieweru s tim sdilecim servrem (resp. Phoenixem) je bezproblemova? Nepada to?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Mam doma dve PC a jeden dreambox (stolny DVB player) v jednej LAN sieti. V jednom PC mam DVBDream, v duhom DVBViewer. V routeri mam usb2phoenix s kartou Gital a kartou Skylink s cardserverom newcs. Na ten newcs server sa nezavisle pripajam doma tromi klientami:
    - cccam v Dreamboxe
    - wincsc, alebo cardserverklient(csc) v PC s DVBDream
    - Acamd v PC s DVBViewer

    Dokonca keby som bol na chalupe, kde mam druhy dreambox s cccam , mozem sa pomocou Internetu pripojit na cccam v tom dreamboxe doma, CCCAm totiz dokaze pracovat zaroven ako server aj klient. CCCam v Dreamboxe doma je totiz klientom newcs z routeru, no zaroven to moze servrovat dalsiemu cccam na chalupe. Tu by islo o zdielanie zdielania.
    Ziaden problem s tym nie je. Spadne to len vtedy ked je nefunkcna siet.

    Kedysi som mal klasicky RS232 phoenix pripojeny k jednemu PC, v nom kartu gital a spusteny newcs. V tom istom PC som mal DVBDream s winCSC klientom a dekodovanie programov z karty islo ako vino. Dokonca na druhom PC (pripojenom cez LAN) som sa pripajal na ten isty newcs tiez a nebol problem. Mylsim, ze newcs server utiahne mnozstvo klientov.

    U teba bude len treba vyriesit problem ako v jednom PC obsluzis dve ci tri SS2 karty.
    Naposledy upraveno uživatelem peco: 29-08-2009 v 21:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Citace Původně odesláno od peco Zobrazit příspěvek
    U teba bude len treba vyriesit problem ako v jednom PC obsluzis dve ci tri SS2 karty.
    Tak to je v pohode. S tim DVBViewer urcite nema problem. To mam overene u 2xAirStar2 v jednom PC (provozuju uz nekolik let, nahravam na nem cokoli v ramci dvou DVB-T muxu, treba 9 programu najednou).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Citace Původně odesláno od peco Zobrazit příspěvek
    Mam doma dve PC a jeden dreambox (stolny DVB player) v jednej LAN sieti. V jednom PC mam DVBDream, v duhom DVBViewer. V routeri mam usb2phoenix s kartou Gital a kartou Skylink s cardserverom newcs. Na ten newcs server sa nezavisle pripajam doma tromi klientami:
    - cccam v Dreamboxe
    - wincsc, alebo cardserverklient(csc) v PC s DVBDream
    - Acamd v PC s DVBViewer
    Zdravim, takze jsem prikrocil k realizaci. Aktualne mam:

    1.) Parabolu na 23,5E, LNB Quad
    2.) PC se 3 PCI kartami SkyStar 2 (XP)
    3.) DVBViewer Pro 4.0.0.0 (FTA chodi)
    4.) Kartu CS link bez casoveho omezeni (aktivovana, v receiveru chodi)
    5.) USB Ctecku karet typu Phoenix s ovladaci (http://www.argolis.com)
    6.) NewCS 1.65 (pro Windows)
    7.) ACamd 6.15

    Muzu pozadat o podrobnejsi popis jak zprovoznit to dekodovani v DVBVieweru? Mozna uz to bylo nekde popsane, takze by stacil i link. Potrebuju rozchodit Cryptoworks (CS link) a jen lokalne (pro to jedno PC). Sdileni po LAN nepotrebuju vubec. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    1. nainstaluj pspad pre editaciu newcs.xml a cardclient.conf
    2. zisti aky COM port obsadi ten USB phoenix po vlozeni do usb slotu
    3. newcs pre windows nakopiruj niekde, kde ho vzdy najdes, napr. do korena c:\ . Odkaz na newcs.exe si daj na plochu, pre buduce spustanie.
    4. v newcs.xml si nastav spravny COM (podla toho, na ktorom pracuje ten phoenix) a zapamataj newcamd_port (15000):

    <device>
    <name>phoenix</name>
    <type>Phoenix</type>
    <node>COM1</node>
    <reset>normal</reset>
    <export>1</export>
    <enabled>1</enabled>
    <blocksa>No</blocksa>
    <blockua>No</blockua>
    <blockga>No</blockga>
    <boxid>0000000000</boxid>
    <crypto-special>Yes</crypto-special>
    <carddetect>no</carddetect>
    <newcamd_port>15000</newcamd_port>
    </device>
    5. Vloz kartu do phoenixu, ten zasun do usb slotu a spusti newcs.exe. V ciernom debug okne ti vypise ze bezi na porte 15000 a ak nacita kartu, zobrazi info aj o providerovi (CAID 0d0f). Ak ti to nacita kartu, si na dobrej ceste.

    6. aby si sa mohol v DVBViewri pripajat na newcs server, musis si v newcs.xml doplnit usera:
    <newcamdserver>
    <enabled>1</enabled>
    <name>newcs</name>
    <deskey>00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00</deskey>
    <userfile>/tmp/users.txt</userfile>
    [COLOR=red]<user>[/COLOR]
    [COLOR=red]<name>dummy</name>[/COLOR]
    [COLOR=red]<password>dummy</password>[/COLOR]
    [COLOR=red]<au>on</au>[/COLOR]
    [COLOR=red]</user>[/COLOR]
    7. teraz mozes pristupit ku konfiguracii acamd clienta. Acamd treba nakopirovat do adresara plugins v instalacnom adresari DVBViewer. Acamd obsahuje subor cardclient.conf, kde treba doplnit udaje na pripojenie k newcs serveru. Znak # znamena, ze dany riadok sa nebude vykonavat, cize pre funknost daneho riadku tam ten znak nesmie byt.

    newcamd:127.0.0.1 :15000:1/0000/0000:dummy:dummy:0000000000000000000000000000
    vysvetlenie:
    typ_servera:vnutorna_IP_PC:newcs_port:emm/CAIDprovidera/maska:meno:heslo:deskey
    8. prichadzas do finale, vzdy pred spustenim DVBViewer treba najskor spustit newcs.exe, skontrolovat, ci nacital kartu a potom spustit DVBViewer. Naladit konkretny kanal a zobrazit okno acamd. Acamd treba povolit a ak nenabehne dekodovanie kanalu, treba skusat rescan(v okne acamd), alebo zapnut/vypnut multiecm a znovu rescan(v okne acamd)

    9. aby si nemusel vzdy pred spustenim DVBV spustat rucne newcs, daj si ho do ponuky start po spusteni
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Diky za obsahle info. Takze jsem dosahl zatim tohoto:
    [ 09:15:28 ] [ Box detect ] Windows XP Build 2600
    [ 09:15:28 ] [ Config ] Option <blockc0> for device 0 (phoenix) not present, defaulting to NO
    [ 09:15:28 ] [ Config ] Option <PTShandshake> for device 0 (phoenix) not present, defaulting to NO
    [ 09:15:28 ] [ Config ] Option <Seca-PPV> for device 0 (phoenix) not present, defaulting to NO
    [ 09:15:28 ] [ Config ] Option <mhz> for device 0 (phoenix) not present, defaulting to 357
    [ 09:15:28 ] [ Newcamd ] Server name : newcs
    [ 09:15:28 ] [ Newcamd ] Des key : 0000000000000000000000000000
    [ 09:15:28 ] [ Newcamd ] User 2: digi, Pass: grabber, Host none, Port: 0, Au: On, Spider allowed: No, Sidoverride: No, level: 0
    [ 09:15:28 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache
    [ 09:15:28 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache
    [ 09:15:28 ] Calibrating delay loops
    [ 09:15:28 ] usleep(5) takes: 0 s 15000 us
    [ 09:15:28 ] usleep(10) takes: 0 s 16000 us
    [ 09:15:28 ] usleep(100) takes: 0 s 15000 us
    [ 09:15:28 ] usleep(500) takes: 0 s 16000 us
    [ 09:15:28 ] Allocation memory for 200 regular users
    [ 09:15:28 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 0
    [ 09:15:28 ] [ SockSrv ] Server thread started
    [ 09:15:28 ] [ Loader ] Reader type 2 on node COM3
    [ 09:15:28 ] [ Phoenix ] Opening device COM3
    [ 09:15:28 ] [ Phoenix ] Setting parity to ODD on node COM3
    [ 09:15:28 ] [ Phoenix ] Setting 1 Stop bit on node COM3
    [ 09:15:28 ] [ Phoenix ] Setting baud to 9600
    [ 09:15:30 ] [ ATR ] T=0 1etu=52.08us Guardtime:12etu WWT:19200etu
    [ 09:15:30 ] [ ATR ] Historical bytes: D [06] [07] [8F] [F1] [90] [00]
    [ 09:15:30 ] [ Loader ] Init Cryptoworks card
    [ 09:15:30 ] [ Phoenix ] Setting parity to EVEN on node COM3
    [ 09:15:30 ] [ Phoenix ] Setting 2 Stop bits on node COM3
    [ 09:15:30 ] [ Phoenix ] Setting baud to 9600
    [ 09:15:31 ] [ CryptoWorks ] master file: 3F20
    [ 09:15:31 ] [ CryptoWorks ] failed to set parental rating.
    [ 09:15:31 ] [ CryptoWorks ] failed to disable pincode.
    [ 09:15:31 ] [ KeymaN ] Adding key 6404052D9B type 0 on Provider 000000 for caid 0D0F ID=0
    [ 09:15:32 ] [ KeymaN ] Adding key 6404052D9B type 1 on Provider 000004 for caid 0D0F ID=0
    [ 09:15:32 ] [ KeymaN ] Adding key 6404052D9B type 1 on Provider 000008 for caid 0D0F ID=0
    [ 09:15:32 ] [ KeymaN ] Adding key 6404052D9B type 1 on Provider 00000C for caid 0D0F ID=0
    [ 09:15:32 ] [ KeymaN ] Adding key 6404052D9B type 1 on Provider 000010 for caid 0D0F ID=0
    [ 09:15:32 ] [ CryptoWorks ] Providers: 04
    [ 09:15:32 ] [ CryptoWorks ] Providers: 08
    [ 09:15:32 ] [ CryptoWorks ] Asking for provider: 08
    [ 09:15:33 ] [ CryptoWorks ] Providers: 0C
    [ 09:15:33 ] [ CryptoWorks ] Providers: 10
    [ 09:15:33 ] [ Loader ] Card 0D0F on port COM3 ready
    [ 09:15:33 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 15000
    [ 09:15:33 ] [ Newcamd ] Newcamd thread Server started on port 15000
    Bylo to teda az na ponekolikate spusteni (nevis proc?), ale vypada to nadejne, ze?

    Zatim jsem nepripojil signal (mam bohuzel PC zatim jinde), ale brzy vyzkousim i acamd.

    Mel bych dotaz. Da se to nastavit tak, aby to newcamd zkousel tak dlouho dokud to nebude ok nebo si to musim nejak zajistit (treba jinym programem skenovat logy a spoustet ho opakovane znova)? Potrebuju to hlavne pro planovane nahravani (i v nepritomnosti), takze vizualni kontrola nebo interaktivni akce nebudou vzdycky mozne. Totez plati i pro acamd. Jde to zprovozneni (rescan pri neuspesnosti) nejak zautomatizovat? Co muze byt pricinou toho, ze se to "nechyti", kdyz se to pri stejne konfiguraci a dalsim spusteni chyti?

    A jeste jeden dotaz. Jak rucne nejlip "validne" ukoncit newcs? Neni Ctrl+C moc tvrdy? Mam tu zkusenost, ze prave programy spolupracujici s COM porty je dobre ukoncovat co nejsetrneji (zavrit port a pak teprve ukoncit). Jeste jednou diky moc. Jsem ti dluznikem .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Niekedy byva problem s tym, ze nenajde kartu. Ak som dobre pochopil, ten phoenix je na dve karty, skus tu gitalku vlozit do druheho slotu, ci ju najde ihned.

    Je mozne ze len prva inicializacia karty bola dlhsia. VYskusaj ked uz kartu najde ukoncit newcs a potom ho spustit nanovo, ci sa chyti. Ja momentalne nepouzivam newcs vo windows, ale mam to v routeri s linuxom, tam sa s tym pracuje lepsie.

    Neviem o sposobe, ktory by ti zautomatizoval inicializaciu karty. Pouzitie newcs pod win ma nevyhodu v tom, ze si musis spustat newcs pri kazdom restarte OS. Mozno existuju skripty, ktore ho spustaju korektne. Vyskusaj ho dat (newcs) do ponuky START/programy/Po Spusteni (nemam to odskusane)

    Dalsim tvojim problemom moze byt pouzitie viacerych kariet SS2 a moznosti sucasneho dekodovania(nahravania) z kazdej z nich. Mam osobne v DVBViewer+Acamd odskusane, ze ak acamd dekoduje jeden kanal z jednej SS2, kanaly na druhej SS2 nedekoduje. Z druhej dokaze nahrat len nekodovane stanice. Skusal som to aj pomocou DVB Recorder pluginu a nechytil sa. Proste ak je acamd obsadeny jednym HW, nedokaze sa uvolnit pre druhy. Na tento ucel mi bolo poradene pouzit iny SW ako DVBV, kokretne Skyview, ktory je mozne spustit ako multiinstance(program sa spusti viackrat) a kazda zo spustenych instancii bude pracovat s inou SS2. To som uz ale neskusal, moze tam ale nastat problem ked sa kazda instancia bude snazit konektnut na newcs pod tym istym userom a moze to padat. Kedysi som skusal pouzit klienta acamd v DVBV viackrat. Jeden bol v adresari plugins a druhy cez wrapper v MD plugins. Blizsie info tuna:

    http://www.skystar2.info/smf/index.p....html#msg14732
    http://www.skystar2.info/smf/index.p....html#msg12458

    Dalsia vec co ma napada, je pouzitie dvoch dekodovacich kariet v tom phoenixe (SkyLink a Gital). Pri terajsom nastaveni newcs.xml to asi nebude fungovat. Nie som si isty, ale predpokladam, ze phoenix(ak je na dve karty) obsadzuje dva virtualne porty COM, jeden pre hornu a jeden pre dolnu citacku . Potom by bolo vhodne doplnit v newcs.xml dalsi device, nazvat ho trebars phoenix1, priradit mu konkretny port COM a zaroven newcs port, trebars 15001. Vychadzam z toho ako to mam ja nakonfigurovane v tom routeri(linux). Moj router "vidi" USB2Ph ako dva device a v newcs.xml mam potom oba device nakonfigurovane s rozdielnymi newcs portmi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Tak myslim, ze to mam. S kombinaci tveho navodu a dokumentace k te ctecce na http://www.argolis.com jsem se dopracoval k aktualnimu nastaveni:
    <device>
    <name>phoenix</name>
    <type>Phoenix</type>
    <node>COM3</node>
    <mhz>600</mhz>
    <parity>even</parity>
    <baud>9600</baud>
    <stopbits>2</stopbits>
    <reset>normal</reset>
    <export>Yes</export>
    <enabled>Yes</enabled>
    <blocksa>No</blocksa>
    <blockua>No</blockua>
    <blockga>No</blockga>
    <boxid>0000000000</boxid>
    <crypto-special>Yes</crypto-special>
    <carddetect>Yes</carddetect>
    <newcamd_port>15000</newcamd_port>
    <PTShandshake>No</PTShandshake>
    </device>
    Mozna je neco z toho zbytecne, ale opravdu to pak funguje. Pokazde a na 100%! Dam pak jeste vedet jak to dopadlo s tim realnym prijmem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Esteze je na tych strankach konfig do newcs.xml
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-04-2012, 17:19
  2. "Prima" se mění na "Prima Family"
    Od JirkaH v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-12-2011, 12:24
  3. DVB-C: Naladit Nova, Prima HD bez Ca modulu?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-11-2011, 08:27
  4. Televize mi nenajde Digitální příjem TV Nova , Prima a Barandov
    Od Freelanders v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-12-2010, 22:00
  5. WINFAST TV2000XP Expert-zkuk CT+NOVA+PRIMA
    Od mersa v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 07-03-2006, 19:16