Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Corel VideoStudio X2 a špatný export

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    64

    Dobrý den,

    Mám otázku na někoho kdo používá Corel VideoStudio X2.
    Při zpracování videa z kamery Panasonic HDC-SD20EP-K ně dochází k jednomu problému.
    Naexportuji video sestříhám a když chci exportovat na DVD tak je obraz po exportu trhany a klepe se hlavně při pohybu do stran.
    Je jedno do čeho exportuji dělá to i když dám export do DV.
    Nevíte někdo v čem je problém ?
    Vstupní video je ve formátu 1920x1080 16:9 24bit H264
    Se starou kamerou jsem používal Videostudio 11,5 a tam to šlapalo v pohodě.

    Stahnul jsem si Vegas 8 a v tom to nedělá, když exportuji do čeho chci tak je to o.k.
    Tak odhaduji že to bude vada programu, poslední a jediný patch jsem si stáhnul ale nepomohlo to.
    Ještě dodám že používám kodeky K-lite codec pack.

    Děkuji za radu.

    Jarda
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Zkontroluj si nastavení půlsnímků. Natáčíš 25p nebo 50i? Dáváš při exportu do DV upper, lower nebo no fields?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    64

    Když dám vlastnosti video souboru tak tam je
    H264 Upper field first 25 snímů za s.
    Nevím o tom že by se v tom programu dalo něco nastavovat.
    A blbne to taky když chci vytvořit DVD soubor, v tom pripade to je taky roztřesené a klepe se obraz.

    Jarda
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Nevím, program neznám, každopádně by to při exportu mělo jít nastavit..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    64

    Ano našel jsem to tam.
    Je to ve vlastnostech toho DVD nastavil jsem to na Upper field first ale žádná změna ještě prubnu další volby.....

    Tak nic nepomohlo ať dám jakou chci volbu je to stale to samé na prd přitom zdrojové video je v pořádku, v předposlední verzi Studia to šlapalo dobře to jsem ale stříhal jiné video ne HD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    64

    Takže nikdo neporadí ??
    Opravdu s tím nikdo nemáte stejnou zkušenost ?
    Ještě znovu nainstaluji system a zkusím to znovu to je tak jediné co mě napadlo.

    Jarda
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    O pár dní po tobě jsem se ptal na něco podobného s video s LUMIXu FZ38. Program znám dobře a nepřišel jsem na to, jak to odstranit. Na foru CORElu jsem našel v podstatě totéž a přišla odpověď, že COREL na to ještě nevydal update, AVCHD_lite (což je můj případ), je nový formát panasoniku, který přišel až po vydání VS12. Na druhou stranu je to minimálně duben, kdy přišel LUMIX FT1 a nikdo to neřeší. Otázkou je, jestli ULEAD pod křídly CORELu funguje jak má. Protože jak píšeš ty SONY VEGAS to zvládá ! Půjde o čárymáry v počtech snímků a VS12 to prostě neumí dekodovat. Možná časem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    732

    Vypadá to nejspíše na to, že chybně detekuje, co je je ten vstup...
    Že si myslí, že je Upper Filed First a ono to je něco jiného např. lower fields.
    To co popisuješ vypadá nejvíce jako chybně seřazené půlsnímky.

    Ale jsou i jiné možné problémy...třeba to blbě přehrává ten kodek...
    Zkus udělat jiné výstupní formáty - pokud bduo prokládané a pokud bude chyba v té detekci na vstupu, musí být to trhání vždycky.
    Měl by naopak zmizet, když použiješ neprokládaný výstup 25fps. (Frame based).

    Taky ten výstup můžeš zkusit přehrát na jiném kompu s jinými kodeky než K-lite.
    Po pravdě řečeno, pro 1920x1080 H264 se mi jediný dobře funkční zdá být CoreAVC, a to originál, nikoliv nějaká kradená kopie. Zrovan s K-lite nemám moc dobríé zkušenosti (což může ovšem souviset s verzí a tak s tím, jaké je grafická karta a možná i dalšími mnoha souvisejícími věcmi.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    64

    Dobrý den,

    Děkuji za radu, je jedno do jakého formátu exportuji vždy se problém projeví.
    Ještě odzkouším Pinacle HD jestli bude stejný problém.
    Nerad bych kupoval soft který nefunguje a bláhově čekat na to až někdo vydá update se mě nechce.
    Naproti tomu používat Vegas se mě nechce, uplně mě stačí program typu videostudio.
    Vegas je jistě velice dobrý program ale pro mě je nepřehledný a má funkce které nepotřebuji.

    Přeji krásný den.

    Jarda
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Corel VideoStudio X 4 trial - jak nastavit projekt
    Od steviezah v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-10-2012, 21:27
  2. Corel VideoStudio X 4 audio filtry ?
    Od jarda_33 v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-02-2012, 20:48
  3. Corel VideoStudio Pro X3 - nedokončí projekt
    Od Lasse v sekci Editace videa
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 07-02-2011, 17:50
  4. Corel VideoStudio Pro X2
    Od andreasss v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 00:02
  5. Corel Videostudio X2 a kamera Sony DVD
    Od Sewo v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-01-2009, 00:44